Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.377.613
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Sasoon kaže...
PlayMaker kaže...

Evo taman dodjem maloprije u Tele2 da uzmem pokucni bez ugovorne obveze, i zenska mi veli kako imam srece, da je danas zadnji dan da je to moguce, da od sutra je moguce samo uz ugovornu obvezu. 
Kao da joj je stigao mail od Tele2 da vise se ne daje bez ugovorne obveze. Koliko u tome ima istine neznam. 

Isao sam im postaviti to pitanje na FB, ali me netko preduhitrio

https://www.facebook.com/tele2.hr/posts/1313117452070349?comment_id=1313119228736838&reply_comment_id=1313128008735960&notif_t=feed_comment&notif_id=1494526991395816

Da ce i dalje biti moguce bez ugovorne obaveze

Znači da sumiramo i pojasnimo o čemu se radi, istina, NA PRODAJNIM MJESTIMA više nije moguće uz pretplatu uzeti i uređaj, ali da bude bez ugovorne obveze i platiti ga jednokratno ili na 24 rate u sklopu te iste pretplate.

Pretplatu možete uzeti bez ugovorne obveze odnosno bez uređaja, a uređaj možete kupiti kao slobodan ili na bonove, ali tada on nema veze sa tom pretplatom i sa tim brojem, samo u taj uređaj stavljate onda svoju pretplatničku SIM karticu, to možete.

Štoviše, čudno mi je bilo što je TELE2 uopće dopuštao tu varijantu da na osnovu te pretplate uzmete i uređaj koji otplaćujete, a bez ugovorne obveze. Doduše još je i bila neka razlika u cijeni za router, nije isto 849 i 361 (na 24), ali kod mobitela je ta razlika bila puno manja, par sto kuna sve zavisi o tarifi, što bi značilo, ne isplati se uzeti na ugovornu obvezu. Znao sam da to neće dugo trajati...

Uglavnom ovo vam je provjerena informacija sa prodajnog mjesta. Na webshopu još uvijek ima ta opcija za odabrati, tako da ne znam da li još nisu ažurirali ili šta. Pozz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 14:22 (Dante05).
14 godina

Ima negdje karta TELE2 repetirora po županijama? Čisto da vidim gdje su odašiljači.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Check out my @Speedtest result! How fast is your internet? http://www.speedtest.net/my-result/a/2865432556

et to je brzina koju sam dobio nakon home made yagi..upload je odličan ...al očito stanica ima dosta korisnika pa down je 60...stanica udaljena nekih 1.2km zracne linije..antene koje su prikljucene na B315 su ona Huawei iz Tele 2 i diy yagi od po nacrtu 15db ..brzine su mjerene wifi samo da napomenem nemam dovoljno dugackog kabla da probam na kompu dali ima kakve razlike.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dante05 kaže...

Pretplatu možete uzeti bez ugovorne obveze odnosno bez uređaja, a uređaj možete kupiti kao slobodan ili na bonove, ali tada on nema veze sa tom pretplatom i sa tim brojem, samo u taj uređaj stavljate onda svoju pretplatničku SIM karticu, to možete.

U tom slučaju onda nije moguće vratiti i uređaj ako se netko odluči odustati unutar 5 dana?

Dante05 kaže...

Štoviše, čudno mi je bilo što je TELE2 uopće dopuštao tu varijantu da na osnovu te pretplate uzmete i uređaj koji otplaćujete, a bez ugovorne obveze. Doduše još je i bila neka razlika u cijeni za router, nije isto 849 i 361 (na 24)

Ja sam uzeo na 24 rate jednokratno i na računu mi piše da je uređaj 999 kn, pa onda ide popust od 150 kn za koji nije naznačeno na što se odnosi, pa onda još ide popust 488 kn na tarifu (jer je dvije godine). Računao sam za sve kombinacije, cijena routera je ovisila ISKLJUČIVO o trajanju ugovorne obveze - bez obzira da li je plaćanje u gotovini ili na rate. Uvijek je ispadalo točno suma svih rata + ona inicijalna cijena = ukupna za gotovinskom tako da ne znam o kojoj razlici pričaš. Ako uzmeš bez obveze na 24 rate, i dalje platiš 849. Ako uzmeš na obvezu 24 mjeseca u gotovini, platiš 361 kn, ako platiš na 24 rate, platiš 15 kn mjesečno + 1 kn jednokratno = 360 + 1 = 361 kn.

Što se povrata tiče, opet, ako imaš ugovornu obvezu, u roku od 5 dana vratiš sve, dođe im na isto.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan

@zsadist

Može link na nacrt te antene?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 14:50 (kyzo7).
11 godina
neaktivan

Da, povrat 5 dana je samo moguć ako te obavezuju na ugovornu obvezu, sukladno onom HAKOM-ovom pravilniku.

Da, mislio sam upravo na tu razliku od 488 kn. Ova cijena 999 je cijena slobodnog uređaja (iliti puna cijena koja će ti pisati na svakom računu ali umanjena za varijantu koju uzmeš), ali zašto bi uzimao tako 999 ako ga je moguće kupiti i na bonove malo jeftinije za 849.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.5.2017 14:52 (Dante05).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam raskinuo prije nego je doslo. Ocito se nesto promjenilo u overseasu i kolega je bio u pravu..

Bahata usluga do bola, dostava na kucnu adresu dok ja radim uz mogucnost dogovora da ja njemu cokljam nekam pol sata na biciku da bi podignuo to. Reko hvala lijepa al nece ici..

Nije tele2 nista kriv ali bi mogli malo pazit na to s kime posluju.
Steta, a za overseas sam imao samo rijeci hvale do sad.

Kolega me zacoprao :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
kyzo7 kaže...

@zsadist

Može link na nacrt te antene?

http://www.k7mem.com/Electronic_Notebook/antennas/yagi_vhf.html

15 godina
neaktivan

Ima li netko od forumasa da je uzeo ovu uslugu bez uređaja i da koristi dobivenu SIM karticu u mobitelu ?

Zanima me kakve brzine imate , odskace li dosta u odnosu na modem koji se dobije kod Tele2 ?

Namjeravam uzet ovu uslugu i koristit je preko mobitela ( Xiaomi Mi5 ) .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam uzeo tarifu za mob. Brzina do 70... ja zadovoljan
Samo Rijeka.
13 godina
neaktivan

Eto, na preporuku prijateljice vec 10 dana koristim Tele2 pokucni internet.

Ne zelim se ureknuti, no za sada radi gotovo bezprijekorno, zna se desiti da na 10-20 sekundi pukne veza ali to bude jednom dnevno max tj jako rijetko.

Brzina od dana kupnje tj aktivacije je izmedu 45 i 50, stime dami je najblizi repetitor doslovno na magistrali pa stime nemam uopce opterecenja. Prije sam znao korisitit opciju Internet Dan od Simpe no to je znalo biti smorno

iskljucivo radi toga sto uvijek moras paziti kada ce isteci tarifa tj opcija, a bilo je vise nego jednom da sam zaboravio na to pa mi je pojelo kune sa racuna. Ovako bez brige mogu surfati i ponjeti ruter sa sobom gdje god zelim (iako nisam).

U periodu od 10 dana sto ga koristim imam potrosenih 125GB, to je znaci ajmo reci neki prosjek od 13GB dnevno, a racunalo mi je online od jutra do mraka a i torrenti se skidaju svakodnevno. Tako da, svaka cast Tele2-u na odlicnoj ponudi sa fantasticnim 4G brzinama!

5 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koristim Huawei B315s-22 sa original softwerom od Tele2.  Sve uredno radi osim ove aplikacije Stats for Huawei LTE Routers. Traffic očitava uredno a signal nikako, stalno je waiting...

Probao sam upisat IP adresu al ista stvar. I drugi mob na istoj mreži radi na isti način.Vidim da mnogima radi a nekima neće, dal je netko uspio dokučit u čemu je stvar ?

0 0 hvala 0
16 godina
Tocno to me i zanima. T-com usluga u mom hoodu je ocajna i svake godine govore "tek nagodinu mozda krene poboljsanje infrastrukture". Doma mi ne treba extra brzi internet niti terabajt downloada, pa sam se nekako pomirio sa tim, da placam sve u paketu i gotovo.
Ovaj tele2 me jako zaintrigirao i covjek iz kvarta takodjer kaze da je download cca 50.
Jos uvijek se dvoumim da li otkazati internet od t-coma (imam i maxtv al satelitski), zato jer mi veca brzina prvenstveno treba radi cs global offensive, moj jedini porok kojeg se ne mogu ostaviti i radi kojeg svaki put kad upalim casual ili competitive tekmu zavrsim sa glavom u zidu radi ocajnog neta. Hoce li taj ping napokon biti normala, a ne 50-75 standardno??
13 godina
neaktivan
Electroroll kaže...
Tocno to me i zanima. T-com usluga u mom hoodu je ocajna i svake godine govore "tek nagodinu mozda krene poboljsanje infrastrukture". Doma mi ne treba extra brzi internet niti terabajt downloada, pa sam se nekako pomirio sa tim, da placam sve u paketu i gotovo.
Ovaj tele2 me jako zaintrigirao i covjek iz kvarta takodjer kaze da je download cca 50.
Jos uvijek se dvoumim da li otkazati internet od t-coma (imam i maxtv al satelitski), zato jer mi veca brzina prvenstveno treba radi cs global offensive, moj jedini porok kojeg se ne mogu ostaviti i radi kojeg svaki put kad upalim casual ili competitive tekmu zavrsim sa glavom u zidu radi ocajnog neta. Hoce li taj ping napokon biti normala, a ne 50-75 standardno??

Bing kod mene (na 4G) nikad nije bio iznad 20, dakle uvijek 18-19 ;)

11 godina
gd2 kaže...

Koristim Huawei B315s-22 sa original softwerom od Tele2.  Sve uredno radi osim ove aplikacije Stats for Huawei LTE Routers. Traffic očitava uredno a signal nikako, stalno je waiting...

Probao sam upisat IP adresu al ista stvar. I drugi mob na istoj mreži radi na isti način.Vidim da mnogima radi a nekima neće, dal je netko uspio dokučit u čemu je stvar ?

Pozdrav! I kod mene isto tako, promet ocita ali signal nikako! Zasto??  lp

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
8 godina
neaktivan
Pozz
I ja se pitam zasto a koristimo sve isto, a tako je dobar za provjeru signala
14 godina

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav. Danas mi se počeo dešavati čudan problem, naime, kada sam spojio antenu(original huaw.) počela je da nestaje veza. Pokazuje mi da imam signala i wifi radi, ali jednostavno nemam interneta. Znali možda netko u čemu je stvar? Dali treba neke postavke namjestiti ili nesto?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Na papiru Hueawei ima jednu prednost - gigabitni LAN (posebno zgodno ako povezuješ više računala u lokalnu mrežu, a nemaš gigabitni switch), a u praksi bi D-link mogao imati više naprednijih opcija. 

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
8 godina
neaktivan
gd2 kaže...
Pozz
I ja se pitam zasto a koristimo sve isto, a tako je dobar za provjeru signala

Nasao sam raspravu o tome: https://vxlabs.com/stats-for-huawei-lte-routers/

8 godina
neaktivan

Je li netko možda probao u ovaj ruter staviti sim s tarifom "raspali" i opcijom bezbroj GB i onda priključiti telefon na RJ11 i na taj način imati i neograničeno GB i 1000 minuta poziva? Je li uopće moguće spojiti telefon i koristiti SIM za pozive? Prepostavljam da je SIM koja se dobiva u pretplati blokirana za telefonske pozive, ali ova druga nije, pa bi li ovo funkcioniralo, pitam se.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rzora5 kaže...

Je li netko možda probao u ovaj ruter staviti sim s tarifom "raspali" i opcijom bezbroj GB i onda priključiti telefon na RJ11 i na taj način imati i neograničeno GB i 1000 minuta poziva? Je li uopće moguće spojiti telefon i koristiti SIM za pozive? Prepostavljam da je SIM koja se dobiva u pretplati blokirana za telefonske pozive, ali ova druga nije, pa bi li ovo funkcioniralo, pitam se.

možeš ti uzet tarifu sa pozivima, i porukama, i interentom. ali onda si u 5gb, pa sms za još 2gb itd. a i trebao bi ti neki voip ruter. ovaj šta ovi nude nema ništa od toga. ali čuo sam da ima vip homeboxeva po njuškalu ako baš želiš takvo nešto.

8 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
rzora5 kaže...

možeš ti uzet tarifu sa pozivima, i porukama, i interentom. ali onda si u 5gb, pa sms za još 2gb itd. a i trebao bi ti neki voip ruter. ovaj šta ovi nude nema ništa od toga. ali čuo sam da ima vip homeboxeva po njuškalu ako baš želiš takvo nešto.

Mislim da s RASPALI (85 kn) plus opcija bezbroj GB (84 kn) imaš isto FLAT, ali uz to i pozive za istu cijenu (84 + 85 kn). Ne zanima me VOIP već korištenje "telephone over cellular", tj. da se utakne analogni telefon u RJ11 plug koji postoji u ruteru i onda koristi telefonski broj od TELE2 (znači SIM) s pripadajućih 1000 minuta za pozive. Ovdje http://www.4gltemall.com/blog/tag/huawei-b315/ piše da se ruter može koristiti za telefon i da se analogni telefon može uključiti u RJ11. Međutim također kaže da se u većini slučajeva to ne može iskoristiti jer provideri daju samo podatkovnu SIM-icu. Ova SIM-ica na bonove nije samo podatkovna tako da mislim da bi se mogao koristiti broj od SIM-a za pozive. U tom slučaju za istu lovu čovjek ima i FLAT internet i telefon. Možda bi netko to mogao probati..

9 godina
neaktivan

Tele2 nema VoLTE, znači router bi se morao šaltati sa 4G na 3G i obrnuto za vrijeme poziva, a to se nije pokazalo najboljim rješenjem kod VIP-a. Također, čak i da postoji konektor na modemu, ne možeš znati postoji li odgovarajući firmware u routeru za takvo nešto. A i da, svakih 5GB morao bi slati SMS iz uređaja, što predstavlja realno ograničenje i taj flat više nije flat u punom smislu te riječi.

0 0 hvala 0
9 godina
Onda ni fiksni adsl nje flat jer ti ogranicava brzinu, promet je "flat", al kolko prometa sa 4mbit down mozes napravit? Vise napravis sa ovim kaj saljes svake 2 gige poruku, a vjerujem da bi se moglo slozit da samo salje
16 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Onda ni fiksni adsl nje flat jer ti ogranicava brzinu, promet je "flat", al kolko prometa sa 4mbit down mozes napravit? Vise napravis sa ovim kaj saljes svake 2 gige poruku, a vjerujem da bi se moglo slozit da samo salje

vjerovatno bi se moglo složit. ali ti za to treba dobar ruter koji podržava skriptiranje. i osoba mora znat šta radi.  ne vidim neke opcije plug and play.

mislim da je najbolje trenutno. 3g vip homebox, jedna kartica. te jedan pokućni sim, samo za net i ruter. više uređaja ali manje petljanja nekome tko nije stručan a sve bi radilo od prve vjerovatno.

15 godina
neaktivan

Danas uzeo uslugu bez ugovorne obveze i bez uređaja . Stavio sam SIM karticu u mobitel , uključio 4G i testirao brzinu. 

Poslao sam poruku Tele2 vezano za brzinu, rečeno mi je da se nalazim u rubnom području 4G signala u zatvorenom prostoru ( odašiljač je 500m od mene južno ) .

Ako uzmem njihov router , jel bi možda rezultati bili nešto bolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...

Sa 4 mbit konekcijom mjesečno možeš prenijeti oko 1400GB ako bi skidao 24/7 što je i dalje preko 1TB koliki je fair usage u T2. A preko adsl-a možeš koristiti i voip/televiziju. Između ostalog, na adslu linija je tvoja, kontinuiranost konekcije i brzina je zagarantirana, dok kod 4G ovisi o puno faktora. Također da se i automatizira slanje SMS poruka svaka 2GB, imao bi prekid u konekciji od barem 15 - 20 sekundi svaka 2GB što nije zgodno, pogotovo ako igraš neku real time igru ili slično. Dakle jedino ostaje pokućni, i T2 svaka pohvala na uvođenju flat 4G internet. T2 si očito može nešto takvo dopustiti jer imaju relativno novoizgrađenu mrežu i dostatne kapacitete, a relativno mali broj korisnika. No pitanje je održivosti takve ponude, flat nije namjenjen mobilnim mrežama, barem ne velikom broju korisnika. Možda. Jednoga dana kad 5G zaživi i ako će se stvari odvijati puno višim frekvencijskim spektrom. Da je, više mobilnih operatera nudilo bi takvu uslugu, a ne bi ograničavali ili brzinu ili količinu prenesenog prometa. Siguran sam da je pitanje vremena kada će početi dolaziti do ozbiljnijeg zagušenja u peak satima, i vjerojatno je da će s vremenom T2 uvesti određena ograničenja ili čak potpuno ukinuti uslugu. S razlogom BEZBROJ GB na stranici stoji pod 'promocije' a ne redovnim uslugama. 

Nego, još jedno pitanje, u slučaju kvara routera, pruža li T2 kakvu podršku? Kod fiksnih operatera, tehničar mjenja opremu za novu unutar 24h, dok kod pokućnog router najvjerojatnije ide na servisnu obradu, što bi značilo u najmanju ruku 15 dana bez interneta, ako se naravno ne snađeš drugačije u vidu nekog starijeg smartphone uređaja kao hotspot. 

U svakom slučaju odlična ponuda za nekog tko je u pokretu ili nema mogućnosti za adsl, inače osobno ne bih mjenjao za fiksnu uslugu.

8 godina
wAlpha kaže...

U svakom slučaju odlična ponuda za nekog tko je u pokretu ili nema mogućnosti za adsl, inače osobno ne bih mjenjao za fiksnu uslugu.

Kako kome. Osobno sam poslao zahtjev za raskid Iskonu jer za iste novce umjesto 4/0,5 Mbit/s imam, po dosadašnjim mjerenjima, barem 30/30.

Za Netflix, Youtube, gaming, i što je najbolje, spremanje podataka u cloud... puno, puno bolja ponuda. 

Flat na govornoj tarifi ionako nije predviđen za kućne korisnike, zato i ima mehanizam kakav ima. Ne bi me čudilo da Tele2 naknadno izmijeni uvjete korištenja i zabrani tethering.

15 godina
neaktivan

Ja imam taj uređaj godinu i pol dana na 4G i odradio je svoj posao skroz ok. Brzina, odnosno signal mi je bio bolji sa tim nego ovim Huawei koji sam danas vratio, al sam na kraju ipak odlučio ostaviti Tele2 SIM karticu još neko vrijeme jer planiram u ponedjeljak kupiti Asus 4G-AC55U, pa da vidimo kakav bude signal, brzina, stabilnost i ostalo onda.

Preporučam da još pogledaš DWR-953 kao alternativu DWR-921.

What doesn't kill you only makes you stronger.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 19:49 (Clam-).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice