Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.516.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?
d4rkd3atH kaže...
DamageHigh kaže...
d4rkd3atH kaže...

pozdrav...ja bih trebao neki jako dobar SSD za nekih 600 kn...a ne ono da kupim pa da se kasnije kajem !

Samsung 830 64 GB.

e sad mene zanima po čem je on bolji od ocz vertex 4 ili agilitiy :D nekuzim bas to :D pa ak  bi mi neko mogao objasniti

Ako te baš zanima prelistaj temu. Objašnjeno je hrpu puta.

Možeš i Vertex-a 4 uzet, apsolutno je svejedno.

Vertex 4 ima nešto bolje performanse i dulju garanciju, Samsung je pouzdaniji. Važi sam.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

A kud 64GB? Pa što stane na to? Windowsi i Office?

Troll level: sensei
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

a šta će ti više...meni bi ionako služio sam za windows i programe..igrice mogu drzat i na normalnom HDD

d4rkd3atH
17 godina
Koji SSD?

Ja godinama imam particiju windowsa 40-50GB. Nemam instalirane igre, ali imam dost programa za uređivanje slika, videa, zvuka, tektsa i sl. Uvijek mi stajalo 10GB slobodnog.

Trenuto sam uzeo 90GB vertex3 i nakon instalacije win8 x64 i svih programa koje koristim, još uvijek imam 54,3 GB slobodno. Trebao sam uzet možda manjeg.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...
bik kaže...

Jel bi bila neka razlika ako bi SSD koji je ujedno i OS (boot) stavio na Marvellov kontroler jer mi je na Intelovom Raid 0 setup sa 2x hdd ?

ASRock Z68 Extreme4 Gen3 mobo
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68 Extreme4 Gen3

It has 2 different SATA III controllers. One by Marvell and another by Intel.

- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by Marvell SE9120, support NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions (SATA3_M2 connector is shared with eSATA3 port)

bik kaže...

Problem je što Marvell ne podrzava raid. Vidit cemo onda testirat sve solucije i napravit neki kompromis.

RAID 0 koji ti je trenutno na Intelovom SATA 3 kontroleru mozes ostvariti na SATA 2 kontroleru bez pada performansi. Ono o cemu bi trebao povesti racuna je da prije umetanja SSD-a i instalacije OS-a na njega podatke koje trenutno imas u RAID 0 polju backupiras na jedan fizicki medij da ne bi ostao bez svega. slijedece pitanje koje si trebas postaviti je da li ti uopce treba RAID 0 polje na mehanickim diskovima nakon sto OS i aplikacije postavis na SSD.

Imam raid 0 polje od 640GB i služi mi za media storage i neke veče baze podataka, najvažnije velikih filmova koje dosta konvertiram, kopiram i sl.. večina filmova je od 5-10GB pa mi +200mb/s na raidu jako dobro dođe kad želim više radnji prije obavit, tj u trku, najrađe se toga ne bih odrekao. OS mi je dosad bio na posebnom disku a sad ce na SSD, znam da trebam radit backup ovog raid polja kad negdje prebacujem diskove vac sam se 2 puta opekao sa raidom :) Raid koliko je sladak toliko zna bit i gorak , najbolje ga ne dirat dok radi zato sam pitao kako bi SSD funkcionirao na Marvellovom kontorleru, ugl provjerit cu stize mi ssd za 2dana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 18:44 (bik).
17 godina
odjavljen

RAID0 nije RAID.... to je perverzna tvorevina perverznih umova u potrazi za sekvencijalnim performansama (skrap diskovi za video obradu npr.).

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

mislim da je danas kupovina SSD-a od 64gb kao pišanje u vjetar......olakšao si se i super ti je al si i zapišan

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
15 godina
neaktivan

Frend bi ssd do 120 Gb što jeftinije. Bitno da ima garu, može i polovni, samo stavite link.

14 godina
neaktivan
cekpi kaže...

mislim da je danas kupovina SSD-a od 64gb kao pišanje u vjetar......olakšao si se i super ti je al si i zapišan

Legendarno objasnjenje, skidam kapu {#}

clock2much
17 godina
Koji SSD?
Sto kazete za Intel 330,120 gb ?
Ovo mu jedino mana "The biggest problem with Intel's SSD 330 really stems from the limitations of its SandForce controller. Performance with incompressible (or software encrypted) data is hardly competitive. As an unencrypted OS/application drive the 330 is great, but if you're planning on using software encryption or will be primarily storing photos, videos and music you'll want to opt for a drive based on a different controller technology."
Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
chingy-os kaže...
Ovo mu jedino mana "The biggest problem with Intel's SSD 330 really stems from the limitations of its SandForce controller. Performance with incompressible (or software encrypted) data is hardly competitive. As an unencrypted OS/application drive the 330 is great, but if you're planning on using software encryption or will be primarily storing photos, videos and music you'll want to opt for a drive based on a different controller technology."

Odličan SSD, ja sam prošli tjedan uzeo isti samo 180 GB verziju koja ja nešto brža. Inače, može se kupiti za oko 850 kn što je odlična cijena za taj uređaj!

17 godina
peterstern9 kaže...
chingy-os kaže...

Odličan SSD, ja sam prošli tjedan uzeo isti samo 180 GB verziju koja ja nešto brža. Inače, može se kupiti za oko 850 kn što je odlična cijena za taj uređaj!

Kakav je kada se popuni,jel se gubi na brzini,neznam dal da uzimam 120 ili 180 gb verziju,stavio bih windowse,programe i 2-3 male igre,to je to.

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
15 godina
Koji SSD?

Pošto je sinkroni , nebi smio imat pad performansi kod popunjavanja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Prema tvojim potrebama, mislim da bi ti bilo najbolje uzeti Samsung 830 serija 128 GB. Taj samsung je bolji od intela 330 120gb po performansama. Ja sam isto htio taj samsung 128 gb, iskreno mislim da je bolji od intela, ali meni je ipak bilo premalo 120/128 Gb jer imam samo SSD, bez HDD-a, pa sam uzeo intela 180 GB jer samsung nema modela izmedu 128 i 256 GB (koji je ipak malo preskup).
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

do sad sam probao 4 ssd-a, jedan intel, dva slc samsunga, i jedan mlc samsung

osim samsunga se ništ drugo ne isplati uzet ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jer si isprobao i OCZ, Mushkin, Kingston, itd. itd. itd. :D

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

nevidim svrhu tog diska uopce.. ja nebi gledao ispod 250gb .. kaj instaliras winse i recimo jednu igru i fertik? i cemu onda sluzi taj ssd? da se brze wind bootaju?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 10:48 (=xfact=).
16 godina
neaktivan
Skoro svima koji ne igraju igre i ne bave se sa obradom video i/ili foto materijala dovoljan je i SSD od 60/64GB, uz HDD za veće fajlove poput filmova i disk image datoteka.

Svi oni koji se igraju ili se bave s gore navedenim ne trebaju ni gledati SSD-ove s manje od 120/128GB.

Meni je osobno 240/256GB idealna future proof veličina i onaj tko može uzeti nešto takvo na 12 rata bit će miran dugo vremena.
Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
16 godina
neaktivan
X-Plosiv kaže...

svatko ko se imalo kuži u SSD-e zna da je OCZ po pitanju SSD-a šrot...al ono, šrot koji treba zaobilazit u najširem mogućem luku

slično je i sa Mushkinom i Kingstonom (uz izuzetak modela koji imaju samsungov kontroler)

zapravo, potpuno je nebitno za koji se brand odlučiti, najbitnije je da disk ima dobar kontroler, a po meni, samsungov kontroler se pokazao kao jedini dobar

Intelov po meni ipak ima previše bug-ova

13 godina
neaktivan
darQ96 kaže...
X-Plosiv kaže...

svatko ko se imalo kuži u SSD-e zna da je OCZ po pitanju SSD-a šrot...al ono, šrot koji treba zaobilazit u najširem mogućem luku

slično je i sa Mushkinom i Kingstonom (uz izuzetak modela koji imaju samsungov kontroler)

zapravo, potpuno je nebitno za koji se brand odlučiti, najbitnije je da disk ima dobar kontroler, a po meni, samsungov kontroler se pokazao kao jedini dobar

Intelov po meni ipak ima previše bug-ova

Dobro da nisam proveo zadnjih par tjedana čitajući cijeli internet o OCZ Vertex 4, Samsung 830 i onom Intelovom.

OCZ s Vertex 4 je daleko izašao iz kategorije "škrot". Vertex 3 je imao problema, ali Vertex 4 nema problema + ima 5 godina garanciju. Nije da se cijeli internet ne bori sada da li uzeti OCZ Vertex 4 ili Samsung 830, a odgovor koji je sažeo sve jest "Ono što ti je u tom trenutku jeftinije za uzeti.".

Ništa loše, i ja sada isto uzimam SSD + novu matičnu pa već tjednima provodim svakodnevno barem 30-60 min po netu čitajući :)

17 godina
Koji SSD?

Meni u cetvrtak stize Intel 330 120gb,mislio sam ocz vertex 4,ali posto imam sata 2 gigabyte plocu,citao sam da su neki imali problema sa ocz-om sa kompaktibilnoscu,pa su mi na gigabayte forumu preporucili Intel ili Samsung,posto je Intel bio jeftiniji uzeo sam njega za 825kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 22:26 (chingy-os).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Man kaže...
Skoro svima koji ne igraju igre i ne bave se sa obradom video i/ili foto materijala dovoljan je i SSD od 60/64GB, uz HDD za veće fajlove poput filmova i disk image datoteka.

Svi oni koji se igraju ili se bave s gore navedenim ne trebaju ni gledati SSD-ove s manje od 120/128GB.

Meni je osobno 240/256GB idealna future proof veličina i onaj tko može uzeti nešto takvo na 12 rata bit će miran dugo vremena.

svi oni koji se bave video obradom imaju 2x500 R0 ili 2x1000

potpis :D
15 godina
Koji SSD?

Koji od ova tri je najbolji izbor (pretpostavljam da je skuplje i bolje pa molim da me netko ispravi ako griješim):

OCZ
Samsung
Intel

0 0 hvala 0
13 godina
kipo kaže...

Koji od ova tri je najbolji izbor (pretpostavljam da je skuplje i bolje pa molim da me netko ispravi ako griješim):

OCZ
Samsung
Intel

Sva tri SSD-a su odlična, ne možeš ni s jednim pogriješiti. Osobno bih uzeo Samsunga, pa Intela i zadnjeg OCZ-a.

16 godina
Koji SSD?

nečeš pogriješit ako uzmeš ocz ili samsung, svejedno je,ja bi jeftinijeg uz to ima 5 god garancije

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 11:44 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
peterstern9 kaže...
kipo kaže...

OCZ
Samsung
Intel

Sva tri SSD-a su odlična, ne možeš ni s jednim pogriješiti. Osobno bih uzeo Samsunga, pa Intela i zadnjeg OCZ-a.

Hvala, ali može samo pojašnjenje zašto Samsung na prvom mjestu? Brzina pisanja je osjetno na strani Intela pa nisam siguran da li bi to bio dovoljan razlog da se odlučim za njega?

15 godina
Koji SSD?

Kazu da je najpouzdaniji !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
kipo kaže...
peterstern9 kaže...
kipo kaže...

OCZ
Samsung
Intel

Hvala, ali može samo pojašnjenje zašto Samsung na prvom mjestu? Brzina pisanja je osjetno na strani Intela pa nisam siguran da li bi to bio dovoljan razlog da se odlučim za njega?

Osjećam se kao pokvarena ploča. Ajmo opet...

To što vi gledate kao brzinu pisanja je sekvencijalno pisanje/čitanje. Taj podatak je poprilično beskoristan što se SSD-ova tiče i ne odražava njihove performanse.

Samsung sam proizvodi sve komponente svog SSD-a tako da se smatra najpouzdanijim, što mu je ujedno i najveći adut, uz naravno, izvrsne performanse.

Vertex 4 je najbrži SSD od navedenih i dolazi s jamstvom od 5 godina (za razliku od Samsunga koji dolazi s 3).

Intel je Intel. Plaćaš ime i 5-godišnje jamstvo. Performansama najslabiji od navedenih...ali to su nijanse. U praksi nevidljive.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Brzina pisanja se može mjeriti i za random 4K s različitim QD-om. Tu ima zaista jako brzih diskova.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
kipo kaže...
peterstern9 kaže...
kipo kaže...

OCZ
Samsung
Intel

Nisam 100% siguran, ali mislim da je najbrži OCZ, pa Samsung i zadnji je Intel. Samsung je trenutno SSD sa najmanjim postotkom kvarova i općenito bugova/grešaka. Slijedi ga Intelova 520 serija. Po meni je Samsung 830 najbolji SSD trenutno, nisam ga uzeo jedino jer nema modela između 128 GB (što mi je premalo) i 256 GB (što je preskupo). Kao što je kolega prije mene rekao, realno ti te razlike između sva 3 ova SSD-a nećeš ni primjetiti, čisto radi primjera npr. OCZ će windowse bootati za 16 sekundi, a Samsung za 15.5 sekundi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice