Kučište za više diskova

poruka: 10
|
čitano: 2.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Kučište za više

Haj, da li postoji nekakvo eksterno kučište u koje bih mogao utrpati 5+ diskova? 

Imam 6 komada WD my book i za svaki mi treba jebeni adapter za struju. 

To sam riješio na način na slici pošto jedan zauzme dva mjesta na produžnom. 

E sad, raskopao bih ove sve i utrpao u neko vanjsko storage kučište ali da imam pristup svakom disku u svakom trenutku. 

Znači kao da su mi u kučištu od PCa u koje btw ne želim stavljat više ništa (još 5 diskova je unutra).

Network pizdarije mi nisu potrebne. 

Naravno, cijena je itekako bitna pošto su kučišta za 2-3 od 400kn na više a više od 300 ne bih dao. 

Znači postoji li nešto takvo, jeftino?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kučište za više diskova

Zašto ti trebaju biti svi diskovi dostupni u svakom trenutku? Kupiš si

http://www.protis.hr/products/details/orico-5-bay-35-hdd-protector-with-tool-free-function/60750

i

http://www.protis.hr/products/details/orico-docking-station-2535-sata-hdd-usb30/81231

Priključiš disk po potrebi a večinu vremena stoje na sigornom, ne vrte se bezveze i traju daleko dulje.

Ako baš mora biti HDD kućište onda ti treba nešto više novaca

http://www.protis.hr/products/details/orico-eksterno-kuciste-435-sata-hdd-raid-up-to-12tb-hdd-43tb-usb30esata-sata3-supported/70869

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Kučište za više diskova

Nekako me zabrinjava to vađenje, ukapčanje iskapčanje opčenito ikakva manipulacija da bi mogla uzeti svoj danak. 

Navikao sam da ih ne mičem. Skoro nikad. 

Kak je to tak skupo ne kužim jbt zemeš kučište za komp i napajanje za te pare 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kučište za više diskova

Ja ih tak stavljam godinama. Mene puno više brine da se vrte non stop bez potrebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kučište za više diskova

Ovi WD se ugase nakon par minuta nekorištenja. Ne znam kako je sa drugima jer samo sam njihove diskove i kupovao. 

Pretpostavljam da ima i u tim kučištima opcija da se sami ugase ako ih ne koristiš. 

Kaj, onda mi u biti treba NAS kučište i to je jedini način da imam više diskova upogonjenih jednom kučištu? 

Možda neki trash na alibabi ili nekaj rabljeno 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kučište za više diskova
gocc01 kaže...

Kaj, onda mi u biti treba NAS kučište i to je jedini način da imam više diskova upogonjenih jednom kučištu? 

Svaka vrsta eksternog pristupa diskovima (preko non-block protokola kao šo su mreža ili USB) zahtijeva i određenu količinu aktivne logike za translaciju. Zato se kod kućišta s više diskova ide na dodatne opcije (RAID, NAS itd.) jer nema previše smisla imati samo USB kućište s 1 na 1 mapiranjem diskova.

12 godina
Kučište za više diskova

Mozda ih prebacim ipak u kantu. Ima li sanse da diskovi koji se ne koriste budu iskljuceni tj u sleep modu kao i eksterni?

Nasao sam na Alibabi kuciste za 12 komada ali je usb 2.0 i ne pise dal ima neku opciju da bude spojeno preko esata.

0 0 hvala 0
17 godina
gocc01 kaže...

Nasao sam na Alibabi kuciste za 12 komada ali je usb 2.0 i ne pise dal ima neku opciju da bude spojeno preko esata.

Imaš link?

12 godina
Kučište za više diskova

Nije 12 nego 15  ali sad vidim da je to rack i da ide i matična unutra i svašta. 

Ovo je search link za NAS storage da ima mogućnost narudžbe samo jednog komada i da ima "Trade assurance". 

Možda tražim krivo ali ima logike da svi ti diskovi moraju bit povezani na jedan izvor što radi matična ali onda je to već 

drugi komp.

0 0 hvala 0
17 godina
gocc01 kaže...

Nije 12 nego 15  ali sad vidim da je to rack i da ide i matična unutra i svašta. 

Ovo je search link za NAS storage da ima mogućnost narudžbe samo jednog komada i da ima "Trade assurance". 

Možda tražim krivo ali ima logike da svi ti diskovi moraju bit povezani na jedan izvor što radi matična ali onda je to već 

drugi komp.

Prvo je samo rack kućište, treba sve ostalo nadograditi ovisno o željama.

NAS je standardni device, nije baš ono što tražiš.

"Jedan izvor što radi matična" je problematično, ovisno o vrsti spajanja (LAN, SAS, eSATA i slično) postoje različiti načini "bildanja" vanjskih konfiguracija. problem s time što želiš (zasebni diskovi preko USB sučelja) predstavljaju problem adresiranja zasebnih diskova preko jedne logike, trebalo bi naći uređaj koji sa svoje strane svaki disk prikazuje kao zasebni device sa svojim ID-om.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice