Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.547.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?

Da Asus N76 ima mjesta za dva diska.

16 godina
nani kaže...

Samo nisam siguran da li dolaze dva od po 500 GB ili jedan od 1TB.

17 godina
Moj ima mjesta za dva harda, samo nemam gdje ustekat 2. hard pa pripazi na to.
Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
16 godina
nani kaže...
nani kaže...

Samo nisam siguran da li dolaze dva od po 500 GB ili jedan od 1TB.

Baci oko na "Disk Managment" (desni klik na My Computer => Manage => Disk Managment).

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina

Laptop tek kupujem (+ ssd)

16 godina
Koji SSD?

Ima li neke razlike između 128gb ssd-a i 120gb ssd-a osim 8 gb memorije?

Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bruno03 kaže...

Ima li neke razlike između 128gb ssd-a i 120gb ssd-a osim 8 gb memorije?

Ovaj od 120 ima 128 ali je 8 rezervirano za ispravljanje grešaka i održavanje diska prilikom starenja.

Taj vjerojatno ima slabiji flash, Sandforce kontroler ili proizvođač jednostavno igra na sigurno.

Ali ima ih s 120GB koji imaju 111 GB (npr Kingston SSDNow V300) i slično. Mislim da je to do formatiranja.

Ima i proizvođača koji stave više, ali je to rijetko.

Twitter: @191x7
17 godina
Koji SSD?

Kakva su vasa iskustva sa Asus-ovim kontrolerom? Koji ssd bi preporucili za tu plocu (najisplativiji, ne nuzno i najbolji) ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 21:08 (Icefox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Icefox kaže...

Kakva su vasa iskustva sa Asus-ovim kontrolerom? Koji ssd bi preporucili za tu plocu (najisplativiji, ne nuzno i najbolji) ?

Imaš Intelov čipset Z68 i njegova 2 SATA III porta (sivi). Slobodno uzmi SSD koji ti paše, radit će ounom brzinom i bez problema.

Jedino ako spojiš na Marvela bi moglo biti malo slabije...

Koliko novca imaš za SSD i koliki kapacitet trebaš?

17 godina
191x7 kaže...

Imaš Intelov čipset Z68 i njegova 2 SATA III porta (sivi). Slobodno uzmi SSD koji ti paše, radit će ounom brzinom i bez problema.

Na njemu bi bili instalirani windowsi 7 + oko 50gb programa (toliko mi je trenutno na HDD). Programi kao autocad, archicad, photoshop, premiere pro. Volim i zaigrati ponesto; AC, Grid2, WOT, BF3, Shogun2... iako igre nisam mislio instalirat na SSD nego na ovaj samsung F3 (ne smeta mi duzi loading time ili tako nesto).
ostatak konfiguracije je pod moj pc. 
novaca... sto jeftinije to bolje :)   nekih 1000max max, ako je moguce do 800 bilo bi super. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 21:51 (Icefox).
17 godina
Icefox kaže...
191x7 kaže...

Na njemu bi bili instalirani windowsi 7 + oko 50gb programa (toliko mi je trenutno na HDD). Programi kao autocad, archicad, photoshop, premiere pro. Volim i zaigrati ponesto; AC, Grid2, WOT, BF3, Shogun2... iako igre nisam mislio instalirat na SSD nego na ovaj samsung F3 (ne smeta mi duzi loading time ili tako nesto).
ostatak konfiguracije je pod moj pc. 
novaca... sto jeftinije to bolje :)   nekih 1000max max, ako je moguce do 800 bilo bi super. 

Uff, malo je 120 GB za to što navodiš, povećaj budžet i uzmi najjeftinijih 180/240/256 GB.

13 godina
The Man kaže...
Moj glas ide za Intel.

Intelov je jako dobar i strahovito brz,samo skup.

Imam ga {#}

16 godina
Koji SSD?

OK, hvala svima na dosadašnjim savjetima. Odluka je ili Intel 520 (http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-intel-series-520-ssdsc2cw120a310-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-520-mb-s-oem-pack&option=artikl&id_artikl=051.400.156) ili Samsung (http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_PRO_Basic_SSD_128GB_SATA3_MZ-7PD128BW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p34161.html)

Intel je nešto brži (sumnjam da ću osjetiti) ali je OEM pakiranje pa nisam siguran da li će mi nešto još zatrebati za instalaciju (kabel, vijci ???). Oba imaju 5 g. garanciju što mi je najvažnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nani kaže...

OK, hvala svima na dosadašnjim savjetima. Odluka je ili Intel 520 (http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-intel-series-520-ssdsc2cw120a310-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-520-mb-s-oem-pack&option=artikl&id_artikl=051.400.156) ili Samsung (http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_PRO_Basic_SSD_128GB_SATA3_MZ-7PD128BW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p34161.html)

Intel je nešto brži (sumnjam da ću osjetiti) ali je OEM pakiranje pa nisam siguran da li će mi nešto još zatrebati za instalaciju (kabel, vijci ???). Oba imaju 5 g. garanciju što mi je najvažnije.

Intel je sporiji i to dosta - čak 4 puta u čitanju, i nešto sitno u pisanju.

13 godina

Intel je sporiji i to dosta - čak 4 puta u čitanju, i nešto sitno u pisanju.

Pogledaj malo bolje brzinu pisanja i čitanja oba diska.

Po čemu to zaključuješ ?

16 godina
darijoman kaže...

Pogledaj malo bolje brzinu pisanja i čitanja oba diska.

Po čemu to zaključuješ ?

Po deklariranim brzinama nasumičnog čitanja i pisanja. Nemojte mi samo reći da uspoređujete performanse SSD-ova po sekvencijalnim brzinama...Iznenađen

13 godina

Pa da po deklariranim brzinama i ja uspoređujem,ali nevidim da je samsung toliko brži koliko navodiš.

Koje su to brzine možeš mi molim te navesti.

16 godina
Koji SSD?

Prvi link koji je izbacio google: http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-Pro-vs-Intel-520

Komentari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nani kaže...

Prvi link koji je izbacio google: http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-Pro-vs-Intel-520

Komentari?

Samsung.

Jeftiniji, 5 godina jamstva brži i bolji

16 godina
darijoman kaže...

Pa da po deklariranim brzinama i ja uspoređujem,ali nevidim da je samsung toliko brži koliko navodiš.

Koje su to brzine možeš mi molim te navesti.

Intel vs. Samsung.

Intel 520 Intel 520
Samsung 840 Pro Samsung 840 Pro
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 17:43 (DamageHigh).
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

pozdrav, kupujem ssd i preporucili su mi ozc vertex 4 128gb, zanima me dali ima u tom cijenovnom rangu neki brzi, sto brzi - samo me citanje zanima (tipa ucitavanje mape u igrama) a da je manji tipa 60-80gb. usput ako je moguce spomenite i koliku garanciju ima. 

e i jos jedna stvra dali ssd/ima "smeta" ako se napune do kraja i onda takvi puno rade

0 0 hvala 0
16 godina
kolac kaže...

pozdrav, kupujem ssd i preporucili su mi ozc vertex 4 128gb, zanima me dali ima u tom cijenovnom rangu neki brzi, sto brzi - samo me citanje zanima (tipa ucitavanje mape u igrama) a da je manji tipa 60-80gb. usput ako je moguce spomenite i koliku garanciju ima. 

e i jos jedna stvra dali ssd/ima "smeta" ako se napune do kraja i onda takvi puno rade

S obzirom da pucaš na najbolje moguće performanse čak i pod popriličnoj popunjenosti diska, moja preporuka ide za OCZ Vector. Garancija 5 godina.

Inače im popunjenost ne "smeta", ali se definitivno smanjuju performanse.

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

može mi netko preporuciti SSD za konfu iz profila...hard bi ostavio i SSD bi koristio za windowse (7), osnovne programe koje koji mi zauzimaju neki 5GB i eventutalno za cod 4, fala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
flukscro kaže...

može mi netko preporuciti SSD za konfu iz profila...hard bi ostavio i SSD bi koristio za windowse (7), osnovne programe koje koji mi zauzimaju neki 5GB i eventutalno za cod 4, fala!

Za to bi ti bio dovoljan i SSD od 64 GB, ali svejedno preporučam od 120 GB jer nisu puno skuplji a duplo su veći što svakako dobro dođe.

Pošto je baza konfe relativno stara s SATA II priključkom, mislim da bi ti taman sjeo neki npr Kingston V300 60-120 GB.

15 godina
Koji SSD?

Nema veze što računalo ima SATA II sučelje, opet je na dobitku ako uzme neki bolji, ako nadogradi konfiguraciju, samo ga prebaci.

PREPORUKA.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Nema veze što računalo ima SATA II sučelje, opet je na dobitku ako uzme neki bolji, ako nadogradi konfiguraciju, samo ga prebaci.

PREPORUKA.

Ja bih mu bolje preporučio 840 Basic koji je 300 kn jeftiniji, trenutna konfiguracija odgovara tom disku, dok ako bude mjenjao konfu za koju godinu, vjerovatno će uzimat i novi SSD koji će tad bit još jeftiniji a višestruko brži, možda čak i sa drugim priključkom!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina
...mislim da ce u skoroj buducnosti svi SSD-i ici na PCI ulaz..(ASUS je vec poceo).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
...mislim da ce u skoroj buducnosti svi SSD-i ici na PCI ulaz..(ASUS je vec poceo).

"SATA Express" novi standard putem PCI-ex

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 19:05 (Wuk19).
13 godina
protjeran
Koji SSD?

Pozz bando{#}, kupio sam prije par dana novi lap Dell Inspiron 3521 (2400kn) i ubiti kako sam i predviđao, nisam zadovoljan s ovim sporim diskom, pa mi je želja piknuti jedan SSD. E sada, lap mi služi znači za office, internet, pokoji film, malo osnovnog igranja u photoshopu i windws movie makeru. Vidim da se na ovoj temi najčešće spominju ovi SSD-eovi i oba su kao best buy u "svojoj kategoriji" pa bi vas zamolio da glasate i kažete koju pametnu za moju situaciju; znači isplati li se u mojoj situaciji potegnuti više za samsung.

Samsung je 1100kn a Kingston 760kn.

2 Samsung PRO Basic SSD 128GB
15 Kingston SSDNow V300 120GB

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice