LTE na iPad-u Air u HR?

poruka: 3
|
čitano: 1.121
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
LTE na iPad-u Air u HR?

Bok, bok, dobar dan :)

Kupio sam iPad Air Cellular u Kanadi, naravno došao je tvornički otključan na sve mreže za cijeli svijet, pošto iPad-ove ne zaključavaju na operatera.

Imam u Hrvatskom Telekomu tarifu XXL koja uključuje 5GB interneta i naravno LTE. 

Ukratko, na iPadu LTE-a nema. Nigdje za sad gdje sam bio a bio sam po Zagrebu na više lokacija, uključujući i lokaciju oko Trešnjevke gdje sam iskusio LTE brzinu od 50mbita na iPhone-u koji je isto bio na Hrvatskom Telekomu. 

Moje pitanje je slijedeće: Da li netko zna u čemu može biti problem? 

Da li možda kompatibilnost LTE-a na uređajima kupljenim u Kanadi ili Americi nije dobra sa LTE frekvencijama koje isporučuju naši operateri, tj odašiljači? 

Mozgam, ali nisam više ni sam siguran u čemu je problem. Mislim, nije strašno, na 3G-u mi je download oko 13 mbita/s ali eto..zanima me pošto imam tu opciju a ne radi.

LP {#}

0 0 hvala 0
17 godina
LTE na iPad-u Air u HR?

Da, moguce je da ti frekvencije ne odgovaraju. To lako mozes provjeriti pi specifikacijama uredaja i kod operatera na kojim frekvencijama odasilje LTE. Ako se specifikcije ne poklapaju, neces moci koristiti LTE

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LTE na iPad-u Air u HR?

LTE u HR radi na frekvencijama 800 i 1800 MHz kod T-mobile te 1800MHz kod Vipneta, dok je u Kanadi zastupljena frekv. 700, 1700 i 2600MHz , stoga ništa od LTE kod nas.

Ako si ga planirano uzimao nije mi jasno kako nisi obratio pozornost na te spec. Općepoznato je da se uređaji, bez obzira što imaju isti naziv, prodaju s različitim spec. na raznim kontinentima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice