Savjet oko jamstva na televiziju?

poruka: 6
|
čitano: 1.396
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima,

Imam sljedeći problem;

Imam već godinu i nešto LCD televiziju koja je koštala skoro 7000kn i nedavno mi je jedan HDMI ulaz prestao raditi. 

Odnio sam televiziju u ovlašteni servis, tamo je bila 20ak dana i vratili su mi je s naznakom da je TV potpuno ispravan.

Ja probam opet spojiti HDMI i opet ne radi, i evo nazovem servisera i on meni kaže da je to HDMI izlaz?!?! a ne ulaz. 

Na to ja njemu kažem da evo godinu i nešto koristim sve HDMI utore na TVu jer taman toliko uređaja imam, i da ne priča gluposti, jer ipak sve te HDMIe sam koristio i valjda znam što pričam.

On meni kaže NEMOGUĆE da sam ga koristio, jer je to izlaz za slučaj da želim TV spojiti dalje na neki drugi uređaj?!?! (meni to nema apsolutno nikakve logike, kakav drugi uređaj?) 

I u principu ne želi čuti dalje. Nazvao sam ovlaštenog uvoznika i oni su mi rekli da se konzultiram sa tim glavnim serviserom.

Eto sada vas ja pitam, dali netko ima ikakvu ideju kako da pokušam to riješiti?

Ja apsolutno znam da je to HDMI ulaz i koristio sam ga, tako piše i u štampanim uputstvima od TVa, ali gospodin serviser tvrdi drugačije i ne želi dalje popravljat.

Hvala

I rather like the restless nights
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odgovor bi se trebao pronači pažljivim iščitavanjem Zakon o zaštiti potrošača. Link: narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298920.html

Tako čl 5. st 6. kaže: Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.

0 0 hvala 1
17 godina
RE: Savjet oko jamstva na televiziju?

Hvala, ali ja to sve znam. 

Nije meni problem da on ne želi popraviti uređaj, već on želi popraviti ali kaže da je uređaj ispravan.

Kako ja njemu mogu dokazati da sam ja u pravu, kad ne želi uzeti u obzir ni uputstva uređaja niti bilo kakav drugi dokaz da su to dva ulaza?

17 godina
neaktivan

Traži da razgovaraš sa šefom servisa, pa direktorom firme, itd. dok te ne shvate ozbiljno. O kojem se modelu radi?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Pitaj proizvođača tog televizora neka ti pošalju neki papir sa štambiljem da taj HDMI služi za izlaz ili jednostavno donesi tu knjižicu i pokaži mu šta piše za taj HDMI.

Ali ako imaš oko 3 HDMI izlaza neshvaćam u čem je frka, zbog jednog hdmi izlaza se toliko živcirat i nosit televizor (i to zna biti hell of a job ako je ~42") do trgovine (trošiš benzin, gume) i na kraju te sve ispadne više nego taj jedan HDMI, a ako si prosječan user vjerujem da nekoristiš više od 2 HDMI-a istovremeno (ja recimo koristim samo 1 od 3)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 16:40 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
RE: Savjet oko jamstva na televiziju?

Znam da je to relativno mali kvar, ali imam samo 2 HDMIa i oba mi trebaju. 

A i da mi ne trebaju, za 7000kn ipak želim da mi se uređaj popravi, a ne da pristanem na pokvareni uređaj jer ipak nije to tako strašno.

Ali evo, našao sam službenu tehničku tablicu gdje se lijepo vidi da su dva HDMI inputa i serviser nije imao druge nego da mi se ispriča i da prihvati TV ponovo na popravak.

Meni stvarno nije drago što smo se natezali oko toga, i u krajnjoj liniji što trošim i svoje i tuđe vrijeme, ali ipak je čovjek pogrešno zaključio da je to HDMI izlaz i eto sada će valjda popraviti uređaj.

Uglavnom, hvala svima na pomoći i tema može pod LOCK!. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice