Router B528 je ok nedostaci samo jedan lan nema usb(koji ujedno treba prilikom stavljanja drugog FW) i ima Vodafone firmware znači brendirani je, e sad sve ovisi kakav je FW da nije previše kastriran i skračen za neke opcije recimo bridge mod ili CA 800+1800. Inaće za tu lovu je ok!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala za ovu stranicu za izračun gušenja db u kablu.
Znam ja da ta antena nije sad neka revolucija platio sam je jeftino preko ebay 12 eura (praktički jedna runda pića sa društvom), ali ona radi http://www.speedtest.net/my-result/d/e0809e8d-d1f4-4a94-92c1-97f22f74e5cc.
Tu u mom mjestu nitko nema brzine 60,70, 80 itd download ni u 3 ujutro nikada, tako da je ovo max a na tele2 sam od 05/2017.
Nisam rekao da neće raditi, pa kaže se spoji žicu spajalice i raditi će .
Samom vanjskom pozicijom se zna dobiti i 20 dBm bolji signal za razliku dok je ruter u kući , pa i obična štap antenica "tada izgleda" super antena.
Od tih 20 dBm boljeg signala odbij samo gušenje koaksa i još bi ostao u plusu
.
nestalo
Stigao konkurencija "flat" ponude Tele2 A1 ima flat ali stvarni flat bez ograničenja GB ili spuštanja brzine. Cijena uz UO i tarifu Mobilni Net L 209kn(bez UO 269kn) i Mobilna M 209kn uz UO i bez UO 269kn
Stigao konkurencija "flat" ponude Tele2 A1 ima flat ali stvarni flat bez ograničenja GB ili spuštanja brzine. Cijena uz UO i tarifu Mobilni Net L 209kn(bez UO 269kn) i Mobilna M 209kn uz UO i bez UO 269kn
Misliš na ovo?
Dolje ti piše da se nakon potrošenih 100 GB, brzina spušta na 2 Mb/s. Čitaj sitna slova!
Tcom ima mobilnu tarifu M, 6mj.1kn,18m.149kn,flat internet(50GB,reaktivirajuće,nakon potrošnje).
Misliš na ovo?
Dolje ti piše da se nakon potrošenih 100 GB, brzina spušta na 2 Mb/s. Čitaj sitna slova!
Bio u poslovnici i zvao SZK aktiviranjem opcije nema ograničenja MB ili smanjenja brzine. Ako oni lažu mene ja lažem Vas
Marko :D zovni SZK besplatan broj 0800091091 pa javi što kažu
Informacije na stranici su točne. Tako je prije par godina netko pitao na Facebooku da li je fiksni internet od, tada Vip-a, skroz neograničen ili ima fair use na što su čovjeka više puta uvjeravali da je skroz neograničen. Kada je isti taj čovjek pretražio njihovu cijelu stranicu i našao te im linkao kodeks, ispričali su se i rekli da ipak ima fair use.
Nemoj vjerovati njima; oni tebi mogu ispričati brda i doline, važno je ono što piše u ugovoru i ponudi. Oni ti mogu reći da je internet brzine 1 Gb/s, ali ako u ugovoru piše da je 150 Mb/s, bit će ono što piše u ugovoru, a ne ono što su oni tebi rekli.
Sve ima ogranicenje isto kao kada ides kupiti hosting za stranicu i pise ti neograniceno, onda dole negdje malim slovima pise neograniceno je tipa 10gb^^
A1 je sada isti kao tele2 pokucni, ali najmanja brzina je 2mb i XY prometa, ali kada se gleda cijena A1 je skupnji nego tele2.
Sve ima ogranicenje isto kao kada ides kupiti hosting za stranicu i pise ti neograniceno, onda dole negdje malim slovima pise neograniceno je tipa 10gb^^
A1 je sada isti kao tele2 pokucni, ali najmanja brzina je 2mb i XY prometa, ali kada se gleda cijena A1 je skupnji nego tele2.
Mislim da se ovdje radi isključivo o mobilnoj pretplati, znači moraš uzeti mobilnu tarifu za neograničen internet, tako da baš i nije isto.
Ovdje konkretno A1 nudi manje za više novca. A1 nudi 100 GB i smanjenje brzine na 2 Mb/s (pitanje je kolika će brzina biti u stvarnosti nakon smanjivanja), a Tele2 nudi 1 TB i smanjenje brzine na 1 Mb/s samo u roku od 18-23h. S tim da većina ljudi napravi promet mjesečno veći od 100 GB, a 1 TB možeš postići samo ako 24/7 skidaš torrente, i gledas filmove u 1080p/4K. Uz to, A1 uzimaš na ugovornu obvezu inače ti se cijena povećava, a Tele2 nema ugovorne obveze i možeš raskinuti ugovor ako nisi zadovoljan uslugom.
I što se tiče ovih 2 Mb/s ili kod Tele2 1 Mb/s, to nije minimalna brzina. To je brzina na koju te usporavaju nakon prelaska granice. Brzin koju ćeš stvarno imati ovisi o zagušenosti bazne stanice, pa ako ona bude toliko zagušena da nećeš moći imati tih 2 Mb/s, imati ćeš manje.
Brzina na A1 je za sada možda u redu (iako se tu i tamo ljudi znaju žaliti da nema signala i da je brzina mala), ali kada dobe više korisnika (povećavanjem limita) moglo bi se dogoditi isto kao i na Tele2, mala brzina u gradovima.
Mislim da se ovdje radi isključivo o mobilnoj pretplati, znači moraš uzeti mobilnu tarifu za neograničen internet, tako da baš i nije isto.
Ovdje konkretno A1 nudi manje za više novca. A1 nudi 100 GB i smanjenje brzine na 2 Mb/s (pitanje je kolika će brzina biti u stvarnosti nakon smanjivanja), a Tele2 nudi 1 TB i smanjenje brzine na 1 Mb/s samo u roku od 18-23h. S tim da većina ljudi napravi promet mjesečno veći od 100 GB, a 1 TB možeš postići samo ako 24/7 skidaš torrente, i gledas filmove u 1080p/4K.
S obzirom na stanje Tele2 mreže i broja korisnika koji ima neograničen internet na brzinama od 0.5, 0.7 i 1.5 megabit ne bi se složio da A1 ima lošiju ponudu. A i ta smanjenja brzine nisu baš nešto aktivna, ne znam jesu mi recimo u HT jednom smanjili brzinu kad su trebali.
I kod A1 se ekipa žali da ili nemaju signala ili imaju malu brzinu. Sve ovisi od područja i opterećenosti bazne stanice. Kada bi više korisnika uzelo ponudu od Vipa i počelo sa skidanjem torrenta (kako to na Tele2 rade), isto bi brzina postala mala. To su ograničenja 4G mreže i tu operatori ne mogu učiniti ništa drugo nego početi kažnjavati one koji zloupotrebljavaju resurse.
Da se mene pita, ja bih pokućni prvo krenuo davati ljudima u ruralnim djelovima RH, gdje su brzine stvarno jadne. Uz to, usporavao bi torrent (ipak je to mobilni internet, korisnici bi trebali imati razumijevanja) i da vidiš kako bi mreža 'prodisala'. Tele2 je još jako dobar prema korisnicima jer nikoga ne usporavaju, bez obzira na to koliko zagušili mrežu već samo u slučaju kada se pređe 1 TB.
Vratimo se na temu; negdje je A1 gori, a negdje Tele2 bolji i tako obrnuto. Zato što tu netko govori da ima 0.5 Mb/s ne znači da će i ostali imati tako. I opet je tu Tele2 u prednosti jer ga možeš uzeti bez ugovorne obveze. Ako ti valja, ostaviš, ako ne, raskineš i odeš kod nekog drugog. A1 te veže ugovornom obvezom inače cijena raste.
Ima tu na forumu dosta ljudi kojima brzina na Tele2 preko 70 Mb/s, njima će itekako biti bolja ponuda od Tele2.
Sve ok u pon idem u poslovnicu A1 aktiviram tarifu po tim uvjetima flat bez ograničenja i ako kroz par dana padne brzina zbog potrošenih 200gb ukupno tarifa + opcija vraćam se u poslovnicu istoj osobi da porazgovaramo. Hoću punu brzinu tako ste mi rekli...
Da, preko 70mb ponekad, kako ti se posreci. Sad kada pocne sezona pa ces vidit cuda.
Sve ok u pon idem u poslovnicu A1 aktiviram tarifu po tim uvjetima flat bez ograničenja i ako kroz par dana padne brzina zbog potrošenih 200gb ukupno tarifa + opcija vraćam se u poslovnicu istoj osobi da porazgovaramo. Hoću punu brzinu tako ste mi rekli...
Uvjeti korištenja kažu: "11. Ako korisnik Opcije unutar jednog obračunskog razdoblja potroši uključeni podatkovni promet (100 GB) u Opciji po maksimalno dostupnoj brzini, dodatni podatkovni promet mu se neće naplatiti već će daljnja brzina prijenosa podataka biti ograničena na maksimalnih 2 Mbit/s.". Obavezno nam javi kakva će biti situacija. 
Čak ni obavijest kada se približiš ili prijeđeš 100 GB ne bi trebao dobiti; samo ti spuste brzinu. 
Da, preko 70mb ponekad, kako ti se posreci. Sad kada pocne sezona pa ces vidit cuda.
Čekaj da nezadovoljni korisnici Tele2 pređu na A1 i kad dođe turistička sezona. 
Čekaj da nezadovoljni korisnici Tele2 pređu na A1 i kad dođe turistička sezona. 
Dogodit ce se to da ce tele2 korisnici ici na a1, a korisnici iz a1 na tele2 i tako u zacarani krug.
Ovo sto a1 nudi je preskupo, a kada se pogleda a1 i pokucni nijedan se ne isplati osim ako si u nekom krugu gdje je na bazi spojeno nesto prosjecnih korisnika.
Što se tiče skidanja velikih datoteka, torrenta A1 daleko najbolji, bez problema skinem i preko 40TB prometa(za 169kn) što je na Tele2 nedostižno.
Sad će sezona i brzine će na Telele2 biti tako tako ali nitko ne gleda ping.Tamo gdje brzine još i ima ping bude 150-200-300 .Zato to nije neka sreća.Preko ljeta zaboravite na multiplayer.Što se tiće A1 ništa od toga dokle god imaju ograničen u potrošnju.Tu će ih Tele 2 šišati i dalje.100 gb na 4g je ništa prometa.
Što se tiče skidanja velikih datoteka, torrenta A1 daleko najbolji, bez problema skinem i preko 40TB prometa(za 169kn) što je na Tele2 nedostižno.
Da mi je znati koja to tarifa ima 40 TB prometa. 
A1 i HT imaju veliku brzinu 4G-a, ali pogledaj im tarife. Upravo zbog njih mogu održavati takvu brzinu. Nitko neće skidati torrent s 50 GB interneta, pa nemaju problema s tim zagušenjem. To je jedan od razloga zašto ni A1 ni HT u skorije vrijeme neće imati pravi, pravi flat kao što to u ponudi ima Tele2. A oni su i najveći operateri u RH, zanimljivo je da je najmanji operater u RH ponudio ono što se uvijek tražilo, a drugi se nisu osudili ponuditi.
Noćna opcija od 00-10 sati pa ti si barem upućen
Noćna opcija od 00-10 sati pa ti si barem upućen
A tko ti to brani da na pokućnom skidaš velike količine podataka? Većina ljudi po noći spava, pa i Tele2 tada ima dosta dobre brzine tada. Neka puste flat tijekom cijelog dana, pa da vidimo koliko bi dugo izdržali.
I koliko mi je poznato, pokućni nema problema s brzinama preko noći već preko dana, kada ljudi koriste internet.
A1 i Tele2 ne možeš uspoređivati iz više razloga;
- veću brzinu omogućuje im veći RF spektar
- drugi su najveći operater i njih možeš uspoređivati samo s HT-om
- ograničen promet i zbog toga nitko ne koristi njihov internet za skidanje torrenta (preko dana)
- više korisnika ima pokućni internet nego Homebox
Dok ti spavaš, kolega backupira internet tako da ako se istom nešto desi, da imaš ti gdje bit'. 
Pa skoro svima je premalo 1Tb na tele2 prije smanjenja brzine. Kažem da mogu skinuti toliki promet( neću da kažem za koje vrijeme) i ne skidam ništa veliko max ako se zalomi koji programi 3-4gb Meni osobno 100GB uvrh glave mjesečno. haha nisam agent samo se selim di je bolja usluga imao sam tele2 15 mjeseci
Ni zaposlenici A1 ne hvale toliko njihove usluge koliko ih hvali kolega. Komotno bi ga mogli zaposliti kao svog prodajnog predstavnika.
Pa skoro svima je premalo 1Tb na tele2 prije smanjenja brzine. Kažem da mogu skinuti toliki promet( neću da kažem za koje vrijeme) i ne skidam ništa veliko max ako se zalomi koji programi 3-4gb Meni osobno 100GB uvrh glave mjesečno. haha nisam agent samo se selim di je bolja usluga imao sam tele2 15 mjeseci
Prosječni korisnik ne napravi više od 200 GB prometa mjesečno tako da je 1 TB i više nego dosta. Moram te podsjetiti da A1 (uključujući i B.net) ima fair use na svom fiksnom internetu od 1 TB po najvećoj brzini (na 800 GB se šalje upozorenje) i da ga rijetko tko stiže, a govorimo o fiksnom internetu koji je višestruko stabilniji od 4G-a.
Onda, odseli se više. Valjda ima neki A1 centar koji radi i nedjeljom tako da odmah sutra možeš otići i potpisati ugovor na 24 mjeseca. 😉
ja sam ispod prosjeka hvalim svakog operatera koji je dobar i tele2 sam hvalio više od godinu dana a onda mi se brzina srozala ispod 20Mbps a do tada skoro nikad ispod 75Mbps max preko 130 i bio zadovoljan i hvalio i dizao u nebesa dok su drugi pljuvali po tele2! Ništa ne potpisujem sve bez UO.Ok selim se na drugi repetitor

Marko je sve lijepo pojasnio i opisao a tko voli neka ide na A1 pa ce vidjeti kako to funkcionira taj neograniceni internet.Tele2 je samo trebao zabraniti ili djelomicno dopustiti torent jer naš narod ne zna normalno koristit ponekad skinuti i ok nego skida bezveze samo da se skida.Znam kako to ide iz iskustva sa torrenta skinuti i zbrisati i tako u krug.Zato svakako Tele2 ide prst gore pa kako god brzine bile ipka je bolje od A1.
Marko je sve lijepo pojasnio i opisao a tko voli neka ide na A1 pa ce vidjeti kako to funkcionira taj neograniceni internet.Tele2 je samo trebao zabraniti ili djelomicno dopustiti torent jer naš narod ne zna normalno koristit ponekad skinuti i ok nego skida bezveze samo da se skida.Znam kako to ide iz iskustva sa torrenta skinuti i zbrisati i tako u krug.Zato svakako Tele2 ide prst gore pa kako god brzine bile ipka je bolje od A1.
Sve 5 ja idem za kvalitetom ne za kvantitetom meni je i na tele2 bilo dosta 100GB mjesečno nisam bio vezan UO otišao sam samo zbog brzina!