kad spržim dvd-dl
svim drugima radi
samo meni neće da očita dr sloj
nije mi jasno zašto
softwer za svoj hardver sam update-o
Optiarc DVD RW AD-5200A ATA Device
kad spržim dvd-dl
svim drugima radi
samo meni neće da očita dr sloj
nije mi jasno zašto
softwer za svoj hardver sam update-o
Optiarc DVD RW AD-5200A ATA Device
Kupis drugi DVD snimac. Ili probas s drugom markom DVD medija, ili drugi tip - zasto ne probas s DVD+R DL? Za svaki slucaj provjeri pomocu programa Nero InfoTool jel imas kvacicu kod Read DVD-R DL.
A eto, to je najvjerojatnije to - nekompatibilnost medija s tvojim snimacem. Bilo bi dobro da jos uvijek imas koji komad tih Sonyjevih medija pa da ih probas snimiti - ako rade, onda je sve jasno.
pogledaj sliku
pogledaj sliku
Na slici je sve OK. Pretpostavljam da tvoj snimac jednostavno lose przi drugi sloj tog medija - neki uredjaji se mogu nositi s tim, a tvoj ne. Napisao si softwer za svoj hardver sam update-o - pod tim vjerujem da mislis da si nadogradio firmware svog snimaca na zadnju verziju, zar ne? Nista vise od toga ni ne mozes uciniti - mozes eventualno pokusati ocistiti lecu snimaca posebnim medijem za ciscenje. Ako to ne pomogne, onda ces morati ili promijeniti marku/vrstu medija ili promijeniti snimac (ili kupiti DVD-citac da ga koristis za citanje tih medija).
ma sad sam kupio novu pržilicu ASUS http://www.hgspot.hr/45101/dvd-pisac-asus-drw-22b2s-blk-b-as
meni se dopada
ima je moj frend
jako je tiha i odlična
samo ju neznam ugradit
Mozda bi bilo bolje da si kupio SATA przilicu, ali dobro...
Kako je ugraditi? Ovako: http://compreviews.about.com/od/tutorials/ss/DIYCDDVD_9.htm
Ili ovdje imas video: http://video.about.com/pcsupport/dvdburner3-mov.htm
koja je razlika između ata i sata
koja je razlika između ata i sata
ATA/IDE ima onaj siroki sivi kabel i moras paziti na master/slave kratkospojnik (jumper) ako na isti kabel spajas dva uredjaja. SATA ima onaj lijepi tanki kabel (cesto je obojan u crveno) - zauzima manje mjesta u kucistu (manje smeta cirkulaciji zraka) i nema petljanja s kratkospojnicima. Razlika u performansama ne bi trebalo biti, osim ako je ATA uredjaj spojen kao slave na isti kabel s jos jednim uredjajem (normalno, spojenim kao master), jer kad citas/pises s mastera, onda ne mozes citati/pisati s/na slavea.
onaj link za spajanje
to za jedan urđaj
ak hoću spojit da imam dva DVD snimača to neznam sa kablovima gdje šta prištekat
još imam novu matičnu
ugradio sam ju prije 3 tjedna
majstor je uzeo 170 kn
onaj link za spajanje
to za jedan urđaj
ak hoću spojit da imam dva DVD snimača to neznam sa kablovima gdje šta prištekat
Ne mogu reci da mi je bas jasno. Otvori kuciste i pogledaj koliko kakvih konektora imas i kako je sto spojeno. Jedina sansa da neces moci spojiti novi DVD snimac je da su ti i disk i postojeci DVD-snimac spojeni na isti kabel i da imas samo jedan takav (ATA/IDE/E-IDE) konektor na maticnoj ploci (sto je rijedak slucaj).
u to se nerazumijem baš
imam ATA disk sony-ev
Ajde ti radije stavi screenshot programa HD Tune 2.55, karticu Info.
kak se to radi
nemm taj program
od koje kartice nekužim niš više
Imas program HD Tune http://www.hdtune.com/files/hdtune_255.exe
U njemu imas kartice Benchmark, Info, Health, Error Scan, jelda? E, pa daj screenshot kartice Info - druge po redu.
To ti je jedini disk u racunalu? U padajucoj listi pri vrhu (tu gdje pise Hitachi) ne mozes nista drugo izabrati?
Edit: Ma, zaboravi. Znaci, nemas Sonyjev disk (otkad Sony radi diskove?), nego imas Hitachijev disk. I nemas ATA disk, nego imas SATA disk. Dakle, ne bi trebao imati nikakvih problema sa spajanjem.
ja sam mislio o Sony optičkom pogonu
ne o hard disku
Dobro, nema veze. Znaci, imas SATA hard disk i imas taj ATA Sony/Optiarc opticki pogon. Ne bi trebao imati probleme sa spajanjem novog optickog pogona, jer ga mozes spojiti na isti kabel sa Sonyjem (osim ako imas bas tu nesrecu da imas IDE/ATA kabel samo s jednim konektorom).
uređaj je pod nazivom
Optiarc DVD RW AD-5200A ATA device
to ubije stvarno u pojam
uređaj je pod nazivom
Optiarc DVD RW AD-5200A ATA device
To je taj Sonyjev uredjaj, zar ne? Onda je sve onako kako sam ti napisao u zadnjem postu.
evo snimio sam video o kučištu pa mi vi pojasnite dali je to jednostavniji kabal
OK, i sto tu nije jasno? Jel vidis 5 cm siroki kabel koji ide u opticki uredjaj? On na sredini ima jos jedan konektor koji nije nikamo prikljucen (vidis ga na osmoj sekundi svog videa), zar ne? Pa upravo taj konektor ces spojiti u novi opticki uredjaj. A drugi konektor je naponski - svejedno kojeg prikljucis - prikljucis onog koji ti je najblizi.
ok to mi je sad jasno
hvala
uređaj je trenutno kod sestre mi u stanu
kad ga dobijem još će te mi morat objasnit gdje se priključuje naponski
Isto tamo kamo se prikljucuje na optickom uredjaju kojeg vec imas ugradjenog.
ok valjda ću znati