Snimanje televizije

poruka: 10
|
čitano: 7.718
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Snimanje televizije

Znaci sta moram kupiti da bi mogao snimati programe preko PC-a (HTV,RTL,NOVA,RTL 2,DOMA...)ima sta drugo osim TV kartice?

Znaci zelim nesto za sta mi nece trebati dodatnih 10 antena da mi slika uvijek bude jasna i da zvuk radi kako treba + ne zelim skidati nece TRAIL ili FEJK programe za snimanje ili konvertiranje!

Sta mi preporucate?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Snimanje televizije

-neki DVB-t (s PVR funkcijom, USB priključkom) i USB-FlashDisk cca 8GB. To je cca = cijeni jeftinije TVkartice, jednostavnije za korištenje (daljinski, neovisno o PCu).

-nema trial, fejka, virusa, nema ničeg...

Kvaliteta antenskog signala nema baš nikakve veze sa mogućnosšću snimanja, PCjem ili letećim medvjedićima.. Recimo u Istri ovisi o talijanskim odašiljačima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
Snimanje televizije

Pa daj neki link + jos objašnjenja ja nemam pojma o tome!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koju karticu preporučate i kako ju montirati na pc? i kako znati dal ju podržava moja matična?

16 godina
kiksy kaže...

Koju karticu preporučate i kako ju montirati na pc? i kako znati dal ju podržava moja matična?

- baš nikako (kristalna kugla mi ne radi).

ipak, ako nije neka vanserijska, PCI i/ili PCIex mora podržavati.

- Svaka TV kartica može, ostalo piše na kutiji (to je smisao reklame) uz još jednu sitnicu, a to je cijena, koja također piše na kutiji.

recimo da su od 250-500+ kn, iznad 500kn, su neke s dual tunerom ili sl. Sve mogu manje-više iste stvari, recimo mpg2 ili mpg4, ... digital, analog ili oboje=hybrid.

pošto se kodnas emitira mpg2, mpg4 je za SLO i sl programe, ipak je logičnije pripaziti da podržava. Za razliku od tv-prijamnika (DVB-t-a), na PCu je to ugl stvar softwarea, pa 99% podržava mpg4.

kod DVBa je stvar izbora-cijene, jer su mpg4 dvostruko skuplji (a trenutno za naše programe nepotrebni... ali uvijet za SLO, AUS ...).

Daleko jednostavnije, jeftinije, komotnije... (i stara baba zna koristiti) je već predloženo DVB-t s PVR funkciom. Jednostavnije od VHSa, stisneš crveni REC i to je to.

Dok je PC za to ipak 'nespretan' (kompliciraniji..)

15 godina
protjeran
Snimanje televizije

Pa evo stavi neki link,sta mi predlazes da kupim?

0 0 hvala 0
16 godina

-ništa ne predlažem (kao konkretnu marku-model..) nego kao jednostavnije i jeftinije rješenje.

Kao i mogućnost da već imaš takav uređaj ili da ga moraš kupiti za stariji TV (bez digitalnog prijemnika).

Uz problem da računalo mora raditi ako koristiš PC-tv-karticu (buka, udaljenost od TVa itd. itd..), pa kablovi za to pospojiti...

Zato postoji google...(vrlo detaljno, mislim da je taj prijemink cca 200kn).

- ili tema na bugu (klikni).

15 godina
protjeran
Snimanje televizije

Pa ja sam pitao kako snimati programe preko PC-a osim tv kartice?

0 0 hvala 0
16 godina

-postavljeno je pitanje.. -što se preporuča, uz navedene kriterije, preporučam 'kutijicu', jer je PC za to nepotrebna, nepraktična, skuplja gnjavaža.

15 godina
protjeran
Snimanje televizije

Imam doma neki ELITE tjuner na telki jel sa tim mogu snimati?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice