Loši sektori

poruka: 13
|
čitano: 3.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Loši sektori

na disku su mi oko 100 gb bitnih datoteka postalo nevidljivo tj

pojedinom folderu mogu pristupiti samo ako u adress bar upišen direktnu adresu. 

isproba san sve ostale načine preko searcha, show hiddne folders i ostalo..

skenira sam disk s disk doctorom(Advance system care tool) i pronaša mi je brdo neispravnih  sektora na disku,

te mi je ponudia popravak stime da bi mi pobrisa mnogo toga, a ne mogu provjerit ni točno šta, jer je ispisano u kodovima tako da samo odusta od te solucije.

pa ako ima ko kakva savjet da spasim to sve, dobro bi došlo.

ugl neću sigurno preko adress bara upisivat direktne adrese jer ima preko 200 foldera..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Loši sektori

Prebaci na drugi HDD sve što možeš i probaj ga popraviti, mada nevjerujem da će to biti moguće, jer jednom kad se bad sectors pojavi - onda se množe kao štakori.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Loši sektori

e krenia san s prebacivanjem, mislin da necu izdržat koliko toga ima.. i u dosta foldera mi pronalazi fajlove koje, nemože prebaciti jer su oštečeni..

nego jel ima smilsa formatirat disk i nastavit ga koristit il da ga bacim?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Loši sektori

Imas 2 vrste bad sektora fizicke(Fizicko ostecenje diska i tesko ih je popravit) i logicke(Nastali nekim softverskim problemom i moze ih se popravit nekakvim programima za bad sektore Npr:hirens boot) 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Loši sektori
gogi321 kaže...

Imas 2 vrste bad sektora fizicke(Fizicko ostecenje diska i tesko ih je popravit) i logicke(Nastali nekim softverskim problemom i moze ih se popravit nekakvim programima za bad sektore Npr:hirens boot) 

kako bi trebao ustanoviti kakvog je tipa oštečenje?

zapravo uvjeren sam da mi se ovo dogodilo tako što sam već jednom prije pronašao loše sektore s disc doctorom,

pa mi je on to kao popravio i izbrisao par datoteka, nisam još siguran koje, jednu od njih sam otkrio jucer da mi fali, pa

sam odlučio skinuti je ponovo i nazvao folder istim imenom kao i prošlu koja  se izbrisla čišćenjem. i od onda su mi nestali ostali podaci, probao sam i izbrisati taj skinuti folder ali ne pomaže ništa..

17 godina
Loši sektori

Nisi napisao koliko je disk star i koliko je korišten?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 11:18 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

ol je to bitno? 

neznan, oko 5,6 godina je star i koristen

iman i stariji od toga pa radi normalno..

17 godina
xDISORDERx kaže...
lllnuclearlll kaže...

ol je to bitno? 

neznan, oko 5,6 godina je star i koristen

iman i stariji od toga pa radi normalno..

A bitno je. Nemaju samo SSDovi vijek trajanja. I magnetske ploče na diskovima se "potroše" s vremenom.  5-6 godina i nije tak puno u kombinaciji s kućnim korištenjem... Provjeri ispravnost diska s HDTune

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 15:08 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan
Loši sektori

pokrenia san i eror cheker od windowsa kojem sam naglasia da da samo skenira bez čišćenja, al on mi je uredno maka sve šta nevalja. izgubia san koju gigu podataka, šta je tu je.. nego da li da tražim novi disk ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni otkada sam kupio novi disk pokazuje stalno 1 bad sector ali je svejedno sve u redu .. o.O

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
17 godina
xDISORDERx kaže...

pokrenia san i eror cheker od windowsa kojem sam naglasia da da samo skenira bez čišćenja, al on mi je uredno maka sve šta nevalja. izgubia san koju gigu podataka, šta je tu je.. nego da li da tražim novi disk ?

Pa ak ima fizička oštećenja, onda ja nebi na njemu držao više bitne stvari. S HDTune možeš fizička oštećenja provjerit.

@AMD Pa 1 se može zamijeniti, ali kad se namnože do određene količine doći će do gubljenja podataka. Ako ti novi disk ima bad sector nosi ga na reklamaciju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 15:46 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
xDISORDERx kaže...

Pa ak ima fizička oštećenja, onda ja nebi na njemu držao više bitne stvari. S HDTune možeš fizička oštećenja provjerit.

eo instalira san i skenira, disk je oštečen 0.4% 

predpostavljan da će se to širit, pa da krenem u potragu za nom diskom?

17 godina

U svakom slučaju, ako imaš bitne podatke, kupi novi disk i drži ih na njemu, a ovaj oštećeni će ti sigurno držati još neko vrijeme za neke nebitne stvari. Ja uvijek imam backup jedno 50GB podataka koji su mi nezamjenjivi. Glazba, filmovi i serije se uvijek lako skupe, no fotografije, posao i ostale bitne stvari uvijek držim na disku odvojenom od računala na kojem se originalno nalaze.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice