kakav je ovaj Samsung 120GB 840 Evo ( http://www.marcopoloshop.it/mps/Hard-Disk/120GB-840-Evo-pidSAMMZ7TE120BW )
vrijedi li te love ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo meni je danas stigao taj ssd i odličan je...a i svi ga hvale..
imas ga i kod nas u digital extreme za 750kn,tamo sam ja kupio i dosao mi je za 4 dana
evo meni je danas stigao taj ssd i odličan je...a i svi ga hvale..
imas ga i kod nas u digital extreme za 750kn,tamo sam ja kupio i dosao mi je za 4 dana
je sigurna ta trgovina ?
100% je sigurna...ja sam platio pouzećem a dovezao mi je overseas tak da nemaš problema ;)
100% je sigurna...ja sam platio pouzećem a dovezao mi je overseas tak da nemaš problema ;)
i koliko te dosla postarina ?
garancija ?
30kn poštarina i 3 godine garancije
a vidjet cu jos.. ni vani nemogu bolje proć.. vani je 110 eura.. a stedim za PS4... a treba i ssd uzet..
a vidjet cu jos.. ni vani nemogu bolje proć.. vani je 110 eura.. a stedim za PS4... a treba i ssd uzet..
Imali su ga po 600 i kusur kn do prije dva tjedna, pa su digli cijene. Ja sam si ga bio naručio, međutim kako se nisu par dana javljali mailom gdje je, što je i kako je, odustao sam.
Kad mi vrate pare uzel budem EVO i to onaj od 250 GB u nadi da je bolji :)
840 Basic crkao? Opiši!
840 Basic crkao? Opiši!
- Ništa čudno (jel se to meni samo čini ili se ti čudiš tome? Misliš da se ne može pokvarit zato što je Samsung ili?), crkavaju svi, ako imaš na SSDu samo win (ništa bitnoga), garanciju, dućan koji će ga zamjenit u najkraćem roku, "nema zime".
EDIT: Ne znam baš kaj se tu ima opisat, vjerojatno nestao sa vidika i to je to.
840 Basic crkao? Opiši!
Upalim komp i komp ga ne vidi. Skuzil sam prije posla pa nisam vadil pregledaval kontakte, nadam se da nije krepal ali nada je vakur.
Simptomi su uglavnom takvi da hdd ne radi, stavis ga u vanjsko USB kuciste za probu, spojis na komp i nista. Ni bu ni be.
Znaci u ducan po novi, samo kaj nemam vremena ni zivaca se jos s tim zafrkavat jer mi je prekjucer jedan RAM otkazal, mislim da sam ga dobil sfusanog jer od prvog dana mi se komp cudno ponasa.
- Jesi radio optimizaciju SSDa sa SSD fresh programom ili je to bila samo ugradnja i "deri" dok ide?
- Osobito me zanima podešenje PageFilea i opcija Prefetcha(upaljen ili ugašen).
- Ne čudim se što ti je riknuo Samsung SSD, nego što je ti je to već treći (ako sam pročitao dobro) SSD otišao.
EDIT: Vidim još pitanja ima, svakako napiši koje napajanje imaš.
NEW_MAN koje napajanje imaš?
Na forumu imamo temu "SSD-škola" u kojoj su već objašnjene neke stvari. Ima li netko od stručnijih da je voljan eventualno osvježiti tu temu ? Ipak je taj prvi post još iz 2011. , tema se jeste razvijala skroz do skoro današnjeg datuma (iako se uglavnom pitalo da li neki SSD radio sa nekom konfiguracijom), ali zasigurno postoje neke nove cake i must-do stvari/radnje koje su se pojavile u međuvremenu. Vjerujem da bi mnogima olakšalo ulaz u praktičnu stranu SSD-a, ne samo teoretski, već i taj Fresh SSD program koji je gore spomenut, pa prefatch, Page file itd.
Ovo nije bila loša kritika na račun autora prvog posta "SSD škola", već dobronamjeran apel-poziv za stručniji kadar, kako bi se update-ala situacija i kako bi svi zaljubljenici u IT svijet mogli pravilno koristiti svoja računala.
Natjeral sam komp da radi ali ono pusiona.
Sutra ide maticna van i saljem natrag da mi daju novu. Jedino je bed kaj budem sad valjda mjesec dana cekal na zamjenu i moral se muciti na notebooku koji je jedno 90% slabiji od desktopa.
Kupil novo prije nekih dva mjeseca.
Lijepo napajanje. :D
Mislio sam da ti možda napajanje škodi SSD-ovima ako imaš neko škartno, no to očito nije slučaj.
Vec 4x sam pisal txt i to wall of txt da bi komp krepal na kraju.
Izgleda mrtva maticna.
Sutra nosim komp na posel da isprobam komponente u dugom kompu pa da tocno znam na cemu sam.
ffs
Kupil novo prije nekih dva mjeseca.
Sta reci o Be Qutet-u nema ventilatore koje nisam imao do Noctue cim ih malo odvrnes poludis,na preporuku prijatelja uzmem Be Qutet ne cuju se savrsenstvo bez mana-vrh-vrhova najbolja napajanja,ventilatori,a ne zaostaju ni za kulerima,ja planiram jedn Dark power 10-750w.
-Ko ima priliku i mogucnost neka samo Be Qutet uzima nece se pokajati.
Evo ja sam napravio ram disk,al temp file je uvijek prazan,e jel sad ja moram manualno stavljat lokacije temp foldera (CHROME,WIN TEMP)u ram disk ili ce to program automatski napravit?
Edit:imam win 8.1
@Imutak
Da, moras za svaki browser koji koristis napravit njegov folder (IE_Cache, CHROME_Cache...) i "reci mu" da sprema u taj folder .
Evo ja sam napravio ram disk,al temp file je uvijek prazan,e jel sad ja moram manualno stavljat lokacije temp foldera (CHROME,WIN TEMP)u ram disk ili ce to program automatski napravit?
Edit:imam win 8.1
Moraš ručno editirati sistemske postavke za lokaciju TMP i TEMP foldera: ideš na Advanced system settings (Control Panel / System), pa Advanced, pa Environment Variables, pa nađi pod User i dolje pod System varijable TMP i TEMP, te ih remapiraj na lokaciju gdje imaš temp na RAM disku. Dakle napiši umjesto tipičnog %USERPROFILE%\AppData\Local\Temp i c:\windows\Temp lokaciju gdje ti je sad temp u RAM disku. Možeš sve to skupa napraviti i preko simboličkih linkova na način da pobrišeš temp foldere na c disku gdje već jesu, i da umjesto njih kreiraš simboličke linkove naziva TEMP na istim lokacijama, a koji će pokazivati na temp u RAM disku. To se može iz komandne linije, ali je zgodnije koristiti neki od alata za simboličke linkove, npr. Link Shell Extension . Na tu foru možeš remapirati što te volja bilo gdje.
edit: nisam ti napisao za browser cache foldere, ali to ti je već napisao djigibao. Ja sam si Chrome cache preselio preko simboličkog linka. Dakle na RAM disku sam si napravio folder Chrome_cache, i iz mape
C:\Users\<moj_username>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\ sam obrisao folder Cache, te kreirao istoimeni simbolički link preko gorespomenutog Link Shell Extensiona. S tim alatom je jednostavno raditi. Klikneš desni gumb miša na odredišni folder, pa odabereš opciju Pick Link Source, i onda klikneš desni gumb miša na folder u kojem želiš napraviti simbolički link te odabereš opciju Drop as Symbolic Link. To mi je nekako najlakše za odraditi. Simbolički linkovi su ti u biti pokazivači na pravi folder. Jedino je Internet Explorer malo tvrđa kost, a u njemu preko njegovih postavki promijenim lokaciju (nije da ga koristim
, ali mi treba za testiranje kompatibilnosti WEB stranica).
edit2: nije da mi ih se reklamira, ali spomenut ću Primo Ramdisk (bivši VSuite ako se ko toga sjeća), nakon svega što sam testirao i isprobavao čini mi se najkompletniji, full pouzdan i ima svakakvih điđa poput dinamičke alokacije memorije, spremanja/čitanja imagea, dinamičke rekonfiguracije diskova, automatskog kreiranja foldera, alata za kreiranje simboličkih linkova, jedino nije free, makar u Standard verziji i nije tako skup a osim rada s imageima (koje za temp stvari i ne treba) podržava sve bitno što i ostale verzije. A može se nabaviti i kao...

Jer to dostupno samo za AsRock ploce ili...?
Da, samo Asrock.
Na forumu imamo temu "SSD-škola" u kojoj su već objašnjene neke stvari. Ima li netko od stručnijih da je voljan eventualno osvježiti tu temu ? Ipak je taj prvi post još iz 2011. , tema se jeste razvijala skroz do skoro današnjeg datuma (iako se uglavnom pitalo da li neki SSD radio sa nekom konfiguracijom), ali zasigurno postoje neke nove cake i must-do stvari/radnje koje su se pojavile u međuvremenu. Vjerujem da bi mnogima olakšalo ulaz u praktičnu stranu SSD-a, ne samo teoretski, već i taj Fresh SSD program koji je gore spomenut, pa prefatch, Page file itd.
Ovo nije bila loša kritika na račun autora prvog posta "SSD škola", već dobronamjeran apel-poziv za stručniji kadar, kako bi se update-ala situacija i kako bi svi zaljubljenici u IT svijet mogli pravilno koristiti svoja računala.
Čitajući rekao bih da vas zanima optimizacija SSD-a, u samoj temi SSD-Škola sam odvojio vrlo mali prostor namijenjen tomu iz razloga jer optimizacija također može i prouzročiti probleme.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ono što svaki budući korisnik treba znati napraviti prilikom instalacije novog SSD-a u računalo jest:
- Podesiti AHCI način rada u BIOS/UEFI
- Napraviti update drivera za SATA kontroler
- Znati razlikovati SATA 2 & SATA 3 utore na matičnoj kako bi ispravno spojio SATA 3 SSD na SATA 3 utor
- Provjeriti rad TRIM funkcije
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ostale optimizacije se uglavnom svode na crpljenje posljednih atoma snage iz SSD-a za dobivanje većih performansi koje su uvijek marginale ili se svode na famozno produljenje vijeka trajanja, oslobađanja prostora na SSD-u.
Ukoliko želite mogu vas upoznati sa optimizacijom SSD-a koja bi bila zasebna tema ili pružiti linkove na web str. na kojima postoje odlični vodiči sa slikama za optimizaciju.
Smatram da se trenutni i budući korisnici se ne trebaju opterećivati optimizacijom kao nečim što moraju napraviti kako bi njihov SSD mogao radit. Dovoljno je da znate osnove tipa: AHCI, driveri.
Tema SSD-Škola je osvježena sa novim informacijama o TLC tehnologiji i preporukama SSD-ova 1.2.2013.
Čini se kao totalno nebitan.
I da su upola manje brojke ti to nećeš primjetiti u radu, tako da su ti benčmarkovi besmisleni, ne vrijedi ti se hvalit.