Ja nebi išao na manje od 120-128GB. Također računam na to da SSD neću nikad punit više od pola jer ga kupujem baš zbog performansi a ne natrpavanja. Znači na SSDu od 128GB je nekih 60tak GB iskoristivog prostora. Kad se stavi Windows 7 ili 8, par osnovnih programa, 1-2 igre (ne moram imati sve instalirane moguće jer tak i tak nikad ne igram više od dvije, a lako se maknu i stave nove), i još, meni barem, treba par jačih i većih programa tipa Visual Studio, Net Beans, Eclipse, Photoshop... dođe se do nekih 45-50GB potrošenih. I taman ostane još desetak za zlu ne trebalo. Realno gledajući SSD od 60 ili 90 nebi ni gledao, i 128 mi graniči, ali 256 su ipak preskupi za budget većine.
Ja ne kužim poantu. Punjenje SSD-a do pola je bilo aktualno tamo za vrijeme prvog Vertexa...sad stvarno nema potrebe za time...ostaviti nekakvih 15-20% slobodnog prostora je sasvim dovoljno.
Ja držim sav softver i igre na SSD-u i popunjeno mi je 62 GB. SSD od 90 GB bi tu bio sasvim dovoljan.

pa ga neću punit više od pola. No ako netko želi po pročitanom vidim da nekog većeg pada performansi nema. Također što veći SSD i nešto je brži. Dakle uzmeš manji, dobiš nešto sporiji i još ga usporiš natrpavanjem, a na taj način i rok trajanja mu dosta smanjiš. Eto zato nebi išao na manje od 128, a razlika u cijeni recimo Vertex 4 64 i 128 i nije nešto velika(300 za duplo veći kapacitet). A Intel 330 120GB još i manja razlika u odnosu na Vertex 4 64GB, i po meni isplativija kupnja od manjeg Vertexa.
.