HDD WD 640GB Blue Sata

poruka: 6
|
čitano: 2.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HDD WD 640GB Blue Sata

Mislim nabaviti ovaj disk na koji bi na particiji C instalirao operativni sistem XP ili Windows 7 a  D particija bi mi služila za pohranu dokumenata / slika,videa itd.../ Molio bih vaše mišljenje i iskustvo o istom!!!

Dali je možda bolje kupiti disk većeg ili manjeg kapaciteta?.

0 0 hvala 0
17 godina
HDD WD 640GB Blue Sata

Ako se možeš rastegnut za 600 i nešto sitno kuna kupiš samsung spinpoint F3 1TB.

Vjeruj mi kada kreneš skidat igre i HD filmove ni 3TB ti neće biti dosta.

Imam tog wd 640GB i mogu reći da je dobar, ali od samsunga osjetno lošiji u više stvari. Imaš i tog samsuga F3 u 500GB verziji isto je tako super, ima samo jednu ploču od 500GB, a taj WD ima 2 x 333GB ploče.

Ako želiš tišinu i nezanima te toliko brzina diska onda si zemeš jednog wd greena po želji svi ih hvale što se tiče tišina i hladnoće.

Kod WD-a imaš 3 serije Green, Blue, Black.

Green - tiho,sporo,hladno

Blue - sredina

Black - malo bučniji, najveće brzine postižu, najtopliji

Samsung:

(F1 i F2 serije bi trebao zaobilazit, jer F3 je ono što trebaš gledat)

F3 - brzi, tihi,hladni

F3 eco green - isti kao F3 samo 5400rpm-a što znači lošije performanse. Bok uz bok WD greenu

Seagate, odkako je kikso sa 7200.11 serijom svi ih se pomalo klone, ja ih nebih uzimao.

Hitachi, u mojim očima nije velik.

Matrox - buhaha to nebi stavio u komp da mi ga daš besplatno.

Tako da bi se ja držao samsunga i WD-a, s njima nemožeš pogriješit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 19:49 (Hyperion).
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
HDD WD 640GB Blue Sata

WD Blue (6400 AAKS) je ok ... fino izbalansiran disk (brzina, buka, toplina, cijena).

Samsunga nemam pa ne mogu reći, ali ovo za Seagate je stari problem na koji se više ne treba obazirati.

Trenutno su aktualne serije 7200.12 i 5900.12 (pandan WD "green" i Samsung Eco seriji) i nema nikakvih problema.

Na koncu, nije se radilo o problemima sa mehanikom ili elektronikom diskova već čisti firmware.

Za Hitachija također, osim što su nekad malo bučniji, isto ok diskovi.

Što se tiče pitanja veći ili manji, ovisi što se gleda ... "mali" (320/500/640 GB) su zgodni ako imaju samo jednu ploču pa su time i fizički tanji (više mjesta u kavezu radi ventiliranja), obično su i tiši i hladniji, a zbog velike gustoće zapisa na ploči i prilično brzi.

Jedina boljka im je cijena, jer je odnos Kn/GB nepovoljniji nego kod velikih diskova.

Malo off-topic, ali dobar setup bi bio dva diska, jedan "mali" za sistemca a drugi veliki (neki "green"), tako da odmah imaš i backup važnih podataka (na oba diska) - nešto kao "ručni" RAID :)

Zbog posla trošim puno diskova, tako da sve te rasprave o pouzdanosti (ako nije neka greška u dizajnu ili proizvodnji) su gubitak vremena.

100% pouzdanog diska nema, tako da uvijek treba razmišljati i o nekom backupu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HDD WD 640GB Blue Sata

I ja također imam WD640GB caviar blue, i dosta sam zadovoljan. Dosta je brz (za ono što meni treba) ima dovoljno prostora, i nije previše glasan.

16 godina
protjeran

Hitachi = IBM škola = Ok diskovi, malo glasniji od drugih, ali pouzdani, najmanje sam imao njih u kvaru.

Šitgejt&Maxšrot = beži od toga... Moj 7200.11 je katastrofa...

WD i Samsung... To su današnji leaderi...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina

mislim i ja ubosti jedan takav (HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm). I napraviti isto: 2 particije, jedna windowsi, druga ostalo. Zanima me hocu li osjetiti nekakvo poboljsanje u brzini u radu na racunalu (trenutno imam par godina stari wd) ili je mozda od njega bolji (brzi) Samsung? (HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice