Koji LED TV odabrati (Samsung)

poruka: 10
|
čitano: 14.492
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nekako mi se najvise svidaju TV-i marke Samsung, imao sam prilike vidjeti par slicnih modela i slika je fantasticna.

Sta mislite o ovome modelu:

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.ad4da14bf3a041b4a7087d2a52fc2ee1.tv-samsung-ue40es6710-40-led-3d-1920x1080-3x-hdmi-3x-usb-2-0-lan-scart-wifi-p-n-ue40es6710.aspx

Dal postoji nesto bolje u istom cijenovnom rangu i iste velicine ili je ovo dobar izbor?

E, sad idem u OT ali da ne otvaram novi topic, koje kucno kino uzeti? 

Znam Bose , Harman ili JBL da su kvalitetni, ali isto tako preskupi... a, Samsung neznam kolko je kvalitetan u toj kategoriji, jel bolje uzeti Panasonic?

Npr. ovo:

https://shop.digitec.ch/de/panasonic-sc-btt770egk-51-3d-blu-ray-heimkinosystem-1000w-heimkino-set-253800?pcscpId=1

BTW jel velika razlika izmedu LED TV-a sa 100Hz, 200 ili 400? Meni je na 100Hz sasvim ok slika, zanima me samo dal je razlika velika ili minimalna i da li se isplati tolko vise platiti za 400Hz...

Na sto jos obratiti pozornost?

Unaprijed se zahvaljujem.

LP svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji LED TV odabrati (Samsung)
Super je TV, makar meni osobno je dijagonala od 40" premalena, uvijek bih išao na 46" ; razlika jest 1000kn, no mislim da se ipak isplati. 

Recimo da je 200Hz "preporučeno" za ugodno gledanje 3D-a i gaming. S druge strane razlika između 100 i 200Hz je stvarno minimalna, a između 200 i 400 Hz neprimjetna. Kolko mi je poznato ES6710 ima 400 Hz tako da si više nego miran. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan

Evo odlucio sam se za ovaj model, pa ako netko ima nek podijeli svoja iskustva :)

http://samsung.de/de/Privatkunden/TVHeimkino/Fernseher/LEDTV/ue46es6300/UE46ES6300SXZG/detail.aspx?atab=specifications

17 godina
neaktivan
dado_000 kaže...

BTW jel velika razlika izmedu LED TV-a sa 100Hz, 200 ili 400? Meni je na 100Hz sasvim ok slika, zanima me samo dal je razlika velika ili minimalna i da li se isplati tolko vise platiti za 400Hz...

Ukratko...

Uzmi 200 Hz da ne bi ljubomorio na ostatak svijeta i da bi imao mira u dusi (:

Realno ti "silni herci" su, uprosteno, gimmick   iliti marketinski trik. 120 je sasvim dovoljno

Medutim! Nitko do sada nije gledao (kontinuirano) Full HD utakmice da bi prijavio motion blur ili zamucivanje kod brzih scena. Dobro, tu se moze uzeti za primjer neki Full HD film no...gledanje sporta ili opcenito programa sa brzim scenama iziskuje brzu obradu slike.

To sto ti je 100 Hz sasvim okej moze biti privid, ti zelis testirati kako se aparat ponasa kada gledas utakmicu (unatoc svemu sto mozda i ne volis sport)

Traljavo implementiran sustav za procesiranje moze (ponekad!) prouzrociti "mikro" trzaje, vidljivo zamucivanje slike

Motion interpolation   

Valjda znas da Sony i Samsung koriste iste panele iz joint venture S-LCD tvornice i, ukratko, ono sto ima Sony nema Samsung i obrnuto.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
17 godina
neaktivan
dado_000 kaže...

Evo odlucio sam se za ovaj model, pa ako netko ima nek podijeli svoja iskustva :)

http://samsung.de/de/Privatkunden/TVHeimkino/Fernseher/LEDTV/ue46es6300/UE46ES6300SXZG/detail.aspx?atab=specifications

To je odlican TV. Odlican izbor

Imao sam prilike gledati te TV aparate i ne samo sto daje odlicnu sliku vec je i lijep aparat

16 godina
neaktivan

Nisam baš siguran da se taj model prodaje kod nas; ali definitivno je odličan izbor. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan

Ne kupujem kod nas, vec u Svicarskoj, trenutno je na akciji pa cu ga zato sutra ici kupiti, cijena je cca 6200 kn, al cu probat' uzet jos 2 god garancije, ako se to uopce isplati?

Kolko znam je 2 god po default-u, jel onda potrebno uzimati jos 2 god ili je to bacanje novaca? {#}

17 godina
neaktivan
dado_000 kaže...

Kolko znam je 2 god po default-u, jel onda potrebno uzimati jos 2 god ili je to bacanje novaca?  {#}

Raspitaj se da li su te dodatne 2 godine iste kao one prethodne 2....

Da nije slucajno neka zakckoljica. Ipak, 4 godine da ti netko garantira sve nije za bacanje.

Znas, verojatnost da se aparat fizicki pokvari je manja od softverskih defekata. Na pr. losi update-ovi preko interneta ili mozda neki update "brickira" uredaj (ili tvojom nepaznjom)

17 godina
neaktivan

Ok, budem pitao, ma da tu je malo drukcija situacija sa priznavanjem garancije nego kod nas u Hr, u Hr sam vecinom imao nekakve probleme i natezao se, tek kad su vidli da necu popustiti i da trazim svoje pravo su uradili sto im je i pripisano, dok je tu ipak bolje i obicno uredaj zamijene novim u slucaju da je neispravan, no necu 3 put reci :)

16 godina

da ne otvaram novu temu, zanima me ovaj Samsungov LED TV UE32EH5300, dijagonala mi je u redu jer imam mali dnevni doma tak da mi ni netreba veći tv... sad je na akciji i dođe 3000 kn pa me zanima dali se isplati za tu lovu uzeti takav tv? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice