Dvije antene - kako?

poruka: 3
|
čitano: 1.567
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Dvije antene - kako?

Pozdrav ekipa!

Trenutno imam jednu antenu, na području sam D03 i imam problem s kanalom 48, Kalnik i Ivanščica. Ukoliko je antena okrenuta prema Kalniku (horizontalno), dobar je prijem kanala 44, 48, kanal 36 tada nema ikakv prijem. Kada se antena okrene prema Ivanščici (vertikalno) prijem je dobar za kanale 44 i 36, dok 48 ima problema, prijem je, recimo na nekih 50%. Pretpostavljam da će mi trebati dvije antene i prikladno pojačalo, to sam uspio saznati, a u igri je i prigušivanje signala u jednom scenariju. Doznao sam da su to razmjerno jeftina pojačaja, međutim jel mi netko može dati kakav link na konkretan proizvod, da vidim o čemu se točno radi, jel to nešto tipa ovoga: 

http://www.kerman.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=5621&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=64

Dodanto, na koji način se izvodi to prigušivanje signala/kanala s pojedinog odašiljača?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dvije antene - kako?

Ovo ti je više pitanje za neki forum satelitske i slične tematike npr. novisf.com ili satelitskiforum.com

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Dvije antene - kako?
sp33d kaže...

Pozdrav ekipa!

Trenutno imam jednu antenu, na području sam D03 i imam problem s kanalom 48, Kalnik i Ivanščica. Ukoliko je antena okrenuta prema Kalniku (horizontalno), dobar je prijem kanala 44, 48, kanal 36 tada nema ikakv prijem. Kada se antena okrene prema Ivanščici (vertikalno) prijem je dobar za kanale 44 i 36, dok 48 ima problema, prijem je, recimo na nekih 50%. Pretpostavljam da će mi trebati dvije antene i prikladno pojačalo, to sam uspio saznati, a u igri je i prigušivanje signala u jednom scenariju. Doznao sam da su to razmjerno jeftina pojačaja, međutim jel mi netko može dati kakav link na konkretan proizvod, da vidim o čemu se točno radi, jel to nešto tipa ovoga: 

http://www.kerman.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=5621&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=64

Dodanto, na koji način se izvodi to prigušivanje signala/kanala s pojedinog odašiljača?

Kakvu uopće antenu imaš? 

Rokni običnu riblju kost van, na krov po mogućnosti (ili u potkrovlje, ako imaš, da smanjiš šansu udara groma) i malo se poigraj, pa ćeš bez problema sve hvatati.

Ove kombinacije s antenama i pojačalima zaboravi, pogotovo kaj ti pojačalo u većini slučajeva može prouzrokovati više problema nego koristi, pogotovo s današnjim kompliciranim modulacijama.

A prigušivanje  signala se ne izvodi nikak, izvodi se jedino ometanje (namjerno ili nenamjerno) emitiranjem signala iste frekvencije, ili scrambliranim signalom koji pleše po frekvencijama, pa velikom amplitudom ometa sve.

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice