Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.378.912
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ljudi jel vama geolokacija IP adrese u Estoniji..naime problem je kada se se idem logirat na paysafe posalju mi mail da se netko hoce prijavit iz Estonije i ne mogu se ulogirat?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
pavky kaže...

Ljudi jel vama geolokacija IP adrese u Estoniji..naime problem je kada se se idem logirat na paysafe posalju mi mail da se netko hoce prijavit iz Estonije i ne mogu se ulogirat?

moja sestra gleda neke djecje emisije na rtlovoj stranici pa izbacuje da nije dostupno za "moju zemlju" (predpostavljam da me baca u svedsku ,tako mi izbacuje i u igrama na mobu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.5.2017 12:50 (loky4i4).
9 godina
neaktivan

I speedtest izbacuje da se spajamo iz Telia mreže a ne Tele2 Hrvatska, vjerojatno Tele2 tamo ima neki NAT i od tamo promet kreće javnom IP adresom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
wAlpha kaže...

I speedtest izbacuje da se spajamo iz Telia mreže a ne Tele2 Hrvatska, vjerojatno Tele2 tamo ima neki NAT i od tamo promet kreće javnom IP adresom.

da. tele2 se spaja privatnim linkom u švedsku u teliu i o tamo dalje ide prema europi. ako netko zna zašto, rado bih čuo taj odgovor.

17 godina
neaktivan

Omg potpisao sam ugovor na 2 god,prvi dojam odusevljen brzina 70-80/30 medutim sada sam lagano razocaran,svaki drugi dan veza pukne pa moram ponovno ukljucivat ruter sad i ta geolokacija IP adrese nemogu se logirat na neke servise a vjerovatno kada igram fifu online bira mi protivnike blizu Estonije pa je i ping los..steta bas sam razocaran

0 1 hvala 0
9 godina

evo moj speedtest. Dosadašnja brzina mi je bila kod trenutnog ISP-a 5Mbit DL, 1Mbit UP. Tako da znate koliko sam se preporodio. Btw ako nekoga zanima a još uvijek ne zna, ona tarifa bezbroj GB zaista jest flat. Događa se sljedeće ako premašite 1TB (1024GB) u obračunskom mjesecu.  1. Bivate usmjereni na Tele 2 stranicu na kojoj vas čeka obavjest da ste premašili 1024GB. 2. Nastavljate surfati, skidati, stremati pri punoj brzini i po cijeni koju plaćate za mjesečnu pretplatu (169kn). Jedina razlika jest što će vam u obračunskom mjesecu Tele 2 ograničiti brzinu na 1Mbit u razdoblju između 18-23 sata, i to samo ako bude potrebe za time. Tj. ako mreža bude jako opterečena. 

Dux Croatorum
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Ja imam problem s ovim, uzo sam neki dan s ovim B315 routerom, spajam desktop Ethernetom, sve drugo wireless , problem mi je kad god je neka manipulacija na Ethernetu uvijek se zbloka do kraja, znaci sve radi OK na portu 1 recimo, ali ako restartam PC ili ugasim,upalim, ili samo da izvucem kabal i vratim nazad Ethernet se kompletno zbloka i dobivam Cable unplugged.

Jedino sto radi je kad vratim router na tvornicke postavke i stavim kabal u drugi port onda proradi, isto tako ta zamjena radi samo na portovima 1 i 4 , ove druga 2 ko da i ne postoje.
Sve postavke su ono na Default kako dojde s routerom prvog dana.

Jel imao netko ovakvih problema, i jel ja trebam sad nesto tu slagat i namjestat ili je router u banani ? 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Meni su 3 uređaja spojena preko switcha i nemam problema (mislim se bih li izbacio switch, ali me zeza duljina kablova, pa mi ovako zgodnije) i nikad problema. Komp i mrežni disk imaju statičku IP adresu van dhcp rangea, a TV dobija preko dhcp-a.

Pokušaj sa statičnim adresama.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
8 godina
neaktivan
Radio je prvih tjedan dana sada vise ne radi vec 24 sata ne zeli se spojit na internet, a dok stavim karticu u mobitel npr onda radi a lampice na ruteru normalno svijetle.
Veselje je kratko trajalo 😂

0 0 hvala 0
12 godina

Se dešava nekome ovo nakon što mi stream postigne 40 mbps nakon 2 - 3 min ostanem kompletno bez neta i moram resetirati uređaj, te onda net radi sve dok opet ne postigne tak neku brzinu!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

i meni se dogadja nesto slicno, imam 2 kompa spojena lan kablom, nakon postizanja brzina vise od 55-60 dolazi do dugih loadanja stranica i stekanja u online igrama

pretpostavljam da se mreza-odasiljac gusi te nastaju problemi

jedino rijesenje vidim ogranicavanje brzine na lan1 cca 30/15 te lan2 15/10 tada bi se trebalo ustabiliti jer ne postize te brzine te nebi trebalo doci do gusenja veze

e sad, ima li tko kakavu ideju da se brzine ogranice, u postavkama huawei routera ne nalazim nista po tom pitanju

16 godina
neaktivan
phanteks kaže...

jedino rijesenje vidim ogranicavanje brzine na lan1 cca 30/15 te lan2 15/10 tada bi se trebalo ustabiliti jer ne postize te brzine te nebi trebalo doci do gusenja veze

e sad, ima li tko kakavu ideju da se brzine ogranice, u postavkama huawei routera ne nalazim nista po tom pitanju

možda ne možeš na ruteru. ali možeš na svom kompu limitirat. https://www.netlimiter.com/

12 godina

Nece ti to pomoc jer ako ti router postize brzinu 40+ nije bitno dali samo preko jednog porta ili dva opet će te gušiti...tj. blokirati!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Mateo13 kaže...
Radio je prvih tjedan dana sada vise ne radi vec 24 sata ne zeli se spojit na internet, a dok stavim karticu u mobitel npr onda radi a lampice na ruteru normalno svijetle.
Veselje je kratko trajalo 😂

Pozdrav!

Tako je i meni slicno radilo, ja ga ugasim, ako ne pomaze resetiram i izvadim Lan pa ga ponovno vratim! Ne pustam ga na miru dok ne proradi znalo mi se to desiti i po vise puta na dan!Za sada radi ok, jedino mi pucketa mreza, nekad vise nekad manje! Za gaming od kada je doso flet pucketa!Nikada nisam primijetio brzinu vecu od 45-25, pretezno 25-10 i slabije! Dok ne kupim LTE antenu, mislim da nece biti bolje!

Ili predjem na Vip!?

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
16 godina
neaktivan
veseli007 kaže...

Ili predjem na Vip!?

pa ako ti "flet" od 1tb nije potreban, a na vip-u imaš puno bolji signal, zašto ne.

meni od prvog dana nije zaštucalo niti jednom. mada imam jako dobar signal i vidljivost prema anteni. tako da ja recimo ostajem. optimu ću pogasti kad istekne.

11 godina

Nije mi potreban 1T, za sada je to previse, za Vip kada se dogovorim sa bratom, jos nekih 15dana, do kada nam traje T2 ugovor! Vijerovatno je do moje microlokacije, trebam dobro odvagati, kupiti antenu za 60e, ili vidijeti sa Vipom!

Kazem ne odlucujem sam!  

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2017 7:38 (veseli007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pavky kaže...

Meni javlja da sam u Hrvatskoj, ali na mobilnoj tarifi sa bezbroj gb, ne pokucni.

edit: moguce je da su dio ip adresa dodjelili hrvatskom tele2, ali da whois update tih opsega adresa traje dugo, pogotovo sto i servisi koji rade geolokaciju moraju updateati svoje baze

% Abuse contact for '83.188.128.0 - 83.188.159.255' is ''

inetnum: 83.188.128.0 - 83.188.159.255
netname: GPRS-TELE2-HR
descr: Mobile Services
descr: **********************************************
In case of improper use originating from our
network, please mail Tele2 Security at
<>
country: HR
language: HR
geoloc: 45.79816953017268 16.0400390625
admin-c: SWIP-RIPE
tech-c: SWIP-RIPE
status: ASSIGNED PA
notify:
mnt-by: SWIPNET-LIR-MNT
created: 2015-02-26T13:53:01Z
last-modified: 2015-02-26T13:53:01Z
source: RIPE

role: Swipnet Staff
address: Tele2 AB/Swedish IP Network
DNS/IP Registry
LIR/Local Internet Registry
Borgarfjordsgatan 16
Box 62
S-16494 Kista
SWEDEN
phone: +46 8 5626 40 00
fax-no: +46 8 5626 42 10
e-mail:
abuse-mailbox:
remarks: The database object describes the staff of SWIPNET LIR.
admin-c: NEKA-RIPE
admin-c: ROSI3-RIPE
tech-c: NEKA-RIPE
tech-c: ROSI3-RIPE
nic-hdl: SWIP-RIPE
mnt-by: SWIPNET-LIR-MNT
notify:
created: 2002-03-21T14:25:04Z
last-modified: 2016-10-20T10:01:27Z

route: 83.176.0.0/12
descr: SWIPNET
descr: TELE2/ SWIPNET
origin: AS1257
notify:
notify:
mnt-by: AS1257-MNT
created: 2004-01-16T18:00:40Z
last-modified: 2009-07-14T06:05:59Z

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2017 8:22 (Sasoon).
8 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...

Se dešava nekome ovo nakon što mi stream postigne 40 mbps nakon 2 - 3 min ostanem kompletno bez neta i moram resetirati uređaj, te onda net radi sve dok opet ne postigne tak neku brzinu!!

Da, dosta često se to događa nažalost.. Zavisi kako kad, najviše tokom večeri.

Evo recimo jučer mi je krepalo tek oko 11 navečer, prije toga skidao bez pucanja veze.

Kad se to desi, na ruteru pise da je sve spojeno... a dijagnostike ni error logova nema..

Signal je 4/5, tako da to ne bi trebao biti problem.

Jel to do rutera ili preopterećenosti mreže?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2017 10:07 (Potzo).
12 godina
Potzo kaže...
Diazz72 kaže...

Da, dosta često se to događa nažalost.. Zavisi kako kad, najviše tokom večeri.

Evo recimo jučer mi je krepalo tek oko 11 navečer, prije toga skidao bez pucanja veze.

Kad se to desi, na ruteru pise da je sve spojeno... a dijagnostike ni error logova nema..

Signal je 4/5, tako da to ne bi trebao biti problem.

Jel to do rutera ili preopterećenosti mreže?

Identično se dešava kod mene.

17 godina

Da li je netko kontaktirao SZK u vezi tih gubitaka veze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kod mene također, no zanimljivo da je otkad sam prebacio u postavkama rutera da koristi samo 4G tj. da nije na automatski, taj se problem u potpunosti maknuo. Sjecam se da sam znao skidati neki obican file od 1GB i znala bi mi puknuti veza, a odkad je na 4G toga vise nama. jedino steta ovo za Ping.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Guitarheroknight kaže...

Kod mene također, no zanimljivo da je otkad sam prebacio u postavkama rutera da koristi samo 4G tj. da nije na automatski, taj se problem u potpunosti maknuo. Sjecam se da sam znao skidati neki obican file od 1GB i znala bi mi puknuti veza, a odkad je na 4G toga vise nama. jedino steta ovo za Ping.

pa da to bi bilo logično za sve koji su stavili koneckiju na AUTO. umjesto na 4g only. svaki puta kad se ruter prešaltava sa 4g na 3g i obratno on gasi vezu i spaja opet jer su to različite frekvencije.

12 godina
Eyekool kaže...

Da li je netko kontaktirao SZK u vezi tih gubitaka veze?

Ma sto puta sam ih zvao više sam lud, ekipa svaki put ponavlja: Trenutno nemamo zabilježenih poteškoća na vađem području, jeste probali resetirati router...a jeste a dali ste karticu stavili u drugi urešaj...a ha jeste i to pa zamoliti ču vas da odeneste uređaj i sim karticu u tele2 da vam izdaju na novo.

Kaj je naj gore nakon sto puta kaj su mi to rekli po****** sam i otišao to zamjeniti ( iako mi to nema nikakve logike, ali ae )...i naravno opet se isto dešava!!

SZK im je u k. totalno, brijem da ekipa ni nema tehničare na terenu!?

16 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
Kaj je naj gore nakon sto puta kaj su mi to rekli po****** sam i otišao to zamjeniti ( iako mi to nema nikakve logike, ali ae )...i naravno opet se isto dešava!!

ovo što pišeš zvuči kao jako loš prijem signala. na rubu 4g izdržljivosti. probaj izmjerit koliko je točno dBm na 4g. ubaci karticu  u mob i skini program https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet&hl=en.

pa malo vidi prema tablici.

8 godina
neaktivan
Guitarheroknight kaže...

Nema to veze.. ja sam isto davno stavio na 4G, imam čak i njihovu antenu koja nije skoro ništa pomogla..

Radi par dana ok i onda random počinje prekidat vezu. To traje par minuta ili moram restartat router.

Probao sam se par puta spojit na wifi kad se to desi i ne prolazi. Mozda je cak i router?

ranko091 kaže...
Diazz72 kaže...

ovo što pišeš zvuči kao jako loš prijem signala. na rubu 4g izdržljivosti. probaj izmjerit koliko je točno dBm na 4g. ubaci karticu  u mob i skini program https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet&hl=en.

Kad nestane net, provjeravam signal info i sve skoro pa isto..

Tak da vjerojatno nije do signala?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2017 13:36 (Potzo).
12 godina
ranko091 kaže...
Diazz72 kaže...

8 godina
neaktivan
Meni se desava da prilikom downloada veza pukne i nekada je nema pola minute, a nekada resetiram ruter i sve ok. Nezz zašto se to desava. Dali ruter ne izdrži brzinu ili isp poslužitelj jednoatavno ugasi odasiljac nezz

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo kopam sad po netu i tražim specifikacije HW koji je ispod b315 rutera i nemogu nać. pa ako netko zna neka napiše. jer ja evo imam asus ruter i stick i niti jednom do sad ni trznula nije veza. moguće je da imalo premalo rama, pa ga prevelik broj konekcija ubije.

to mi se dešavalo na optiminom ruteru dok bi se nakačilo više ljudi na fejs, a torenti su morali biti limitirani na 10-tak konekcija aktivnih inače bi se zakucao kroz kratko vrijeme. moguće je da je ista stvar i tu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Nezz u čemu je problem. Kad skidam bilo preko PS4 ili XBOX ONE veza pukne. Već je počelo da ide na živce. Imam i antenu. Na početku mi se nije to desavalo, a živim u mjestu gdje nemaju susjedi pokucni niti koriste mobilnu vezu

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mislim da bi problem mogao biti u broju konekcija. Dva put sam uspio zakucati router: jednom s torrentom, a drugi put kad sam za test otvorio nekoliko desetaka paralelnih video streamova.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice