Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.551.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?
itomic009 kaže...

Windows to radi automatski. Dakle savjetujete da se isključi optimizacija ??

Na win7 da za SSD, ali na WIn8 ne. Win8 automatski prepoznaje SSD i ne defragmentira ga.

Ali 8 ima i opciju optimizacije SSD-a, što je dobro a nije defragmentacija u smislu klasične defragmentacije.

8.1 je još bolje u pogledu toga.

Twitter: @191x7
12 godina
protjeran
Koji SSD?
http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_EVO_Basic_SSD_120GB_SATA3_MZ-7TE120BW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p45424.html

pojeftinio za 80 kn taman kad ja trebam naručit hehe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupio Kingston V300 120 GB i ubacio u laptop Probook 4710s umjesto harda.

Nkaon 2 sata plavog ekrana smrti sam uspio shvatiti da u biosu ne treba odmah staviti na AHCI nego ostaviti na IDE, tako da sad ide instalacija.

Još 15 min :)

15 godina
Erda kaže...

Nkaon 2 sata plavog ekrana smrti sam uspio shvatiti da u biosu ne treba odmah staviti na AHCI nego ostaviti na IDE, tako da sad ide instalacija.

- Kako si to shvatio? Ja imam laptop ProBook 4525s, u biosu sam stavio odmah na AHCI i normalno snimio OS, meni nije izbacivalo nikakav plavi ekran. Čudno.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
16 godina
Valentin17 kaže...
Erda kaže...

- Kako si to shvatio? Ja imam laptop ProBook 4525s, u biosu sam stavio odmah na AHCI i normalno snimio OS, meni nije izbacivalo nikakav plavi ekran. Čudno.

To se i ja baš pitam, BSOD se moze pojaviti samo u Windowsima. Bojim se ja da on na krivi način instalira Windowse...

15 godina
SHELBY_09 kaže...
To se i ja baš pitam, BSOD se moze pojaviti samo u Windowsima. Bojim se ja da on na krivi način instalira Windowse...

- Upravo tako, sad bude u windowsima nakon instalacije morao palit AHCI i onda u BIOSu isto prebacit u taj mod.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676

- Ali sad ostaje pitanje, kad ponovno upali AHCI, hoće računalo opet izbacivat BSOD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 20:02 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Upravo tako, sad bude u windowsima nakon instalacije morao palit AHCI i onda u BIOSu isto prebacit u taj mod.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676

- Ali sad ostaje pitanje, kad ponovno upali AHCI, hoće računalo opet izbacivat BSOD.

Windowsi su instalirani ali sad nemam vremena za eksperimentiranje da vidim hoće li biti problema ako opet prebacim u AHCI mdoe.

Javim sutra.

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kratko pitanje.

Što odabrati između ova dva? Recimo da mi je trajnost možda malo bitnija od all out brzine:

http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_EVO_KIT_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TE250LW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p45431.htm

http://www.ekupi.hr/SSD-disk-Kingston-240GB-HyperX-3K-SATA-3-25-235815.aspx

Ovaj u ekupi je navodno na nekoj akciji do ove subote, pa je relativno hitno.

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

squizl

- Glas za Evo svakako, ali ni s jednim ne možeš pogriješit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 10:25 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
Evo jer je 10 GB veci kapacitet.
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Vidim da je dosta velika razlika u brzini od EVO 120 i 250GB. A 250GB je sada oko 1300kn najjeftinije. Pošto meni stvarno ne treba toliko prostora za sistemski disk, najradije bih uzeo Pro 128GB koji je brži od oba naravno. A cijena mu je oko 1100kn. Ima li to smisla ili me razuvjerite. 

http://bambytalica.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PaoloDP kaže...

Vidim da je dosta velika razlika u brzini od EVO 120 i 250GB. A 250GB je sada oko 1300kn najjeftinije. Pošto meni stvarno ne treba toliko prostora za sistemski disk, najradije bih uzeo Pro 128GB koji je brži od oba naravno. A cijena mu je oko 1100kn. Ima li to smisla ili me razuvjerite. 

- Bolje ići na veći kapacitet, bolje za budućnost.

- Tu razliku koliko je pro brži u radu nećeš osjetit u radu, jedino što pro ima 2 godine više garancije.

- Znači preporuka je svakako Evo, ako imaš toliko novaca, uzmi si od 250GB verziju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 15:35 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

onda će biti EVO, a ima li kakvih saznanja o promjenama cijena na gore ili dolje u skoroj budućnosti? I što se to dobije sa Desktop Kit-om, a da Basic verzija nema?

17 godina
Kit je s komadom lima na koji serafis disk da ti stane u 3,5" bay. Kuzis kaj ocu reci? 2,5" disk nemres zaserafit u kuciste u 3,5" ladicu jer je preuski, sa kitom dobis opciju ugradnje u 3,5" utor gdi idu normalni diskovi.
15 godina
neaktivan
aha.... kužim, naravno, sam sam sklapao svoj komp.. ali sam još uvijek na "Vi" sa SSD diskovima
Hvala!
14 godina
neaktivan
Sto se tice cijena za EVO, ja sam svoj platio 1069 u ED, trenutno je cca 1300 tako da ako imas vremena cekas i vrebas kad ce opet pasti cijena i narucis.

Btw danas je stigao moj EVO, stic cu ga ugraditi tek sutra, ali najzanimljivije mi je sto su danas dostavili a ja rekao sutra, malo cudna pogreska ali ok, sve je rjeseno.
Mali_Playa
14 godina
neaktivan

Sry double post radi moba :/

Mali_Playa
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 17:02 (MV_gamer).
16 godina
Koji SSD?

Stigao mi "SSD Kingston hyperX 3k 120gb", pa me zanima jel se mora dobiti i cd sa driverima ili ne.

Kod mene nema ništa u kutiji, planiram ga staviti u laptop HP Pavilion g7.

0 0 hvala 0
17 godina

nikakvi driveri ti ne trebaju, uštekaj ga i to je to. eventualno prebaciti na ahci mode u biosu ako stavljaš na njega OS

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Koji SSD?

Samsung EVO 840 120 gb - dal je sve kak treba biti? gledao usporedbe pa nisam bas siguran...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 20:15 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jel pametno imati u kompu samo SSD od recimo 250 GB, a za multimediju eksterni HDD? Trenutno imam HDD od 160 GB pa mi je pola prazno, dosta toga držim na eksternom.

0 0 hvala 0
15 godina
knezbj kaže...

Jel pametno imati u kompu samo SSD od recimo 250 GB, a za multimediju eksterni HDD? Trenutno imam HDD od 160 GB pa mi je pola prazno, dosta toga držim na eksternom.

- Pa možeš i tako, ne smeta ničemu, ja u jednom laptopu imam samo SSD od 512GB, sve radi bez problema.

cropunk

- Ok je ovo tvoje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 20:23 (Valentin17).
16 godina
Koji SSD?

Imam dilemu. Situacija je ta da je mjesto za HDD/SSD odmah pokraj procesora (o laptopu je riječ), tako da se HDD/SSD grije kao i procesor, što nije dobro.  U ovom slučaju na tom mjestu je novi SSD, pa me zato to brine.
HDD je u caddy-u umjesto čitača.
E sad, dilema je ta da mogu napraviti:
1) Ostaviti da se SSD grije i imati SATA III sučelje ili
2) Staviti SSD u caddy, gdje je će temperatura biti normalna(provjereno),ali imati SATA II sučelje.

6 1
2 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SHELBY_09 kaže...

1) Ostaviti da se SSD grije i imati SATA III sučelje ili
2) Staviti SSD u caddy, gdje je će temperatura biti normalna(provjereno),ali imati SATA II sučelje.

- Koliko se kreće ta temperatura?, nikada se ni jedan uređaj unutar kućišta ne bi smio grijati kao procesor, ako je tako, onda nešto tu konstrukcijski ne valja.

- Ako se baš zagrijava, stavi ga u caddy, inače to što će SSD biti spojen na SATA II, a ne na SATA III ti ne znači ništa, razliku nećeš osjetit u radu.

- Po čemu si zaključio da će radit brzinom SATA II, a ne brzinom SATA III? Jedino ako sam caddy ima SATA II sučelje. Jer ako laptop ima kontroler SATA III, onda i na mjestu normalnog HDDa i na mjestu optike bi trebao biti SATA III, barem je tako bilo kod mene na svakom laptopu na koji sam SSD stavio na mjesto optike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 21:02 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...

- Koliko se kreće ta temperatura?, nikada se ni jedan uređaj unutar kućišta ne bi smio grijati kao procesor, ako je tako, onda nešto tu konstrukcijski ne valja.

- Ako se baš zagrijava, stavi ga u caddy, inače to što će SSD biti spojen na SATA II, a ne na SATA III ti ne znači ništa, razliku nećeš osjetit u radu.

- Po čemu si zaključio da će radit brzinom SATA II, a ne brzinom SATA III? Jedino ako sam caddy ima SATA II sučelje. Jer ako laptop ima kontroler SATA III, onda i na mjestu normalnog HDDa i na mjestu optike bi trebao biti SATA III, barem je tako bilo kod mene na svakom laptopu na koji sam SSD stavio na mjesto optike.

- idle 41 , load oko 50, pa ne valja konstrukcijski, kazem da su stavili hdd odmah pokraj procesora. (slika)
- Zaključio sam kad sam stavio ssd u caddy pisalo mi je u onom samsung manageru da je spojeno na sata II, testirao brzine, koje su bile uopla manje...

12 godina
protjeran
Koji SSD?

Evo prije 5 minuta naručio Samsung Evo sa Xtreme Digitala. Jel zna netko tko je imao iskustva s njima da li bi mi to moglo stići do petka ili subote ili tek u ponedjeljak? Imaju na zalihi a ja sam iz Slavonskog Broda

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 2:24 (Yoseep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Šta piše za raspoloživo stanje ?? Ja sam naručio kod njih u nedjelju navečer i pisalo je da je dostupn na skladištu i dostava u roku od 2 do 4 radna dana. Došlo mi je u petak. CPU sam bio naručio i pisalo je da je dostupno odmah ili 1 do 3 dana za dostavu i došlo mi za dva dana. Tako da je to bilo ok za njihove pojmove :D

16 godina
SHELBY_09 kaže...

- idle 41 , load oko 50, pa ne valja konstrukcijski, kazem da su stavili hdd odmah pokraj procesora. (slika)
- Zaključio sam kad sam stavio ssd u caddy pisalo mi je u onom samsung manageru da je spojeno na sata II, testirao brzine, koje su bile uopla manje...

Nemaš brige. Nije to niš za SSD.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
itomic009 kaže...

Šta piše za raspoloživo stanje ?? Ja sam naručio kod njih u nedjelju navečer i pisalo je da je dostupn na skladištu i dostava u roku od 2 do 4 radna dana. Došlo mi je u petak. CPU sam bio naručio i pisalo je da je dostupno odmah ili 1 do 3 dana za dostavu i došlo mi za dva dana. Tako da je to bilo ok za njihove pojmove :D

koliko si platio poštarinu za proc?

jer vidim da im je sada besplatna dostava za 3000 kn+ , a ako se ne varam prije niti mjesec dana je bila minimalna narudžba soma.

battlelog: CRO_ZeNGe
14 godina

I dalje je besplatna za 1000kn i više a ispod toga je 30 kn fixno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice