Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.548.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?

ma nemoj se uopće zamarat. 120gb je 700kn (samsung, kingston) i samo udri. od viška glava ne boli a u dogledno vrijeme će ti sigurno zatrebat :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Koji SSD?

Slažem se, ne gledaj ispod 120 GB.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Bok,

zanima me koji bi SSD od 120gb bio najbolji za moju konfiguraciju.

Pošto imam x58 matičnu koja ima marvell kontrolor, na netu sam čitao da se ssd ne može potpuno iskoristiti s tim kontrolorom.

Da li je to istina?

Pošto mi je svijet ssd-a novo polje koje bi htio shvatiti svaki komentar će dobro doći.

Hvala unaprijed.

Pozdrav

House je Bog dok techno ne zasvira - KUPUJEM HD 6950 2gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Bilo koji bio bi ti dobar, samo je pitanje koliko novca imaš za SSD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa recimo do 1000 kn

17 godina
Koji SSD?

Kingston HyperX 3K 120 GB ili OCZ Vertex 450 128GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

primjetil sam da dobivam nekad random bsod-ove. kad vrtim ubuntu s hard diska komp radi bez problema. a kad radi win 7 na ssd-u zna se nekad restartati sam od sebe i nekad bsod-ati. to se događa najvise kad se cita ili zapisuje nekaj velikog na ssd-u. koji bi mogao biti uzrok tome? i ak je neispravan koji bih dobio za zamjenu. radi se o vertex 3 60gb 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lord_Marko kaže...

primjetil sam da dobivam nekad random bsod-ove. kad vrtim ubuntu s hard diska komp radi bez problema. a kad radi win 7 na ssd-u zna se nekad restartati sam od sebe i nekad bsod-ati. to se događa najvise kad se cita ili zapisuje nekaj velikog na ssd-u. koji bi mogao biti uzrok tome? i ak je neispravan koji bih dobio za zamjenu. radi se o vertex 3 60gb 

Jel ti na tom Vertexu najnoviji firmware? Ako nije, eto ti uzroka problema.

Ako bi dobio drugi (ako problem nije do firmwarea), vjerojatno bi to bio OCZ Vertex 4 64GB ili nešto tome slično.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Daj mi reci da li je ono istina da bi mogao imati pad performansi radi kontrolora Marvell, naravno ako znaš ?

17 godina
191x7 kaže...
Lord_Marko kaže...

Jel ti na tom Vertexu najnoviji firmware? Ako nije, eto ti uzroka problema.

Ako bi dobio drugi (ako problem nije do firmwarea), vjerojatno bi to bio OCZ Vertex 4 64GB ili nešto tome slično.

sad je gore 2.15 . idem updejtati pa javim rezultate.

EDIT: evo gore je sad 2.25 bumo vidli kak se bu ponasal kroz par dana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 11:22 (Lord_Marko).
17 godina
Mlađo kaže...
191x7 kaže...

Daj mi reci da li je ono istina da bi mogao imati pad performansi radi kontrolora Marvell, naravno ako znaš ?

Možda malo, ali to te ne bi trebalo zamarati. Pogonim ja SSD na SATA II pa mi je brzina milina. :D

16 godina
neaktivan

Ok, hvala.

Pozdrav

16 godina
Mlađo kaže...
191x7 kaže...

Ja sam prekjučer dobio Samsunga 840 koji mi je isto spojen na Marvell kontroler(P55 ploča) i sve radi savršeno, a npr. boot time mi je i brži nego frendu sa Kingstonom V300 na nativnom SATA3 portu na Z77 ploči, tako da mislim da ne postoji neka velika razlika. BTW, ima neki program da očistim mehanički disk, ili da ručno izbrišem Windowse i Program Files? Ne želim ga formatirati jer nemam nekog praktičnog načina za napraviti backup svega na njemu, a neda mi se ni ponovno skidati sve
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ovako, mislim si uzet SSD od 120gb za konfu navedenu pod Moj PC. Budzet je oko 750kn.

No matter how far we are, we are always looking at the same sky!

0 0 hvala 0
17 godina
TheAtomicMiner kaže...

Ovako, mislim si uzet SSD od 120gb za konfu navedenu pod Moj PC. Budzet je oko 750kn.

Kingston SSDNow V300 120GB.

13 godina
neaktivan

Evo vidim da je i Samsung 840 120GB otprilike iste cijene, pa me zanima koji je od njih bolji? 

No matter how far we are, we are always looking at the same sky!
17 godina
Koji SSD?

Mišljenja su podijeljena, nogi će reći Samsung dok bih ja prije rekao Kingston.

Kingston ima MLC flash mmeoriju koja je dokazano trajnija nego TLC u tom Samsungu.

Zbog MLC-a Kingston ima i dost veće brzine čitanja ako ti to što znači.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Mišljenja su podijeljena, nogi će reći Samsung dok bih ja prije rekao Kingston.

Kingston ima MLC flash mmeoriju koja je dokazano trajnija nego TLC u tom Samsungu.

Zbog MLC-a Kingston ima i dost veće brzine čitanja ako ti to što znači.

Pisanja misliš? 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
Koji SSD?

Ma da, pisao sam u žurbi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Pitanje,

Da li Kingston 120GB SSDNow V300 dolazi u pakovanju s upgrade kit-om? 

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Djeye

- Dobiješ kabele, CD i adapter za montažu.

0 0 hvala 1
16 godina
Valentin17 kaže...

Djeye

- Dobiješ kabele, CD i adapter za montažu.

Vjerojatno postoji više verzija, frend je kupio osnovnu i dobio je samo disk

16 godina
neaktivan

Samo da javim, kupljen je Kingston Hyper x3.

Mislim da mi je ovo najbolja investicija u životu :)

Zanima me sada da li je moguće ostala dva harda vratiti u raid kako su bili, jer sada sam postavke u biosu stavio na AHCI radi SSD-a.

Znači, da li mi SSD može biti u AHCI-u, a Hardovi u raidu?

17 godina

Da.
Mozes kaj god oces ako je maticna kak spada.
Na mojoj maticnoj se prek DEL ne ulazi postavke RAID-a nego ima dodatni izbornik.

Ovak idemo od pocetka.
U biosu moram upalit RAID da bi nakon izlaska iz Biosa dobil dodatni meni gdi onda mogu odlucit kaj bude kak radilo.
Npr. slozil sam si dva RAID polja. 0 i 1 za razlicite diskove.
0 imam za dva SSD-a i 1 za dva 1 TB normalna diska za pohranu podataka backup, download and shit.

Daj napisi koju plocu imas da pogledam u user manual pa ti tocnije napisem kaj da radis.
Cheers

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 9:25 (NEW_MAN).
16 godina
neaktivan

Piše ti pod moj pc koja je ploča.

Ja znam da postoji raid meni, ali zanima me da li mogu SSD ostaviti normalno a dva WD po 500 gb staviti u raid.

Trenutno mi je sada namješteno u biosu ASCI radi SSD diska

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Možeš, staviš RAID u biosu, složiš raid polje sa ta dva blacka i to je to. SSD će ti radit odvojeno od toga i sve bi trebalo radit dobro. Ako nisi prethodno razbijao raid polje, onda samo spojiš natrag te wd-ove, stavi raid u biosu i trebalo bi ti prepoznat raid polje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 23:43 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
What he said.
16 godina
Koji SSD?
Može pomoć. Nabavio sam novi laptop (asus N750JV) i sad čekam da mi stigne SSD (Samsung 840 Basic 256 GB). Na laptopu mi je W8 kojeg nisam još ni upalio. Dali da dok čekam SSD namistim sve na laptopu kako mi triba (naravno bez instaliranj onoga što mi neće biti na SSD-u) pa da kad mi stigne SSD radim migraciju svega, ili da samo pričekam da dođe disk i ona radim prvo migraciju pa tek onda podešavanje prema osobnim potrebama? Hm, možda bi bilo pametno dok ne signe disk napraviti recovery DVD za OS...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

nani

- Pa podesi si sve sada, kasnije samo migraciju napraviš.

- I ako je bolje radit clean install na novi SSD.

- Pazi da uključiš AHCI u BIOSu.

- Svakako si napravi recovery.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 22:49 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Hoće li se moći spojiti SATA 3 sa SSD-a na SATA na matičnoj?

na Pc:

CPU - Intel Core2 CPU 6600 @ 2.40GHz,

RAM -DDR2 SDRAM 4 GB,

Graphics XFX ATI HD 4870 Series,

Motherboard Intel DG965RY.

želim  staviti SSD: "Kingston 60GB SSDNow V300 SATA 3 2.5+adapter". 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice