Hard disk "grebanje"

poruka: 29
|
čitano: 6.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hard disk "grebanje"

Pozdrav,

imam problem sa hard diskom pa molim pomoć.

Kod dizanja sustava javljalo mi je grešku, pa se sustav nije mogao podignuti. OS mi je instaliran na prvome disku, a ovo je drugi, pa sam ga jednostavno isključio i sve je normalno radilo. Kada ga ponovno priključim javlja se isti problem, a uz to se čuje i jako bučno grebanje.

Star je oko 3 godine, a veličina mu je 160 gb.

Pa sad, ima li spasa ili da ga bacam i nabavljam novi?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hard disk "grebanje"
Baramen kaže...

Pozdrav,

imam problem sa hard diskom pa molim pomoć.

Kod dizanja sustava javljalo mi je grešku, pa se sustav nije mogao podignuti. OS mi je instaliran na prvome disku, a ovo je drugi, pa sam ga jednostavno isključio i sve je normalno radilo. Kada ga ponovno priključim javlja se isti problem, a uz to se čuje i jako bučno grebanje.

Star je oko 3 godine, a veličina mu je 160 gb.

Pa sad, ima li spasa ili da ga bacam i nabavljam novi?

Ak imas neke bitne podatke na njemu, a ne moš normalno ucu u taj disk koji grebe iz Windowsa probaj s LINUX Live CD-a uc u taj disk kak sam spomenul u ovoj temi dole pa probaj prvo prebacit podatke ak se da i onda disk baci u smece kaj drugo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/externi-hdd-se-nemoze-otvoriti/96281.aspx?page=0&jumpto=1862265&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
Hard disk "grebanje"

Nemam zapravo ništa važno na njemu, pa onda i nije velika šteta. Tako da se bacam na traženje novog.

Malo sam pretraživao forum u vezi tog problema. I našao sam jedan program, Crystal Disk Info.

Instalirao sam i provjerio prvi disk, sa kojim nemam problem, odnosno izgleda nisam znao da imam. Stanje diska je "Caution" zbog Reallocated Sectors Count, a čini mi se da je i temperatura previsoka, 40 stupnjeva. 

Dali je to jako opasno, i dali je izvedivo da kompletne podatke, zajedno sa sustavom prebacim na novi disk?

0 0 hvala 0
14 godina
Baramen kaže...

Nemam zapravo ništa važno na njemu, pa onda i nije velika šteta. Tako da se bacam na traženje novog.

Malo sam pretraživao forum u vezi tog problema. I našao sam jedan program, Crystal Disk Info.

Instalirao sam i provjerio prvi disk, sa kojim nemam problem, odnosno izgleda nisam znao da imam. Stanje diska je "Caution" zbog Reallocated Sectors Count, a čini mi se da je i temperatura previsoka, 40 stupnjeva. 

Dali je to jako opasno, i dali je izvedivo da kompletne podatke, zajedno sa sustavom prebacim na novi disk?

40 stupnjeva je ok radna temperatura...nije do toga sigurno...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina

vjerojatno bad sectori. nabavi "HDD Regenerator" i sredi to u par klikova

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Baramen kaže...

Preskeniraj taj svoj disk, sa HD Tune preko Error Scan opcije u njemu pa ak imas puno crvenih kockica nije dobro. Disku koji ima puno Bad Sectors se ne moze vjerovat, pogotovo da bi na njemu drzal neke vrlo bitne podatke za to je kvalitetan DVD-R medij za arhiviranje recimo Verbatim puno bolje rjesenje.{#}

http://www.hdtune.com/

Moš ti popravit Bad Sectors, ali ak se opet pojave nakon nekog vremena novi Bad Sectors disk je za bacit kaj drugo.{#}

14 godina
neaktivan
Hard disk "grebanje"

Nabavio sam ga, navodno jako dugo skenira pa ga mislim večeras ostaviti neka ga popravlja. Samo može pomoć oko pokretanja, ništa mi nije jasno, a nešto ovdje na forumu spominju i dos:

http://img228.imageshack.us/img228/7352/20110504210819.jpg

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam imao sličnih problema i koristio taj komad softwera. Meni je trebao skenirati danima. Tako da sam odustao. Čim prije napravi backup i u potragu za novim.

15 godina

Da ne otvaram novu temu.Moj HDD jako grebe,normalo radi,ali stalno grebe nesto.Prije par dana to je postalo dosta jako,bucno.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan

Pregledaj hard sa alatom koji je gore naveo kolegan. hdtune-om. Vidjet ćeš njegovo zdravlje.

15 godina
player23 kaže...

Pregledaj hard sa alatom koji je gore naveo kolegan. hdtune-om. Vidjet ćeš njegovo zdravlje.

Jesam i sve je u redu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2011 22:17 (ivanoile).
15 godina
neaktivan

Možda je onda sve u redu. Hard mora ispuštati nekakve zvukove (pomicanje glava, vrtnja ploča). Noviji hardovi su tiši, stariji glasniji

15 godina
player23 kaže...

Možda je onda sve u redu. Hard mora ispuštati nekakve zvukove (pomicanje glava, vrtnja ploča). Noviji hardovi su tiši, stariji glasniji

Ali ovaj je bio tih do prije tjedan-dva,pa je naglo poceo bucit.
14 godina
ivanoile kaže...
player23 kaže...

Ali ovaj je bio tih do prije tjedan-dva,pa je naglo poceo bucit.

svima to tako bude...i meni isto...uradi defragment i checkiraj ga pa ce mozda manje bucit jer ce mu bit lakse nac datoteke...

14 godina
neaktivan
nixass kaže...

vjerojatno bad sectori. nabavi "HDD Regenerator" i sredi to u par klikova

Uključio sam regenerator na taj prvi disk (40gb), i radilo nekih 2 sata, ali nije našlo ništa. 0 bad sectors.

Ja iz znatiželje isključim računalo i priključim onaj drugi hd (160), i bez problema ga očita. Uključim disk info i piše isto kao i za prvi "Reallocated Sectors Count", ali piše i "Current Pending Sector Count" i "Uncorrectable Sector Count". Uključim sad i njega na regenerator. I sad, evo traži već sat vremena, pretražio je tek 1gb, našao 29 bad sectora i piše da ih je svih 29 popravio, a piše i da treba još 130 sati do kraja pretraživanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 19:09 (Baramen).
17 godina

izgleda da je taj drugi disk u totalnoj banani.. ako imaš toliko vremena, ostavi neka radi, neka popravi kaj nađe i onda ga probaj upogonit..

no, nikad više nemoj sa stopostotnom pouzdanošću koristit taj disk.. na njega stavljaj neke manje bitne stvari za koje nije šteta ako nestanu.

i svakako, uzet drugi disk ;)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
nixass kaže...

izgleda da je taj drugi disk u totalnoj banani.. ako imaš toliko vremena, ostavi neka radi, neka popravi kaj nađe i onda ga probaj upogonit..

no, nikad više nemoj sa stopostotnom pouzdanošću koristit taj disk.. na njega stavljaj neke manje bitne stvari za koje nije šteta ako nestanu.

i svakako, uzet drugi disk ;)

Ma taj disk je za bacit sigurno a ne normalno korištenje,{#} ne mos na njega stavit ništa vise to je puno loših sektora i ako ih uspije popravit pojavit ce se novi sigurno to je to disk ide na siguran put prema smeču.{#}{#}

14 godina
neaktivan
Hard disk "grebanje"

Može onda prijedlog za novi. Ne treba mi puno kapaciteta, oko 200 gb je dovoljno. Neznam kako cjene idu, ali dao bih 200-300kn.

Na što moram paziti, vidim da ima nešto sata, ata...

0 0 hvala 0
17 godina

western digital caviar blue, 500gb, oko 270kn..

pogledaj koju matičnu imaš i koji ti konektor od diska ide na nju.. navedeni disk je SATA

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 22:10 (nixass).
16 godina
Hard disk "grebanje"

Ispričavam se kolegi Baramenu što upadam u temu, samo imam jedno kratko pitanjce.

Dakle, u zadnjih par dana sam primijetio "smrzavanje" računala, pod navodnicima jer to traje u periodu od 5-10s i nakon toga sve ide normalno svojim tokom, s tim da je u tom periodu disk jako glasan. Znači, nema bsod, rušenja, ničega, samo zastajkivanje. Skinuo sam HDtune i veli da imam 241 bad sectora.

Moje pitanje - disk pravac smeće ili?

hvala na razumijevanju {#}

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nixass kaže...

western digital caviar blue, 500gb, oko 270kn..

pogledaj koju matičnu imaš i koji ti konektor od diska ide na nju.. navedeni disk je SATA

Ovako nešto,

http://www.gshop.com.au/images/ide_133_cable.jpg

17 godina

ako si 100% siguran, onda ti treba ATA disk.. al za svaki slučaj još provjeri dal ti matična podržava SATA, u tom slučaju imaš jako lijep izbor jeftinih a velikih diskova.

novih nemaš ispod 300kn (nabava.net), u tom slučaju možeš potražiti neki rabljeni.. moja preporuka Western Digital, koji god ti odgovara po kapacitetu za novac koji misliš odvojiti za disk..

14 godina
underdog kaže...

Ispričavam se kolegi Baramenu što upadam u temu, samo imam jedno kratko pitanjce.

Dakle, u zadnjih par dana sam primijetio "smrzavanje" računala, pod navodnicima jer to traje u periodu od 5-10s i nakon toga sve ide normalno svojim tokom, s tim da je u tom periodu disk jako glasan. Znači, nema bsod, rušenja, ničega, samo zastajkivanje. Skinuo sam HDtune i veli da imam 241 bad sectora.

moglo bi se rec pravac smece ako imas novaca za novi..jer je taj nepouzdan i pocinje otkazivat....

17 godina
zoharbizo kaže...
underdog kaže...

moglo bi se rec pravac smece ako imas novaca za novi..jer je taj nepouzdan i pocinje otkazivat....

ja bih ga riješio tih bad sectora pomoću HDD Regeneratora i koristio ga za torrente, neku multimediju i slično..

osobno imam IBM deskstar od 40gb koji ima već 10 godina na leđima i koji je također imao stotinjak bad sectora.. sa ovim gore programom sam ih se riješio i disk dalje pegla ko i prvog dana.. jedino kaj na taj disk više ne možeš računat za ozbiljno.. nikakav OS ili backup na njega stavljat..

14 godina
nixass kaže...
zoharbizo kaže...
underdog kaže...

ja bih ga riješio tih bad sectora pomoću HDD Regeneratora i koristio ga za torrente, neku multimediju i slično..

osobno imam IBM deskstar od 40gb koji ima već 10 godina na leđima i koji je također imao stotinjak bad sectora.. sa ovim gore programom sam ih se riješio i disk dalje pegla ko i prvog dana.. jedino kaj na taj disk više ne možeš računat za ozbiljno.. nikakav OS ili backup na njega stavljat..

tocno..jedino za to moze sluzit...jer kao backup ili os disk moze otkazat bilo kada...

15 godina
neaktivan
Hard disk "grebanje"

Moj hard disk počeo bućiti odprije jedno tri godine, pa sam ga tek nekidan odlučio testirati heh, HD Tune kaže da nema bad sectora, ali pod health kaže (Spin Up time Failed) Pa ako tko zna jer to predstavlja ozbiljan problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cevi kaže...

Moj hard disk počeo bućiti odprije jedno tri godine, pa sam ga tek nekidan odlučio testirati heh, HD Tune kaže da nema bad sectora, ali pod health kaže (Spin Up time Failed) Pa ako tko zna jer to predstavlja ozbiljan problem.

ne..to samo znaci da mu treba vise vremena da dostigne normalni broj okretaja i bude brz ko sta je deklariran...nis se ne boj {#}

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Cevi kaže...

ne..to samo znaci da mu treba vise vremena da dostigne normalni broj okretaja i bude brz ko sta je deklariran...nis se ne boj  {#}

Hvala! Ja sam mislio da mu otkazuje mehanizam.

14 godina
Cevi kaže...
zoharbizo kaže...
Cevi kaže...

ne..to samo znaci da mu treba vise vremena da dostigne normalni broj okretaja i bude brz ko sta je deklariran...nis se ne boj {#}

Hvala! Ja sam mislio da mu otkazuje mehanizam.

tesko da ce otkazat...jedino od udaraca moze otkazat i bad sectora koji se sire...samo ti moze bit malo sporiji....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice