Eksterni hdd preporuka

poruka: 26
|
čitano: 10.699
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka

Kupujem eksterni hdd, cijena +/- 500kn, velicina 320gb moze i vise ako ide u cijenu.

Disk treba da bude 2.5 i preko usb-a. Bilo bi pozeljno da bude gumiran disk.

za oko mi je zapeo Transcend 320gb

valja li to?dal se isplati uzeti?ima nesto bolje, jeftinije?

Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka

bumpic, trebao bi sutra kupiti, hitno mi je, ima li tko iskustva sa tim transcend?

Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Eksterni hdd preporuka

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_108&products_id=8668

Ovakvog imam, svakako preporuka. Za 100kn više ima isti takav samo s usb 3.0 pa ako voliš...

Slobodno klikni hvala ako sam ti pomogao.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Eksterni hdd preporuka
lukavg kaže...

Ovakvog imam, svakako preporuka. Za 100kn više ima isti takav samo s usb 3.0 pa ako voliš...

izgleda mi nekako plastican, da ce puknut lako, trebao bi neki gumirani.

Jahao sam pješice.
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka
ajde ljudi hitno mi je,necu nekaj bezveze kupiti.
Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka
zadnji bump
Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka

uzmi wd essential i neces pogriješiti

imaš sa usb 3.0 od 500GB u adm-u za 560kn

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Nije gumiran al je odlican disk. Ja ga imam vec jedno 5 godina sigurno.

:)
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka

Evo kupio sam danas u linksu ovaj transcend 320gb, platio 460kn.javim dojmove.

Jahao sam pješice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka

Zasto ima dva usb?

brzina u oba slucaja ide 40mb/s

Jahao sam pješice.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 8:28 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
luka_cro kaže...

Zasto ima dva usb?

brzina u oba slucaja ide 20mb/s

-napajanje, jer nemaju svi USB priključci jednako kvalitetan napon... drugi je samo struja.

btw, logicov disk star 5g.? -nešto je tu nelogično... {#} essential je naziv serije, diskovi su različiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Sta je nelogicno? Uzeo sam uppppppppppppppppsssssssssssssssssss

Moj je passport ;)

sad se sjetih ;)

soryyyyyyyyyyyyyyy

Al odlican disk. Uzeo ga cim se pojavio. OD 160 GB ;)

:)
16 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka
Veliki pozdrav svima, Imam mali problem i nadam se da cete mi pomoci. Treba mi eksterni hdd do 600 -700 kn. Na njega bi spremala slike, filmove, muziku i po potrebi sa njega gledala na tv-u isto. E sad u ducanima se nude svakakve marke...modeli...shvatila sam da je bolje ako ce bit prenosni da je 2.5''. Za oko mi je zapela toshiba 640 gb oko 650 kn, e sad sto je bolje toshiba,trascedent,seagate,vertebratim,adata...i na sto je bitno obratit paznju prilikom kupovine? Molim vas pomozite mi savjetom jer sam ja mislila da je to puno jednostavnije izabrat :)) E i laptop mi bema usb 3.0,ali planiram kupnju novog pa...( moze li 2.0 spojit se na 3.0) Unaprijed punooooo hvalaaaa!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 18:39 (roza).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Eksterni hdd preporuka
roza kaže...
Veliki pozdrav svima, Imam mali problem i nadam se da cete mi pomoci. Treba mi eksterni hdd do 600 -700 kn. Na njega bi spremala slike, filmove, muziku i po potrebi sa njega gledala na tv-u isto. E sad u ducanima se nude svakakve marke...modeli...shvatila sam da je bolje ako ce bit prenosni da je 2.5''. Za oko mi je zapela toshiba 6400 gb oko 650 kn, e sad sto je bolje toshiba,trascedent,seagate,vertebratim,adata...i na sto je bitno obratit paznju prilikom kupovine? Molim vas pomozite mi savjetom jer sam ja mislila da je to puno jednostavnije izabrat :)) E i laptop mi bema usb 3.0,ali planiram kupnju novog pa...( moze li 2.0 spojit se na 3.0) Unaprijed punooooo hvalaaaa!!!!

6400 GB? ili 640 GB?  hhh

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 18:38 (titan).
16 godina
protjeran
roza kaže...
Veliki pozdrav svima, Imam mali problem i nadam se da cete mi pomoci. Treba mi eksterni hdd do 600 -700 kn. Na njega bi spremala slike, filmove, muziku i po potrebi sa njega gledala na tv-u isto. E sad u ducanima se nude svakakve marke...modeli...shvatila sam da je bolje ako ce bit prenosni da je 2.5''. Za oko mi je zapela toshiba 6400 gb oko 650 kn, e sad sto je bolje toshiba,trascedent,seagate,vertebratim,adata...i na sto je bitno obratit paznju prilikom kupovine? Molim vas pomozite mi savjetom jer sam ja mislila da je to puno jednostavnije izabrat :)) E i laptop mi bema usb 3.0,ali planiram kupnju novog pa...( moze li 2.0 spojit se na 3.0) Unaprijed punooooo hvalaaaa!!!!

Ja ti mogu preporučiti Seagate jer i sam posjedujem jedan i odličan je. Mislim da su ti u tom cjenovnom rangu svi hdd-ovi više-manje isti tako da... I da možeš spojiti 2.0 na 3.0 i raditi će normalno.

http://dizanje-ratia.info
14 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka
Hvala na savjetu. I da bila je slucajna greska u pisanju :) 640 gb :))

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Eksterni hdd preporuka

Ja imam WD 260GB vec 4 godine,uglavnom je non stop ukljucen,ispao mi je oko 10-tak puta,cak je jednom prenocio kisnu vecer na krovu moga auta(ne pitajte kako),i radi ko zmaj.

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Godfahter kaže...

Ja imam WD 260GB vec 4 godine,uglavnom je non stop ukljucen,ispao mi je oko 10-tak puta,cak je jednom prenocio kisnu vecer na krovu moga auta(ne pitajte kako),i radi ko zmaj.

Da, i WD je za svaku preporuku, ima ga moj prijatelj. Pao mu je par puta, jednom malo ozbiljnije pa je plastično kučište napuklo ali i dalje sve radi.

16 godina
neaktivan
titan kaže...

A ovo???

16 godina
protjeran
titan kaže...
titan kaže...

A ovo???

Hard disk je sasvim ok, i cijena je pristojna. Samo moraš znati da ti treba dodatno napajanje, nije dosta punjenje preko usb-a kao kod ovih 2.5"

14 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka
Postoji li razlika u kvaliteti izmedu 2.5' i 3.5' modela ili je samo stvar tog dodatnog napajanja? Jer koliko mogu primjetiti dosta su velike razlike u cijeni za ist kolicinu gb. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
roza kaže...
Postoji li razlika u kvaliteti izmedu 2.5' i 3.5' modela ili je samo stvar tog dodatnog napajanja? Jer koliko mogu primjetiti dosta su velike razlike u cijeni za ist kolicinu gb. Hvala

Razlika u cijeni ponajviše i je zbog toga što 2.5' ne trebaju dodatno napajanje, dakle praktičniji su puno, možeš ih strpati u u džep i koristiti i tamo gdje nema utičnice. 3.5' je veći, ima više memorije za istu cijenu, a neki imaju i malo veću brzinu čitanja/pisanja (ne previše).

Ja sam se odlučio za 2,5' jer mi je takav trebao, puno je praktičniji itd. Ako ga ne planiraš baš seljakati stalno nego će stajati na mjestu i tu i tamo nekoga 'posjetiti', onda razmisli i o 3,5'.

15 godina
protjeran
luka_cro kaže...
lukavg kaže...

izgleda mi nekako plastican, da ce puknut lako, trebao bi neki gumirani.

pa neces žonglirat sa njim ...bilo koji mehanicki disk kad ti par puta padane mos se pozdravit s njim pa makar imao pozlaćenu gumu

14 godina
neaktivan
Eksterni hdd preporuka

evo ja prodajem wd 2 terabajta novi zapakirani za 800 kn LP

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo ja prodajem wd 2 terabajta novi zapakirani za 800 kn LP

1
Nova poruka
E-mail: