Glasan hard disk

poruka: 23
|
čitano: 300.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Glasan hard disk

Imam  seagate barracuda 500gb, i voema me smeta ona buka kao da cijelo vrijeme traži fajlove, jel se to da podesit? smeta me u normalnom radu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Glasan hard disk
Leon93 kaže...

Imam  seagate barracuda 500gb, i voema me smeta ona buka kao da cijelo vrijeme traži fajlove, jel se to da podesit? smeta me u normalnom radu.

Pospremaj negdje podatke jer če otiči taj HDD u vječna lovišta.

Što je 18cm i svaku zenu cini sretnom..novcanica od 500€
15 godina
neaktivan
Glasan hard disk

Nemozes to nigdje podesiti, sam problem je u hard disku, podatke prebaci dok jos mozes............

Moj također odlazi na groblje hard diskova...........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Glasan hard disk

da,skljocanje znaci da je disk u banani..meni na laptopu skljoca neko vrijeme.backup podataka sam odgađao danas cu,sutra cu,sve do do jednom.. jucer mu se nesto desilo tj poludio je, i ne prikaziva nikako particiju di su bili podaci, bez ikakvog razloga prostor di je bila ta particija pokaziva kao unllocated space,i tako ode 50 gb meni vaznih podataka.tako opet pravi novu particiju,pokusao ih vratiti sa jednim programom,3 sata izgubio vratio 80 % podataka,restart kompa,opet ista stvar.jos radi,ali nece dugo,treba uzimat novi.

zato moj savjet bolje napravi backup podataka,pa kad si siguran da su podaci na sigurnom,nemoras se brinut kad ce otic.kad ode kupis novi i gotovo.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Gle ja imam Seagate Baracuda 320 gb 7200.12 i od kad sam ga kupio non stop nešta runi u njemu,disk radi bez ikakvih problema, al u njemu non stop se nešta čuje... I tako već 2 godine!!! I ništ...
15 godina
neaktivan
Robi959 kaže...
Gle ja imam Seagate Baracuda 320 gb 7200.12 i od kad sam ga kupio non stop nešta runi u njemu,disk radi bez ikakvih problema, al u njemu non stop se nešta čuje... I tako već 2 godine!!! I ništ...

Pogledaj jesi ga dobro stegnuo vijcima............

Ko zna mozda ti ode sutra, mozda nikad...........

16 godina
protjeran
Ma je stegnut je dobro. I svejedno se čuje,malo mi to ide na živce....
17 godina
Robi959 kaže...
Ma je stegnut je dobro. I svejedno se čuje,malo mi to ide na živce....

Pa kada prenosi vibracije na kućište, stavi gume između šarafa i lima kućišta pa će se manje čuti ili slabo.

Mehanički hardovi moraju se čuti, neznači da će otići na vječna lovišta.

Provjeri ga sa HDtune-om -> bad sectore i brzine čitanja, ako ima dosta bad sectora pripremi se za backup podataka jer neće još dugo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 21:41 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Leon93 kaže...

ja sam svojeg wd utišao po ovom tutorialu,ali to ne radi s seagate diskovima

IF YOU LOVE NIGGAZ THEN YOU ARE MY MAN.Peace
15 godina
neaktivan
Glasan hard disk

jel mi moraju dali zamjenski HD gdje sam ga kupio? ova buka kao da stalno nešto traži je strašna

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Glasan hard disk

Pa ako je tako "strašna" onda moraju. Nisi kupio mlinac za kavu nego disk.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...
Leon93 kaže...

Isina... LOL. Vječna lovišta. Smijeh Ako imaš garanciju nek ti daju novog. Namigiva

blacko kaže...

Ja bi poludio da mi hard toliko lupeta. Smijeh

16 godina
protjeran
Njambris kaže...
Mato_Ivanovac kaže...
Leon93 kaže...

Isina... LOL. Vječna lovišta. Smijeh Ako imaš garanciju nek ti daju novog. Namigiva

blacko kaže...

Ja bi poludio da mi hard toliko lupeta. Smijeh

Večina forumaša kaže Vječna Lovišta.

Što je 18cm i svaku zenu cini sretnom..novcanica od 500€
15 godina
neaktivan
Glasan hard disk

U glavnom sve se svodi na isto..........

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Glasan hard disk

i kod mene je problem to škljocanje HDD-a, imam WD caviar black, rekli su da je glasniji od greena, al brate mili ovo je previše. Sad me zanima dal da to reklamiram, jer je star nekih 2 mj, ili da ga jednostavno probam zamjeniti ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
edin05 kaže...

Ma kakva vjecna lovista??!! Imao sam priliku koristiti WD, Maxtor, Seagate i Hitachi diskove. Maxtor i WD su bili jako tihi kako u citanju/pisanju tako u idle. Seagate zlatna sredina a ovaj hitachijev koristim evo drugu godinu zaredom, 640 GB, uvijek je pun puncat, tih u idle, ali zato kad cita/pise probi mozak. Moras razlikovati skljocanje i to sto ti kazes, zvuci kao da stalno nesto cita/pise... Ako je to mozes slobodno biti miran, ako skljoca to je vec druga stvar. Naravno da mozes utisati HDD ali naustrb performansi, provjeri prvo da li tvoj HDD podrzava AAM (Advanced Acoustic Managment) i naravno skini softver sa stranice proizvodjaca i prati uputstva. I meni moj ide na zivce jer se samo on cuje iz kucista ali ako nemas bad sectora miran si {#}

pa da, tako je i kod mene, kad očitava onda je jako glasan, a komp mi je inače jako tih, pa malo ide na živce :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ja sam na dno kučišta stavio onu antistatičku spužvu od matične i samo na to stavio hard ,bez šarafanja. i sad je tišina. isto mi je radio takav disk ali i samsung 640 gb . on je bio još bučniji.

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
14 godina
neaktivan
Glasan hard disk

kako njega istestirati, odnsono vidjeti dal ima bad sector ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
opcom kaže...

ja sam na dno kučišta stavio onu antistatičku spužvu od matične i samo na to stavio hard ,bez šarafanja. i sad je tišina. isto mi je radio takav disk ali i samsung 640 gb . on je bio još bučniji.

isto tako rijesio svoj problem.spuzva upije sve zvukove:)

14 godina
neaktivan
Glasan hard disk

Ima sam takav hard..ne skljoca i nece riknit, nego si jednostavno dobio takav primjerak..Zasto bi molim vas riknio?Riknit moze i hard koji ne pokazuje nikakve znakove loseg rade, dapace radi savrseno..

Ronda u seeku, i vi kojima je hard tih, priblizite mu se jako, cut cete i vi to,   ali jako tiho, isti zvuk je i njemu, samo 10 puta glasniji..I da, iritantan je..Ja sam imao srece pa ga nekom uvalio i kupio sebi novi..Takodjer je seagate barracuda rondao..I od lege maxtor..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
manzzetta kaže...

Bez brige. Da ih imao znao bi ;)

:)
14 godina
neaktivan
edin05 kaže...
manzzetta kaže...

Skini HDD Tune za pocetak i skeniraj disk

jesam, i sve je prošlo, nema damage-a ?!? šta još mogu probat ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Glasan hard disk

aha oke onda :D :D tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: