Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.557.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji SSD?
Wuk19 kaže...
athlon64 kaže...
roby27 kaže...

Nitko od nas ti nemoze reci koliko ce ti trajati ssd, to je uglavnom lutrija a na tebi je da si izabres onaj koji ti paše, sve smo ti rekli dalje znas i sam jer nitko od nas nema kristalnu kuglu. Samsung i Intel su jedni od najpouzdanijih. Uz Toshibu također.

Inače da čim je veci kapacitet to je i trajniji ssd. Kod Intela je jednio mana ustvari mana svih SF-2281 kontrolera loše brzine sa podacima koji su kompresirani.

Zahvaljujem. Ugl uzet cu intelovu 530 seriju. Jos cemo odlucit da li se isplati 2x 240 raid0 ili 1x 500 :)

Namjena računala video obrada, a vi se dvoumite da ili ne RAID0, čudno...

Ahahahhha, to sam i ja rekao xd. Ti ssd-ovi ce između ostalog bit scratch diskovi za premiere... I mislim da smo se odlucili 2x intel 530 u raid0. Moram samo pogledat kako to postavit u biosu. 

Kolike read/write brzine mozemo ocekivat?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Nisam siguran,znam da ima sata , laptop je acer aspire v3 772g. Mogu i otvorit laptop pa vidit di se nalazi,samo neznam kako taj utor izglea,i gdje inače stoji,nikada nisam otvarao laptop do jučer :D

12 godina

Prilično sam siguran da onda imaš mSata port, a evo kako izgleda znači desno od hdd kaveza je taj utor kao na slici

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 14:34 (roby27).
16 godina
Koji SSD?

Otvorio sam laptop i vidim da ima utor za mSATA-u. Što mi vi preporučate? da uzmem mSATA ili SATA? Jer laptop je jak,i7,8gb ram,GTX 760 grafička,ali je malo spor kod dizanja windowsa i pokretanja nekih aplikaca,al jednom kad se pokrenu su dosta brze. Je li mi bolje uzet mSATA pa poboljšat ovaj 1TB HDD il uzeti SATA SSD? Ili pa uzeti oba npr mSATA od 30 gb za ubrzavanje ovog 1TB HDD-a i 120 SATA za windowse. uzimam samungov jer dobivam softver za kloniranje. To mi je bitno jer uz laptop sam dobio windowse ali ne i njihov key. Pa moram sve klonirati na SSD 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi si klasičan sata ssd jer su jeftiniji po kapacitetu od mSata. Jedino što neznam gdje da kupiš taj kavez za drugi hdd slot u kojeg ces montirati ssd pošto je prazan.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 17:06 (roby27).
16 godina
Koji SSD?

lako za kavez,to si i sam sklepam haha, di sam ja gledal sATA SSD-evi su skuplji od mSATA-e

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
roby27 kaže...

Nitko od nas ti nemoze reci koliko ce ti trajati ssd, to je uglavnom lutrija a na tebi je da si izabres onaj koji ti paše, sve smo ti rekli dalje znas i sam jer nitko od nas nema kristalnu kuglu. Samsung i Intel su jedni od najpouzdanijih. Uz Toshibu također.

Neki se doduše trude i to prognozirati  - vidjeti npr. Extremetech link:

http://www.rockpapershotgun.com/2014/01/30/are-ssds-reliable/

12 godina
Koji SSD?

Pozz evo napokon je doslo vrjeme da i ja uzmem ssd.

imam dell inspirion 3521 star 5mjeseci.

laptop je dobar ali ima losi hard disk ima neki od 750gb ali samo 5200rpm i zivcira me kad ga tek uplim prvih par minuta je spor. Nekih 3-4minute. Ja mislim da je to radi harda jer je pi specifikacijama dosta solidan i5 sa 8gb rama i 2gb grafickom.

trebam za njega ssd od 180gb ili 250gb. Da na njega stanu win8 i da jos ima bar nesto mjesta na njemu.

koji ssd bi vi preporucili? Neki best buy. I pored ssda trebam beko kuciste za ovaj hdd od750gb kijeg cu koristiti kao prijenosni.

0 0 hvala 0
16 godina

Intel 520.

HTC 8X :)
15 godina
Koji SSD?

omomomomoomm

- Možeš gledati Intel 530, Samsung 840 Evo.

- Moja preporuka je Intel 530 najviše zbog 5 godina garancije.

- Za win 8 i još većinu programa ti je dostatan SSD od 120GB, normalno, veći kapacitet dobro dođe.

- Ovaj HDD koji imaš možeš stavit u externo 2.5" HDD kućište i spajat ga na USB 2.0/3.0.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 22:21 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

vidim da im je cinjena skoro ista. koji je bolji taj intel ili samsung??

di vi kupujete te ssd diskove u zagrebu koji je ducan najpovoljniji i di kupit taj case za ovaj drugio hdd?

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

omomomomoomm

- Izvoliš, Intel 530 120GB SSD ili 240GB model, oba s 5 godina garancije.

- Kućište za ovaj disk iz laptopa, USB 2.0 Crno ili ako želiš imati mogućnost USB 3.0 za budućnost.

- ps. USB 3.0 je unazad kompatibilan s USBom 2.0.

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Pozdrav,

imam Kingston mS200, novi zapakirani.

htjeo bih ga staviti u lap HP6830S...zanima me koji adapter bi trebao kupiti da mi stane u lap?

gledao sam po e-bayu ali meni sve to isto izgleda, ne znam jel ima kakve razlike u kontaktima, hoce to ici u moj lap, problem je kaj mi je ovo prvi kontakt sa ssd-ovima tak da neam bas iskustva po tom pitanju...

svaki savjet je dobrodosao...

hvala unaprijed..

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...

omomomomoomm

- Izvoliš, Intel 530 120GB SSD ili 240GB model, oba s 5 godina garancije.

- Kućište za ovaj disk iz laptopa, USB 2.0 Crno ili ako želiš imati mogućnost USB 3.0 za budućnost.

- ps. USB 3.0 je unazad kompatibilan s USBom 2.0.

Ima sada i Intel 520 240GB po cijeni od 999kn sa garancijom 5 godina na grupnoj kupnji u linksu...po meni definitivni best buy trenutno....

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
15 godina
plavi83 kaže...

Ima sada i Intel 520 240GB po cijeni od 999kn sa garancijom 5 godina na grupnoj kupnji u linksu...po meni definitivni best buy trenutno....

- E hvala kolega na korekciji, nisam ovo vidio, definitnovno onda preporuka. {#}

- Kolega si može tamo pronaći i neko externo kućište za 2.5" disk od laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 8:54 (Valentin17).
12 godina
Koji SSD?

decki hvala vam na pmoci kolko vidim ta futura it je i najbolji izbor za kupovinu. kupit cu ga do kraja drugog tjedna. 

jos samo moram razmislit dal ce bit 120gb ili 250gb i dal ce biti intel ili samsung. bas sam sad gledao win8 + programi koje koristim mi na c particiji zauzimaju 45gb. ak uzmem ovoga od 120gb jos ce mi ostat nekih 70gb a to mislim da ipak nece bit dovoljno tak da cu uzet 250gb verziju. tek tolko da pitam koji je kvlitetniji i brzi intel ili samsung?

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

omomomomoomm

- Uzmi si Intel 520 na grupnoj kupnji u Linsku i to je to.

- Intel ima 5 godina garancije, Samsung samo 3, nema se tu kaj puno za razmišljati, odabir je jasan kao dan.

- Pametnom i više nego dosta.

0 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

Usb2.0 sučelje nema više smisla preporučivati, to je polako za muzej. Usb3.0 si uzmi LC-25USB3-II

I Intel 520 je odlična akcija na grupnoj kupovini u Linksu! Nadam se da ce ispuniti kvotu da ga se može kupiti po toj cijeni. 

0 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

Mudro zboris. ovaj za 1000kn intel na grupnoj kupnji izgleda kao best buy. samo nikada nisam kupovao tako moram skuzit kako to ide.

0 0 hvala 0
12 godina

Moraš se prvo registrirat na Links web site i onda možeš sudjelovat u grupnoj kupnji. 

13 godina
Koji SSD?

Znate li uz koji SSD se u paketu dobije i plastično kučište u koje bi zamijenjeni hard iz laptopa stavio i koristio kao prenosni hard. Znači kada kupim SSD da u paketu i to dobijem.

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3

0 0 hvala 0
12 godina
KINGSTON HyperX 3K Kit

Koje ti je visine hdd?

16 godina
Koji SSD?

Pozdrav!

kupio sam samsung EVO 250 GB SSD,klonirao sve na njega ali ga nikako ne mogu postaviti da mi s njega boota windowse,moram li u BIOS-u štelati sve? Neželim brisati sve sa starog HDD-a dok ne uspijem sa SSD-a bootat,tako da sada u laptopu imam HDD i SSD sa istim podacima.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

izvone

- Postavi SSD kao "first boot device" u BIOSu.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
izvone kaže...

Pozdrav!

kupio sam samsung EVO 250 GB SSD,klonirao sve na njega ali ga nikako ne mogu postaviti da mi s njega boota windowse,moram li u BIOS-u štelati sve? Neželim brisati sve sa starog HDD-a dok ne uspijem sa SSD-a bootat,tako da sada u laptopu imam HDD i SSD sa istim podacima.

Unaprijed hvala!

Moraš Boot poredak u BIOS-u postavit na SSD da bude prvi.

16 godina
Koji SSD?

Jesam,al prvi mi je windows boot manager,da njega ostavim prvog pa SSD drugog ili ssd skroz prvi? I Idalje mi ,barem ja mislim,boota s običnog HDD-a,da njega formatiram? ili možda izvadim van pa da onda probam?

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
izvone kaže...

Jesam,al prvi mi je windows boot manager,da njega ostavim prvog pa SSD drugog ili ssd skroz prvi? I Idalje mi ,barem ja mislim,boota s običnog HDD-a,da njega formatiram? ili možda izvadim van pa da onda probam?

Unaprijed hvala!

Dakle ti imaš OS na oba diska te prilikom pokretanja sustava susrećeš Windows Boot Manager sa dva ponuđena izbora(2x OS-a) od kojih jedan trebaš izabrati, ili je drugačije. Ne bi bilo loše koja slikica.

Pitanje je kako znaš koji je od dva ponuđena na kojem disku(HDD ili SSD-u). Prvo pokreni sustav sa prvim izborom na listu, ako nije brzo podizanje onda izaberi drugu po redu opciju podizanja sustava iz boot managera.

16 godina
Koji SSD?

Kaj god da stavil za boot,čujem onaj zvuk HDDa sad neznam dal s njega boota il ne,kako da stavim da s njega uopće ne boota? Da ga možda izvadim van? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
izvone kaže...

Kaj god da stavil za boot,čujem onaj zvuk HDDa sad neznam dal s njega boota il ne,kako da stavim da s njega uopće ne boota? Da ga možda izvadim van? 

Kada pališ PC trebao bi ti se prikazati crni ekran "Windows Boot Manager" jer ti je u Biosu postavljen na prvo mjesto poretka, te bi od tamo mogao birati koji OS će pokrenut, nešto tipa dual boot sustavi.

Slika : http://www.hdd-tool.com/wp-content/uploads/2010/04/Windows-boot-manager.gif 

Međutim ti vrlo vjerovatno postavio dual boot opciju sa program Easy Boot CD ili jesi?

Šta možeš napraviti da budeš siguran jesi li ili nisi na SSD-u jest pravac "Control panel> System" te provjeri "Windows Experience index" za HDD, ako očita iznad 7 tadi si boot-o sa SSD-a

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jel se isplati uzeti ovaj SSD?

INTEL Series 520 180 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice