Bolje od SONY KDL-40W4000 ?

poruka: 6
|
čitano: 3.586
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ima li bolje za te pare? cca.7500 kn (zapravo 6999kn u HGSPOTU ali recimo da je prag 7500kn)? 

HVALA!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bolje od SONY KDL-40W4000 ?
17 godina
SmetcH kaže...

Ima li bolje za te pare? cca.7500 kn (zapravo 6999kn u HGSPOTU ali recimo da je prag 7500kn)? 

HVALA!

Bjezi od tog modela, koliko cujem ta generacija ima problema s pozadinskim osvjetljenjem, tj cijela jedna serija je zeznuta poprilicno, mislim da se radi o modelu 40W4500.

Za ovaj tvoj model mislim da je motion resolution samo 300 linija ( niti blizu hd-a) , a nema interpolaciju tak oda ce ti slika kod malo brzih scena biti totalno sranje.

17 godina

Kak si ti pomijeso kruske i jabuke.

Motion resolution 300 (niti blizu hda) ? O cem pricas?!

Uglavnom, W4000 je stari model i bio je dobar u svoje vrijeme. Ali je to 2 generacije star model. Poslije su izasli i W4500 i sad W5500, a na jesen ce vec predstaviti i novu seriju.

Istina, W5500 pati od neujednacenog pozadinskog osvjetljenja. Izgleda da nisu imali dobru kontrolu kvalitete panela, pa imas situaciju ili da je televizor skroz odlican (medju 2-3 najbolja na trzistu u toj klasi), ili da imas problema sa cloudingom. No naravno da u tom slucaju mozes zamijeniti telkac, ali je to procedura, pa ljudi izgube zivce.

17 godina
Dachande kaže...

Kak si ti pomijeso kruske i jabuke.

Motion resolution 300 (niti blizu hda) ? O cem pricas?!

Pricam o tome o cemu sam se i ja zbunio u susjednoj temi kad je jedan forumas spomenuo dinamicku rezoluciju, a mislio je na motion resolution.

Kod dinamicnih scena (znaci kad slika nije staticna (fotografija))  paneli nisu u stanju reproducirati punu rezoluciju nego dolazi do gubitka rezolucije sto se manifestira mutnom slikom, razmazanim bojama i sl.

LCD paneli su posebno osjetljivi na to, dok plazme puno manje.

Recimo kupis si jedan full hd lcd 1080P za malo love i sav si sretan sto imas full hd telku , a nisi niti svjestan koliko si prevaren . Sto mislis da skupe telke jesu skupe bez razloga ? (iako niti tu nije sve cisto)

Vecina lcd panela ima motion rezoluciju od 300 - 400 linija (naspram 1080 koliko je puni hd signal) .

E sad ipak nije sve tako crno. Vecina danasnjih modela, pogotovo ako nisu iz najjeftinije klase koristi interpolaciju. A da sad to ne objasnjavam kako radi ( imas google)  prividno se motion resolution dize na prihvatljivih 800 i vise linija, a cesto i punih 1080 linija)

E opet nije ni sve tako sjajno, jer je ta interpolacija prisilno punjenej frame-ova ,  procesor pogadja sto se desava izmedju dva frame-a . Nekad to radi dobro, nekad ne, ovisno o implementaciji i o samoj slici.

Na korisniku je da bira da li ce gledati mutniju sliku ili ce gledati ostriju sliku ali koja izgleda kao da je snimana amaterskom kamerom ili onaj dojam kao da gledas neku sapunicu (sve je nekako preglatko i neprirodno) .

Plazme tu puno bolje stoje zbog same prirode panela (puno je brzi odziv) i one postizu motion resolution od recimo 800 i vise linija bez ikakvih interpolacija.

Ne znam koliko sam uspio objasniti problematiku ali proguglaj malo, imas dosta teksta koji govori o tom problemu.

ps. i onda mi netko pili da je lcd bolji od plazme, mozs si mislit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 10:52 (Pixel).
17 godina
neaktivan

Da, pokretn rezolucija je problem svakog LCD-a no evo ovogodišnji modeli većinom mogu dobit 720 linijqa bez problema sa prikazim slike dok se lani isti broj kretao oko 400, za usporedbu su lanski modeli FullHD plazmi imali 900 linija pokretne rezolucije kolku imaju i ovogodišnji, a oni sa NeoPDP oznakom nemaju uopće burn-in efekt, imaju manju potrošnju i imaju svih 1080 linija pokretne rezolucije i tekvi bi se televizor u 42'' mogao nać tak od 9-10k kuna. Da ne bude zabune, lanjsli 200Hz LCD paneli su mogli prikazati svih 1080 linija pokretne rezolucije no dolazilio je do pucanja slike i stvaranja artefakata, tek na oko 400 linija bi bilo sve OK. Jedino što od LCD-a može konkurirat plazmi po pitanju kvalitete slike su paneli sa LED local dimming pozadinskim osvjetljenjem no oni od LCD-a sa klasičnim CCFL pozadinskim osvjetljenjem imaju manji kut gledanja, veći input lag i pate od halo efekta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 14:06 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice