Par pitanja u vezi dvbt signalu, satelitskom signa

poruka: 7
|
čitano: 7.627
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

kupio sam tv sony kdl40w605 i prvi put koristim takvu tv koja ima ispod 50kg, i sada iman par pitanja za početak pa ako može pomoć

znači spojio sam tv na neku antenicu sličnoj onoj na radiju (od nekog starog tv-a koja se nalazila na njemu) i našlo mi je ''brdo'' tih programa i ok jasno mi je da su kodirani ali naslo mi je i tv koper, slo 1 2 3 4 pa jel su i oni kodirani ili? jer ih ne vidim, al mi se čini da je zbog lošeg signala? i sada sam spojio na vanjsku tv i uopće ne pronalazi te programe, pa ću probat malo okrenut antenu, al da se niti ne mučin ako ih slučajno i tako nebi moga gledati? 

i znači ja iman taj dvb-t nema t2, di mogu naći listu programa koje mogu vidjeti? jer razmišlja sam da si kupio neku dobru antenu i pojačalo pa ako bi mogao recimo uloviti italiju, ja se nalazin u sredistu istre

i iman neki stari satelit, nije u uopotrebi već 10 godina i sada ja sam njegov kabel spojio na taj tv koji ima satelitski prijamnik, al prepozna da je spojen neki satelit i sve ali ništa ne nalazi???????

i zasto mi se nece spojit preko wi-fi a kaze da ima polovicu onog signala, ali spaja spaja se spaja spaja i nikako a kada spojim preko wifi spot na mobitelu koji stavim do tv-a tu se spoji, jel ipak da tamo kaže da lovi ruter ali ipak je predaleko ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

umm.. slovenci nisu kodirani, uzmi si jaču antenu. imat ćeš slo1 hd i slo2 hd, pa ćeš gledat filmove serije formulu 1, nogomet, sva europska i svjetska prvenstva u visokoj rezoluciji. jer hrt ti nikad neće preći na hd.

jel ovo tvoj tv? po ovome vidim da ima ugrađen dvb-t2 što je dobro jer ti talijani počinju uskoro sa t2 emitiranjem. frekvencije potraži na: support.oiv.hr, http://dvb-t.akos-rs.si/, za talijane neznam.

moraš namjestit satelitsku antenu na neki satelit, on ti verovatno pokazuje signal 100%, a kvaliteta 0%. e tu kvalitetu moraš povećat pa namještaj antenu na neki satelit. na 13e su ti poljaci i talijani, na 16e srbi i šiptari, na 19.2e njemci. preporučujem 19.2e.

za wireless nezz, nikad nisam imao smart tv

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam i ja jedno pitanje u vezi digitalne satelitske. Mene zanima koja je razlika između jeftinog recievera i onoga skupljeg. Da li sa skupljim mogu gledati više programa. Znam da postoje oni FTA programi.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Par pitanja u vezi dvbt signalu, satelitskom s

paa svakim danom recieveri se sve više nadograđuju i sve više mogućnosti imaju.

danas recimo imaš ove kineske od 200kn pa sve do dreamboxa koji košta po par tisuća kuna. razlika je velika

ove od 200 kn ne kupuj jer ti nemaju dvb-t2. svi satelitski multiplexi ti polako prelaze na t2 jer su programi kvalitetniji (HD) te zahtijevaju više kapaciteta. a na dvb-t2 se može stavit više takvih HD programa u jedan mux. inače mislim da postoji EU zakon koji zabranjuje proizvodnju takvih uređaja, ali koliko gledam po trgovinama još vidim i dvb-s recievere i dvb-t mpeg2 recivere. isto pazi ako kupuješ sa njuškala da ti neko ne podvali jedan takav, ili još gore analogni prijemnik koji tek ne može ništa hvatat.

ovi obični sa dvb-t2 koštaju oko 400-500 kn, dalje skuplji od toga su na linuxu i imaju mogućnost spajanja na internet odnosno gledanja kodiranih programa (vidi: cardsharing), a još skuplji prijemnici znači uglavnom oni preko 1000kn imaju ugrađenu i satelitsku, kabelsku i zemaljsku televiziju dakle s njim možeš sve gledat spajat se na internet itd. itd.

ali što se tiče satelita i besplatnih programa i ovaj sa 500kn i ovaj sa 5000kn će naći će jednak broj programa, samo kažem ovaj skuplji ima ugrađeno sve tako da ti netreba posebno prijemnici za satelit posebno za dvb-t i posebno za dvb-c

15 godina
linuxproblemajme kaže...

paa svakim danom recieveri se sve više nadograđuju i sve više mogućnosti imaju.

danas recimo imaš ove kineske od 200kn pa sve do dreamboxa koji košta po par tisuća kuna. razlika je velika

ove od 200 kn ne kupuj jer ti nemaju dvb-t2. svi satelitski multiplexi ti polako prelaze na t2 jer su programi kvalitetniji (HD) te zahtijevaju više kapaciteta. a na dvb-t2 se može stavit više takvih HD programa u jedan mux. inače mislim da postoji EU zakon koji zabranjuje proizvodnju takvih uređaja, ali koliko gledam po trgovinama još vidim i dvb-s recievere i dvb-t mpeg2 recivere. isto pazi ako kupuješ sa njuškala da ti neko ne podvali jedan takav, ili još gore analogni prijemnik koji tek ne može ništa hvatat.

ovi obični sa dvb-t2 koštaju oko 400-500 kn, dalje skuplji od toga su na linuxu i imaju mogućnost spajanja na internet odnosno gledanja kodiranih programa (vidi: cardsharing), a još skuplji prijemnici znači uglavnom oni preko 1000kn imaju ugrađenu i satelitsku, kabelsku i zemaljsku televiziju dakle s njim možeš sve gledat spajat se na internet itd. itd.

ali što se tiče satelita i besplatnih programa i ovaj sa 500kn i ovaj sa 5000kn će naći će jednak broj programa, samo kažem ovaj skuplji ima ugrađeno sve tako da ti netreba posebno prijemnici za satelit posebno za dvb-t i posebno za dvb-c

Ma ja imam neki nytrobox, nema linux, combo je uređaj, tj ima i zemaljski i satelitski prijemnik, ima i cardsharing. Čak je i FHD, iako istina u 50i načinu max.

međutim imam ga već cca 2 ili 3 godine, i tad sam ga platio oko 480kn.

Dakle ne treba bit preko 1000kn da bi imao i T i S i CS...jedino u slučaju da su takvi uređaji u zadnje 2-3 godine podigli cijeun dvostruko.

Plus ovaj moj evo stvarno već tih 2-3 godine bez jednog jedinog problema radi. Još da dodam da vrti i divx-e, ima i PVR pa možeš snimat program i td...

Ma uređaj je stvarno milina, nemam ni jednu zamjerku na njega.

Čak se ni ne grije nešto posebno uslijed CS-a što sam znao vidjet kod onih nekih Alma modela i nekih kojima se ne sjećam imena, da se kod korištenja CS-a toliko zagriju da se blokiraju pa moraš reset, pa stalno tako, ili treba ugradit vent...

Uglavnom ako netko traži jeftini, pouzdani combo DVB T/S, ja svakako preporučam taj NytroBox, mislim da je NB-6001 HD model, ili tako nekako se zove.

Stvarno ne znam da li je T2 ili nije, i da li je MPEG2 ili 4, ali vjerujem da ako ovaj nije da postoji neki aktualni model koji ga je naslijedio, slične cijene, a da je MPEG4 i T2.

Kad već tipkam oko toga, samo onda da još napomenem da općenito sa Nytro Box uređajima nisam imao niakkvih problema, a koristio sam ih nekoliko na različitim lokacijama, govorim o DVB/T, dok je ovaj o kojem pričam u ovom postu jedini njihov combo kojeg sam isprobao.

Uglavnom pokazali su se kao nekakav best buy, barem za mene.

10 godina
neaktivan

a je nytrobox je čini mi se kinez pa je zato jeftin, a recimo najskuplji su (ali i stvarno najbolji) su dreamboxi koji je njemac i sigurno da su kod njih veči troškovi proizvodnje

slažem se za kvalitetu nytroboxa, on je prvi dvb-t koji sam uzeo i bio sam jako zadovoljan sa njime. ma svi ti prijemnici postaju sve jeftiniji jer se izmišljaju nove stvari. npr u najnoviji dreambox možeš staviti 4 kartice, možeš na njega spojit dvije satelitske zemaljske antene, ima 2gb rama, hard disk spajaš se na internet s njim.. ono baš ima sve

15 godina
linuxproblemajme kaže...

a je nytrobox je čini mi se kinez pa je zato jeftin, a recimo najskuplji su (ali i stvarno najbolji) su dreamboxi koji je njemac i sigurno da su kod njih veči troškovi proizvodnje

slažem se za kvalitetu nytroboxa, on je prvi dvb-t koji sam uzeo i bio sam jako zadovoljan sa njime. ma svi ti prijemnici postaju sve jeftiniji jer se izmišljaju nove stvari. npr u najnoviji dreambox možeš staviti 4 kartice, možeš na njega spojit dvije satelitske zemaljske antene, ima 2gb rama, hard disk spajaš se na internet s njim.. ono baš ima sve

Da, pred par godina, okvirno sad kažem kakvih 6-7 možda, ako si htio bilo kakav CS samo prijemnik koji ga nudi tj podržava ti je bio minimum 1500 i više kn.

Ali kako se stvari razvijaju...eto kažem, pred 2-3 godine, jeftinjak nytrobox, combo sa CS-om i PVR-om i FHD-om...ispod 500kn.

A ima sve što jednom nezahtjevnom korisniku poput mene treba.

naravno nije dreambox, ne možeš koristiti liste kanala sređene za dreambox, ne možeš automatsi tražit i skidat titlove za divx i slično, ali to mi nije ni trebalo.

Ne kažem, bilo bi lijepo da može, ali to mi nije vrijedilo 1500 i više kn koliko je tada bila razlika između mog risivera i onog koji sve to nešto može.

pretpostavljam da sad i takve mogućnosti postoje u risiverima ispod 1500 kn, ali nisam pratio pa neznam.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice