Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.480.384
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Marko hvala na odgovoru no problem pokrivenosti je u pitanju (lokacija na kojoj trenutno živim jedino je pokrivena s vipom, govorimo o pokrivenosti u stanbenom prostoru) signala imam van stanbenog prostora pa gledam postoji li kakav booster GSM signala ... bitno mi je da me se može dobit na mobitel dok sam u kući.

Vidio sam na netu da neki provajderi vanka nude opciju zvanja kroz WiFi pa zna li ko dali tu opciju nudi Tele2. Hvala

17 godina
lizard_ago kaže...

Zanima me dali postoji kakva opcija za boostat tele2 signal da imam koliko toliko normalan gsm signal ... bitno mi je imat poziv i poruku u objektu u kojem živim. Internet imam. Svi koji imate nekakva iskustva volio bi da me naputite (na što jeftinije riješenje)... unaprijed hvala.

Postoje "boosteri", imaš GSM tj. 2G, 3G te LTE, s tim da su LTE osjetno skuplji. Kilav signal + betonsko-armirani zidovi kod nas u firmi rezultirali su lošim signalom. Nabavili smo kod nas 3G "booster", instalira se vanjska antena, spoji uređaj na koji ide unutrašnja antena i to je to, 3g signala kao u priči. E sad "tricky part" ; takvu vrstu pojačivača ti u principu svi provideri kod nas doslovno brane, jer navodno stvara njima interferenciju sa njihovim signalom, a da veća fora bude, sam T-com ima u svojoj ponudi za poslovne korisnike nešto slično. Znači nemoj se obračat providerima ; e kupio sam to i to pa ću sad ja.... Neću stavljat linkove jer ima kod nas nekih dućana koji imaju te pojačivače u ponudi ili trk ebay, alibaba....100 dolara i vozi

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 16:14 (Opalaa !!).
15 godina
neaktivan

Pitanje za mrežne mačkove....

Hipotetski, da uzmem tele2 pokućni internet bez opcije uređaj, bi li mogao tele2 SIM karticu šutnuti u stari android mobitel, mobitel staviti u wifi hotspot mode, i onda još na taj mobitelov hotspot nadovezati neki wireless repeater (d-link, whatever) da mi pojača signal po cijeloj kući ??  Bi li to bilo moguće?  hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
krofna kaže...

Hipotetski, da uzmem tele2 pokućni internet bez opcije uređaj, bi li mogao tele2 SIM karticu šutnuti u stari android mobitel, mobitel staviti u wifi hotspot mode, i onda još na taj mobitelov hotspot nadovezati neki wireless repeater (d-link, whatever) da mi pojača signal po cijeloj kući ??  Bi li to bilo moguće?  hvala.

mislim da ne. jer moras imat gdje nastimat postavke, a mobitel za to iste nama no opet mozda grijesim

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
13 godina

Mijenjam Huawei 5186s-22a za ZTE mf286 od tele2  ili prodajem info u inbox

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
DDavorin kaže...

Šta fali Huaweiu

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 21:08 (dimax).
13 godina
dimax kaže...
DDavorin kaže...

Šta fali Huaweiu

ne radi carrier aggregation 4G+ ustvari radi ali samo sa  Elisa(Finland) firmware(Isprobano sa T-com sim), a na tom frimware ne radi tele2 svakih 10 sec se diskonekta pa opet konekta i tako u nedogled.Isprobao sve postavke da bi tele2 radio ali bez uspjeha.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 21:27 (DDavorin).
15 godina
neaktivan
Robert_84 kaže...
krofna kaže...

mislim da ne. jer moras imat gdje nastimat postavke, a mobitel za to iste nama no opet mozda grijesim

Android wifi hotspot nema bogzna kakve postavke, ali se može definirat enkripcija (najčešće isključivo WPA2-PSK), i na jednom mobu imam još dodatnu opciju 2.4 ili 5 GHz banda. Ostaje pitanje jeli nasušna potreba unosit u repeateru IP adresu i subnet mask,i slične gluposti. brijem da bi to ipak moglo radit, androidi su dosta fleksibilni vezano za wifi spajanje. možda bi se čak moglo nešto dodatno naštimat preko terminal emulatora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.12.2017 22:22 (krofna).
15 godina
krofna kaže...
Robert_84 kaže...
krofna kaže...

Android wifi hotspot nema bogzna kakve postavke, ali se može definirat enkripcija (najčešće isključivo WPA2-PSK), i na jednom mobu imam još dodatnu opciju 2.4 ili 5 GHz banda. Ostaje pitanje jeli nasušna potreba unosit u repeateru IP adresu i subnet mask,i slične gluposti. brijem da bi to ipak moglo radit, androidi su dosta fleksibilni vezano za wifi spajanje. možda bi se čak moglo nešto dodatno naštimat preko terminal emulatora.

u biti ako oni odrade spajanje automatski, onda bi i moglo radit, kad malo razmislim.... opet jedino ako je negdje pogranicno trebao mi iskljucit roaming... da ne mora kasnije peglat racune sa tele 2....

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
16 godina
Ne kužim kak će raditi carrier aggregation na tele 2 kad tele 2 ide samo na 1800MHz a ne i na 800 ili 2600. Ili sam ja nešto propustio?

0 0 hvala 0
13 godina
Oldy kaže...
Ne kužim kak će raditi carrier aggregation na tele 2 kad tele 2 ide samo na 1800MHz a ne i na 800 ili 2600. Ili sam ja nešto propustio?

Nema veze sa CA neće mi raditi samo na 1800Mhz kao da je zaključan na CA taj firmware. Jednostavno samo se diskonekta svakih 10 sec pa opet connect i tako stalno

15 godina
neaktivan

Pozz ljudi ima li tko od vas iz kastel gomilice ? Posto razmisljam uzet pokucni da znam kakav je ovdje signal? Zivim odma kraj magistrale u gomilici. Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

uzmeš besplatni sim2go i testiraš iz prve ruke.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Da li se i kartice za mobitel i ove za pokućni internet spajaju na istu stanicu? Jer ovakve brzine mjerim preko mobilne kartice, bazna stanica mi je 300 metara od mene. Kad bi ovako bilo i na pokućnom, ja very sretan, samo je li tako?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Veliki Zeleni kaže...

Da li se i kartice za mobitel i ove za pokućni internet spajaju na istu stanicu? Jer ovakve brzine mjerim preko mobilne kartice, bazna stanica mi je 300 metara od mene. Kad bi ovako bilo i na pokućnom, ja very sretan, samo je li tako?

Naravno da se spajaju na iste bazne stanice. Ne vidim razloga za veselje, s obzirom da su ovo rezultati u kilobitima, dakle u prosjeku 1-2mbit/s. Siguran sam da preko fiksne linije imaš mogućnost za puno kvalitetnijom uslugom.

17 godina

Malo te jebe računica.

2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Zanima me, što se desi ako se prekorači 1024GB tj 1TB podatkovnog prometa? Zna itko?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Brzina ti se smanjuje na 1 Mb/s, ali samo u vremenu od 18:00 do 22:00 i tako do kraja mjeseca. Čitati uvjete korištenja da ne bi kasnije bilo iznenađenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.12.2017 21:30 (Marko :D).
17 godina
odjavljen

Pa lijepo piše u uvjetima - zadržavaju pravo ograničiti brzinu do 1 Mbit/s u vrijeme najvećeg opterećenja. Znači, najvjerojatnije ovisi o samom stanju na tom odašiljaču - ako si sam na odašiljaču, vjerojatno te neće ni ograničiti, a ako na opterećenom odašiljaču držiš opterećenje na 100%, vjerojatno će te ograničiti i prije 1 TB (i to zadržavaju pravo). U nekim normalnim okolnostima, vjerojatno ograniče na neki iznos veći od 1 Mbit/s u vremenu od 18 - 22 sata.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
neaktivan

Ali mislim da nije tako. Evo sam uslikao rezultate u mbps preko mreže i preko wifi-a na kojem sam trenutno za usporedbu i čini se da su ono ipak kilobajti

8 godina
neaktivan

U dilemi sam što uzeti sad. :( Trebao bi kroz 10ak dana otiću na Tcom odjaviti i telefon i internet. A sad što kasnije uzeti je živi užas. :( Imao sam prije planova uzeti tele2 pokućni, pošto sam htio biti na Twitchu, ali pošto me ideja streama prošla jako brzo, ne znam što bi. :(

0 0 hvala 0
9 godina

evo da napisem i nakon par mjeseci korištenja na šolti ,i dalje odlićne brzine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
E mojZeleni nauci prvo kilobajte i kilobite. Megabajte i megabite. Bajti su za tezinu tj. ako hoces velicinu a biti su za brzinu.

0 3 hvala 0
8 godina
neaktivan

Opet kazem da nije. Vidi da je veliko slovo, B, a ne malo, zar to ne znači da su bajti a ne biti... I kad pokušavam nešto skinut preko mobilnih podataka, skida između 2-3 MBps a kao što si vidio na onim testovima je brzine između 17-25 mbps tako da se slaže računica

8 godina
neaktivan

Tko normalan uopće mjeri brzinu u kilobitima? XD

5 0 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...
E mojZeleni nauci prvo kilobajte i kilobite. Megabajte i megabite. Bajti su za tezinu tj. ako hoces velicinu a biti su za brzinu.

Oldy, hajde ti prvo nauči osnove. I bajtovi i bitovi su jedinice za kapacitet. Kada želiš izraziti brzinu protoka podataka, dodaješ još jedinicu vremena npr. po sekundi.

Znači kapacitet- b, kb, Mb, Gb ili češće B, kB, MB, GB, TB itd.. Brzina- bps, kbps, Mbps, Gbps ili ako koristiš bajt Bps, kBps, MBps, GBps itd.

8 godina
neaktivan

Ali fakat mi nije jasno za kilobite. xD To je kao da dođeš u dučan i kažeš: " Jel' mi možete narezati 5250 miligrama ovog Ementalera na akciji. " . xD

1 0 hvala 0
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...

evo da napisem i nakon par mjeseci korištenja na šolti ,i dalje odlićne brzine.

Uživaj dok ne dođu turisti

9 godina
Ovde je obrnuta situacija, trotla se zimi da bi stedili struju a ljeti sve radi.
13 godina
VelvetGlove kaže...

Tko normalan uopće mjeri brzinu u kilobitima? XD

ljepše mu za vidjeti , ima puno brojki. Kod mene kontra što manje brojki...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 19:39 (DDavorin).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice