Onda si pogledaj neki na Nabava.net (samo nemoj Kingston V300)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Onda si pogledaj neki na Nabava.net (samo nemoj Kingston V300)
Meni se ova dva sviđaju:
Ja imam Kingston SD kartice vec dugo godina kao i SanDiskove i nikad problema...
Gledam u Linksu (znam da su skoplji od drugih trgovina) ali kako može SSD 400.0 GB INTEL Series 3700 (500/460 MB/s) koštati 8359 kn, a SSD 1000.0 GB SAMSUNG 850 EVO Basic (540/520 MB/s) 4200 kn. Znam da Intel ima veće cijene od ostalih ali ovo nema smisla
Samsung je consumer SSD, ovaj Intel je pro enterprise ssd koji ne gubi brzinu i ima najmanje trosenje memorijskih celija koje su BTW najkvalitetnije.
Takoder je napravljen da ga pregazi kamion.
To je recimo SSD za velike sonde, naftne busotine ili pak top-notch servere/vladina računala...
Na PC Expert stranicu su testirali 2 Patriot SSD-a (Blaze & Pyro 240GB).
===================================================================
Zaključak
). Ipak, da je naš novac u pitanju on bi otišao na OCZ-ov Vertex 460 zbog viših i konzistentnijih I/O performansi.Ja imam taj Blaze od 240GB i SSD je stvarno ok za te pare (bio je na akciju u Futuri, dobio sam ga za 780kn).
Što bi preporučili za laptop star nekih 7 godina, Toshiba Satellite A200-1G2, da li stavit 60GB ili 120Gb, 128GB SSD? Iskreno nebi puno para davao za SSD jer će to sestri poslužit samo za face u većini slučajeva, slušanje glazbe, povremeno gledanje filmova i serija, eventualno uredske aplikacije i možda skladištenje fotografija. Za skladištenje fotografija si kasnije može kupiti neki vanjski disk kad bude mogla.
onda ne kupuj ništa,jer da ti se brže dižu Windowsi i brže otvaraju preglednici to je stvarno nepotrebno
to za šta će ti služit laptop ne treba ti ssd
OK. Bit će red onda uzeti neki HDD polovni.
Pozdrav svima,
upravo nabavljam novo računalo i kolege s druge teme mi ga pomažu sastaviti;)
Imam jednu dilemu oko SSD-a. Dobivam naime oprečne preporuke vezane uz ova dva modela:
Intel 240GB 730 Series
i
Samsung 256GB 850 Pro Series
Zanima me prvenstveno kvaliteta i trajnost , a ne brzina (a ni količina memorije nije presudna)
Hvala na dobronamjernim i stručnim savjetima!
Tu nema dileme, uzmi 850 Pro, brži je i sa duplo vecim jamstvom. Koristi 3D NAND među prvima, kasnije ce i ostali prelaziti na tu tehnologiju.
Dali se ovo isplati?
Nemogu nigdje naci na internetu specifikaije... Negdje nailazim da je ovo PATA utor?!
Pa zar to je uopce SSD?!
Dali se ovo isplati?
Nemogu nigdje naci na internetu specifikaije... Negdje nailazim da je ovo PATA utor?!
Pa zar to je uopce SSD?!
Ajde malo bolje specke navedi, pa valjda znas koji točno model kupuješ?
Uglavnom ima ih sa Sata i Pata sučeljem...
Dali se ovo isplati?
Pa zar to je uopce SSD?!
Je li disk SSD ili HDD nije stvar kontrolera nego načina spremanja podataka. Može biti i SSD sa PATA utorom ali onda ima žalosne performanse (max. za UDMA133 ti je 133MB/s write).
Za taj konkretan disk brzine su 108/59 MB/s i još uz to, to nije standardni ATA priključak nego ATA 44 za koji ti treba adapter. Taj se priključak koristi u laptopima a ovaj SSD je izgleda za starije laptope bez SATA konektora.
Bjež od toga, smeće ugl.
Ekipa koji ssd do 500 kn? Nasa sam ovaj na edigitalu
m.edigital.hr/ssd-pogon/intenso-top-128gb-sata-3-ssd-(520/300-mb/s-brzina-citanja/pisanja)-p421006.html
ima kratko 2 god. jamstvo koliko vidim a i Intenso nije bas neka firma za ssd, samo jedan imaju u ponudi...šture specifikacije tako da bolje zaobiđi...
radije gledaj do 500kn imas ocz arc 100, kingston hyperx fury, patriot blaze tim redoslijedom
Ekipa koji ssd do 500 kn? Nasa sam ovaj na edigitalu
m.edigital.hr/ssd-pogon/intenso-top-128gb-sata-3-ssd-(520/300-mb/s-brzina-citanja/pisanja)-p421006.html
ima kratko 2 god. jamstvo koliko vidim a i Intenso nije bas neka firma za ssd, samo jedan imaju u ponudi...šture specifikacije tako da bolje zaobiđi...
radije gledaj do 500kn imas ocz arc 100, kingston hyperx fury, patriot blaze tim redoslijedom
Ja mislim da niti ovaj Sandisk Ultra II nije los, ha?
Nije loš TLC sa SLC cachom, no ipak odskace od 500kn pa ga nisam uvrstio.
Ja bi uzeo Sandisk...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Pozdrav,
Imam laptop Asus n76vz-v2g-t1040 i htio bi u njega dodati. Ssd kao drugi disk.
Muči me što ne mogu naći da li je svejedno kakav ssd da uzmem, Tj da li ssd za desktop komp normalno mogu ugraditi? Ili na što moram paziti?
Gledao sam najviše Samsung 840, no druge preporuke su dobrodošle.
Gledao sam najviše Samsung 840, no druge preporuke su dobrodošle.
Mislim da možeš, pogledaj na googleu i uporedi, meni priključci izgledaju isto, ako uzmeš Samsung 840 evo nećeš se pokajati, nisam ni ja
Našao sam ovaj samsung 840 ssd pa me zanima je li i on dobar? Izgleda da ima puno ssdova s istim imenom, a različitim brzinama :/
Našao sam ovaj samsung 840 ssd pa me zanima je li i on dobar? Izgleda da ima puno ssdova s istim imenom, a različitim brzinama :/
http://www.telebit.hr/products/262067788/SSD-Samsung-120GB--840-EVO--MZ-7TE120BW--2-5---7mm--SATA3--256MB--36mj.aspx
Samo je jedan 840 Evo (naravno kad usporedujes iste kapacitete!)
nenadje*ivi SSD, imam taj 840 vec godinu dana i 850 odnedavno.
Najbolja investicija u dugo dugo vremena
Razmisljam kupiti Kingdston V300 jer mi treba jeftini ssd za umjerenu uporabu u laptopu.
E sad trebam preporuku, jel mi je bolje uzeti 120GB, a svoj trenutni hdd od 320 (7200rpm) staviti u ultrabay umjesto DVDa
ILI
Uzeti 240GB pa onda svoj trenutni hdd staviti u vanjsko kuciste jer mi ne treba tolko mjesta, a DVD jos tu i tam iskoristim.
I jos ako moze preporuka nekog programa koji racuna potrosenost diska jer razmisljam o uzimanju rabljenog diska pod garancijom.
Razmisljam kupiti Kingdston V300 jer mi treba jeftini ssd za umjerenu uporabu u laptopu.
E sad trebam preporuku, jel mi je bolje uzeti 120GB, a svoj trenutni hdd od 320 (7200rpm) staviti u ultrabay umjesto DVDa
ILI
Uzeti 240GB pa onda svoj trenutni hdd staviti u vanjsko kuciste jer mi ne treba tolko mjesta, a DVD jos tu i tam iskoristim.
I jos ako moze preporuka nekog programa koji racuna potrosenost diska jer razmisljam o uzimanju rabljenog diska pod garancijom.
Ako imas para bolje je ic na soluciju s 240GB ali opet u prvoj recenici govoris "jeftin" pa mi to sad nije jasno...???
Za pogledat koliko je disk potrosen mozda bi mogao posluzit SSD Life FREE