Kontroler Delock, SSD Samsung i Moja kamta

poruka: 5
|
čitano: 3.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Bok, Postovani forumasi....... Posjedujem racunalo staro 5 godina i zadovoljan radom. U posjedu mi je novi SSD Samsung 840 EVO 120GB, a isto tako imam i externi HDD portabillni Samsung S2 1TB.USB3 Znam da ce raditi ako upogonim ove uredaje, jer su unazad kompatiblni. Pa da zelim produziti radni vijek, kao i perfomance, mislio sam si nabaviti kontroler Delock, koji izvana ima 2xUSB3 i unutra 2xSATA3 Ovdje se malo neckam stoga, da li unutarnji SATA3 moze biti bootabilan, posto sam mislio na njemu spojiti SSD, Da li cu imati pozitivan rezultat od moga plana?????
Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pretpostavljam da se radi o ovom kontroleru, koji na sebi ima Asmedia SATA 3 kontroler, za koji u specifikacijama piše da nije bootabilan.

Što se brzine prijenosa tiče, takvi kineski PCI/PCIe kontroleri obično ostvaruju vrlo skromne rezultate, te je sigurno da tvoji diskovi trenutno rade brže na SATA 2 Intelovom kontroleru, nego što bi ikada radili na toj kartici uz "SATA 3 kompatibilnost".

Nažalost pošteni SATA III kontroleri su rijetki na tržištu, npr. poput ovog LSI 9271-4i (PCIe x8) kojeg trenutno koristim sa SSD-ejcima. Ovakav kontroler je posebno dizajniran za rad sa SATA 3 SSD diskovima, te lagano može iskoristiti njihovu brzinu, čak i u radu sa više takvih diskova odjednom.

Uz malo igranja sa optimizacijom i keširanjem takav kontroler može doslovno čuda raditi ...

Jedini problem im je što su skupi kao suho zlato - cijene se kreću od 200-300 € naviše, pa i nisu baš "isplativi" za stavljanje na starije konfiguracije, te je i dalje najisplativije diskove držati na onboard kontrolerima od matične.

Također, kod tih Delock kontrolera je upitna i brzina USB 3.0 konekcije, jer vjerojatno niti ovdje ne koriste neki ekstra kontroler (Etron ?).

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 15:58 (dh41400).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bok Eto mi odgovora.. Hvala na iskrenom javljanju. Dato mi je do znanja da taj produkt ne bi zadovoljio moj naum.. Mislim da ce ipak biti opcija cekati do sljedece godina , kad si napravim sebi novu konfiguraciju, posto idem na ulozeno/dobiveno, bit ce AMD format. Pitam se, da lI bi na novoj konfiguraciji vrijedio i dalje USB2 produzni kabel i USB2 Hub koji se biti spojen na USB3. Znam da uz USB3 postoji i nekoliko USB2 portova. Ili cu morati nabaviti posebno produzni kabel i hub za USB3....?
Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kontroler Delock, SSD Samsung i Moja kamta
Jebodiah kaže...
... Pitam se, da lI bi na novoj konfiguraciji vrijedio i dalje USB2 produzni kabel i USB2 Hub koji se biti spojen na USB3. Znam da uz USB3 postoji i nekoliko USB2 portova. Ili cu morati nabaviti posebno produzni kabel i hub za USB3....?

Ako je pitanje, da li će raditi tvoj hub i kabel na novom kompu - raditi će (na koji god konektor ga spojio), jer su backward kompatibilni

S druge strane, ako ti je namjera natjerati USB 2.0 hub/kabel da radi na USB 3.0 brzinama - to baš i neće ići, jer je USB 3.0 također i fizički nadograđen na 2.0 verziju (više žica i kontakata).

Dakle za USB 3.0 brzine je potrebno nabaviti USB 3.0 hub i USB 3.0 kabel, jer su fizički drukčiji od prethodne 2.0 generacije. U suprotnom će biti ostvarene samo 2.0 brzine sa trenutnom opremom (bez obzira na koji port ga spojio).

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2013 13:57 (dh41400).
17 godina
Eh... Razumijem da je moralo doci do vise konektora. Slika mi je jasnije pokazala koje su to razlike. Hvala na vremenu i trudu.. Sad jos samo da sredim (ocistim) pa na oglas dati svoje racunalo na prodaju, pa pricekati do iduce godine. Hvala opet
Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice