Dakle ovako imam Hitachi Travelstar 2'5 500GB disk koji se nalazi u eksternom kučištu i spojen je preko USB-a, prije neki dan dok sam skida neki torrent počela mi se javljat greška - Data error: cyclic redunancy checkšta ukazuje na neki problem s diskom, tada sam još moga otvorit file-ove na disku ali nakon šta sam pokrenia chkdsk više mi Win uopće ne prepoznaju disk tj. vide ga u RAW formatu i ne mogu ništa s njim, ako ga pokušam otvorit padne mi Explorer, ne mogu ga formatirat (Windows was unable to complete the format), dakle šta mi je činit, hoće li low level formating pomoć, ako hoće kojim alatom bi to napravia, zna li netko (podaci mi nisu toliko bitni, bilo je na njemu oko 500 divx-a, ali imam backup kod prijatelja)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kažeš da si probao formatirati? Jeli to bilo iz Disk Managementa?
Proba sam iz My Computer, Disk Managmenta i iz Acronis Disk Direktora i ništa !
Pročitaj si više na linku ispod.Možda će biti od pomoći.
Na žalost ništa od svega toga, izgleda da se disk odjendanput razbolia (pun je Bad Sectora po HDTune-u) i nije mu pomoga ni Low Level Formatting, pošto sam ga dobia direktno iz Japana (preko prike Japanca), morat ću čekat kad će neko za Japan. Huh!!!
Evo ja imam problem, imam ovaj WD elements desktop, kupio u 12-om mjesecu, i sada odjednom ga windowsi ne prepoznaju, i odem ja u disk management i dobijem ovo kliknem u redu i dobijem ovo edit: probao sam ove savjete što mi je ovaj prozor sa greškom rekao, i ništa nisam postigao
edit2: na ovoj prvoj slici sam odabrao ovu drugu opciju, i onda on kao krene oblikovati disk, i kada treba formatirati neće. Vidim disk kao I:\ ali nije formatiran, probao sam i sa HP udb format tool, koji kaže da je media write protected
evo sada sa gparted, ne prepoznaje ga uopće
Jel taj disk spojen na komp preko USB jel, ak je onda moze bit problem sa elektronikom u kucištu gdje je disk tj USB-Sata kontroler. On spaja sam disk preko USB pa na Windowse, i ak je taj tio elektronike u banani a cesto zna bit taj problem teško moš nekaj napravit.
Jel taj disk spojen na komp preko USB jel, ak je onda moze bit problem sa elektronikom u kucištu gdje je disk tj USB-Sata kontroler. On spaja sam disk preko USB pa na Windowse, i ak je taj tio elektronike u banani a cesto zna bit taj problem teško moš nekaj napravit.
Disk je spojen preko usb-a, nesmijem ga vadit jer je pod garancijom, vidit ćemo što će reći ovaj WD tools, poslao sam i mail sa pitanjem WD-u, ako ništa onda iskoristiti tu garanciju, samo mi nikako nije jasno kako to ide kod Msan-a
edit: WD tools, niti jedan test ne prolazi jer zapinje na nekim bad sectorima, ponudi da ih popravi ali ne uspije
zanima me za servis, na računu piše da se obratim mrservisu, međutim na njihovim stranicama nalazim taj obrazac za prijavu kvara, valjda njega trebam popuniti, i zanima me kako se ponjeti, praviti se glup ili im ispričati sve ovo s tim bad sectorima i inicijalizacijom
edit3: javio mi se Mohamed iz WD supporta, i kaže da probam taj WD tools, ako on kaže da prolazi smart test, da je disk ok i da bi trebao raditi. Onda sam im poslao da mi ove quick i extended test ne prolazi, pa čekam odgovor. Javili su mi se i iz mrservisa i kažu da bi trebao poslati poštom ili ručno dostaviti disk, kada bi slao poštom više bi me koštala poštarina nego disk :D