Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.544.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji SSD?
Za koji dan mislim uzet ssd i sad ne mogu se oslucit dali da uzmem onaj kingston ili nesto tipa 840 pro. Ne zanima me koji je bolji vec isplatljiviji, mene najvise brine sto je kingston asinkroni.
17 godina
Koji SSD?

Asinkroni vs sinkroni te ne bi trebalo brinuti. Nekoć je razlika bila ogromna, danas je mizerno mala.

Jednostavno su sredili i flash i kontrolere i ostalu elektroniku, nije to više tako nova tehnologija kao prije par godina.

Slobodno uzmi Kingstona, samo uzmi u obzir da on ima 111GB prostora dok npr Vertex 4 od OCZ-a ima 128 GB, dakle punih 17 GB više.

Twitter: @191x7
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
lazy_punk kaže...
djigibao kaže...

Evo vam slike mog diska tek kad sam ga kupio (24.11.11)

I zadnji bench 9.12.12

Osjetis li u radu ikakvu razliku?

Stari je to disk, SATA II + asinkroni...

Ovi danas su svi puno bolji/brzi, razlika je mozda 5-10% (nemoj me uzimat 100% za rijec, davno je to bilo).

Jedina preporuka bi bila ici na veci disk od 60Gb (min 120Gb) i naravno da je sinkroni, ostalo su sve nijanse {#}.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Asinkroni vs sinkroni te ne bi trebalo brinuti. Nekoć je razlika bila ogromna, danas je mizerno mala.

Jednostavno su sredili i flash i kontrolere i ostalu elektroniku, nije to više tako nova tehnologija kao prije par godina.

Slobodno uzmi Kingstona, samo uzmi u obzir da on ima 111GB prostora dok npr Vertex 4 od OCZ-a ima 128 GB, dakle punih 17 GB više.

128GB poslije formatiranja =119.24gb

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 1:38 (Novak.Hvar).
17 godina
gamer34 kaže...
Za koji dan mislim uzet ssd i sad ne mogu se oslucit dali da uzmem onaj kingston ili nesto tipa 840 pro. Ne zanima me koji je bolji vec isplatljiviji, mene najvise brine sto je kingston asinkroni.

Kingston nije asinkroni nego sinkroni i svagdje na netu i po testovima to pise. Bik je rekao da je asinkroni ( a nigdje to nije potvrdio ) a svi koji su testirali pise da je sinkroni pa tko je tu lud?

Imam 2 x ocz agility 3 i nakon 94% posto popunjenosti ne osjetim nikakav pad perfomansi u svakodnevnom radu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Jesu ta dva Agility-a spojena u RAID?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
15 godina
Koji SSD?

Mora biti RAID, ne može nikako drugačije postignuti ove brzine.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ljudi nije već samo crno i bjelo.

19mm toshiba toggle NAND je asinkroni nand(kao i svaki drugi toggle nand),ali postoji jedna kvaka.To nije onaj isti asinkroni NAND kao u agility-ju i drugim starim SSD-ovima,to je NAND koji je trenutno po performansama isti,ako ne i za nijansu bolji od sinkronog.Kao što svi već znamo ide se prema mobilnost,a tu se sinkroni NAND ne uklapa.Jednostavno,sinkroni NAND ima stalno uključen frekvencijski komunikacijski signal i to troši puno struje dok ga asinkroni uključuje samo kad piše i čita.I stoga se sve više SSD proizvođača stavlja Toggle NAND,a proizvođači NAND-a imaju u planu izbaciti sinkroni iz razvijanja i proizvodnje.

Recimo Corsair Neutron koristi sinkroni a Neutron GTX Toggle NAND,znamo koji je brži i bolji.

Plextor M5Extreme koristi potpuno isti NAND kao Kingston V300,ja mislim da to sve govori o kvaliteti NAND-a.Samo što Plextor na svoj Extreme daje 5 godina garancije i taj 128gb SSD ima 92.000 READ/82.000 WRITE IOPS-a.

Neznam zašto je RWLabs rekao da je to sinkroni NAND ali je to definitivno jedina stranica koja je pobrkala kruške i jabuke.Ili možda nisu htijeli preplašiti ljude.

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 12:36 (Novak.Hvar).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
djigibao kaže...
Jesu ta dva Agility-a spojena u RAID?

da u raid 0 su

17 godina
Patrick_cro kaže...

Kingston nije asinkroni nego sinkroni i svagdje na netu i po testovima to pise. Bik je rekao da je asinkroni ( a nigdje to nije potvrdio ) a svi koji su testirali pise da je sinkroni pa tko je tu lud?

Imam 2 x ocz agility 3 i nakon 94% posto popunjenosti ne osjetim nikakav pad perfomansi u svakodnevnom radu

Ne, nazovi Kingstone pa zatraži službenu informaciju da li je ssd sinkroni ili ne, sva V serija je asinkron mode samo su korišteni cipovi koji idu i u sinkrone!, ali kao što je 191x1 objasnio nema više razlike sinkroni-asinkroni kao prije 30% nego je sad razlika mizerna s toga prestanimo buniti ljude više.

Evo jedan pametan zaključak zašto je to tako sa X-bit labs za v200+ a isto je i za v300:

"Each of these chips contains one 64-gigabit die of MLC flash memory manufactured on 25nm (za V300 19nm) tech process and, according to the specs, has synchronous (!) ONFI 2.2 interface. We've seen such chips, for example, in the Zalman F1 120GB, a fast SandForce-based SSD but Kingston employs the same memory in its SSDNow V+200 120GB in the slower asynchronous mode. So, either these chips are defective and cannot work at high frequencies or Kingston’s SSDNow V and HyperX series are only separated on the firmware level for marketing reasons. But if the latter supposition were true, the SSDNow V wouldn't cost much less than its HyperX counterpart. "

Uz to vidim da ti i neki tu ne znaju značenje nekog bencha ni kako on finkcionira, kakve veze ima popunjenost tvoja 2 SSDa kad ih testiraš sa crystalmark fill all 0 na particiji od 1000mb ?!

Trebaš napravit real world test a to je recimo jedan film od 10GB kopiraš na SSD kad su prazni i kad su recimo 80% puni te mjeriš vrijeme, tad bi sa tvoja 2 asinkrona u raidu imao pad preformansi negdje oko 30% (+-15% zavisi od trima), e to je stvarno stanje preformasni i tu se vidi razlika sinkroni-asinkroni.

Vec sam to objasnio ovdje i ne da mi se više.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 15:16 (bik).
17 godina
Koji SSD?

Nisi ti meni ništa objasnio jer nisam ja niti tražio tamo neko objašnjenje. Ti si samo rekao da je asinkroni a ničime to nisi potvrdio nego je drugi kolega forumaš to potvrdio dan kasnije sa linkom od toshibine stranice gdje je objašnjeno kakav je to čip. 

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Jedan dobar i povoljan SSD disk

Kingston 120GB SATA3 2,5" HyperX 3K   = 870kn

Test/recenzija

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da odličan SSD,nitko to u ovoj priči ne spori.

Jedino šta ima 3-godine garancije.

14 godina
Koji SSD?

http://www.bug.hr/malioglasi/ssd-samsung-840-series-mz-7td120bw-25-120gb-sata/10211.aspx

Daj mi recite sto mislite o ovom ssd-u, vidim da ga kolega pordaje po dosta dobroj cijeni pa mi recite vase misljenje. Kakva je pouzdanost, brzina...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gamer34 kaže...

http://www.bug.hr/malioglasi/ssd-samsung-840-series-mz-7td120bw-25-120gb-sata/10211.aspx

Daj mi recite sto mislite o ovom ssd-u, vidim da ga kolega pordaje po dosta dobroj cijeni pa mi recite vase misljenje. Kakva je pouzdanost, brzina...?

isplati se , u ducanu je 700kn novi

14 godina
Dobro po tome se isplati ali kakav je po brzini i pouzdanosti? Npr. Gledao sam onaj v300 kingston ali njega vise nema a svi su ga hvalili da je brz i pouzdan a mene bajvise zanima kakav je taj samsung u usporedbi s kingstonom?
16 godina
gamer34 kaže...
Dobro po tome se isplati ali kakav je po brzini i pouzdanosti? Npr. Gledao sam onaj v300 kingston ali njega vise nema a svi su ga hvalili da je brz i pouzdan a mene bajvise zanima kakav je taj samsung u usporedbi s kingstonom?

Bolji. Odličan SSD za odličnu cijenu.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji od ova dva uzet:

-Samsung 840 pro 128GB - 960kn+30kn dostava =990kn

-OCZ Vertex 4 128GB - 925kn+45kn dostava=970kn

20 Samsung 840 pro
2 OCZ Vertex 4
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 18:42 (loko_1).

0 0 hvala 0
16 godina
loko_1 kaže...

Koji od ova dva uzet:

-Samsung 840 pro 128GB - 960kn+30kn dostava =990kn

-OCZ Vertex 4 128GB - 925kn+45kn dostava=970kn

Nema tu dileme. 840 pro je klasa iznad.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
DamageHigh kaže...
gamer34 kaže...

Kingstone v300 120gb je bolji od tog Samsunga 840 120gb, pogledajte pokoji review tog samsunga

16 godina
neaktivan
bik kaže...
DamageHigh kaže...
gamer34 kaže...

Kingstone v300 120gb je bolji od tog Samsunga 840 120gb, pogledajte pokoji review tog samsunga

Pajdo, 840 i 840 Pro nisu isti diskovi, ako se ne varam?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina

Gdje sam ja spomenio 840 PRO ?

16 godina
neaktivan
bik kaže...

Gdje sam ja spomenio 840 PRO ?

Sorry, tek sad vidim da si odgovarao na post iznad, u ovom novom postu raspravljaju o Vertex-u 4 i Sasmungu 840 Pro, a ti odgovaraš na post stariji od tog u kojem se raspravlja o običnom 840 i Kingstonu, i slažem se s tvojim odgovorom, po meni je obični Samsung možda čak ispod svih novijih SSD-a!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
12 godina
neaktivan

Čuj Bik jedan....

i ti se kao hrpa papčina hvataš za svaku brojku... ako nemaš SSD.. i onaj najsporiji bi ti bio takav šok da nemaš pojma.

loš
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 1:55 (MisterExp).
12 godina
neaktivan
nisam siguran, ali mislim da novi vertex ima 5 god jamstvo i synchronious memoriju
loš
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Uzeti Intel 520 SSD 120 GB ili nesto drugo u tom rangu (1000-1100kn, plus-minus)? 

Primjerice, gledam malo usporedbe, i Intel prilicno dobro kotira, bar na ovome testu:

http://www.hardwarezone.com.sg/feature-great-high-end-ssd-shootout/conclusion-137

No bivam sve svjesniji koliko je tu puno nijansica prisutno koje na prvu nisu ocite - pa rado bih cuo upucenije.

0 0 hvala 0
17 godina
Taj test je od 240 gb modela a oni se razlikuju i imaju bolje perfomanse od 120gb. Pogledaj u dobre ponude imas tamo link od Hyperx 240gb za nekih 1100kn
15 godina
neaktivan

da, imaš pravo, nisam obratio pažnju na 240. opet, pitanje stoji koliko vrijedi Intel 520 120 GB u usporedbi s diskovima istog ranga.

te ovaj link što si rekao, čini se okej, iako vidim da je to na njuškalu, a meni treba gdje ima mogućnost na karticu, 10-12 rata barem. 

pa možda neki fokus na ono što po shopovima ima. 

17 godina
Ako si spreman dati tolike novce za ssd obda odi na intela ali da es osjetiti neke razlike u brzinama neces. Ja bih uzeo vertex 4 128 ili kingston v300 240gb kada vec dajem tolike novce da imam kapacitet. ili ako bih htio ustedjeti onda kingston od 120gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zahvaljujem. a brzina svakako je jedan bitan faktor, no drugo što se naglašava jest stabilnost, firmware, vijek trajanja i sl. pa me zanima kako stoje stvari i po tome pitanju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice