Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.379.437
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
dabar_solta_V2 kaže...
ranko091 kaže...
...

kako misliš di dam? pa tko to radi? koja struka?

sam radiš cad dio , onda taj cad dio šalješ firmi šta radi fizićke ploče. imaš od kineskih proizvođača od 25kn za 10x10cm/kom do made in usa i pozlaćenih 250+kn/kom.
ako ti treba pošaljem ti jedan komad free ako se pokažu ispravne.

a tako to. ja mislio to neki naši rade.

a ovo ako ćeš slat pošalji nekome tko ti je bliže. ja si uvijek mogu kad uhvatim vremena sklepat onu normalnu yagi antenu. ti samo daj malo testova kad budeš.

8 godina
neaktivan

Evo me opet. Ja sam isto uzeo Asus 4G-AC55U i makar je skupo, osjeti se bar mala razlika.
Ne pucketa mi net kak zna na Huawei ruteru. Imam veću kontrolu nad ruterom i ima puno više opcija.

Tele2 antena mi nije ništa pomogla, mozda ode signal za 1-2 dBm u minus, ali to je uglavnom to.

Stigla mi je i antena sto je linkao ivic55 (http://www.ebay.com/itm/331974253033)
I sad spojim ja to na Huawei router na tavanu i sve isto, ko da je ni nema (makar je stavljeno u postavkama da koristi Ext1)
Tak da mi nije jasno u čemu je problem

Ruter je na najvišoj točki na tavanu, antena okrenuta prema bazi (koja je nekih 1,5km od mene).
Brzina mi se uglavnom kreće od 30-40 down; 10-30 up

Ovakvo je trenutno stanje signala na Asus ruteru: http://i.imgur.com/E5LfwIV.png
Nekak mi se čini da je to max što mogu dobit čak i da imam spojene antene unutar tavana..
Vani na otvorenom bi možda bolje funkcioniralo, ali nisam u mogućnosti instalirat trenutno.
Jel pametno stavljat kocku ili yagi antenu na krov, što mislite?

Asus ruter ima male sma konektore, tako da sam morao naručit ove konektore: https://shop.technofix.uk/sma-female-to-female-coupler-sma-f-to-sma-f

Javim kad isprobam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 21:07 (Potzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Potzo kaže...

Vani na otvorenom bi možda bolje funkcioniralo, ali nisam u mogućnosti instalirat trenutno.
Jel pametno stavljat kocku ili yagi antenu na krov, što mislite?

pa ako je krov tvoj. onda da. pitanje je samo kako ćeš to postavit. jer ni prvi ni zadnji put da sam čuo da udar grom sprži sve živo preko antene koja nije propisno postavljena. (uzemljena, i dobro plastificirana)

8 godina
neaktivan

Imam veći zidani dimnjak obložen s limarijom, mozda bi najmanji rizik bio s kockom tamo..

Ali najrađe ne bih uopće stavljao na krov... Zapravo bi trebao testirat prvo da vidim jel ima uopće smisla

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
jeli možeš molim te izmjerit dužinu elementa na toj anteni, ovako sa slike mi ne izgleda da su oko 7-8cm koliko trebaju bit na 1800mhz anteni, to bi objasnilo zašto ne vidiš pojaćanje, -jer je pojaćanje na nekoj višoj frekvenciji :D
15 godina

Sad doso na komp i nece mi internet uopce, ova zadnja lampica mi samo blinka.. ova 2. Plava kao i uvijek, sta bi to moglo bit, restarto sam ga al isto je

Edit: evo upravo cim sam napiso je proradilo, neki prekid izgleda po prvi put u mjesec dana koristenja

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:34 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Potzo za ovu antenu koju si kupio preko ebaya navodi se da radi za Frequency Range:698~960MHz /1710~2690MHz.

Navodi se pitanje jel to uopće moguće za yagi antenu da pokrije toliki opseg koliko znam nema yagi tv antene koja bi pokrila cijelo UHF područje.

Velika je razlika od 698 do 2690 mhz a ako je takog izgleda kao na slici elementi su ujednačeni i prije će biti da radi na jednom od tih frekvencija.

Reflektor je najduži element i odmah je iza dipola zračećeg elementa.

1800 Mhz = reflektor je 80 mm

900 Mhz = reflektor je 161 mm

Područje od 1710 do 2690 Mhz (980 Mhz) je isto veliko mislim da ni to jedna Yagi antena nemože kvalitetno pokriti.

1710 mhz = reflektor 85 mm

2690 mhz =  reflektor 54 mm

Usporedba za TV UHF područje koje je u rasponu od 512/806 mhz (294 Mhz) nema yagi antene koja to može pokriti.

Izmjeri i znat ćeš odmah.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 3:20 (lord22).

2 0 hvala 0
12 godina

Točno je da Yagi to nemože pokriti pogotovo ta sa e-bay sa izmišljenih 25dBi :D

Par postova prije isto tako nemoguća "Yagi" na PCB ...

Jedina antena koja može pokriti sve mobilne bandove  je LPDA ali ima ograničenu dobit od 7dBi max ako je za sve bandove.

Ako npr. uzimaš LPDA samo za VIP homebox  biraš za 800-900MHz a kod TELE2 za 1800MHz i tada može imat do 9dBi max.

Normalno za jedan band valja i Yagi ....  samo paziti kod kupnje (pogotovo njuškalo , e-bay itd.) na dimenzije elemenata kao što kolega

gore reče (dužina elemenata je nešto kraća od polovice valne dužine)

valna dužina (m) = brzina svjetlosti (300 000) / frekvencija (kHz).

Yagi za jedan mobilni band imaju daleko veću dobit nego LPDA  npr. 15-18dBi (ali nikako 25 dBi).

ps:

Ja nikada nebi uzimao na ugovor mobilnu mrežu ako im je bazna stanica u urbanoj sredini dalja od 500m.

Napomena onima koji bi se spajali na takav ruter preko wifi umjesto LAN-a  je da uzmu makar te "kocke" ili "vesla" na par metara  koaksa

jer time smanje utjecaj međusobnih smetnji em polja čime se dobije nešto na brzini.

8 godina
neaktivan
lord22 kaže...
Izmjeri i znat ćeš odmah.

Evo mjera..

http://i.imgur.com/SAYteEP.jpg

Nije to dobro, kaj ne?

Imate neku preporuku za antenu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 9:12 (Potzo).
9 godina
Zasto je nemoguca yagi na pcb? Jedina razlika je da je s manje elementi pa samim tim i manjim pojacanjem.
16 godina

Potzo ne nije dobro ta ti je za višu frekvenciju 2100-2200 mhz tu negdje.

Evo ja sam u čekanju kabla sa ebaya da pokapčam dvije home made lpda antene te postavim ih na mojih 1,5 km optičke vidljivosti (nije potrebno postavljanje iznad krova) od odašiljača koji je cca 60m od tla što i nije nešto zahtjevno siguran sam da će to da odrade na bolje 100%.

Cilj mi je otići na prijateljevu farmu koja je na 8,5 km od dotičnog odašiljača i tu izvršiti testiranje u svim položajima i razmacima između antena, s jednom antenom dvije itd.

Svako malo voljan i vičan sa pomičnom mjerkom stupnom bušilicom kirnerom čekićem fleksom pilom za metal je u mogućnost napraviti antenu bilo yagi ili LPDA

npr. strojopromet ima dobar izbor profila, oni profili što nama trebaju za izradu su mali i lagani a cijene se vežu za kg znaći skoro pa djaba.

A drugo je gdje to montirati svako od nas ima drugačiju lokaciju kuću mjesto stolnog računla ili laptopa mobitela itd.

Kod mene npr. ruter u tavan 2x2,5 m kabla do njega od njega lan cca 15m do

swicha  --- stolno računalo

\ --- televizor ne volim da mi plex radi preko wi-fi-ja, voila i to je to ako nema neke dobiti sve ćete znati i dobre i loše vjesti bez šminke.

Poanta ovog topika je pronaći voljnoga i vičnog s njim popiti napiti se otrjezniti ponovno popiti  popričati podružiti po završetku ponovno popiti  i imat ćeš sigurnu i provjerenu stvar a ne neku kina malezija filipini kambođa vijetnam .

ILI

ako ne voliš popričati i podružiti se imaš u mom postu negdje ne daleko od ovog linkove za antene pa si vidi što bi ti odgovaralo

Zašto panel antene dipoli su precizno izrezbareni na bakrenoj ploći a više frekve zahtjevaju preciznost ako ćemo biti sitničavi

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 11:03 (lord22).

5 0 hvala 0
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Zasto je nemoguca yagi na pcb? Jedina razlika je da je s manje elementi pa samim tim i manjim pojacanjem.

Nisam rekao da nije moguća Yagi na PCB ali za to što i koliko vidim na slici  nema veze sa yagi...gornja polovica PCB je bez-veze , doljnji dio  neznam ni gdje je dipol ni kako je prilagođen (otvoren, zatvoren , gama, T ili nešto drugo ??) na 50ohma impedancu , ni što su te 4 rupe  među elementima....ako imaš neki nacrt ili se više vidi sa druge strane stavi sliku.

9 godina
zanimalo me samo zasto mislis da nevalja.nisam bia siguran,sad znam da otprilike pricas.

Necu stavit sliku donje strane sry.
8 godina
neaktivan
Ej ekipa treba mi jedan savjet.

Planiram na Hvaru prodavati jednu uslugu gdje ću turistima na mobitel slati fajlove (200mb -2 gb) sa svog mobitela i potrebna mi je sto brža wireless opcija slanja jer će tih fajlova biti puno.

Zanima me što mi je činit?
Mobitel podržava 4g lte pa me zanima koju uslugu (paket, bonove ili što već) da uzmem?

Puno hvala! :D

0 0 hvala 0
12 godina
Diazz72 kaže...

Počela sr***, tjedan i po sve OK Ping: 10-15, DL: 70, UP: 45...da bi sada brzina pala na PING: 80, DL: 0.57, UP: 12,21

http://www.speedtest.net/result/6289068536

Zovem službu za korisnike, ukratko nemaju pojma zašto je brzina pala...experimentalna usluga padovi su mogući.

Ovo traje već par sati, nadam se da će popraviti u suprotnom morati ću raskinuti uslugu i vratiti se na staro.

Skoro mj. dana prošlo, problem i dalje prisutan

http://beta.speedtest.net/result/6345655636

16 godina

Nista cudno, God knows koliko ima novih korisnika oko tebe :) brzina s repetitora se dijeli na broj korisnika u navedenom trenutku korištenja. Tough luck

Zamisli 100-150 usera na repetitor koji ima 150mbps.. uzas. Kod mene sve kao prvog dana još uvijek :)

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
mrsmith kaže...

Nista cudno, God knows koliko ima novih korisnika oko tebe :) brzina s repetitora se dijeli na broj korisnika u navedenom trenutku korištenja. Tough luck

Zamisli 100-150 usera na repetitor koji ima 150mbps.. uzas. Kod mene sve kao prvog dana još uvijek :)

Pa da, ja sam centar grada...no baš zato kaj je centar grada trebali bi srediti infrastrukturu da može podnijeti 100-150 korisnika!!

16 godina
I meni je zadnjih dana veza malo u banani. Ne znam kako ali slabo mi hvata 4g. U pocetku je bilo odlicno ping 10-20 sad je oko 80-100.Izgleda da cu trebat antenu nabavit samo ne znam koju ? Ja sam na samom jugu hr.

0 0 hvala 0
12 godina
gladni kaže...
I meni je zadnjih dana veza malo u banani. Ne znam kako ali slabo mi hvata 4g. U pocetku je bilo odlicno ping 10-20 sad je oko 80-100.Izgleda da cu trebat antenu nabavit samo ne znam koju ? Ja sam na samom jugu hr.

Ma ako je do njih nece ti ni satelit pomoci, ja sam nekih 50-100m udaljen od repetitora, signal mi hvata na max i opet imam kaj imam!!

Sat-dva dnevno bude OK i onda opet banana, nis moram zvati u PON. HAKOM i vidijeti imam li pravo otkazati ugovor s obzorom da je ova brzina banana!

EDIT: JBT ovo je gore nego da sam na gradski WiFi spojen!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 14:40 (Diazz72).
16 godina

Ja sam bas iz tog razloga uzeo bez ugovorne obaveze.. naucio sam gradivo nakon 2 godine koristenja THT 4G-a :) .. s 4G nikad nisi siguran.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
mrsmith kaže...

Pa da, ja sam centar grada...no baš zato kaj je centar grada trebali bi srediti infrastrukturu da može podnijeti 100-150 korisnika!!

Misliš da oni ne bi željeli pustiti veću brzinu interneta? Bi, ali im to frekvencijski opseg trenutno ne dopušta. Vip i HT imaju veći frekvencijski opseg i upravo iz toga razloga mogu pustiti brzinu 262.5 Mb/s i to samo u većim gradovima Hrvatske. Netko je na forumu rekao kako bi uskoro trebali podići taj frekvencijski opseg i povećati brzine, ali nitko ne zna da li je ta tvrdnja točna i ostale detalje. 2019. je najavljen prelazak na DVB-T2 i prepostavlja se kako će neiskorišteni dio spektra otići mobilnim operaterima.

Tele2 je najmanji operater u Hrvatskoj (po broju korisnika) i zadnji je došao u Hrvatsku tako da od njih ne možeš očekivati da će biti kao HT i Vip. Tele2 u svakom slučaju treba čestitati jer su se osudili napraviti nešto što HT i Vip nisu, a to je ponuditi pravi flat preko mobilne infrastrukture.

8 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
mrsmith kaže...

Sve to stoji al mene zanima što je sa onih 100 i kusur korisnika koji su na tom istom repetitoru, po logici i oni bi trebali imat isto njesra al kolko vidim baš nitko se ovdje od njih ne nadovezuje tako da ima tu garant još nešto

15 godina
neaktivan
gd2 kaže...
Diazz72 kaže...
mrsmith kaže...

Sve to stoji al mene zanima što je sa onih 100 i kusur korisnika koji su na tom istom repetitoru, po logici i oni bi trebali imat isto njesra al kolko vidim baš nitko se ovdje od njih ne nadovezuje tako da ima tu garant još nešto

Meni je to isto malo sumnjivo. Neka proba ubacit karticu u mobitel i vidjet brzinu interneta; možda mu router ne valja.

9 godina
Marko :D kaže...
...

Misliš da oni ne bi željeli pustiti veću brzinu interneta?Bi, ali im to frekvencijski opseg trenutno ne dopušta. Vip i HT imaju veći frekvencijski opseg i upravo iz toga razloga mogu pustiti brzinu 262.5 Mb/s i to samo u većim gradovima Hrvatske. Netko je na forumu rekao kako bi uskoro trebali podići taj frekvencijski opseg i povećati brzine, ali nitko ne zna da li je ta tvrdnja točna i ostale detalje. 2019. je najavljen prelazak na DVB-T2 i prepostavlja se kako će neiskorišteni dio spektra otići mobilnim operaterima.

Tele2 je najmanji operater u Hrvatskoj (po broju korisnika) i zadnji je došao u Hrvatsku tako da od njih ne možeš očekivati da će biti kao HT i Vip. Tele2 u svakom slučaju treba čestitati jer su se osudili napraviti nešto što HT i Vip nisu, a to je ponuditi pravi flat preko mobilne infrastrukture.

zavisi di, negdi su i bolji...problem je šta tcom(slika) na nekim mjestima još koristi opremu od kad se zva cronet šta se može vidit po skinutoj naljepnici ako se bolje pogleda hahah,zezam malo sigurno se nešto hardvera izmjenilo tu u međuvremenu ali i dalje je na većini manjih mjesta ko tu 2g signal, zašto? zato jer ne žele ulagat.20 metara od ovoga je 4g odašiljać od teletine. vip ima 3g signal tu.

teletina ulaže u hardver oćito više od ove obe dvi firme skupa,zato i mislim uzet pokućni..

15 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

zavisi di, negdi su i bolji...problem je šta tcom(slika) na nekim mjestima još koristi opremu od kad se zva cronet šta se može vidit po skinutoj naljepnici ako se bolje pogleda hahah,zezam malo sigurno se nešto hardvera izmjenilo tu u međuvremenu ali i dalje je na većini manjih mjesta ko tu 2g signal, zašto? zato jer ne žele ulagat.20 metara od ovoga je 4g odašiljać od teletine. vip ima 3g signal tu.

teletina ulaže u hardver oćito više od ove obe dvi firme skupa,zato i mislim uzet pokućni..

Tele2 je od prihoda koji su imali dali nadograditi svoje bazne stanice i postaviti novu Huawei opremu. Sve što su obećali napravili su i zato oni za mene ostaju broj 1.

10 godina
neaktivan
Marko :D kaže....

Tele2 je od prihoda koji su imali dali nadograditi svoje bazne stanice i postaviti novu Huawei opremu. Sve što su obećali napravili su i zato oni za mene ostaju broj 1.

Ok, skužili smo da si fan mlade teletine. Super je to što su oni za tebe broj 1, za one kojima puca veza i imaju download 0.5 vjerojatno su broj 86.

Tvoje komentare ne mogu uzeti u obzir jer nisi objektivan. Nisam našao nijedan tvoj post koji ne ide teletini na mlin. Tako da, vidim da indirektno daješ sve od sebe da mase pohrle po taj pokućni, koji, čitajući ovu temu od početka, nije bogznašto. Oni koji su u početku ponosno postavljali speedtestove, danas su "pokisli". 

Ljudi ulažu u antene, rutere, da bi na kraju dobili istu stvar. Pucanje veze je i dalje prisutno, brzinu kod ovog tipa interneta ti nitko ne garantira. Danas imaš 100/40, za mj dana pitanje hoćeš imati 10/5, kad se masa prikači.

Pokućni internet uzima stvarno onaj tko mora. 

Ovo je realan zaključak čitajući ovu temu.

15 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Ok, skužili smo da si fan mlade teletine. Super je to što su oni za tebe broj 1, za one kojima puca veza i imaju download 0.5 vjerojatno su broj 86.

Tvoje komentare ne mogu uzeti u obzir jer nisi objektivan. Nisam našao nijedan tvoj post koji ne ide teletini na mlin. Tako da, vidim da indirektno daješ sve od sebe da mase pohrle po taj pokućni, koji, čitajući ovu temu od početka, nije bogznašto. Oni koji su u početku ponosno postavljali speedtestove, danas su "pokisli". 

Ljudi ulažu u antene, rutere, da bi na kraju dobili istu stvar. Pucanje veze je i dalje prisutno, brzinu kod ovog tipa interneta ti nitko ne garantira. Danas imaš 100/40, za mj dana pitanje hoćeš imati 10/5, kad se masa prikači.

Imam i ja par zamjerki Tele2, bez brige. Evo par:

• nema flat na bonove
  • slagalica mi se ne sviđa (bolja je od Bonbona)
  • naplaćuje se uspostava poziva za bonove
  • bonus kune traju samo 30 dana
  • nedostatak odabira samo razgovora/SMS-a na pretplati

Pa dobro jutro da pokućni internet uzimaju samo oni koji žele brži internet. Meni nema smisla uzimati pokućni jer imam optiku 100/100. Nitko nikoga ne sili da uzme pokućni, ako hoće neka proba, ako neće neka vrati. Ako netko ima malu brzinu, neka uzme Vip Homebox i to je to. Jest da ima 100 GB mjesečno i neograničen internet po noći, ali bolje išta nego ništa.

Tele2 je nekako najbolji omjer cijene i kvalitete. Dosta toga dobiješ za relativno jeftinu cijenu. Kad usporediš cijene HT-a i Vip-a kao i sadržaj njihovih tarifa s Tele2, Tele2 ispada bolji i jeftiniji. Ne znam što drugo da ti kažem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 18:11 (Marko :D).
16 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

točno tako. ja znam da unutar 2-5 godina neću dobit jače od 14 mbita koliko sam imao kod optime. predaleko sam od centrale i nema mi spasa. ja to znam. i ovo sa tele 2 mi je super. ako ništa bar privremeno riješenje.

ali uvijek ti ostaje opcija testiranja i procjene hoće li se kroz dogledno vrijeme nakačit još milijun ljudi na isti odašiljač. nije idealno ali šta je tu je. ako imam izbor davat za 14 mbita 180 kuna ili za 100 -140 mbita 170 kuna, kod mene je računica jasna.

zato svi koji baš moraju uzimat neka uzmu sa rezervom. možda kroz koju godinu ukinu do kraja 2G spektar pa možda zaživi 5G. vidjet ćemo.

10 godina
neaktivan

Ne znam što si to plaćao Optimi 180kn.. Iskon Vdsl 50/10 košta 179kn, Optima mora biti još jeftinija. Iskon optika košta mislim 189kn 80/40. Ja sam na Martinkovcu i dobio sam obavijest, da iduće godine dolazi optika koja će pokrivati ovo naselje, uključujući cijele Srdoče.

Kužim da na tvojoj lokaciji vjerojatno nije ni vdsl dostupan pa si uzeo pokućni. Kod vdsla-a barem znaš, po svojoj parici, koju možeš postići i imaš "zagarantirano". Kod pokućnog ne znaš ništa. 

Ja sam ozbiljno razmišljao o ovom pokućnom, ali sam sve više vas čitaući, ohladio od toga.

169kn/mj po meni nije povoljna cijena bilo kakvog interneta, jer, kažem, 180-190kn je optika. I još uz tih 169kn/mj moraš kupiti svoju opremu sa kojekakvim antenama. Jednostavno mi nije primamljivo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 18:23 (matrix777).
10 godina
neaktivan

Imam i ja par zamjerki Tele2, bez brige. Evo par:

• nema flat na bonove
  • slagalica mi se ne sviđa (bolja je od Bonbona)
  • naplaćuje se uspostava poziva za bonove
  • bonus kune traju samo 30 dana
  • nedostatak odabira samo razgovora/SMS-a na pretplati

Ideš krivim smjerom, govorimo o pokućnom internetu, ne globalno..

Ajde probaj ovako:

1. 1) pucanje internetske veze prisutno kod većine korisnika
  2. 2)
  3. 3)
  4. 4)
  5. 5)...

Probaj mi pomoći popuniti preostalo... Ako misliš da nema dalje, nisi čitao temu uopće? :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice