Nexus 7 (2013) ili iPad mini

poruka: 7
|
čitano: 5.232
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Nexus 7 (2013) ili iPad mini ili čekati iPad mini2

ola !

Eto nakon 4 mjeseca druženja sa Galaxy Tab 2 10.1 koji sam poprilično koristio i na njemu promjenio tonu romova jucer sam ga prodao jer sam dobio dobru cjenu za njega (2000kn). E sada me zanima jer opet želim neki tablet,koji od ovih uzeti. Jedinu zamjerku koju sam imao na GalaxyTab je njegova težina. To me strašno živciralo i sada sam odlučio uzeti neki lakši tablet i kako vidim u tom slučaju jedino nešto od ovih dolazi u obzir. Kvalitetno,dobro i što će potrajati.

Znam da Nexus7 ima sve manje više bolje u odnosu na iPad mini ali recimo da mi mini više paše zbog veličine ekrana. Danas sam bio u HG Spotu i držao ih obojicu u rukama pa čak i stavio jednog kraj drugo i razlika u veličini ekrana je zapravo velika i to me jako iznenadilo. Naravno na Nexusu je slika bolja ali ne toliko koliko sam očekivao s obzirom na iPadovu rezu. Čak mi se čini da je na iPadu mini kamera bolja tj. da daje bolju sliku.

Danas izašao i novi ipad mini2 i veliki brat mu. Kolika bi mogla biti ili će biti očekivana cijena kod nas za ta novi iPad min2 ? Inače sam na androidu već nekih 3 godine i do srži ih poznam (mane i prednosti) ali isto tako sam imao i iphone i njega sam iskoristio do njegovih maximuma tako. Nisam zadrti ni za jednu stranu već biram bolje u datom trenutku i to si uzmem.

Hajd mi dajte po vam neki razlog dali čekati ipad mini2, kupiti trenutni ipad mini u ponudi ili ići na Nexus7 2013 ?

Svakako moram nadoplatiti uz ove 2000kn , s time da je ta nadoplata uz nexus najmanja a uz ipada ipak nekih 600kn više a tko zna koliko bih još morao nadoplatiti kad se pojavi mini2. Nekako sve više prednosti dajem iPadu mini(2) u odnosu na nexus7 zbog malog ekrana.

Svrha tableta je prvenstveno internet i youtube i tek ponekad poneka poneka igra. Recimo i da mi je bitan kakav zvuk imaju navedeni odabranici. Bitno mi je da se dobro čuju i da nije neki ludi zvuk već nešto normalno.

GalaxyTab je imao dva prednja zvučnika koja su svoj posao odrađivala savršeno. Kako sam tablet najviše koristio iz ležećeg položaja sa kauća ili kreveta ovaj mi je bio pretežak držati ga pa je zato otišao.

Ovi su puno lakši i mislim da je na njim puno ugodnije za raditi.

Hvala na savjetu i nadam se da shvatili što mi treba te da će te lakše odlučiti koji uzeti ili čekati.

{#}

13 Nexus7 (2013)
0 iPad mini
6 čekati iPad mini Retina
0 nešto sasvim drugi ( i šta ? )
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala vam što glasate, to mi isto nešto znači. Mogu li Vas zamoliti da mi iznesete barem zašto ste tako odgovorili!

Hvala vam puno !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ako je dvojba između Nexusa iz 2013. ili prvog iPada Mini, onda nikakve dvojbe nebi trebalo biti, uzmi Nexus 7. Jeftiniji uređaj, dosta noviji, hardverski moćniji., i ono što je najvažnije, ekrani su neusporedivi na ta dva uređaja jer prvi iPad Mini nema niti Retina display, a Nexus ima IPS ekran rezolucije 1920x1200. .Osobno sam koristio novi Nexus i ostao oduševljen, pogotovo tim ekranom.

Što se tiče novog iPada Mini, poboljšali su ekran i ima bolje perfomanse od prethodnika, ali podigli cijenu na 400$ što ga opet po mom mišljenju čini neisplativim pored Nexusa koji se pokazao kao vrhunski uređaj. Cijena je velika prednost na stranu Nexusa.
Kod oba uređaja nećeš imati problema sa updateom softvera u budućnosti, to je odlična stvar.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 23:07 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nexus 7 (2013) ili iPad mini
Slicnu dvojbu imam i ja i evo moje misljenje, ipad mini 2 je bolji uredaj: bolji ekran (prvenstveno veci a mozda i bolja tehnologija), vrhunski hardware, aluminij, i po meni mu je plus i iOS. E sad dali se isplati dat puno vise love ne znam. Novi N7 u svijetu medija dode 1900kn, stari iPad mini 2740kn i po mojim ocekivanjima novi mini ce biti oko 3300kn sto je stvarno papreno. Prvenstveno o cemu bi ja razmisljao je cijena, iPad mini 2 je bolji uredaj ali vrijedi li tih novaca. U svakom slucaju oba su vrhunaki uredaji i ni sa jednim neces pogrijesit.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
16 godina

Nexus 7 i miran si.

Za iPad Mini zbog zatvorenosti OS-a, ima samo svrhe ako koristiš isključivo AppStore i njegove aplikacije/igre.

Za sve ostalo, tu je Nexus 7 2013.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

2 0 hvala 0
15 godina
gamer34 kaže...
Slicnu dvojbu imam i ja i evo moje misljenje, ipad mini 2 je bolji uredaj: bolji ekran (prvenstveno veci a mozda i bolja tehnologija), vrhunski hardware, aluminij, i po meni mu je plus i iOS. E sad dali se isplati dat puno vise love ne znam. Novi N7 u svijetu medija dode 1900kn, stari iPad mini 2740kn i po mojim ocekivanjima novi mini ce biti oko 3300kn sto je stvarno papreno. Prvenstveno o cemu bi ja razmisljao je cijena, iPad mini 2 je bolji uredaj ali vrijedi li tih novaca. U svakom slucaju oba su vrhunaki uredaji i ni sa jednim neces pogrijesit.

Inače sam koristio iOS i Android uređaje i nije da ulazim u neke fanboy prepirke ili slično, nego čisto objektivno i nepristrano da nešto pitam. Bolji ekran? mislim da je neusporedivo dok ih ne vidiš jedan pokraj drugog. Isto tako iOS ili Android je stvar ukusa, nije to nikakav plus što je nešto na iOS-u u odnosu na Android kad je dokazano da novi Nexus 7 radi savršeno brzo. Dok novi iPad Mini još uvijek nismo ni na YouTubeu vidjeli, a kamoli ga koristili. Ovo se odnosi prvenstveno na ekran, ali pomalo i na sve ostalo.

Jednostavno ne možeš reći da je nešto bolje dok to ne isprobaš, pogotovo kad se novi Nexus pokazao kao vrhunski tablet. Možda bi za autora teme najbolje bilo da pričeka da dođe kod nas novi iPad Mini i isproba jedan i drugi uređaj pa odluči. Ali razlika u cijeni je stvarno velika.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 0:20 (antimadridista).
14 godina
Gle vec sad mogu rec da je ekran na ipadu bolji jer je veci i da je tih 0,9 inca jako osjetno i zbog omjera stranica. A i siguran sam da apple nece ubacit smece matricu jer to nikad nisu napravili pa nece ni sad. I rekao sam da je meni osobno iOS plus to ne znaci da je i tebi, ali ono u cemu je iOS definitivno ispred su aplikacije prilagodene za tablete i tu nema prepirke. Btw. Kazes da ne mozes rec sto je bolje dok ne isprobas, pa zasto onda opce otvarat ovu temu jer sumnjam da je itko na ovom forumu isprobao mini 2 ;)
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice