Optima Telsey STB FS6

poruka: 19
|
čitano: 16.896
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Optima Telsey STB FS6

Pozdrav!

Jel se neko igrao sa navedenim STBom? Ono kaj ja znam (slican uredjaj... http://tinyurl.com/3e4l8ub):

- Postoji stb administracija uredjaja (web server) na portu 1980: http://x.x.x.x:1980 - lozinka nepoznata, iz linka gore pise da se moze posniffati promet prilikom prvog boota i iscitati lozinka

- Uredjaj na sebi ima: DVB-T tuner (NXP TV1216L/I), PCB na sebi ima predvidjena lemna mjesta za smart-card reader i za IDE connector + power supply za IDE HDD

- uredjaj na sebi ima telnet server (user/pass nepoznati)

Vidio sam na nekom forumu da neko ima dilemu da se stvarno radi o uredjaju Tesey FS6 posto mu je kuciste identicno BLOBBoxu (www.blobboxworld.com). Po meni se radi o modelu FS6 iz kojeg su izbacene neke stvari (hdd, smart reader) i sve skupa je stavljeno u kuciste od tog blobboxa (oni isto imaju neke veze sa Telsey...)

E sad, jel neko uspio osposobiti ovo cudo da radi standalone, odnosno bez spajanja na OptiTV mrezu? Ja imam orig. FW od navedenog uredjaja (tezak cca 40 Mb), ali - kak ga staviti unutra?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 15:29 (Stane1983).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Optima Telsey STB FS6

Vidim da se ovu temu samo cita, niko nist ne odgovara, al svejedno cu napisati update:

Dakle, na STB je uspjesno preko mreze stavljeni original fw od telseya (verzija 1.6.7) skinuta sa www.telsey.ru/pub/soft/fs6..., do konfiguracije je moguce doci, slike na tv preko hdmi ima, web browser (Opera) se pokrece i trenutno prikazuje moj homepage na lokalnom iis serveru. Za sad toliko...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Optima Telsey STB FS6

Zakljucak:

- na stb se moze bez nekih problema staviti original fw

- stb sa original fw otvara zadanu web stranicu (zadaje se preko web sucelja na IP_adresa_stb:1980 - pocetni pass je prazan nakon updatea) u embedded opera web browseru

- web stranica je obican html (ili vise njih), preko javascripta se handlaju key eventi sa daljinskog, pristupa se posebnom stb objektu za streaming i kontrolu uredjaja

- USB reprodukcija videozapisa radi (BRRip H264 + AAC) bezprijekorno (bez titlova) - usb stick prepoznaje, HDD ne (vjerojatno zbog NTFS particije na HDD - trenutno ne mogu provjeriti)

- DVB-T tuner radi

Znaci, ovaj uredjaj takav kakav je bi se uz malo modificiranje fw-a mogao pretvoriti u standalone media player (web server na sebi vec ima, treba napraviti web gui i ubaciti ga u fw da mu stb moze moze pristupiti lokalno, bez mreze) ili pak napraviti gui i dignuti negdje lokalno apache server... sa IIS ne radi dobro, pretpostavljam da mu ovaj salje neke header-e koje stb ne kuzi i krivo procesira web page koji dobije.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Optima Telsey STB FS6

Pozdrav ucesnicima foruma iz Minhena.Zamolio bih samo za misljenje o Telsey FS6 zato sto imam na ponudi njega u IPTV paketu.Znaci da li ste zadovoljni njegovim radu i da lli ima uopste neke nedostatke?Hvala

http://speedtest.net/result/1666778628.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 18:03 (Zoki Provalija).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Optima Telsey STB FS6

Volio bih koristiti upravljač od svog Panasonic plasma TV-a na Telseyju. Je li to moguće? Upravljač ima mogućnosti da mu se programiraju kodovi. Samo što ja ne znam koji bi bio kod za Telseyja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Optima Telsey STB FS6

Koji ti je to model daljinskog? Ako nije univerzalni, koji ima mogućnost učenja kodova mislim da ti neće proći ako nema kodove već u sebi... Sa logitech-ovim harmony univerzalnim daljinskim radi (kod mene Harmony 880), čak ga ima u bazi. Doduše ne pod FS6, ali sličan model.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 10:12 (Stane1983).
13 godina
neaktivan
Optima Telsey STB FS6

7

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 11:08 (mozdanik).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pitanje vezano zta napucavanje novog firmwarea. Nije mi jasno kako mu možeš nasadit novi firmware ako nemaš pristup uređaju, tj. ako ne možeš do njegovog konfiguratora.
Za svaki uređaj dosada na koji sam ja osobno napucavao firmware morao sam ući na uređaj i povući ras file u njega, neznam baš da ide drugačije.

Pa bi molio ako imaš neki drugi način podijeli s nama, jer napisao si da si ga natočio ali ne i kako.

14 godina
protjeran
Optima Telsey STB FS6

http://www.telsey.ru/pub/soft/fs6/

Tu imas firmware-e. Imas 2 opcije za uploadanje fw gore. Prva ti je dhcp+tftp koja meni nije posla bas za rukom. Druga ti je dhcp+linux+mserver (multicast server, imas ga na linku iznad). U mserver.xml fileu ti je definirana verzija fw-a koja se updatea. Ako je verzija manja ili ista od onoga fw koji je gore, nebude povukao fw. Znaci, optima ima cini mi se 1.6.51 verziju, tebi u xml mora pisati da je verzija veca od te (1 - version; 6 - major; 51 - minor u xml), bez obzira na fw image (mserver.xml je pravilno definirani, moras 2x slati istu datoteku na 2 streama i tip ti mora biti FILE).

Za linux ti je bitno da ti je na IP 83.221.117.229.

Dhcp mora imati opciju 43 tipa string:

option vendor-encapsulated-options code 43 = string;

i mora slati klijentu:

option vendor-encapsulated-options 03:04:C0:A8:05:07:04:03:75:70:67;

Ak si sve dobro napravil, kod paljenja uredjaja, nakon inicijalizacije mreze bi sw update trebal poceti. Web admin password ti se resetira i prazan je nakon downgrade-a. Za testiranje, izradu svog gui-a dovoljno. Root access ti nije potreban.

Za neke osnovne stvari vezane uz uredjaj imas na gornjem linku tlc-gui, kroz source mozes vidjeti kako se sta radi (DVB-T, IPTV...). Takodjer, imas http://freemiddlewareplus.com koji je u biti middleware za taj stb ciji razvoj nikad nije dovrsen, ali mozes vidjeti neke primjere, kak je recimo rijesen pristup USB storage-u.

Ovo tu napisano je sve pokupljeno sa neta i nije classified. Sve ostalo (ukljucujuci dokumentaciju  za javascript plugin - LTPPlugin) je povjerljivo.

Napomena: Uredjaj nece raditi na OptiTV ako je napravljen downgrade zbog upisanih postavki koje ostaju i nakon ponovnog vracanja na optimu. Ovo se moze rijesiti dosta jednostavno uz root pristup uredjaju kojega nemas. Ja ga imam, ali ga nemogu podjeliti sa ostatkom svijeta (citaj: nesmijem), ali mogu osposobiti takav STB da opet radi sa optimom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A šta ako imam još jedan telsey uređaj koji koristim za gledanje tv-a, a na drugom napravim downgrade,

da li se može skinuti fw sa onog uređaja kojeg koristim za gledanje i upisati ga u taj downgrade-ani?

I da li u tom slučaju mogu koristiti oba kao IP-TV uređaje na mreži?

14 godina
protjeran

Download fw-a sa uredjaja nemozes napraviti. Vratiti se na optimin fw nije problem, ukopcas ga na optimin iptv ulaz na routeru i on bude potegnul fw od optime (u slucaju da je optimin fw verzijom veci od fw koji je na uredjaju). Problem su dodatne postavke zapisane u jednom fileu koje se ne brisu ni nakon downgrade/upgrade, a do filea nemozes doc bez root pristupa.

Dal mozes gledati optitv na 2 stb-a (a da u principu od optime imas samo jedan stb) nisam isprobavao jer nemogu (imam 2 tv-a i na obadva optitv). Teoretski bi islo da mozes jednog gledat dok je drugi zgaseni. Mreza ti nece pustati 2 streama istovremeno. Meni su po stb-u pustili 5 mbit za iptv (10 mbit za iptv + 5 mbit net)

16 godina
neaktivan

Još me zanima da li je moguće skinuti korisničke podatke sa iptv uređaja, jer sam imao drugi korisnički račun koji je sad neaktivan i da li se da logirati na uređaj sa ovim korisničkim imenopm koji sad koristim i ako može, kako?

14 godina
protjeran

Provjerim pa ti javim dal se moze to napraviti.

14 godina
protjeran

Evo, provjereno. Uredjaj se moze 'deaktivirati', odnsono da te ponovno pita za korisnicki broj i puk... al hebiga, nemos to sam napravit (treba ti root pristup) :)

Ako hoces, mogu ti to napraviti za neku naknadu od nekih 100 kn + postarina ak treba (ja sam iz okolice Varazdina).

13 godina
neaktivan

Super objašnjenje, ali s puno rupa. Ako ti nije tlaka malo podrobnije objasniti   kako izvest tu šegu s firmwareom. Dakle u koji folder staviš FW odkuda će ga povući, što, kako, di i kuda. Sve dosada što je napisano ima smisla ali ima i jako puno rupa u postupku. Probao ovaj postupak s linuxom+mserver ali malo neće. Ako je problem u javnost pustiti to sve evo pusti na moj mail mozdanik@yahoo.com.

14 godina
protjeran
mozdanik kaže...

Super objašnjenje, ali s puno rupa. Ako ti nije tlaka malo podrobnije objasniti   kako izvest tu šegu s firmwareom. Dakle u koji folder staviš FW odkuda će ga povući, što, kako, di i kuda. Sve dosada što je napisano ima smisla ali ima i jako puno rupa u postupku. Probao ovaj postupak s linuxom+mserver ali malo neće. Ako je problem u javnost pustiti to sve evo pusti na moj mail mozdanik@yahoo.com.

Evo korak po korak:

1. Koristiti bilo koju Linux distribuciju (ja imam Ubuntu - neku stariju verziju), radi i u VMWare, samo network mora biti bridged, ne NAT kak je po defaultu
2. Skinuti sa http://www.telsey.ru/pub/soft/fs6/ firmware koji ti odgovara. Moja preporuka je GSS-EVA. 1.6.7.Telsey ima problema sa prepoznavanjem USB-a, IskraTelekom fw ima problema sa inicijalizacijom DVB-T
3. Linux masinu konfigurirati da joj je IP 83.221.117.229
4. Na linux masini konfigurirati DHCP server koji ima address pool 83.221.117.230 pa do kolko hoces i koji salje opciju 43 odredjenog sadrzaja
# definicija opcije:
option vendor-encapsulated-options code 43 = string;

# to sve skupa se onda salje klijentu:
option vendor-encapsulated-options 03:04:C0:A8:05:07:04:03:75:70:67;

5. Pokrenuti/restartati dhcp server
6. Nakon kaj si skinul i otpakiral arhivu mserver u istu mapu gdi se nalazi i odabrani firmware, editirati mserver.xml u skladu sa filename firmware-a (.SIGNED datoteka) i pri tome paziti na to da verzija (major, minor, release) bude veca od verzije fw-a trenutno instalirane na uredjaj (optima je trenutno na 1.6.51 - ti trebas staviti ili 1.6.52 ili 1.7.1 - bitno da je veca).
7. Pokrenuti terminal i otici u mapu gdi ti je mserver i firmware i pokrenuti ./mserver
8. Upaliti telsey koji je predhodno spojeni direktno na lan interface na kompu gdi se vrti linux i upgrade bi trebao poceti.
9. Nakon sto se telsey resetira, u terminal window lupi ctrl+c da ne radi jos jednom update firmware-a
10. Telsey spojiti normalno na kucni LAN da dobi svoju IP adresu.
11. Kad se FS6 bootao do kraja (vidjet ces welcome screen sa prikazanom njegovom IP adresom) odes u browseru na admin page http://telsey_stb_ip:1980 i logiras se bez passworda

Ako je problem oko konfiguracije dhcp-a, imas google. Ova procedura provjereno radi. Nakon napravljenog postupka, iz web interface-a uredjaja mozes rucno raditi update preko TFTP servera. Kod TFTP upgrade-a imas jednu caku. Uz firmware moras imati i .ver file koji ima sadrzaj tipa UPGRADE_IMAGE_VERSION="1.7.35" (ista situacija kao i kod xml-a, verzija mora biti uvijek veca od one instalirane). Znaci ako ti se firmware zove gss-eva.tar.gz.SIGN onda ti se .ver file treba zvati gss-eva.tar.gz.sign.ver i mora biti sadrzaja slicnog (ili istog, kak hoces) kak je maloprije napisano. Ako nemas .ver file, update nebude prosao jer kod boota prvo potegne .ver file i provjeri po verziji dali treba raditi update ili ne. Adresu TFTP servera i file name definiras u web administraciji.

Nadam se da je ovo bilo dovoljno jasno :) I da, treba se malo potruditi i googlati, ove informacije su sve dobivene od google-a (hint: Pirelli HY-100 ima istu proceduru update-a, mislim da na t-hack forumu ima isto objasnjen postupak...)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 22:24 (Stane1983).
14 godina
neaktivan
Optima Telsey STB FS6

Zanima me mogu li ovaj uređaj spojiti HDMI kabelom sa tv-om? TV ima prihvat za HDMI

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Naravno, ali ako se dobro sjecam (nisam jedno vrijeme radio sa uredjajem), treba ga ukljuciti. Kod obicnih firmware-a kroz web admin interface, kod Optima firmwarea treba stisnuti Meni tipku kod paljenja uredjaja nakon sto se u gornjem lijevom uglu pokraj Telsey loga pojavi zuti kvadratic. Nakon toga ti se otvori izbornik u kojem mozes ukljuciti hdmi izlaz. U tom meniju si mozes i smanjiti jacinu LEDica koje svijetle dok je uredjaj upaljen ak ti je prejako svijetlo :)

17 godina
neaktivan

Možete li mi negdje staviti taj firmware,postojeći link ne radi,hvala.LP

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice