Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.381.221
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
ranko091 kaže...
dimax kaže...

Poz ima netko iz rijeke da koristi pokućni internet od telca, zanima me kakve su mu brzine i dali ima kakvih problema sa signalom?

imam ja. ali ti ja nisam mjerodavan jer živim preblizu odašiljača. kod mene sve radi skoro pa idealno. nikad puklo. brzine od 60 -130 mbita ovisno o opterećenju odašiljača. upload skoro konstantan 40-45 mbita.

4G MODEM Signal Strength:

RSSI -48 dBm,

RSRP -74 dBm,

SINR 30.2 dB,

RSRQ -5.5 dB

Je ovo blizu za repetitore, na dvije zgrade su neznam od koga su, pretpostavljam svi skupa

http://imgur.com/a/Sy89x

http://imgur.com/wQWTzQP

11 godina
dimax kaže...

Je ovo blizu za repetitore, na dvije zgrade su neznam od koga su, pretpostavljam svi skupa

http://imgur.com/a/Sy89x

http://imgur.com/wQWTzQP

Ovdje ti je mapa s repetitorima (makni pokrivenost i ukljuci show elements da lakse vidis koji su 4G repetitori.)

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.6.2017 12:45 (Zemljanin).
11 godina
neaktivan

Kakvo je stanje u Zagrebu? Preko bakra mi ne ide iznad 4mbita moj kvart zaostao jedno 10 godina.

Za 4g imam signal na mobitelu cca -85dBm u sobi, kod balkona -78dBm, a na balkonu oko -70dBm. Očekujem da će router još bolje signal primat? Imam direktnu vidljivost odašiljača na cca 200-250m, ali aplikacija kaže da sam spojen na neki u susjednoj ulici 150m daleko (nemam direkt vidljivost) iako mi se čini da laže jer s drugog prozora imam manji signal a u smjeru tog je. 

Napisao je netko da je s Črnomerca i da su mu brzine u padu kroz mjesec dana. Može netko ko je koristio/koristi u Zagrebu u kvartu s obiteljskim kućama (dosta manje ljudi nego zgrade) reć kakvo je stanje?

A ostale (tj. sve) bi pitao kakva je situacija s routerima? Koji je najbolji do 1000kn jer ne želim ugovor s njima potpisivat a čini mi se da se 850kn može bolje uložit nego u Huawei? Ispravite me ako sam u krivu. Ovaj sam našao, al nema gigabitni lan, ali svejedno bi spojio komp WLANom jer bi router bio na drugom kraju sobe, pa imam zadnje pitanje: Jesu wifi kartice od 200kn dovoljno stabilne za (teorijske) brzine do 100Mbita (brijem da će udaljenost bit 5m - lol)?

Hvala:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.6.2017 21:13 (akantic).

0 0 hvala 0
8 godina
Pucala mi je skroz veza dok nisam aplikacijom provjerio razinu signala.. signal mi je bio koma usprkos crticama na routeru.. zvao sam tele2 da mi vele preko kojeg stupa sam spojen.. locirao sam ga, iako nemam opticku vidljivost, smjestio sam router na tavan i okrenuo ga prema stupu i aplikacijom sam mjerio signal.. na slici vam je rezultat.. od onda nema pucanja veze..

0 0 hvala 0
8 godina
Evo i brzine

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nbrezovec 1 kaže...
Evo i brzine
nbrezovec 1 kaže...
Evo i brzine
nbrezovec 1 kaže...
Evo i brzine
nbrezovec 1 kaže...
Evo i brzine

Internet ti je toliko brz da su prošle četiri poruke. Ni speedtest nisi stigao stavit. 

15 godina
akantic kaže...

Kakvo je stanje u Zagrebu? Preko bakra mi ne ide iznad 4mbita moj kvart zaostao jedno 10 godina.

Napisao je netko da je s Črnomerca i da su mu brzine u padu kroz mjesec dana. Može netko ko je koristio/koristi u Zagrebu u kvartu s obiteljskim kućama (dosta manje ljudi nego zgrade) reć kakvo je stanje?

Dubrava - obiteljska kućica - optička vidljivost s odašiljaćem udaljenost cca 500m. Prije ADSL HT 10 mbits. Brzina tele2 (25.04.17) cca 60mbits trenutno (12.06.17) ovisi o opterećenosti stanice od 20 pa do 60 mbits. Uglavnom svuda oko mene je optika samo moja i još 10 ulica nema optiku. Po ovom se možeš orijentirati kakvo će ti biti stanje u tvom kvartu.

8 godina

Ma mobitel mi je zastekal... a ja sam nestrpljiv pa samo klikam... udaljenost od tornja po ovoj karti je oko 1950m

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.6.2017 22:52 (nbrezovec 1).
17 godina

Meni je 60mbps vrh trenutno (imam simicu 2 dana) i udaljen 2km od tornja. Biti ce nemgouce dobit 150 ikada :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
amd freak kaže...

Meni je 60mbps vrh trenutno (imam simicu 2 dana) i udaljen 2km od tornja. Biti ce nemgouce dobit 150 ikada :D

150 je moguće jedino ako stojiš ispod tornja i u tom trenutko niti jedan drugi korisnik Tele 2 koji je spojen na taj toranj ne koristi njihove usluge. Znači nikad.

Red tuge, red bijesa
9 godina

Uzea pokucni jutros ubacia karticu u mobitel dok ne nabavim ruter i sad mi dosa sms da mi je upaljen paket bezbroj gb ,cudno nesto.
edit: sad vidim na ugovoru da piše bezbroj gb(169) tako da je to valjda ok, nadam se da mi neće nakon 5 giga tražit reset(edit2- neće ).
speedtest je s mobitela na stolu s prosjećnim signalom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2017 13:43 (dabar_solta_V2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prodaje li tko od nezadovoljnih korisnika svoj router? Danas sam uzeo pokucni ali samo karticu.. koristi cu ga preko hotspota na mobitelu za pocetak.
sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moram priznati da me je teletina ugodno iznenadila. 

Na lokaciji gdje Vip ne ide preko 15 Mbita, brojke su sljedece: http://beta.speedtest.net/result/6374217758

*ovo je test dok sam nakacen wirelessom na modem

http://www.winblogs.net
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izmjeri preko kabela. Moglo bi ići i više.

14 godina
neaktivan

Znam da, sad mi je tlaka provlaciti kabel :D  Probam kasnije malo :)

http://www.winblogs.net
11 godina
neaktivan

Jesu to ove besplatne kartice ograničene prije bilo kakve aktivacije paketa ili mogu ovakav internet očekivat i s pokućnim? Ne ide mi 4g preko 10mbita, a 3g preko 20mbita, u Zagrebu sam, kompletno prekriven 4g-om 200m od odašiljača -70dBm.

Zapravo ne znam ni kako radi internet kad sam onih 30mb odmah potrošio. -edit: ima neki dodatni podatkovni paket nemam pojma od kud

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2017 0:53 (akantic).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nadoplatio račun bonom i automatski mi se reaktivirala Surf1 tarifa. Uz to dobio sam 1 GB iz one promocije, te još 1 GB za koje ne znam stvarno otkud mi. Znači sad imam 1000 min/SMS i 3 GB interneta za 39 kn. 

Naplaćuje mi se uspostava poziva zbog toga što je to stara tatifa, ali nema veze jer pozive rijetko koristim. 

0 0 hvala 0
15 godina
Marko :D kaže...

Nadoplatio račun bonom i automatski mi se reaktivirala Surf1 tarifa. Uz to dobio sam 1 GB iz one promocije, te još 1 GB za koje ne znam stvarno otkud mi. Znači sad imam 1000 min/SMS i 3 GB interneta za 39 kn. 

Naplaćuje mi se uspostava poziva zbog toga što je to stara tatifa, ali nema veze jer pozive rijetko koristim. 

Istu tarifu koristim i ja i sam ne znam odakle mi ta 1 GB ali uvjek dobijem.Mislim da svi koji imaju stare tarife trebali bi voditi racuna da ih ne izube.Nove tarife  na bonove nisu loše ubiti približno su cjenama kao i kod drugih operatera

12 godina
neaktivan

Na koji nacin da zatrazim probni rok pokucnog interneta? Zivim u mjestu Hlevnica i neznam bi li to sljakalo...

0 0 hvala 0
9 godina

Ima li netko sa pokućnim da mu nasumično pukne veza? Ja streamam na twitch i pukne veza odjednom. Inače je signal super. Zašto pukne, nemam pojma. 

Dux Croatorum
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Marko :D kaže...

Meni je stigao SMS da Smart 3GB (1000min + 0.29 kn uspostava) umjesto prijašnjih 35kn košta 40kn, ali se dobiva dodatni 1 GB tako da izgleda da mjenjaju stare tarife

15 godina
neaktivan

Ček, koliko od te 3 GB interneta ja mogu koristiti u roamingu? 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

I dalje mi nije jasno što pokušavaju postići gomilanjem internetskog prometa u paketima. Srednjem potrošaću kao meni su dovoljna 2GB mjesečno, ostatak tako ionako propadne a ne pale me fore da imam svega u izobilju. 

Podizanje cijene smart tarife im je bezveze potez, taman da i poduplaju promet, jer tu tarifu koriste korisnici koji gledaju na svaku kunu i koji su zbog 5kn spremni natezati se do mile volje pa i mijenjati operatera.

7 0 hvala 0
15 godina

HG Spot antena akcija. Ovo je kompatibilno sa pokućnim? Valja što?

Red tuge, red bijesa
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.6.2017 17:49 (Ferritin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Ferritin kaže...

HG Spot antena akcija. Ovo je kompatibilno sa pokućnim, valja što?

2.4GHz - pokućni radi na 1.8GHz ili ti 1800MHz

16 godina
neaktivan

sad malo kopam, tražim neke podatke o ruralnim naseljima i 800mhz odašiljačima. i sjetim se da uhf antene moraju hvatat taj signal, čak postoje 4g uhf antene koje imaju filter za sve iznad 800mhz.

ima li netko u ruralnom udaljenom mjestu, a da je voljan testirat? ja ću svejedno naručit par konektora i kabela. ali ako netko ima već sad neka proba ako ima vremena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

sad malo kopam, tražim neke podatke o ruralnim naseljima i 800mhz odašiljačima. i sjetim se da uhf antene moraju hvatat taj signal, čak postoje 4g uhf antene koje imaju filter za sve iznad 800mhz.

ima li netko u ruralnom udaljenom mjestu, a da je voljan testirat? ja ću svejedno naručit par konektora i kabela. ali ako netko ima već sad neka proba ako ima vremena.

UHF antene imaju filtre koji blokiraju LTE signal kako ne bi uzrokovao smetnju. Skidanjem tog filtra će ga svakako primati, ali mislim da ne trebaš očekivati neke značajnije rezultate jer je to ipak kraj radnog sprektra antene i filtri su potrebni jer je na nekim područjima LTE signal jači od TV signala, pa može uzrokovati interferenciju.

Dodatni problem s tim antenama je u impedanciji. TV antenski sustav je na 75 ohma, a LTE na 50 ohma, što znači da ćeš imati jake refleksije na prelazu sa jednog sustava na drugi, što će značiti da će se javljati smetnje, a u ekstremnom slučaju, refleksija odaslanog signala se može vratiti u modem i oštetiti prijemni dio.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

UHF antene imaju filtre koji blokiraju LTE signal kako ne bi uzrokovao smetnju. Skidanjem tog filtra će ga svakako primati, ali mislim da ne trebaš očekivati neke značajnije rezultate jer je to ipak kraj radnog sprektra antene i filtri su potrebni jer je na nekim područjima LTE signal jači od TV signala, pa može uzrokovati interferenciju.

Dodatni problem s tim antenama je u impedanciji. TV antenski sustav je na 75 ohma, a LTE na 50 ohma, što znači da ćeš imati jake refleksije na prelazu sa jednog sustava na drugi, što će značiti da će se javljati smetnje, a u ekstremnom slučaju, refleksija odaslanog signala se može vratiti u modem i oštetiti prijemni dio.

LTE band 20

uplink 832– 862mhz

downlink 791– 821mhz

a antena koju gledam ima filter 811-862mhz, znači bez tog filtera. prima skoro cijeli spektar band 20.

znači samo prišarafit 50 omski kabel i sma konektor. čisto za test.

9 godina
Mogu ja sa sdr prijemnikom testirat 800mhz jeli ima signala, ali sutra tek.

Jeli okruglo 800 ili 800.nesto ?
16 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Mogu ja sa sdr prijemnikom testirat 800mhz jeli ima signala, ali sutra tek.

Jeli okruglo 800 ili 800.nesto ?

LTE band 20

uplink 832– 862mhz

downlink 791– 821mhz

od 791 do 862.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice