Pozdrav. Molim za pomoć.
Imam LG Smart TV, s Time Machine II opcijom, no njome mogu snimat samo digitalni signal - znači onih 7-8 kanale koje primam prek digitalca. Max TV, jasno, ne mogu snimat tim putem a baš mi je to žao, jer ondje ima svašta.
Pa mi je onda palo na pamet sljedeće :
Na TV-u imam PCMCIA utor, i preko korisničke službe sam saznala da mogu stavit digitalnu karticu unutra, i onda na nju spojim antenu pa onda mogu sve te programe snimat time machine opcijom.
Al ja nemam pojma gdje nabavit te kartice, niti kako se one zovu, niti koje programe preko nje mogu dobit, niti koliko koštaju. Molim da mi pomognete. Hvala.
Pitanje broj 2. - na laptopu imam Express Card Slot 34 mm... čemu to služi? Isto nešto za TV? Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U google upiši maxtv putem satelita
mene zanima digitalna televizija - digitalni signal.
ima li kartica koja proširuje broj programa, prima programe i van hrvatske?
Krivo sam napisao, trebalo je ovako "MAXtv putem satelita na prenosivoj kartici" https://www.hrvatskitelekom.hr/televizija/maxtv-sat/cicam i onda još ovako https://www.hrvatskitelekom.hr/podrska/pitanja-i-odgovori?pitanje=13461103
Dakle, treba ti na krovu tanjur usmjeren na satelit 16e, iz njega povučeš kabel do televizora, u televizor ubaciš CAM i karticu i to je to
ne kužiš, meni treba digitalna televizija radi signala, jer tv samo to snima time machine funkcijom.
ne treba mi satelitski max tv kad već imam LAN verziju
znači, trebaju mi kartice za digitalnu televiziju, u koju se uključi antena koja je trenutno uključena direktno u tv
ne kužiš, meni treba digitalna televizija radi signala, jer tv samo to snima time machine funkcijom.
znači, trebaju mi kartice za digitalnu televiziju, u koju se uključi antena koja je trenutno uključena direktno u tv
Jedino da nabaviš Evo TV karticu, oni ti ja mislim prodaju i taj PCMCIA modul... Ali TV ti treba podržavati DVB-T2. I kvaliteta slike, koliko sam čuo, nije baš nešto zbog velike kompresije (puno programa u jednom mux-u).
Kuzim ja tebe ali ti ne kužiš mene, taj satelitski maxtv putem kartice i cam modula ti je isto digitalni signal koji mozes snimati sa time machine. Jedina razlika je u tome da ti antenski kabel kojeg ustekas u tv ne dolazi sa "riblje kosti" nego sa sat tanjura
Druga opcija je evotv ali cam modul evo nece prodavati zasebno nego samo u kompletu sa grundigom, a takodjer tvoj tv mora imati dvb-t2 tuner
Kvragu, a ženska mi preko telefona rekla kako samo isklučivo digitalnu televiziju snima, a ja pod digitalnu svrstala samo ovu s riblje kosti..
A ček onda, što se dogodi kada uključim kabel od satelitske u televizor (ne karticu, već televizor) - el je i to digitalni signal i jel bi to Time Machine htio snimit?
..
... pogrešno. S karticom (dekoder. svejedno DVB-T/S/C signala) nećeš moći snimati MaxTV jer nemaju nikakve veze. max ti daje signal iz svog prijamnika, kojeg šalješ na TV.
Ako TV ima PVR mogućnost, može snimati ono što dolazi na tuner (prijemnik), ne na scart-HDMI (bilo koji drugi ulaz). Drugi dio problema je zaštićen signal (kodiran, zato treba dekoder), čime se spriječava snimamnje. U pravilu svaki (tvornički) prijemnik IPTVa ima i mogućnost snimanja PVR, ali to naravno distributeri ne dozvoljavaju, nego ti nude npr snimalicu. Pogledaj malo po MaxTV prijemniku, usb..
-zbog zaštite, može se snimati desetak kanala (FTA ih je cca 14..), sve ostalo ovisi... u pravilu nije dozvoljeno.
btw, jeftikaner DVBt u rangu 150-200kn već može imati PVR funkciju. Dekoder neće pomoći, tj preko npr SAT emitiran HTV1 je identičan zemaljskom, tad je nepotrebno kemijati s karticom.
btw2, PCMCIA je standard, utor za kartice koje mogu biti bilo što. Na TVu je to CAM modul (čitač kartice), dok na PCju npr mreža, disk, tv..
To je digitalni signal kojeg možeš snimati ali uvjet je da tvoj televizor ima dvb-s2 tuner
Dakle imaš tri mogućnosti:
- ako ti je dostupan bnet onda nabavi conax CAM i bnet karticu, uvjet je da tv ima dvb-c (kablovski) tuner
- satelitski maxtv preko CI CAM modula + dekoderska kartica (uvjet je da televizor ima satelitski dvb-s2 tuner)
- evoTV CI CAM modul (uvjet je da tvoj tv ima dvb-t2 tuner)