Satelitski kompleti

poruka: 18
|
čitano: 8.883
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Satelitski kompleti

Bok ljudi...evo napokon dobio svoj kat i sada bi si zelio sloziti neku satelitsku....nista za sad nisam kupovao osim televizora(Quadro s ugradenim DVBtom)..dali bi mi neko mogo reci sta mi je sve potrebno ali za neku normalnu cijenu...da nije pre skupo a i da nije pre jeftino...HVALA!!!

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Satelitski kompleti

Sad ovisi što hoćeš... Hotbird, Astra... Kodirani ili FTA programi... Jel se želiš zezati sa DigiTVom ili ne... I koliko novaca max misliš dati za to?

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Sad ovisi što hoćeš... Hotbird, Astra... Kodirani ili FTA programi... Jel se želiš zezati sa DigiTVom ili ne... I koliko novaca max misliš dati za to?

Ah sad...zelio bi nesto gdje ima najvise kanala a da su dobri..dosta sporta,muzike(tipa CMC,DM SAT i ostalo)..koji od tih je najbolji.....neznam kako se krecu cijene tih kompleta,ali nebi bas nesto najskuplje ali i nebi neki srot..nesto izmedu :)

16 godina
odjavljen

CMC i DMsat su ti na DigiTVu i za njega se plaća pretplata (ali kao i sve u životu, može se dobit besplatno). Recimo da ćeš gledati 2 satelita (Astra i Hotbird). Treba ti satelitski tanjur od 90ak cm, nosač za njega, 2 LNB-a, nosač za 2 LNBa, diseqc sklopka, kablovi, f-konektori i reciever (ovaj ja imam, može se otključavati pa možeš gledati nešto što se inače plaća). Sve to možeš sam složit ali najbolje je nazvat nekog tko se time već bavio. To ti sve dođe oko 600-700 kn (zajedno sa recieverom - al opet, ovisi di sve to kupuješ). Najlakša opcija je naručit DigiTV, platit komplet i pretplatu... Ovisi koliko imaš vremena, volje i živaca (i love naravno).

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

CMC i DMsat su ti na DigiTVu i za njega se plaća pretplata (ali kao i sve u životu, može se dobit besplatno). Recimo da ćeš gledati 2 satelita (Astra i Hotbird). Treba ti satelitski tanjur od 90ak cm, nosač za njega, 2 LNB-a, nosač za 2 LNBa, diseqc sklopka, kablovi, f-konektori i reciever (ovaj ja imam, može se otključavati pa možeš gledati nešto što se inače plaća). Sve to možeš sam složit ali najbolje je nazvat nekog tko se time već bavio. To ti sve dođe oko 600-700 kn (zajedno sa recieverom - al opet, ovisi di sve to kupuješ). Najlakša opcija je naručit DigiTV, platit komplet i pretplatu... Ovisi koliko imaš vremena, volje i živaca (i love naravno).

E hvala puno si pomogao...vjerojatno cu kupiti sve ovo sta si dao i dat nekom da mi slozi to...a DigiTV kolko kosta....vidio sam samo pretplatu na programe kolko kosta..a nisam vidio koliko kosta cijeli komplet...al mislim da bi mi se bolje isplatio da kupujem sve posebno...kaj ne?(pogotovo financijski)

16 godina
odjavljen
Hrvojestr kaže...

E hvala puno si pomogao...vjerojatno cu kupiti sve ovo sta si dao i dat nekom da mi slozi to...a DigiTV kolko kosta....vidio sam samo pretplatu na programe kolko kosta..a nisam vidio koliko kosta cijeli komplet...al mislim da bi mi se bolje isplatio da kupujem sve posebno...kaj ne?(pogotovo financijski)

DigiTV košta 45kn mjesečno i 55kn za prvu instalaciju. Pogledaj cjenik. Puno jeftinije nego da samostalno radiš ali ako složiš svoje, ne plaćaš pretplatu, možeš gledati puno više kanala, kasnije možeš dokupiti još jedan LNB, malo googlati i gledati DigiTV besplatno... Sve to ovisi koliko imaš novca i želje za zezanjem sa time. Ja sam sve sam sebi složio i gledam DigiTV. Ako se odlučaš na slaganje, nađi lokalnu trgovinu antenskom opremom i kod njih naruči sve (možda ti daju popust - ne trebaju biti točno one komponente koje sam ti ja predložio - treba ti tanjur od 80-90cm, nosač, 2 LNBa, nosač za njih, diseqc sklopka, kablovi, f-konektori i reciever).

16 godina
Satelitski kompleti

-prije kupnje, izračunaj sve potrebno (pogotovo za dekodiranje i probleme vezane s tim) pa baci pogled na ponudu DIGI-TVa, koliko se sjećam mjesećna pretplata je 45kn, bez zezancije, oni ti daju svu opremu i instaliraju. Jedino što kao firma mislim da previše 'fušaju'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Satelitski kompleti

Cekajte ako sam dobro shvatio dobivam opremu u najam...znaci placam samo 45 kn i prvu aktivaciju 55kn..a dalje samo 45kn...pa to se onda islati....jel ima kakva kvaka.....jel to oni i instaliravaju ili kako....pa to mi se onda cini nekak naj bolje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hrvojestr kaže...

Cekajte ako sam dobro shvatio dobivam opremu u najam...znaci placam samo 45 kn i prvu aktivaciju 55kn..a dalje samo 45kn...pa to se onda islati....jel ima kakva kvaka.....jel to oni i instaliravaju ili kako....pa to mi se onda cini nekak naj bolje...

Da, oprema je u najam i po isteku ugovora je vraćaš. 45kn svaki mjesec, 55kn prvi put, točno. Isplati se ako ti ne treba više od toga (par domoćih programa, discovery, national geographic)... Nema nikakve kvake (dosta ljudi koje znam ima DigiTV i nisu spominjali nikakve probleme)...

16 godina

-kvaka, je u tome da su blentava firma, SZK im je nikakava itd. Dakle ako imaš sreće pa sve radi, onda je to OK, ako ima problema... e onda se snalazi. Uspoređujući cijenu i ponudu kanala recimo IPTV je duplo skuplji ali i duplo više kanala.. -da nisam na kabelskoj uzeo bi DIGI jer mi se neda svako malo zezati dekodiranjem. Zapravo je samo kriterij dali su to programi koje želiš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 17:31 (ihush).
16 godina
odjavljen
ihush kaže...

-kvaka, je u tome da su blentava firma, SZK im je nikakava itd. Dakle ako imaš sreće pa sve radi, onda je to OK, ako ima problema... e onda se snalazi. Uspoređujući cijenu i ponudu kanala recimo IPTV je duplo skuplji ali i duplo više kanala.. -da nisam na kabelskoj uzeo bi DIGI jer mi se neda svako malo zezati dekodiranjem. Zapravo je samo kriterij dali su to programi koje želiš.

Većinom nema problema ili su rješivi resetom recievera. IPTV je čak i veća banana (puno više problema nego sa DigiTVom)... Ovo boldano - svako malo? Ja nisam mijenjao kodove već jako dugo.. 2-3 tjedna. Procedura je bezbolna i traje minutu-dvije (osim prvi put kad su komplikacije sa softverom, bootom i sl.)

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
..

Većinom nema problema ili su rješivi resetom recievera. IPTV je čak i veća banana (puno više problema nego sa DigiTVom)... Ovo boldano - svako malo? Ja nisam mijenjao kodove već jako dugo.. 2-3 tjedna. Procedura je bezbolna i traje minutu-dvije (osim prvi put kad su komplikacije sa softverom, bootom i sl.)

Ma da, dakle dugo = 2-3 tjedna. Smijeh -upravo na taj period i mislim, jer svaki sat-kanal nek' jednom godišnje promjeni kod, to je cca 2-3 ili više mjesečno. Jednostavno nemam volje/vremena stalno pratiti keyeve, da bi nakon godine-dvije možda kompletna oprema bila neupotrebljiva za dekodiranje nove zaštite. Tako da oni koji žele sami srediti (besplatno, tj. bez pretplate) obično u startu potroše 1-2k kn i još moraju mjesečno updateovati keyeve.. uspoređujući s pretplatom DIGI/IPTV/Cable.. meni je pretplata jeftinija i štedi živce. Inače sve što si natipkao je korektno, točno. Slažem se. (samo meni se neda petljati s tim) Nevinašce

-ovo ulazi u OT, ali zapravo olakšava izbor onom kog' zanima kao mišljenje.

16 godina
odjavljen

Najvažnija u toj priči je volja - dal ti imaš volje svakih par dana ili tjedana ukucat ključeve ili jednom u 2-3 mjeseca napravit update softvera.. Ja imam. Netko drugi nema. Kad se gleda, 50ak kn pretplate nije puno ali... Svakom ono što voli. Nadam se da će autor teme na osnovu ove komplet vs. slaganje rasprave odabrat ono što mu se više sviđa. Ovo je kao izbor između slaganja konfiguracije komponentu po komponentu iz nekoliko trgovina i kupnje gotove složene konfe....

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Najvažnija u toj priči je volja - dal ti imaš volje svakih par dana ili tjedana ukucat ključeve ili jednom u 2-3 mjeseca napravit update softvera.. Ja imam. Netko drugi nema. Kad se gleda, 50ak kn pretplate nije puno ali... Svakom ono što voli. Nadam se da će autor teme na osnovu ove komplet vs. slaganje rasprave odabrat ono što mu se više sviđa. Ovo je kao izbor između slaganja konfiguracije komponentu po komponentu iz nekoliko trgovina i kupnje gotove složene konfe....

Tako je...sve sto si naveo je tocno...neznam jos cu malo vidjeti cijene i ko sto nudi pa cu vidjeti..mozda uzmem amisov IPTV umjesto ovog...neznam....znam da je offtopic al jel mi mozete u najkracim crtama pojasniti to IPTV....kako djeluje na brzinu ADSL-a i nesto opcenito sto je vazno...

16 godina
odjavljen
Hrvojestr kaže...

Tako je...sve sto si naveo je tocno...neznam jos cu malo vidjeti cijene i ko sto nudi pa cu vidjeti..mozda uzmem amisov IPTV umjesto ovog...neznam....znam da je offtopic al jel mi mozete u najkracim crtama pojasniti to IPTV....kako djeluje na brzinu ADSL-a i nesto opcenito sto je vazno...

IPTV ti je internetska televizija - set-top box (reciever) se spaja na ruter i na TV i to je to. Povećaju ti brzinu kako se TV nebi tukao sa internetskom vezom (ako si imao 4mbit onda ti stave 10ak) i povećaju upload brzinu. To nebi sve trebalo utjecat na brzinu ADSLa (trebala bi ostat ista) ali T-com često dokazuje suprotno... Brzina zna past na 2mbit a lag divlja. Pogotovo kod promjene programa na TVu. Neznam za Amisov IPTV ali MaxTV je koma. Set-top box je često jako spor i voli se zamrzavati a slika se nekad raspadne na "kockice" (kao kad gledaš Divx sa oštećenog CDa). Ne mora biti da će se i tebi to događati ali frendu koji je 400m od centrale MaxTV radi samo probleme. Neki jedva čekaju da istekne ugovor i uzmu si DigiTV...

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Hrvojestr kaže...

IPTV ti je internetska televizija - set-top box (reciever) se spaja na ruter i na TV i to je to. Povećaju ti brzinu kako se TV nebi tukao sa internetskom vezom (ako si imao 4mbit onda ti stave 10ak) i povećaju upload brzinu. To nebi sve trebalo utjecat na brzinu ADSLa (trebala bi ostat ista) ali T-com često dokazuje suprotno... Brzina zna past na 2mbit a lag divlja. Pogotovo kod promjene programa na TVu. Neznam za Amisov IPTV ali MaxTV je koma. Set-top box je često jako spor i voli se zamrzavati a slika se nekad raspadne na "kockice" (kao kad gledaš Divx sa oštećenog CDa). Ne mora biti da će se i tebi to događati ali frendu koji je 400m od centrale MaxTV radi samo probleme. Neki jedva čekaju da istekne ugovor i uzmu si DigiTV...

da sve to lijepo zvuci ali treba to i u praksi tak biti...neznam sad...uzo bi taj amisov...daju brzinu 24Mbps....a onda mi sigurno nece biti adsl ipod 6-7Mbps....bar se nadam..sad imam njihovu brzinu 4Mbps i sve radi u redu i vjerujem da mogu i preko 10Mbps-a...e sad kako da provjerim kolko bi mogo imati najvecu brzinu downloada i jel se to uopce moze..

16 godina
odjavljen

Mislim da to sam ne možeš provjerit. Nazovi ih i pitaj.

16 godina
Hrvojestr kaže...

....kako djeluje na brzinu ADSL-a i nesto opcenito sto je vazno...

-ako planiraš AMIS, onda bez brige. Dižu na 24Mb ili 'koliko linija dopušta'... No prblema s IPTVom ima (gledajući HT i Iskon, Amis tek uvodi), dali je to tehnologija ili zaštita ili sama kvaliteta žice uz (pre)opterećenost u nekim kvartovima...

Za pametan savijet oko izbora, zapravo je teško, jer se još uvijek sređuju standardi. Kao HDMI, pa omjer ekrana ... SD ili HD slika. Još uvijek su večina programa 4:3 a gledamo ih na 16:9 ili na 16:10, da bi nam sad stigao novi hollywoodski cca 2:1...

-problemi postoje, ali dok nije ustaljen 'pravi' standard, neko kvalitetno rješenje nije niti za očekivati. btw. -zato je kupnja SAT opreme za HD + CI/emulacija + antena+multiholder+LNB(x3...) za sad u odnosu na pretplatu (po mojoj računici) neisplativa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice