LG GSA-H55n problem

poruka: 7
|
čitano: 4.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
LG GSA-H55n problem
pitanje

evo ovako...

ovaj dvd-rom mi čita sve (dvd i cd)...kod čitanja nema problema...no problem je kod prženja...neće mi ništa pržiti...evo npr. imam TDK dvd+rw koji on inače podržava a sada ga neće pržit..

a prije je radilo sve normalno..znači pržio sam prije i taj dvd+rw i cd-ove...

u zadnjih tjedan-dva sam primjetio da neće više pržiti ništa...samo nakon par % bude failed.isprobo sam i neru 8 i 9, img burn.ništa.

drugi cd drive sam odspojio , instaliro sam novi firmware ,jumper stavio na master i svejedno isto..

koristim win xp pro sa SP3

da li neko ima neki prijedlog šta da radim...nekužim zašto neće pržit a hoće čitat.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG GSA-H55n problem

probaj instalirat novi firmware i reinstalirat sata ili ide driver kako ti je spojen snimać ja imam gsa h55l

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG GSA-H55n problem

Bojim se da je odslužio svoj rok. AKo si sve to uradio i ništa nije upalilo onda stvarno neznam što bi moglo biti. AL najveće su šanse da ti je dvd drive spreman za vječna lovišta.Neodlučan

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG GSA-H55n problem
autorov komentar

ma instaliran je novi firmware..i drivere sam razne probo što ih daju windowsi i ništa...izgleda da će stvarno u vječna lovišta..garancija vrijedi tako da će onda novi stić...samo mi čudno što nije ni 4 mjeseca durao  Iznenađen

svašta

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2009 19:57 (Warrior).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: LG GSA-H55n problem

Isti problem sam imao i ja. Taj LG GSA-H55N dobio sam u Eurotradeovoj konfiguraciji koju sam kupio u sedmom mjesecu prošle godine. Isprva je radio fino, brzo i uredno, međutim, ne znam dal' sam snimio ukupno 100-120 diskova, što DVD-a, što CD-a, i počeli su problemi. Prvo sam primijetio da mi DVD-i prženi pri 12x (nisam pržio ništa na 16x iz "predostrožnosti") prilikom reprodukcije u DVD rekorderu počinju preskakat i po desetak puta po disku (uvijek bi preskakali oko 2-5 sekundi). Isto se dešavalo i ljudima koji su diskove koje sam im ja pržio gledali na drugim uređajima, pa sam eliminirao mogućnost da je problem u uređaju za reprodukciju. Nije stvar ni u medijima jer sam mahom koristio uvijek iste Verbatimove diskove. Zatim sam ih neko vrijeme snimao pri 8x i uglavnom nije bilo većih problema, osim činjenice da ih moraš snimat pri brzini koja je ispod današnjih standarda.

A onda mi se dogodilo ovo o čemu pišeš: odjednom nije htio snimat ni DVD-e, ni CD-e s MP3-cama, ni data diskove, ništa! U Neru (koristim Nero Express 6; za image sam koristio ImgBurn 2.4.2.0) uvijek javlja istu grešku, odmah dođe do nekih 7% i javi grešku "tracking error" ili tako nešto, ne sjećam se točno. Prva ideja bila je da stavim novi firmware, ali sam pročitao da se oni uglavnom odnose na probleme s podrškom novim standardima i sl., pa mi se činilo da to nije ono što mene brine (uvijek koristim iste medije i uvijek snimam istu vrstu fileova: vob, ifo, IMG, ISO, mp3) i nisam ga flashao iz straha da ne napravim veću štetu (kad te krene...). Reinstalirao sam i Nero, čisto reda radi, bez ikakvih očekivanja, i naravno nije pomoglo. Nakon toga sam odustao.

BTW, prije neke tri godine imao sam LG-jev standalone DVD rekorder DV 6921-V koji je isto bio teško smeće. Crkao je nakon 18 mjeseci i 150 snimljenih diskova, i od samog početka je bio vrlo izbirljiv u pogledu medija: primao je samo Sonyjeve, da bi poslije i s njima počeo radit probleme. CD-ove skoro da nije htio uopće vrtit, čak ni originalne i nove. Na kraju više nije htio vrtit ni ono što je sam snimio.

Iz mog iskustva čini mi se da LG nije pametan odabir za laserske proizvode. Jest da garancija na GSA traje 2 godine, ali je nisam htio tražit jer sam skinuo jamstvene naljepnice i otvorio komp odmah drugi dan nakon što sam ga kupio (prebacivao sam HDD iz starog kompa), pa sam pretpostavljao da bi me mogli zavlačit oko toga, a i razmišljao sam: najbolje što mi se može dogodit je da mi daju istu takvu pržilicu opet (ili neku drugu njihovu) a više u njih nemam povjerenja. A morao bih im i nosit komp, što mi se nekako ne da; ne znam tko radi tamo. Da je nešto skuplje, vjerojatno bih se išao zafrkavat sa svim tim, ali ovako...

Ja sam prije dva dana uzeo Pioneerovu 216DBK pržilicu i sad nek' mi Bog bude na pomoći. Na ovom forumu sam pročitao da su valjda OK, ali vidjet ćemo. I LG je bio na početku.

S druge strane, možda s novom stvarno budeš zadovoljan. Ne mogu valjda baš sve bit smeće.

Sretno!

17 godina
neaktivan
LG GSA-H55n problem

Ma to nisi imal sreće sa uređajem.Ja imam LG-ovu pržilicu,sad bude već stara 2 godine i nakon više od 300 CD/DVD-a nasnimanih još uvijek mogu snimati sve DVD-e brzinom od 18x,jedino DVD+R snima sa 16x.Tak ti je kod svih,možeš naletjeti na onu koja baš zeza.

To kaj ti javlja nakon određenog postotka grešku može biti i do samih Wiindowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG GSA-H55n problem
autorov komentar

e pa da...i meni isto izbaci tracking error neki...ma jbg...sutra nosim komp pa nek stavi novu pržu pa čmo vidt kak bude radila!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice