Eksterni disk problem hitno!

poruka: 5
|
čitano: 3.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Eksterni disk problem hitno!!!
pitanje

Koristim eksterni hdd WD passport sa 160GB. Problem je u tome što ga (i ostale usb spojene uredaje) na svojemu kompjuteru ne mogu formatirati a ni spremati ništa na njega jer mi javlja poruku (the disk is write protected). Pokušao sam formatirati disk kod prijatelja i formatirao ga je isprve bez ikakvih problema. Sad je moje pitanje: u ćemu je problem!? Molim vas to mi je HITNO jer trebam napraviti backup cijelog kompjutera a sad to ne mogu. HVALA!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Eksterni disk problem hitno!!!

Evo sa slicnih problema,posto si pisao da ne mozes nista formatirati sto je eksterno,USB stick i HDD jel?

I got this problem recently and I downloaded this software

http://www.apacer.com/en/support/downloads/AH320_Utility_LFormat.zip

You should not have any other USB drive connected on your computer because it will format the first one it founds.
It worked on my Toshiba 4GB USB drive. First it said Formating failed but I just had to disconnect and reconnect it and then windows asked me to format it again... And now everything is fine.

Hope this will work for you

Obrati paznju na ono boldano

Mozes pogledati ovde

http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm 

A ovo me navodi da explorer.exe locka eksterne drajvove. Da pokusas ubiti explorer.exe i preko cmd-a formatirati? Ili u Safe Mode?

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ovi naćini mi nažalost nisu pomogli jeli ima kakvo drugo rješenje? Jeli možda problem u Windowsima ako je što da radim dalje?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 23:59 (Riba).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Eksterni disk problem hitno!
Riba kaže...

Ovi naćini mi nažalost nisu pomogli jeli ima kakvo drugo rješenje? Jeli možda problem u Windowsima ako je što da radim dalje?

U nezavidnom si polozaju,problem definitivno je u Windowsima

1.Mozes izvaditi tvoj HDD i odneti ga prijatelju (ili negde vec) zajedno za eksternim i da uradis backup...sto je tvoj cilj zar ne?

2.Da imas srece pa da si vlasnik Maxtora ili Seagate HDD-a pa da downloadas Acronis True Image sa njihovih strana,ustvari... kada ga instaliras nece pisati da je Acronis ali zapravo je :). Ovim nacinom mozes klonirati particiju sa podatcima na eksterni ili na CD/DVD pogon.
Ovo jedino pomocu recovery CD-a pod "DOS-om". Na targetni disk (particiju) gubis podatke

Seagate ovo naziva Disk Wizard i nalazi se ovde Disk Wizard 

3.Nisam isprobavao Hiren's Boot CD za ovo ali skoro sam siguran da ima neki alat za backup

4.Pomocu Ubuntu Live CD (a dali ovo cudo od OS-a ume sigurno zapisivati na NTFS treba kazati neko od ovih "pingvina"

5.Ipak...tacka 1 je po mojem mislenju najednostavniji nacin da backupiras podatke 

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na odgovorima!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice