Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.211
|
čitano: 3.512.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?
Gradonačelnik kaže...
tnakir kaže...

ovaj drugi je osjetno jeftiniji od Intela... a mislim da su nesto slabije performanse (bez obzira na brzu deklaliranu brzinu pisanja u odnosu na intel) nebitne kad pogledas koliko je jeftiniji.

Ne igra ti Intel 80GB G2??? Mozes ga nac za 1300 - 1500 kn??

Sad sam vidio ovaj post od prije godinu dana i taj disk nije ništa pojeftinio, što je tragično {#}

Jos je konkurentan sto se tice random citanja i pisanja svim ostalim sandforceima. Sto u biti i je najbitniji parametar.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

OCZ ili Corsair?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

Pricekaj da dodje OCZ vertex 3. Ima sekvencijalno citanje i pisanje po 500MBps. Sa cijenom ce biti slican Vertexu 2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 8:34 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

trenutno sam na intelu, ali mi je 80GB postalo malo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

Ja bih se jos malo strpio dok ne dodju vertexi3 ili novi inteli. Hocu reci, vec su vani, samo treba cekati dok postanu dostupni u RH.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Hacker-ri kaže...

Ja bih se jos malo strpio dok ne dodju vertexi3 ili novi inteli. Hocu reci, vec su vani, samo treba cekati dok postanu dostupni u RH.

gdje je to vani? :D

ionako sam out of state svaki 3. dan :p

17 godina
Hacker-ri kaže...
tnakir kaže...
Hacker-ri kaže...

gdje je to vani? :D

ionako sam out of state svaki 3. dan :p

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820167043

nisam nasao Vertex 3 ali i ovo je zanimljivo: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227648

15 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...
ja sam gledao novi BMW od pred godinu dana, takoder nije pojeftinio, sto je takoder tragicno...

zamisli, BMW pa mu nije pala cijena u godinu dana barem za 20.000 kuna...

SHIT od proizvoda 100%, cim je jos konkurentan trzistu (mislim na bmw) :D

To je jedna od većih gluposti što pročitah na forumu.

Jednak Model BMW-a iz npr 2009 nikad ne može držati cijenu kao model iz 2010, niti ISTI model iz 2010 ne može držati cijenu kao model iz 2011 god i to je sirova istina i baš si našao komparaciju s autima {#}gdje se takve stvari dešavaju REDOVITO, no kod ovog SSD nije slučaj jer se nije pojavio kvalitetniji, brži SSD tog kapaciteta da bi se prodavač ili proizvođač htjeli/*morali riješiti starih zaliha, po nižoj cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 11:16 (Gradonačelnik).
17 godina
Koji SSD?

@Gradonacelnik: ja ti nebi dao glas na izborima :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Corsair Storage Solutions, Force Series 120GB, CSS
tnakir kaže...

@Gradonacelnik: ja ti nebi dao glas na izborima :)

{#} ...zezamo se malo, ne treba bit stalno ozbiljan ;)

Ej care, daj mi reci što misliš o OVOM SSD-u.

Piše da je "novi" proizvod, pa me zanima jesi li ti ili netko drugi, što god čitao o tom disku.

Mislim ga sutra uplatiti u Protisu ??

Imaš li kakav drugi prijedlog za 120 Gb SSd za 1700kn.

Ili je bolji ovaj:

SSD 120.0 GB OCZ Vertex 2, OCZSSD2-2VTXE120G, SATA 2.5'', MLC-Chip, maks. do 285/275 MB/s

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 21:17 (Gradonačelnik).
17 godina
Koji SSD?

Mislim da je to ista elektronika u razlicitoj kutiji. Oba su isti kontroleri, mislim da su cak ista marka NAND-a... Uzmi onaj sa duzom garancijom :)

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Društvo, treba mi SSD! ...što jeftiniji, a sa što većim kapacitetom.

U Linksu sam vidio OVAJ pa me zanima je li vrijedi tih 800 kuna?!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

U novom BUGu imaš test SSD diskova pa malo pogledaj... Mislim da je taj Kingston bio tak tak na testu, ni prebrz ali ni prespor...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ovo pitanje sam postavio na podforumu za tvrde diskove

Da li je tacno da SSD proglasi podatke kao read only kada pocne razvijati bad sectore? Ne mogu se sjetiti gdje ali koliko se sjecam neki lik je tvrdio da SSD, za razliku od HDD-a, ne rikavela odjednom vec pocinje polagano proglasavati podatke kao read only i ne dozvoljava da se zapisu novi. Dakle, prema njemu, korisniku se daje ogromna sansa da zamjeni disk i backupira podatke.

Medutim, nesto me drugo zanima! Kako stoje stvari sa povratom slucajno obrisanih podataka? Kako ide spasavanje sa pregorjelih SSD-ova? Jer za razliku od SSD-a, sa klasicnog se moze spasiti sve i da je elektronika otisla (pod uslovom da su ploce fizicki zdrave)

BONUS PITANJE

Da li se moze omoguciti (ili ima?) TRIM na Windows XP SP3?

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!

0 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...

Ovo pitanje sam postavio na podforumu za tvrde diskove

1. Da li je tacno da SSD proglasi podatke kao read only kada pocne razvijati bad sectore? Ne mogu se sjetiti gdje ali koliko se sjecam neki lik je tvrdio da SSD, za razliku od HDD-a, ne rikavela odjednom vec pocinje polagano proglasavati podatke kao read only i ne dozvoljava da se zapisu novi. Dakle, prema njemu, korisniku se daje ogromna sansa da zamjeni disk i backupira podatke.

2. Medutim, nesto me drugo zanima! Kako stoje stvari sa povratom slucajno obrisanih podataka? Kako ide spasavanje sa pregorjelih SSD-ova? Jer za razliku od SSD-a, sa klasicnog se moze spasiti sve i da je elektronika otisla (pod uslovom da su ploce fizicki zdrave)

BONUS PITANJE

3. Da li se moze omoguciti (ili ima?) TRIM na Windows XP SP3?

1. tako je... kontroler sam vodi racuna koliko je puta neki sektor  brisan i onda ga nakon nekog vremena deklarira kao unusable. Iako neznam zasto brinete. SSD-ov zivotni vijek je toliki da cete prije promijeniti SSD nego sto on crkne.

2. Navodno postoji mogucnost spasavanja podataka i sa njih i sa CF kartica i sa SD kartica bla bla... neznam kako ali postoji.

3. Mislim da nativno jedino Win7 podrzava TRIM.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 11:59 (tnakir).
17 godina
Pero Dinamit kaže...

U novom BUGu imaš test SSD diskova pa malo pogledaj... Mislim da je taj Kingston bio tak tak na testu, ni prebrz ali ni prespor...

Nije mi dostupan novi BUG tako ma di je ova informacija "ni prebrz, ali ni prespor" od izuzetne važnosti.

Ono što meni treba je dobar odnos uloženog i dobivenog, a čini mi se da ovaj Kingston upravo to pruža.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Iako neznam zasto brinete. SSD-ov zivotni vijek je toliki da cete prije promijeniti SSD nego sto on crkne.

Ja jos nisam u stanju da brinem :) Jos nemm SSD ali sam znatizeljan. Naravno da su "tvorci" SSD-a smislili nacin da stvari (previse) ne krenu u pogresnom toku vec su stavili, kao sto ti kazes, algoritme za prezivljavanje.

Inace pitanje o spasavanju podataka drzi mijesto posto prenaponi, naponske oscilacije i losa napajanja su nasa svakodnevnica

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
17 godina
Koji SSD?

Ispravak netocnog navoda: spasavanje sa SSD-a je problematicno:

http://www.helpdisc.hr/spasavanje_podataka_flash_kartice.htm

0 0 hvala 0
17 godina
cro_blue kaže...
Nije mi dostupan novi BUG tako ma di je ova informacija "ni prebrz, ali ni prespor" od izuzetne važnosti.

Ono što meni treba je dobar odnos uloženog i dobivenog, a čini mi se da ovaj Kingston upravo to pruža.

Evo kad dođem u stan pa ti javim koji je SSD proglašen Best buy... ili ako netko prije mene to napravi, trenutno ne merem...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
cro_blue kaže...

Evo kad dođem u stan pa ti javim koji je SSD proglašen Best buy... ili ako netko prije mene to napravi, trenutno ne merem...

BEST BUY je dobio MACH XTREME MX-DS 60GB, ali ga više nema za kupit. Dosta je bolji od Kingstona.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

NJIHOV IZBOR je MUSKIH CALLISTO DELUXE 240GB i moram reci da me cijenom obradovao :D

kako cijenom tako i kapacitetom

cijena mu je 1.300 kuna jeftinija od Corsair 240GB...

tako da je moguce da cu probat i taj, iako sam platio i OCZ koji je 300 kuna skuplji i istog kapaciteta...

ovaj mjesec su me pogodili kad kupujem SSD i neki kucni all in one printer :D

(i jos me super dostava mog izgubljenog BUGa pocastila jos jednim :p L-O-L) smijem se od kad sam dosao u firmu (jer me teta iz A1 direct uvjeravala da mi je "pravi" ukraden)- bit ce ispod vozacevog sica bio :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

NJIHOV IZBOR je MUSKIH CALLISTO DELUXE 240GB i moram reci da me cijenom obradovao :D

kako cijenom tako i kapacitetom

cijena mu je 1.300 kuna jeftinija od Corsair 240GB...

tako da je moguce da cu probat i taj, iako sam platio i OCZ koji je 300 kuna skuplji i istog kapaciteta...

ovaj mjesec su me pogodili kad kupujem SSD i neki kucni all in one printer :D

(i jos me super dostava mog izgubljenog BUGa pocastila jos jednim :p L-O-L) smijem se od kad sam dosao u firmu (jer me teta iz A1 direct uvjeravala da mi je "pravi" ukraden)- bit ce ispod vozacevog sica bio :D

Ovako... u Bugu su malo nakenjali OCZ Vertex 2 radi neke makljaze sa proizvodnim procesom i brzinama tako da njega preskoci.  Sta se tice printera preporucam Top MG5250 :)

Whatever kaže...
cro_blue kaže...

Društvo, treba mi SSD! ...što jeftiniji, a sa što većim kapacitetom.

U Linksu sam vidio OVAJ pa me zanima je li vrijedi tih 800 kuna?!

Nemojte molim vas stavljati urlove s Linksa jer te uvijek bace na naslovnu stranu i ne vidiš proizvod.

Inače najbrži je Intel X-25E 64 GB (intelSLC).

Tog sam i ja tražio po preporuci no nigdje ga nema za kupiti !?

SLC? Sta ce ti to?

17 godina
Whatever kaže...

Nemojte molim vas stavljati urlove s Linksa jer te uvijek bace na naslovnu stranu i ne vidiš proizvod.

Inače najbrži je Intel X-25E 64 GB (intelSLC).

Tog sam i ja tražio po preporuci no nigdje ga nema za kupiti !?

Vezano za URL iz Linksa... Proizvod više nije raspoloživ i zato link baca kamo ne treba! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Imam ssd 80 mach.

E sad me zanima jedna stvar.

Naravno da mi sve igre ne stanu na taj disk pogotovo kad izađu svi ovi hitovi u  ožujku mjesecu.Nego,zanima me hoću li izgubiti šta na performansama ako stavim neke igre na drugi disk?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako misliš na performanse u igrama u smislu FPS-a, onda ne. Ako misliš u smislu "Loadinga" tj. učitavanja u RAM, onda da.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
Koji SSD?

Mislim na performanse.

Bc2 i fifa su uvijek tu ,instalirane.Pa kad dodje shogun koji je 20gb+ pa kriza pa shift...ajajajaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kill Frenzy kaže...

Mislim na performanse.

Bc2 i fifa su uvijek tu ,instalirane.Pa kad dodje shogun koji je 20gb+ pa kriza pa shift...ajajajaj

Igraj jednu po jednu, nemoj naglo ...

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

moras bit ludak (ili nesto gore) da drzis igre na ssdu... to kao da stavis film na njega da se brze loada >p

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Hacker-ri kaže...

moras bit ludak (ili nesto gore) da drzis igre na ssdu... to kao da stavis film na njega da se brze loada >p

A šta da držim? Zrak?

Šta će mi ssd ako će zjapit prazan

16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
Hacker-ri kaže...

A šta da držim? Zrak?

Šta će mi ssd ako će zjapit prazan

Pa onda je i tebi jasno da ti netreba...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice