Problem sa signalom

poruka: 5
|
čitano: 1.910
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problem sa signalom

Pozdrav svima,

noob sam po pitanju digitalne televizije i vjerojatno nešto krivo radim, al u svakmo slučaju mi treba pomoć pa ono, pomagajte :)

dakle, nedavno sam nabavio Samsung JU6400 (mislim da je kod nas JU6472)

spojio sam ga koaksijalnim kabelom (novim, kupljenim u dućanu) na antenski ulaz od zgrade

rezultat tog sasvim jednostavnog setupa je da televizor ne pronalazi ni jedan program (o auto-tuneu pričam).

Mogući kvarovi (po meni):

1. antena ne radi

2. ne radi utičnica u zidu

3. nešto je krivo namješteno u postavkama televizora

U 1. nekako sumnjam

Za 2. trenutno nemam alata za provjeru

o 3. ne znam ništa

ima li tko kakav savjet?

lokacija je Zagreb, Vrbani II (ako je to bitno zbog ičega)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa signalom

recimo .. .(čarobni grah), antena je zgradna, to je nepoznanica, tj ne znaš koji signal propušta.

-reset TVa (prijemnika) u pravilu prvo paljenje pokreće pretraživanje. Ovisno o firmareu-soft ver.. nekad je bilo potrebno odabrati npr Dojčland umjesto HR.. (isti kanali ali za hr nije bilo postavke).. itd.

pa do mogućnosti da je neispravno.

pročitaj manual, resetiraj, probaj neku antenu.. ali za sobnu moraš biti siguran da radi, da je signal OK.. a to ne možeš znati.. ugl kad nešto proradi, tad možeš eliminaciojm dalje. Prvo moraš znati što antena propušta.. (signal), npr susjedov DVBt prijemnik doneseš i spojiš.. kao jedan od načina eliminacije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Problem sa signalom

Spoji običnu sobnu antenu ili gurni komad bakrene žice u središnji ulaz antene, nekakav program bi trebao imati. Ja sam u Maksimiru hvatao 12 programa sa 20 cm žice u taknute u središnji antenski ulaz. Isto je bila utičnica od zgrade, koja ništa nije davala. 

Za zahvalu klikni na Hvala
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 17:11 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa signalom

Odašiljači u zg su 25 i 48 kanal probaj namjestiti na njih i vidi koliki ti signal pokazuje..

10 godina
neaktivan
Problem sa signalom

Hvala svima na komentarima

Rješio problem. Bio je prozaičan. Prošli stanar je imao B-netovu televiziju, a B-net nakon isteka ugovora nije, jasno, vratio antenske žice u prvobitno stanje pa mi antenski ulaz u stanu nije radio.

Ne znam koja je praksa tu na forumu, al što se mene tiče, tema može pod lock/delete il štagod

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice