Uzet cu bez routera, koji 4g ruter mi savjetujete da uzmem? Gledao sam unlocked TP-linkove sa ebaya oko 30 dolara. Neki savjeti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo upravo dobio poruku od T-Mobile da podižu u mojoj tarifi sa 4GB na 8GB . Premalo i prekasno, a i skoro duplo skuplje nego flat na tele2.
"Vise GB za istu cijenu! Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da ce Vasa tarifa od 03.05.2017. trajno sadrzavati 8 GB umjesto dosadasnjih 4 GB i to bez dodatne naknade. Hvala Vam na povjerenju. Uzivajte u surfanju na najbrzoj mrezi u Hrvatskoj. Vas HT"
Uzet cu bez routera, koji 4g ruter mi savjetujete da uzmem? Gledao sam unlocked TP-linkove sa ebaya oko 30 dolara. Neki savjeti?
Provjeri prije kupnje, jeftiniji imaju usb i rade s 4G stickovima :P
Da li je moguće uzeti pokućni internet ali da se ne uzme njihov huawei ruter?
Za takve kao ti moraš uzet i 5 maskica za router po 50kn
Aha, pardon, nisam ni vidio da se može i tako uzeti, stalno mi je samo izbacivao sa onim bijelim ruterom. Hvala dečki na odgovoru.
Da li je netko imao problema s remote pristupm računalu, točnije, da li Tele2 korisnike stavlja u CGN ili nemaju tu praksu?
Evo upravo dobio poruku od T-Mobile da podižu u mojoj tarifi sa 4GB na 8GB . Premalo i prekasno, a i skoro duplo skuplje nego flat na tele2.
"Vise GB za istu cijenu! Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da ce Vasa tarifa od 03.05.2017. trajno sadrzavati 8 GB umjesto dosadasnjih 4 GB i to bez dodatne naknade. Hvala Vam na povjerenju. Uzivajte u surfanju na najbrzoj mrezi u Hrvatskoj. Vas HT"
Ako sam dobro shvatio, to govoriš za "mobilnu tarifu"?!?!
Ako je, koja konkretno je tarifa u pitanju, ako možeš napisati?!
Po svemu vidjenom ova opcija je najbolja u manjim mjestima gdje je dostupan 4G. Ja sam u sredisnjoj Istri kraj Pazina i ne mogu dobit od T-coma niti bilo koga drugog internet brzi od 6mbits i ovo definitivno uzimam.
Hmm čudno... Ja sam 7km od Pazina i sa Iskonom imam 45Mbits...
Tele2 4G kod mene ide do max 50Mbits, dok je u samom centru Pazina išao do max 75Mbits...
Al ajd, sve je bolje od 6
Jučer kad sam uzimao antenu rekli su mi kao da ako se pretplatim i uzmem ruter na rate ili u gotovinu da daju antenu uz paket, e sad neznam kad to počinje
Ekipa imam pitanjce zivim u selu cca 50 km od Zagreba.
U kuci imam trentuno fixni net 10mbit net i upload nikakav. (i to je maks )
S t-com karticom kod koja mi je losiji signal nego s vipom (ne znam koji signal tele 2 koristi) u kuci dobivam cca 5-10 mbita i takav upload
Dok vani cca 10 metara od kuce dobivam download 20mbita i upload nekih 10 mbita sto mi je vec super..
Imate li kakvu ideju sto napraviti ako se odlucim za ovaj mobilni net?
meni je zapravo bitan samo upload i ako je on od nekih 5-10 mbita ja sretan. a download moze biti od 10 pa na dalje nije mi tako bitno.
Ekipa imam pitanjce zivim u selu cca 50 km od Zagreba.
U kuci imam trentuno fixni net 10mbit net i upload nikakav. (i to je maks )
S t-com karticom kod koja mi je losiji signal nego s vipom (ne znam koji signal tele 2 koristi) u kuci dobivam cca 5-10 mbita i takav upload
Dok vani cca 10 metara od kuce dobivam download 20mbita i upload nekih 10 mbita sto mi je vec super..
Imate li kakvu ideju sto napraviti ako se odlucim za ovaj mobilni net?
meni je zapravo bitan samo upload i ako je on od nekih 5-10 mbita ja sretan. a download moze biti od 10 pa na dalje nije mi tako bitno.
Tele2 koristi svoju infrastrukturu, a tamo gdje je nemaju koristi se HT 3G signal. Pokrivenost možeš provjeriti na ovom linku.
Uzmi tele 2 karticu i testiraj mobom vani i unutra. Ako je dobro uzmi router i antenu ako valja samo vani.
TELE2 radi sa svojim odašiljačima, po potrebei sa Tcom.
Ako sam dobro shvatio, to govoriš za "mobilnu tarifu"?!?!
Ako je, koja konkretno je tarifa u pitanju, ako možeš napisati?!
Poslovna tarifa GOLD+.
279+10kn, nakon isteka ugovora, koji mi je srećom istekao prošli mjesec, pa sad imam izbora.
tarifa Imam Sve
Curi sms poslali da joj dizu a 2gb na 5gb
a jos imam besplatno dodatno 2gb tako da sada 7gb imam
dobro ih je tele2 stisnuo, ja prije 3 mjeseca novi ugovor a sada ovig 7gb mi vise nego dosta
Pozdrav ekipa dali odgovaraju ove antene za tele2 router ?
Mislim da odgovara. B315 je ovaj router.

Pozdrav.. moze li mi neko ukratko objasnit kako tocno funkcionira ovaj test na 5 dana?
Znaci ja "narucim" preko webshopa, i izaberem s routerom i bez ugovorne obveze? I oni meni to dostave pouzecem, i ja moram platit odmah to sto sam narucio ili kako? I kakvi su tzv. penali nakon vracanja, sumnjam da ih nema..
Hvala puno
najbolje ti je po meni otići u tele2 centar i zatražiti tamo test, ali test je na principu da potpišeš ugovor, i u roku 5 dana ako ti nije dobar signal ili nisi zadovoljan sa uslugom u roku 5 dana možeš vratiti bez ikakvog plaćanja, barem su meni tkao objasnili....
Ovako, ja sam ipak odlučio ostati na Iskonu zbog razloga toga što smatram da ovaj Tele2 pokućni internet nije stabilan, koristim IPTV na dvije televizije i ponekad osjetim prekidanja i trazanja slike, takvih problema nisam imao na iskonu... i kad mjerim brzinu po danu brzina ide max do 40 a ujutro i navečer tj po noći ide i do 65 - 70 za dw tako da neću za sada ništa dirati da se ne zaje***.
Ovaj ruter i antenu ću prodati, koga zanima nek se javi. Šaljem poštom...
Koristit ću ga dok ne prodam, ali definitivno nisam još za ostajanje na ovome.
Možda se predomislim jednod dana ali sada ne, tarifa za mob je ok ali ovo još ne.
Pozz ekipo,eto otišo i uzeo probno ruter i karticu pa da vidimo,stavio sam karticu u ruter i spojio komp s mrežnim kabelom,dal moram ulazit u ruter i čačkat po postavkama ili će se sve samo sync-at?! Hvala na pomoći
najbolje ti je po meni otići u tele2 centar i zatražiti tamo test, ali test je na principu da potpišeš ugovor, i u roku 5 dana ako ti nije dobar signal ili nisi zadovoljan sa uslugom u roku 5 dana možeš vratiti bez ikakvog plaćanja, barem su meni tkao objasnili....
Ovako, ja sam ipak odlučio ostati na Iskonu zbog razloga toga što smatram da ovaj Tele2 pokućni internet nije stabilan, koristim IPTV na dvije televizije i ponekad osjetim prekidanja i trazanja slike, takvih problema nisam imao na iskonu... i kad mjerim brzinu po danu brzina ide max do 40 a ujutro i navečer tj po noći ide i do 65 - 70 za dw tako da neću za sada ništa dirati da se ne zaje***.
Ovaj ruter i antenu ću prodati, koga zanima nek se javi. Šaljem poštom...
Koristit ću ga dok ne prodam, ali definitivno nisam još za ostajanje na ovome.
Možda se predomislim jednod dana ali sada ne, tarifa za mob je ok ali ovo još ne.
Pokućni internet je namijenjen za surfanje, skidanje, igranje i slično, a ne za gledanje IPTV-a. Dobro, može ti poslužiti i za gledanje IPTV-a, ali ne na 5 televizora istovremeno.
Ma mislim da bi morali najmanje 2 tv-a raditi bez problema uvijek, jer nije to toliko slabo da ne može "vući"....
Pa ja vjerujem da bi radila dva TV-a bez problema, ali bez ikakvih drugih spojenih uređaja. A ne sad ono ti ideš gledat dva TV-a, skidat 10 torrenta, igrat igru i u pozadini da se vrte pjesme na YT. Ono što hoću reći jest, ne možeš sad od mobilnog interneta očekivati da će ti raditi kao optički internet.
E kad bi ja u ovoj selendri imao optički internet, nebi ni pomislio na tele2 :)
Blizu Rijeke sam, a jedva guraju i ovih 50mbit u našoj centrali ...
to ti je Lijepa Naša. Da samo u Zagrebu imaš optiku ... (nisam mislio doslovno samo u ZG)
B.net ti nije dostupan?
Ma mislim da bi morali najmanje 2 tv-a raditi bez problema uvijek, jer nije to toliko slabo da ne može "vući"....
Ja sam baš jučer isprobavao streamanje na dva TV-a, na jednom Netflix u 4K, na drugom tekma u full Hd i nisam primjetio nikakvo trzanje i zastajkivanje.
B.net kabelske usluge trenutno nisu dostupne, dostupne su mi samo fiksne ... i preusmjerava me na vip
B.net kabelske usluge trenutno nisu dostupne, dostupne su mi samo fiksne ... i preusmjerava me na vip
preusmjerava te jer je vip kupio b.net...
Da, a pošto mu B.net koji ide preko kabelske infrastrukture nije dostupan, preusmjerava ga na Vip koji nudi usluge preko bakrene parice.