Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.518.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji SSD?
OCZ je lutrija. Sretno!
Moj PC  
3 3 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Kako mislis lutrija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

evo ja uzeo vertexa 4 128gb , nadam se da sam dobro izabrao {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 15:36 (Nikola - ri).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji SSD?
Džekson kaže...

Kako mislis lutrija?

Masu ljudi je imalo problema s njihovim SSD diskovima.

Nije da su ostali proizvođači bez mana, ali OCZ ih je imao/ima ponajviše.

16 godina
neaktivan
Pa ljudima krepavaju sami od sebe ničim izazvani. Nekima čak i oni koje dobiju u zamjenu opet riknu. To ih izdvaja od ostalih.
16 godina
Virty kaže...
Džekson kaže...

Kako mislis lutrija?

Pa ne znam. Ima garanciju 36 mjeseci, pa ako sta bude lako se zamjeni. Sve komponente koje sam u zivotu kupio nikad nisam iskoristio njihovu garanciju. Pa nece valjda ssd biti prvi :)

14 godina
neaktivan
Džekson kaže...

Ipak sam se na kraju odlucio za Ocz vertex 3 128gb. Valjda necu pozaliti. U bugu prosli mjesec su jako pohvalili njega. Intela nemaju, a neda mi se cekati. 

Prstom u gov..

The Man kaže...
OCZ je lutrija. Sretno!

Ja nisam imao srece. Koliko znam nitko se nije bas usrecio tada sa Vertexom 3. lutrija je optimistican naziv za Vertex 3.

Džekson kaže...
Virty kaže...
Džekson kaže...

Kako mislis lutrija?

Pa ne znam. Ima garanciju 36 mjeseci, pa ako sta bude lako se zamjeni. Sve komponente koje sam u zivotu kupio nikad nisam iskoristio njihovu garanciju. Pa nece valjda ssd biti prvi :)

Moj, em je lose radio em je krepao 2 puta. Sta ti znaci 36 mjeseci garancije kad ti SSD vecinu vremena nije u racunalu nego putuje na relaciji doma - servis, a tih 10% sto "kao radi" bi bilo bolje da ne radi (BSOD-ovi, freezovi.. problemi, problemi, problemi...). Kazu da su novije serije bolje ali osobno ne bi riskirao. skupi koju kintu vise za Intela ili Samsunga ili bar Vertex 4 i postedi se lutrije.

17 godina
Džekson kaže...
Virty kaže...
Džekson kaže...

Kako mislis lutrija?

Naravno da imaš garanciju, al eto, nije lipo kad se desi kvar, pa reklamacija, pa čekanje.... ostane gorak okus.

Za sve postoji prvi put, kad-tad! {#}

16 godina
Virty kaže...
Džekson kaže...
Virty kaže...
Džekson kaže...

Kako mislis lutrija?

Naravno da imaš garanciju, al eto, nije lipo kad se desi kvar, pa reklamacija, pa čekanje.... ostane gorak okus.

Za sve postoji prvi put, kad-tad! {#}

Tako je

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 17:37 (Džekson).
15 godina
Džekson kaže...

Ipak sam se na kraju odlucio za Ocz vertex 3 128gb. Valjda necu pozaliti. U bugu prosli mjesec su jako pohvalili njega. Intela nemaju, a neda mi se cekati. 

Ne Vertex 3 , nego Vertex 4 128GB ! A ako se nemozes protegnut do njega onda uzmi Intela 330 120Gb !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Džekson kaže...

Ne Vertex 3 , nego Vertex 4 128GB ! A ako se nemozes protegnut do njega onda uzmi Intela 330 120Gb !

U pravu je covjek. Bug recenzija kao mane Vertexa 3 navodi - nista posebno. No s obzirom da Bug recenzije odavno ne shvacam ozbiljno nimalo me to nije iznenadilo.

Istina da su novijim firmwareom ispravljeni mnogi bugovi OCZ diskova sa SF 2281 kontrolerom ali kvarljivost je ostala.

Ni sa jednim komadom hadwarea covjek ne moze biti 100% siguran ali kupovina Vertexa 3 je izazivanje vraga.

16 godina
neaktivan
Pa možda je primjerak koji je bio kod njih na testiranju i bio super, a BUG sigurno neće popljuvati nešto na račun glasina.
17 godina
The Man kaže...
Pa možda je primjerak koji je bio kod njih na testiranju i bio super, a BUG sigurno neće popljuvati nešto na račun glasina.

da, pokvarljivost uređaja ne možeš testirati

16 godina

Ipak sam odlucio kupiti Intel 330 120gb. Nadam se da necu pogrijesiti, a dojmove javim kada mi stigne. Nesto sam procito kao da ako koristis prosjecno 40gb na dan prometa da ce izdrzai 25 godina. Tako nesto. Bas koliko je to istinito ne znam, ali meni ako izdrzi  5 godina ja zadovoljan. Jedino me strah update windowsa jer dok ih nasnimim na novo imaju oko 4-5 gb, a sad upravo gledam ima 21gb nakon 1 godina koristenja. Trebam li iskljuciti update ili ne? Znam da trebam iskljuciti deftragmantaciju diska i da li jos sto trebam dok koristim ssd? Pitam kad sam noob :)

17 godina
Džekson kaže...

... Trebam li iskljuciti update ili ne? Znam da trebam iskljuciti deftragmantaciju diska i da li jos sto trebam dok koristim ssd? ...

Ovdje sam postavio neke korisne linkove pa si malo pogledaj.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
Džekson kaže...

Ipak sam odlucio kupiti Intel 330 120gb. Nadam se da necu pogrijesiti, a dojmove javim kada mi stigne. Nesto sam procito kao da ako koristis prosjecno 40gb na dan prometa da ce izdrzai 25 godina. Tako nesto. Bas koliko je to istinito ne znam, ali meni ako izdrzi  5 godina ja zadovoljan. Jedino me strah update windowsa jer dok ih nasnimim na novo imaju oko 4-5 gb, a sad upravo gledam ima 21gb nakon 1 godina koristenja. Trebam li iskljuciti update ili ne? Znam da trebam iskljuciti deftragmantaciju diska i da li jos sto trebam dok koristim ssd? Pitam kad sam noob :)

Imam taj SSD, bit ćeš i više nego zadovoljan. {#}

14 godina
neaktivan
The Man kaže...

Postoje relevantni izvori o povratu hardvarea. Nije tu rijec o glasinama nego o cinjenicama koje bi nekom poznavatelju hardwarea kad ide radit recenziju trebale biti poznate. Pouzdanost je jedan od glavnih kriterija u odabiru SSD-a. Podaci o pouzdanosti ne mogu se dobiti kratkim testiranjem. Za to sluze iskustva korisnika a internet je prepun takvih podataka. Dok sam imao Vertex3 osijecao sam se clanom jedne velike nesretne obitelji. U svakom trenutku sam na raznim forumima mogao pronaci sugovornika sa istim problemom. Od tada sam kupio cetiri Samsunga 830 i nikad nikakav problemcic s njima. Sve radi ko sat out of box a ne ko Vertex svako malo upgrade firmwarea koji rijesi 2 problema a stvori 3 nova. I Vertex 4 ima vec peti upgrade firmwarea.

I onda otvorim Bug i u recenziji procitam kako ljudima preporucuju najgori komad hardwarea koji sam u zivotu imao a sa racunalima sam vec 25 godina. Samsung 830 je 6 klasa bolji uredjaj od Vertexa3 pa koliko god to ne bilo u skladu sa Bug-ovom recenzijom.

14 godina
neaktivan
Džekson kaže...

Dobra odluka.

Sto se tice windowsa, oni ne rastu samo zbog updatea. Otidji u C:\Windows i pronadji folder Winsxs. Pogledaj koliki je (pripremi se za shock). Nakon par mjeseci rada (pogotovo ako si u medjuvremenu instalirao i deinstalirao svakakve aplikacije) otidji opet i pogledaj koliki je (jos veci shock). To je folder u koji sistem sprema svakakve bitne stvari, backupe updatea, ranije verzije aplikacija za pokretanje u compatibility modu... ali i svakakvo smece. Ako covjek zna sto radi redovitim ciscenjem tog foldera moze se ustedjeti dosta prostora ali ako ne zna moze shebat sistem.

Ovdje imas dobar tip za osnovno ciscenje:

http://linux.philosweb.com/drupal/content/windows-7-winsxs-folder-tame-beast

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Eto ja imam asrock plocu,2 ssd vertexa i za oboje vicu kvari se,nevalja i ovo i ono a zanimljivo meni sve radi.ljudi moji sve se moze pokvarit,tako i intel i ocz i nesto trece.osobno znam 20ak ljudi s vertexima i svi rade,znam jednog kome ne radi a tako znam i dvojcu kojima jednom intel a drugom samsung ne rade i sad trebam vikat to dvoje nevalja.Ne samo se tako pogodilo i nemogu rec da nevaljaju  i da je ocz fantastican i nikad se ne kvari kao sto ni vi nemozete rec da se ocz kvari a ovo dvoje je vrhunsko.Sve se moze pokvarit a garancija je tu za te stvari.Pogotovo ova od 5god.Na kraju na vama je da odlucite sta vam odgovara,pozz

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
The Man kaže...

Postoje relevantni izvori o povratu hardvarea. Nije tu rijec o glasinama nego o cinjenicama koje bi nekom poznavatelju hardwarea kad ide radit recenziju trebale biti poznate. Pouzdanost je jedan od glavnih kriterija u odabiru SSD-a. Podaci o pouzdanosti ne mogu se dobiti kratkim testiranjem. Za to sluze iskustva korisnika a internet je prepun takvih podataka. Dok sam imao Vertex3 osijecao sam se clanom jedne velike nesretne obitelji. U svakom trenutku sam na raznim forumima mogao pronaci sugovornika sa istim problemom. Od tada sam kupio cetiri Samsunga 830 i nikad nikakav problemcic s njima. Sve radi ko sat out of box a ne ko Vertex svako malo upgrade firmwarea koji rijesi 2 problema a stvori 3 nova. I Vertex 4 ima vec peti upgrade firmwarea.

I onda otvorim Bug i u recenziji procitam kako ljudima preporucuju najgori komad hardwarea koji sam u zivotu imao a sa racunalima sam vec 25 godina. Samsung 830 je 6 klasa bolji uredjaj od Vertexa3 pa koliko god to ne bilo u skladu sa Bug-ovom recenzijom.

Ma slažem se ja s tobom, ali samo sam htio reći da BUG može tvrditi samo ono što su spoznali tijekom testiranja. Da popljuju OCZ na račun nepouzdanosti, vjerojatno ga ne bi nikad više dobili na testiranje. Zaključak izvuci sam...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 9:58 (The Man).
17 godina
Koji SSD?

hmm ja imam 2 vertexa i 3 i 4 i rade ko sat. a ak koji crkne imam garanciju od mislim 5 godina i ne dira me uopce ak koji odapne...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lord_Marko kaže...

hmm ja imam 2 vertexa i 3 i 4 i rade ko sat. a ak koji crkne imam garanciju od mislim 5 godina i ne dira me uopce ak koji odapne...

upravo tako,i ja imam vertex 4 sa 5 godina garancijom i to mi je bio presudan faktor za kupovinu,ak vrisne ajmo po drugi {#}

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
14 godina
neaktivan
dart_tom kaže...
Lord_Marko kaže...

upravo tako,i ja imam vertex 4 sa 5 godina garancijom i to mi je bio presudan faktor za kupovinu,ak vrisne ajmo po drugi {#}

Vas dvojica ocito radite nesto bitno i vrijedno na svojim racunalima kad vas ne dira ako odapne. Meni vise znaci da racunalo normalno radi nego kad bi mi svaki put kad nesto podje po zlu dali 3 nova SSD-a.  Jedan dan racunala van funkcije nekoga kosta vise nego SSD.

17 godina

Pratio sam OCZ-ovu seriju 3 od samih početaka i sve znam o tome. Probleme koje su imali, imali su u početku izdavanja te serije, nakon par mjeseci sve se riješilo i novi SSD-ovi iz iste linije nisu imali problema. Oni koji su kupili one prve (kao i ja dva komada) prije godinu dana, trebali su nadograditi na stabilan firmware i rješen problem. Ja sam ih naručio iz USA i ne vjerujem da je itko u RH imao tada iste, jer sam na carini morao davati uvjerenje jer nitko do tada nije uveo te SSD-ove u državu. Među prvima sam se gnjavio sa par verzija firmwarea, dok nije došao onaj stabilni.

I tako OCZ je riješio te probleme, ali samo da spomenem i Corsair je isto imao problema u to vrijeme, iako su oni možda trunku malo brže to riješili.

Kupujte što vas volja, danas svi rade odlično, samsung, intel, ocz, corsair, mushkin...

17 godina
BlueMax kaže...
dart_tom kaže...
Lord_Marko kaže...

Vas dvojica ocito radite nesto bitno i vrijedno na svojim racunalima kad vas ne dira ako odapne. Meni vise znaci da racunalo normalno radi nego kad bi mi svaki put kad nesto podje po zlu dali 3 nova SSD-a.  Jedan dan racunala van funkcije nekoga kosta vise nego SSD.

svako normalan i razuman covjek koji zarađuje racunalom za zivot ili radi nes jako bitno ima sigurno backup!

hvala bogu kaj je danas moguce napraviti sliku sistema i kopirat si ju na hdd na sigurno... a ak i krepa ssd odpojis ga, odeneses na servis, umeđuvemenu restoras backup na neki drugi drive i radis naj normalnije... jest da je to sat posla, ali bolje razmisljati unaprijed i skratiti si muke

13 godina
Koji SSD?

Ljudi, što mislite o ovom ssd-u(samo za cacheiranje)? Koliko sam ja skužio on povečava brzinu cijelog hdd-a. Mislim si možda uzet jedan takav, jer sam na sata2 mobo...

http://www.links.hr/?naziv=cache-ssd-100-0-gb-mushkin-catalyst-cache-mknssdct100gb-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-515-mb-s&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.198

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

svako normalan i razuman covjek koji zarađuje racunalom za zivot ili radi nes jako bitno ima sigurno backup!

hvala bogu kaj je danas moguce napraviti sliku sistema i kopirat si ju na hdd na sigurno... a ak i krepa ssd odpojis ga, odeneses na servis, umeđuvemenu restoras backup na neki drugi drive i radis naj normalnije... jest da je to sat posla, ali bolje razmisljati unaprijed i skratiti si muke

Naravno da postoji backup, ali ako imas ured u kojem radnici nikad nisu otvarali racunalo jer im to nije struka, onda imas problem. Crkne sistemski disk i dok to netko ne popravi ti si bez jednog radnog mjesta. U mom slucaju podaci su sigurni (skoro, nista nije sigurno) jer se nalaze na centralnom posluzitelju koji ima backup ali radne stanice imaju jedan HDD na kojima im je sistem i aplikacije. Opcija je ili kupiti dodatni HDD za image sistema za svaku radnu stanicu ili kupiti pouzdan disk. U svakom slucaju kvar sistemskog SSD-a vuce dodatne troskove i gubitak vremena.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Naravno da postoji backup, ali ako imas ured u kojem radnici nikad nisu otvarali racunalo jer im to nije struka, onda imas problem. Crkne sistemski disk i dok to netko ne popravi ti si bez jednog radnog mjesta. U mom slucaju podaci su sigurni (skoro, nista nije sigurno) jer se nalaze na centralnom posluzitelju koji ima backup ali radne stanice imaju jedan HDD na kojima im je sistem i aplikacije. Opcija je ili kupiti dodatni HDD za image sistema za svaku radnu stanicu ili kupiti pouzdan disk. U svakom slucaju kvar sistemskog SSD-a vuce dodatne troskove i gubitak vremena.

e sad ga pretjeruješ, ispada da je klasičan hdd neuništiv? da se ne kvari? da s njime nema problema? ako se on pokvari onda nema gubitka vremena?

hint: hitachi deathstar, seagate barracuda (riba ribi grize rep edicija), badsektori.....

ps-u slučaju pada laptopa (stol, koljena, krevet) prije će otić hdd nego ssd {#}

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
BlueMax kaže...
Lord_Marko kaže...

nemoguce da se u cjeloj firmi nemoze naci jedan covjek koji zna promjeniti hdd. a osim toga i najpouzdaniji hdd ili ssd moze crknut, cak nemora biti da je na njemu kvar vec mozde doci do strujnog udara i ode hdd ili ssd. zato je uvjek dobro imati back up.

kazem imam tu "problematicnu" seriju vertexa 3 i radi ko sat jos i danas s starim firmwareom, imam i vertexa 4 isto radi, imam seagate barracudu isto radi, imao i hitachi deskstara, prodao taj komp i covjek ga jos danas koristi i radi ko zmaj. sve je to stvar srece, ali zato postoji garancija na uređaj...

13 godina
Koji SSD?

ful ste on topic, koji ssd.....{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice