Ukratko da objasnim...već godinu dana imam exsterni hard od WD i odjedanput ja ga priključim,a win mi javi da ga moram formatirati......ako netko zna nekakvo riješenje,lijepo ga molim da mi pomogne,inače ću poludjeti....hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj na drugi komp, probaj s drugim OS-om (linux npr.)... ne virujem da su podaci izgubljeni, samo ih triba odgovarajuce dohvatiti, makar i rastavljanjem kucista (ukoliko je potrebno)
ovisi o uzroku...
- ako je neispravno odspajanje (unmount) tad je zbrljavio particije. Easeus... možeš i formatirati pa vartiti particiju (ako imaš bar malo sreće, ako si baksuz..)
- ako je problem u USB kontroleru, konektoru, kablu.. npr nedovoljno struje na USB.. pokušaj na drugi USB ili drugo računalo.
- ako je kvar HDDa ili ext.elektronike (kućište-USB kontroler-SATA/IDE..) normalno se HDD može izvaditi i ubaciti u PC ili drugo kućište.. ako! nije neki od modela s posebnim konektorom.
.. itd.
Evo i meni se sad dogodio isti problem
Isao prikljucit moj ADATA CH94 i pise da ga moram formatirat, medutim na njemu imam dosta vazne podatke (sluzio kao backup)
ima li neki program preko kojeg bi bar mogao vidit podatke koji su na njemu? i nekako ih spasit?
probat cu sad preko linuxa nesto
Hvala dečki na pomoći,ali nažalost ništa nije pomoglo.........i sad pazite ovo,dodem do frenda da kod njega isprobamo i odemo ga formatirati,ali na fat32 hoce,a preko ntfs-a nece i kada ga opet ukljucimo vrati ga na nfts,tako da se vratimo na staro.....e,sada jel se isplati ici u ve-mil i poslati ih znate vec gdje,jer je to vec drugi hard sa istim problemom...hvala
jel imas garanciju jos?
ja nisam rijesio problem ali sam uspio sve podatke spasiti sa DiskGeniusom (jedan od programa u Hirens Boot cd-u) tako da mi dalje uopce nije problem formatirat disk
neradi edit...
ugl pokusao sam jos jedanput nesto napravit i rijesio problem, pa pokusaj i ti mozda ti uspije
Znaci isto preko Hirrens boot cd al program vjerovato mozes skinit sa interneta i odvojeno
Partition Wizard Home edition v5.2 (valjda moze i neka druga verzija) i on je pronasao disk, kliknuo desni klik - Check file system, oznacio da trazi i proba popravit greske, i to je ucinio, sve je popravio, disk sada mogu normalno ucitat u my computeru
vrijedi pokusat
ajde budem probao sa tim programom,pa javim jel uspijelo ili nije