HDD i eksterni disk izbrisani podaci

poruka: 5
|
čitano: 5.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

molila bi za pomoć jer sam izvan sebe. Uglavnom imam stolno računalo ko je je prije godinu dana počelo rikavat.Da bi sacuvala podatke koje imam na hard disku kupila sam eksterni diks pqi. Sve podatke sam s hard diska stolnog računala prebacila na eksterni disk, i nažalost zbrisala ih s hard diska nakon prebacivanja. No međutim u međuvremenu sam kupila prijenosno računalo i instalirala sam na njemu Avast antivirusni program. I sada nastaje problem, sjetila sam se slika koje sam imala na eksternom disku i priključila sam eksterni na prijenosno računalo, no odjedamput avast mi je pobrisao skoro pa CIJELI eksterni disk. I sada imam prazan eksterni disk. Što mi je činiti da li mogu povratiti podatke s stolnog računala ili s eksternog ili se tu više ništa ne može učiniti.

Unaprijed se ispričavam adminima ako je ova tema bila, ali iskreno nigdje nisam vidjela da se nekome nešto ovako desilo.

Hvala svima i molim pomoć

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HDD i eksterni disk izbrisani podaci

-brisanje je najmanji problem (jer stvarnog brisanja zapravo nema..). Svaki ozbiljnjiji soft za tu namjenu može vratiti podatke (običan undelete, za razliku od recoveryja za malo teže probleme), npr EaseUS, ali je to bolje prepustiti nekom tko to (sigurno) zna, jer su problemi uvjek mogući (sve ovisi koliko su ti podatci važni..). Problem će opet napraviti Avast. Zato to ne raditi s tim računalom ili  praktičnije, obaviti s nekim LiveCDom, ali pošto je ovo ext.HDD, svejedno je.

- uz osnove engleskog, svaki soft je dovoljno intuitivanda možeš sama obaviti... ali polako i strpljivo.

btw, ako je Avast muvnuo fileove u karantenu (vjerojatno), restoraj ih.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 1:08 (ihush).
13 godina
neaktivan

ovo mi se dogodilo prije 20 minuta i još uvijek ne mogu vjerovati {#}. Utjesio si me s činjenicom da je podatke moguće vratiti, da podaci s HDD su samo zbrisani i ništa više, nikad nisam formatirala disk ili tako nešto, to stolno računalo je još uvijek živo pa sam mislila odnijet negdje da mi povrate podatke, jer iskreno ja to ne znam, a ne bih htjela nešto zeznuti. Druga stvar sad baš čačkam po tom avastu i nigdje ne nalazim quarantine {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

našla sam, kako sad povratiti te podatke

odmah da se opravdam ja se nažalost u to uopće ne razumijem, tako da svaka pomoć dobro došla.

hvala svima

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HDD i eksterni disk izbrisani podaci

-ugasi Avast ili isključi/podesi detect..

-dovoljno je utipkati u google 'undelete' npr Recuva je OK. Ali ne pokušavati dok je Avast u blizini. Radije to obavi s LiveCDa (neki linux ili win-miniPE) pogotovo ako je gore stvarno neki virus, jer na taj način nema problema sa zarazom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 1:27 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice