DVB-T komplet

poruka: 6
|
čitano: 4.380
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
DVB-T komplet

Planiram si kupiti DVB-T reciver,antenu,kablove-sve sto mi je potrebno za montazu-znaci sve novo do max-800kn,ponesto se razumijem u to te si planiram sve sam spojiti,ali me zanima dali cu imat bolju digitalnu sliku ako imam dvije antene spojene na revicer ili je dovoljna jedna,te dali mi treba pretpojacalo za antenu???

Svaki komentar dobrodosao,unaprijed hvala!

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DVB-T komplet

Dvije antene ti nece popravit sliku, dovoljna ti je samo jedna antena (moze i sobna antena).

Pojacalo ti isto vjerojatno nece trebati (jedino u slucaju da imas veci broj korisnika (dvb-t recivera), onda bi trebao staviti pojacalo i razdjelnik).

Ako imas vec antenu montiranu na kuci, jednostavno kabel koji ti dolazi sa antene razdjeli na dva, jedan posaljes direktno u tv, a drugi na dvb-t reciver. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DVB-T komplet

Za primanje digitalnog signala ti treba DVB-T tuner koji imaš u gotovo svakom dućanu s elektroničom opremom (HG-Spot, Autronic.... itd)

Treba ti SCART kabal ili komponentni ovisno o modelu tunera.

Ovisno o tvojoj lokaciji ovisi i potrebna antena. Ako si u Zagrebu dovoljna je i sobna antena na tv-u a ako si dalje preporučam svima znanu riblju kost.

kvaliteta slike je uvjek ista tjs. bez šuma, jer na dvb-t signal ne utječu vanjski faktori (vjetar, kiša)

Imaš mogućnost primanja ovih kanala: HRT 1, HRT 2, RTL, NOVA TV i HRTHD promo ( za njega je potreban tuner koji ima podršku za mpeg-4 jer je obični tuner mpeg-2,no to nije bitno u ovom trenutku)

Uglavnom računica potrošenog novca je oko 300 kuna 

0 0 hvala 0
16 godina
DVB-T komplet

Hvala vam na odgovorima, planirao sam si uzeti Topfield TF 4000 T posto sam vidio da su taj uredaj svi ishvalili, ali ga u ducanu trenutno nije bilo(prodavac je rekao da je u dolasku) pa sam si odlucio uzet Quadro DT-802, platio sam ga 200kn, dodem ja doma sve spojim upalim nade mi on programe kad ono mogu rec da je slika K A O S Mršti se, mislim nije toliko losa ali znam kako bi trebala izgledati digitalna slika, nalazim se u zagrebu-sesvete, imam sobnu antenu koju sam spojio na taj reciver, sad mi je zao sta nisam pricekao dolazak Topfield-a, mogu samo zakljuciti da je uredaj-LOS, nemojte ga kupovati,pozzz

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
DVB-T komplet

Ja cuo da pojacalo ponekad moze unerediti signal.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: DVB-T komplet
netko,netkovic kaže...

Ja cuo da pojacalo ponekad moze unerediti signal.

Istina naime pojačalo pojačava sav signal pa tako i smetnje.

I don't need sex, T-com fucks me every day
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice