ola !
Eto nakon 4 mjeseca druženja sa Galaxy Tab 2 10.1 koji sam poprilično koristio i na njemu promjenio tonu romova jucer sam ga prodao jer sam dobio dobru cjenu za njega (2000kn). E sada me zanima jer opet želim neki tablet,koji od ovih uzeti. Jedinu zamjerku koju sam imao na GalaxyTab je njegova težina. To me strašno živciralo i sada sam odlučio uzeti neki lakši tablet i kako vidim u tom slučaju jedino nešto od ovih dolazi u obzir. Kvalitetno,dobro i što će potrajati.
Znam da Nexus7 ima sve manje više bolje u odnosu na iPad mini ali recimo da mi mini više paše zbog veličine ekrana. Danas sam bio u HG Spotu i držao ih obojicu u rukama pa čak i stavio jednog kraj drugo i razlika u veličini ekrana je zapravo velika i to me jako iznenadilo. Naravno na Nexusu je slika bolja ali ne toliko koliko sam očekivao s obzirom na iPadovu rezu. Čak mi se čini da je na iPadu mini kamera bolja tj. da daje bolju sliku.
Danas izašao i novi ipad mini2 i veliki brat mu. Kolika bi mogla biti ili će biti očekivana cijena kod nas za ta novi iPad min2 ? Inače sam na androidu već nekih 3 godine i do srži ih poznam (mane i prednosti) ali isto tako sam imao i iphone i njega sam iskoristio do njegovih maximuma tako. Nisam zadrti ni za jednu stranu već biram bolje u datom trenutku i to si uzmem.
Hajd mi dajte po vam neki razlog dali čekati ipad mini2, kupiti trenutni ipad mini u ponudi ili ići na Nexus7 2013 ?
Svakako moram nadoplatiti uz ove 2000kn , s time da je ta nadoplata uz nexus najmanja a uz ipada ipak nekih 600kn više a tko zna koliko bih još morao nadoplatiti kad se pojavi mini2. Nekako sve više prednosti dajem iPadu mini(2) u odnosu na nexus7 zbog malog ekrana.
Svrha tableta je prvenstveno internet i youtube i tek ponekad poneka poneka igra. Recimo i da mi je bitan kakav zvuk imaju navedeni odabranici. Bitno mi je da se dobro čuju i da nije neki ludi zvuk već nešto normalno.
GalaxyTab je imao dva prednja zvučnika koja su svoj posao odrađivala savršeno. Kako sam tablet najviše koristio iz ležećeg položaja sa kauća ili kreveta ovaj mi je bio pretežak držati ga pa je zato otišao.
Ovi su puno lakši i mislim da je na njim puno ugodnije za raditi.
Hvala na savjetu i nadam se da shvatili što mi treba te da će te lakše odlučiti koji uzeti ili čekati.
13 | Nexus7 (2013) |
---|---|
0 | iPad mini |
6 | čekati iPad mini Retina |
0 | nešto sasvim drugi ( i šta ? ) |