i nigdje nisi nasao zasto je sporo bootanje?.... i jos nemam nikakvih programa...tek osnovno sta treba i poiskljucujem sve da mi nestarta s windowsom naravno.....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam... Reinstalirao sam OS jedno 3 puta. Testirao prije instalacije drivera, poslije instalacije drivera da vidim ako možda neki driver zeza i ista pašta.
Znači isto tako dignem winse, bez da išta dodatno instaliram je spor boot. Isto tako kada instaliram drivere i nekoliko osnovnih programa koje koristim.
Sto se tice rapid moda.
Ja ga necu koristit,jer u nekim stvarima je maaaalo samo bolji rapid napram 'obicnog'.
Tako da ono,ko voli,nek izvoli.
http://techreport.com/review/25282/a-closer-look-at-rapid-dram-caching-on-the-samsung-840-evo-ssd
Opali HVALA ↓↓↓
Pozdrav svima...
Evo da se i ja priključim vlasnicima Samsunga.
Naručio Evo 120 i čekam da stigne u ED pa da napokon moja kanta dobije pravi smisao...
Samo da pitam jednu stvar. Koliko sam pročitao tu,za SSD treba uključiti AHCI u biosu pa tek onda instalirati Win,jel tako? Namjeravam ostati na Win7...
A ako ga kojom igrom slučaja nema?
Meni boota za možda i manje od 10 sekundi.
pa vidio sam vremena nekih na forumu pa mi nije jasno sta mu je....clean install je na nov novcat hard..... jedino da mu nesmeta drugi hard sto ima....laptop je i imam i momentus xt za drugi hdd?
da, to je moguce, tako i meni, kad sam ubacio jos jedan obican hdd u laptop pored ssd-a, odma mi se vrijeme boot-a povecalo za 10ak sekundi. vjerojatno jos nesto kopa po tom drugom hdd-u prilikom boot-a
probaj ga izvadit pa ces vidjet
Meni boota za možda i manje od 10 sekundi.
pa vidio sam vremena nekih na forumu pa mi nije jasno sta mu je....clean install je na nov novcat hard..... jedino da mu nesmeta drugi hard sto ima....laptop je i imam i momentus xt za drugi hdd?
da, to je moguce, tako i meni, kad sam ubacio jos jedan obican hdd u laptop pored ssd-a, odma mi se vrijeme boot-a povecalo za 10ak sekundi. vjerojatno jos nesto kopa po tom drugom hdd-u prilikom boot-a
probaj ga izvadit pa ces vidjet
znaci onda mi je i sve uredu...jer imam 2 harda....
Ja isto imam dva harda pa mi radi normlano brzo SSD kod bootanja.
Ja isto imam dva harda pa mi radi normlano brzo SSD kod bootanja.
imas u laptopu il desktopu?... i moj hdd je hibrid....seagate momentus xt...mozda oni drugcije nes rade na boot-u....
Desktop.
Ja inaće imam dva diska pored SSD-a, probao sam ih odspojit i ostavit samo SSD. Nije pomoglo.
Probao sam i sve USB portove oslobodit. Ostavio sam samo miš i tipkovnicu, pa i bez njih sam probao. Također nikakve razlike.
Tako da barem što se mene tiče ništa od toga mi ne stvara problem, da bi se OS tako sporo bootao.
Opali HVALA ↓↓↓
Koji SSD od ovih:
Kingston hiperx 3k R555/W510 120GB
Kingston KC300 R550/W520 120GB
ADATA 128GB SX900
SAMSUNG 120GB 840 EVO
Ni jedan ne pobjeđuje Samsung u price - performance ratio usporedbi.
gdje drugdje da pitam nego tu
trebao bi mi SSD i imam 800 kn,pomoć?
Samsung 840 EVO 128GB - Kingston HyperX 120GB - Kingston V300 120GB
Biraj na osnovu toga kako ti se izgledom uklapaju uz ostale komponente, ostale razlike su mizerno male.
I da, welcome back.
Ako se možeš protegnut, 1069 kn za 250gb, Samsung EVO.
Ako ne, ovo što je kolega rekao, imaš ta 3 pa biraj :)
Ovak se to kod mene vrti.
2x 120 GB SSD u Raidu za nekih mozda 50 kn vise nego bi me jedan 240 GB kostal.
a ovo je novi samsung EVO 120 GB.... i ne u raidu...samo jedan....
RAPID uključen?
Je i svinje mogu letjeti.
Je i svinje mogu letjeti.
a cuj mozda i lete.....
... al opet vise bodova imaju.....Odlična brzina