Imam problem..Kupio sam novi televizor i sada bi htio spojiti surround na njega.Imam klasični ulaz,izlaz(3 pipka-crven,bijeli,žuti).MOdel televizora je LG 42LM615S.Zvučnici sigurno rade jer sam ih koristio do sad preko DVD-a.Na televizoru postoji Component in za audio i video,i to je zapravo jedino mjesto gdje mogu gurnut ta 2 pipca ali ne radi.Pomoć!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da bi spojio surround,trebaš imati Audio Out na TV-u(izlaz)
Zvuk iz tog televizora jedino možeš dobiti na drugom uređaju putem izlaza za slušalice (ali tada će ti automatski isključiti zvučnike na TV-u) ili preko Scart priključka sa stražnje strane.
Koliko vidim po specifikacijama, drugih audio izlaza ovaj TV nema (osim digitalnog optičkog, ali nisi napisao ima li ti surround sustav tu mogućnost spajanja).
Probao sam spojit i preko scarta,s jedne strane stavim te činčeve i spojim preko scarta na tv,ni to ne radi.Pa ne mogu vjerovat da ovi novi televizori nemaju audio out.TV ima taj digitalni audio aut al surround je relativno star tako neznam da li ima tu opciju,takav kabel za njega nemam,jedino ako se to može kupit.
Nemožeš...od audio izlaza imaš samo optički...
A šta nebi trebalo funkcionirat kada spojim to prek scarta?MOžda scart ne radi...
Riješeno..Scart nije radio! :-D
Sad se pojavio novi problem..Spojio sam ga sa scartom i kada gledam tv surround radi i zvuk je odličan,ali kada želim gledat filmove preko media playera zvuka nema,surround ne radi.Da li postoji kakva opcija ili moramkupis surround sa digitalnim izlazom da ga spojim na ovaj tv?
P.S. Kada ga spojim u izlaz za slušalice radi samo centralni zvučnik a ostala 4 ne rade..