Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.197.796
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji tablet da uzmem?

Eventualno da možda još pogledašovaj Vivax tablet, ali jednostavno ga nikome ne bih preporučio :) Tako da mislim da je najbolji odabir Lenovo, ipak je "sigurnija" marka od i.Onika. Ako si u mogućnosti, skoči do trgovine i isprobaj da vidiš kako ti se koji čini. Mislim da je tako najbolje procijeniti koji je uređaj bolji i koji ti više odgovara..Pozz :)

roxas kaže...

Suzio sam izbor na asus zenpad z300m i teclast x10h, a cube modeli od 10" u neutrinu nisu više dostupni. Šta mislite o ova dva modela i jel zna netko u kojoj trgovini ima malo više izloženih tableta da odem pogledati ponudu i da steknem dojam jel mi stvarno potrebno 10". Ako nije onda bi vjerojatno uzeo cube i8 air jer mislim da je najbolji po specifikacijama, a jeftiniji je. Ugl, radi se o izboru tableta za roditelje do nekih 1500kn.

Edit: Upravo sam pronašao ovaj tablet koji ispunjava sve moje zahtjeve, čak i nešto više od toga :D  https://www.links.hr/hr/tablet-racunalo-i-onik-global-tab-w1051-10-1-ips-quadcore-intel-z8300-2gb-ram-32gb-flash-wifi-bt-hdmi-2x-kamera-windows-10-crno-tipkovnica-010195011

teško je pronaći recenzije za ovu firmu jer su čini se relativno novi na tržištu pa me zanima jel ima netko iskustva sa njihovim tabletima?

Mislim da nije loše da odeš pogledati recimo u Technomarket, Elipso, Links, Sancta Domenicu i slično (da ne reklamiram trgovine). Što je primarno za tvoje roditelje? Pretpostavljam da bi koristili tablet za osnovne funkcije, pa mislim da nema potrebe da imaju nekakve "bijesne" specifikacije.

Galaxy tab E izgleda kao dobar izbor u ovom cjenovnom rangu, 1.5 GB RAM-a, 9.7 inča, baterija je isto OK kapaciteta.

Alcatel- ako im trea nešto veće i sa tipkovnicom, mislim da je ovo isto super izbor... Pozz :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Gogs  mozda pogledat na njuskalu ovako nesta, sto je t-com dijeli/o:

http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/lenovo-tab-3-8-t-coma-dostava-oglas-20924382

amazon je ponekad koristan za korisnicka iskustva:

https://www.amazon.de/75659-Tablet-PC-intel_core_2_quad-QuadCore-Touchscreen/dp/B00OTV0T6G/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1481661384&sr=8-4&keywords=i-onik

i-onik je njemački vivax :D

roxas  možda i ovaj

https://fenix.hr/catalog/product/view/id/29554/

po speckama je nesto slabiji, ali je ipak lenovo

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Zaboravio sam napisat da bi uzimao na rate tak da njuškalo otpada. A za I.onik mi je jasno ali kak sam napisal za čitanje knjiga i surfanje bi valjda bio dobar, pa ak neko ima nek napiše malo dojmove. Zanimljiv mi je ovaj od 10" jer si mislim da bude lakše čitati ( nemam iskustva sa tabletima pa možda bubam bezveze ).

Edit: Vivax, Meanit i sl. nebi uzimao a za I.onik nema baš puno recenzija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 22:27 (Gogs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo da ti javim kratko iskustvo sa Vivax TPC-800 Dual OS tabletom. Znači za 800kn tablet je best buy. Sve savršeno pokreće, a surfanje,gledanje filmova,čitanje je bez primjedbi. 

10 godina
neaktivan
Poz, ima netko kakva iskustva sa Teclast x98 plus ?
Ne znam odakle da ga narucim, svidja mi se sto postoji dobar custom android rom za njega.
Kako funkcionira shipping na gearbestu? Vidim da ga ima u europskom skladistu ali ima 2 nacina shippinga, DHL i neki bezveze. Oce biti carine?

0 0 hvala 0
16 godina

Neznam za njega iz prve ili druge ruke nista.

Za GB se javi na GB temu Gearbest tema .

Od njih nisam naručivao nikad skupo pa da me brine PDV.

11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav ljudi !
Ovih dana razmišljam da kupim neki sebi tablet, do 500 KM. Ne treba mi za neke zahtjevne radnje, već za muziku, surfanje, video itd... za igrice imam laptop. Za oko su mi zapele nekoliko tableta...

http://imtec.ba/tableti/30403-acer-iconia-one-10-b3-a30-4713392670220.html

http://imtec.ba/tableti/25971-lenovo-ideatab-a8-50-4g-za050014bg-.html

http://imtec.ba/tableti/26870-samsung-galaxy-tab-a-7-0-t285-lte-crni-8806088374413.html

http://imtec.ba/tableti/29811-lenovo-tab-2-a8-50-za030029bg-tamno-plavi.html

Najviše mi pažnje privlači Samsungov tablet od 450 KM. Vjerovatno se vodim onom retorikom 'Koliko para toliko muzike'. Pa bih volio da čujem od vas da li taj tablet vrijedi tih 450 marki !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

eldoX Od ovih što si naveo, da, taj Samsungov je najbolji od ovih navedenih. Sad ne znam gdje se točno nalaziš i koja ti je moguća trgovina dostupna, ali kod nas u Hrvatskoj imaš u tom cjenovnom rangu:

1) Lenovo Tab 2- ovdje imaš Full HD rezoluciju, i 2 GB RAM memorije što vidim kao veliku prednost u usporedbi sa Samsungovim tabletom..

2) Lenono Yoga Tab 3- kao i gore, isto Full HD rezolucija, po meni super dizajn, jedino bi možda problem bio 1 GB RAM memorije..

3) Acer Iconia Tab

Svi od ovih bi trebali obavljati solidno ove stvari koje si naveo, pa mislim da ne bi bilo loše da pogledaš ako si u mogućnosti neki od ovih tableta. Ali ako su ti dostupna samo ova 4 za odabir, onda bih i ja definitivno išao na Samsung.. Pozz :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
9 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

ludimata , alen4430 

Hvala vam na pomoći. Mislio sam uzeti onaj lenovo iz feniksa, ali mi oni nisu odgovarali na mail pa sam odustao i na kraju danas kupio i.onik w1051 iz linksa. Odlučio sam se za taj tablet jer mislim da ima dosta dobre specifikacije za cijenu, samo se nadam da neće imati nekih značajnijih problema. Kroz 1-2 dana ću napisati kraći osvrt dok ga malo isprobam pa da i drugi znaju što mogu očekivati od te firme.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Moze neka preporuka tableta do 1200 kn. Nije za mene i nazalost mora biti novi.

Koristit ce ga mali dječak ponajvise za igrice tipa minecraft..

Najbolje Links ili HgShop, a moze i neki drugi webshop ak ima boljih ponuda

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav kolega, mislim da nije loša ideja da pogledašovaj Samsung tablet. Za dijete mislim da nije potrebno da bude nešto "full" hardverski jako, a opet da ne bude nešto najgore, kao recimo Vivax ili MeanIT..

Također sa 2 GB RAM memorije, ali opet najbolje da provjeriš u dućanu, možeš pogledati Ovaj2 tablet, isto ulazi u cjenovni rang..

Slobodno se javi ako imaš još nekakva pitanja.. Pozz :)

16 godina
8 godina
neaktivan
Pozz!Mozete mi preporuciti koji tablet uzeti do 1500kn?
Treba mi za dijete,znaci igrice i koji crtic da mogu skinuti da moze gledati u voznji!
Hvala Vam puno na odgovoru

0 0 hvala 0
15 godina

Pošto je tablet za dijete, ne treba biti ništa zahtjevno. Mislim da ne bi bilo loše da provjeriš ove tablete:

Lenovo Tab 2

Samsung

Alcatel Pixi

Svi su ti otprilike isti, kako po specifikacijama, tako i po ekranu i slično. Jedina razlika je u veličini ekrana, a i prednost možda Samsunga bi bila da ima 1.5 GB RAM memorije..Ako ti nešto nije jasno, slobodno pitaj ovdje.. Pozz :)

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Kupio bih tablet do 3500 kn , imam već ipad air 9,7 pa gledam ipad air 2, galaxy tab s2 i lenovo yoga tab 3 plus,uglavnom za srfanje i youtube. Veličina ekrana min 9,7.Koji je najbolji izbor?

Može i neki drugi tipa asus,teclast ako radi brzo .

lp

0 0 hvala 0
16 godina

Ako može android, onda definitivno ovaj ASUS Zenpad 3s

U biti, sve koje si naveo su dobar izbor, svaki ima svoje prednosti i mane.

14 godina
Koji tablet da uzmem?

Vidim da se vivax spominje gore... moja osobna iskustva nisu bas neka, jedan sam poklonio (krepala baterija brzo), a drugi pred par dana bacio u smece - krepao digitizer na nekim djelovima ekrana, skoro nerabljen. Rabio sam neko vrijeme istovremeno Teclast 10" i baceni vivax, odokativno teclast mi djeluje puno solidnije, ekran je puno bolji. I jos uvijek radi :)

Nema pravila naravno.. samo mala crtica sa mojim iskustvima sa kineskim tabletima.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koji točno Vivax tablet

15 godina

Pozdrav kolega. Kao što je ludimata naveo, možeš pogledati taj Asus tablet, a ja bih ti dodao još dvije moguće opcije.

Galaxy TABA- ako ti ne treba nešto zahtjevno, pogotovo kao što si već naveo da je samo za surfanje i Youtube, mislim da bi ovaj tablet mogao ispuniti sva tvoja očekivanja. Nije ništa zahtjevno, a opet je hardverski jak.. Pozz :)

14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svima, neki dan sam produljio ugovor u tele2 i uzeo tablet samsung galaxy tab a 10.1 (2016) i mogu reć da je fenomenalan. Ekran je začudo odličan, baterija traje i traje...još se nisam igrao s njime da ga nakrcam aplikacijama ali je stvarno odličan a nigdje na hrvatskim stranicama ni riječi o njemu  tj recenzije.Moj savjet je da tko može si ga kupit neće požalit :) 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
roxas kaže...

ludimata , alen4430 

Hvala vam na pomoći. Mislio sam uzeti onaj lenovo iz feniksa, ali mi oni nisu odgovarali na mail pa sam odustao i na kraju danas kupio i.onik w1051 iz linksa. Odlučio sam se za taj tablet jer mislim da ima dosta dobre specifikacije za cijenu, samo se nadam da neće imati nekih značajnijih problema. Kroz 1-2 dana ću napisati kraći osvrt dok ga malo isprobam pa da i drugi znaju što mogu očekivati od te firme.

I, kakvi su dojmovi? Mislim se bih li uzeo takav, samo s većim ekranom. Kako se ponaša Win 10? Koliko baterija traje, te kako se ponaša na stand by-u?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
mattax kaže...

Koji točno Vivax tablet

Iskreno, pojma nemam vise.. prvi, 7" sam kupio u nekom veleducanu ala konzum, a drugi, nesto oko ~10", uz t-com produljenje ugovora.

9 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
roxas kaže...

ludimata , alen4430 

I, kakvi su dojmovi? Mislim se bih li uzeo takav, samo s većim ekranom. Kako se ponaša Win 10? Koliko baterija traje, te kako se ponaša na stand by-u?

Nisam ga uspio još detaljnije testirati, ali zasad sam zadovoljan. Za surfanje je odličan, sve brzo učitava i nema zastajkivanja, isto vrijedi i za youtube. U planu je sljedećih dana pogledati neki film na njemu da vidim kako ih otvara, pogotovo kad ga spojim preko hdmi-a na tv (što je po meni velik plus). Zvuk je osrednji, ali ispunjava potrebe..dobiješ uz njega i slušalice koje su po meni dosta loše, ali je zvuk super kad se spoje bolje slušalice iako sam tu primjetio problem da gube signal u jednoj slušalici kad se priključak malo vrti i pomiče. I dodatan problem je priključiti slušalice koje imaju navoj za 3,5mm jack adapter, taj navoj jednostavno smeta da se u potpunosti uključe i onda mi nema zvuka u desnoj slušalici.

Windows 10 odlično funkcionira i može se koristiti u desktop ili tablet modu. Meni su oba solidna, jedino što sam do sad primjetio da tipkovnica ne izađe baš svaki put automatski kad se koristi u desktop modu, ali u taskbaru je predviđena tipka za tipkovnicu pa nije nikakav problem.  Odlično mi je što se može prebaciti u desktop mod i priključiti fizičku tipkovnicu (koju dobijete u paketu s tabletom) i miša te ga koristiti kao zamjenu za laptop, iako meni tipkovnica nije baš legla s obzirom da sam naviknut na veće tipkovnice. Npr skype mi u tablet modu isključuje opciju videopoziva i baš mi je čudan za koristiti, zato sam instalirao desktop verziju koja radi odlično. Također je potrebno povećati skaliranje u desktop modu jer je inače po meni sve sitno i onda je teško pogoditi na touchscreenu ono što želite pritisniti. I imam osjećaj da touch nije baš najprecizniji, ali teško mi je usporediti jer mi je ovo prvi tablet, a za usporedbu mogu koristiti samo iphone 5s i 6s te stariji huawei android. 

Trenutno ne mogu reći koliko daleko hvata wifi signal (iako ću i to saznati za koji dan), ali što se tiče brzine nije baš spektakularan. Uspije doći do nekih 25mbps od mogućih 100, iako me to i ne iznenađuje toliko s obzirom da mi iphone 5s uspije postići oko 40mbps pa to i ne smatram toliko lošim rezultatom. Za sada sam ga na bateriji koristio oko 2 sata pa ne mogu reći koliko dugo će trajati, ali vrlo malo se potrošila do sada. Nadopunit ću tekst kad vidim koliko dugo baterija traje. Što se tiče stand by-a, ako misliš na utjecaj na bateriju...teško mi je to sad reći, ali čini mi se da nema baš značajan utjecaj. Pitaj slobodno opet ako sam krivo shvatio pitanje :D

Od igara sam instalirao samo despicable me (neki minions rush) i to dobro radi. Uglavnom, ima nekih manjih problema, ali sam ja zadovoljan, a mislim da roditelji koji će ga koristiti neće ništa od toga ni primjetiti.

Eto to je sve čega se trenutno mogu sjetiti, ako imate nekih dodatnih pitanja ili zahtjeva što bi htjeli da testiram slobodno recite. Sljedećih dana nakon što ga predam roditeljima kao poklon ću imati više prilika da to sve isprobam :D 

EDIT: Upravo sam se sjetio da sam zaboravio navesti po meni najveći problem, a to je zagrijavanje pri punjenju. Čini mi se da se dosta zagrijava, ali to je bilo pri početku prvog punjenja pa ću vidjeti kako će se ponašati ubuduće. A pri radu se ne zagrijava, makar nisam do sad primjetio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2016 14:39 (roxas).
10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozz, zanima me koji je tablet najbolji za igrice, youtube i surfanje. 10 inca ekran, android, bijela boja (kupujem malenoj sestri pa inzistira)..a ako moze jos 2 gb rama, min 16gb memorije..cijena cca 1500 kn (1700 maks)..kupuje se u linksu ili chipoteci zbog servisa ili ostalog ako bude potrebno. Puno hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Nedavno sam bio pisao u ovoj temi kak trazim tablet do 1200 kn. Na kraju sam se protegnio do 1400 i koju kunicu i uzeo Asus Z300M. Tablet se super za sada pa eto mozda nekome pomogne :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Ima li za preporuku koji tablet, za nekih 700kn, a da već dolazi ili se za njega može kupiti gumirana maska, budući da bi bio namjenjen malom djetetu?

0 0 hvala 0
15 godina

Ne znam da li nužno treba biti gumirani i koliko je točno dijete malo. Recimo da mu trebaju samo igrice i da neće ništa dodatno instalirati na ovom tabletu, mislim da bi mu ovaj Kidsgear tablet bio dobar. Ima roditeljsku zaštitu te blokirane nepoćudne web-stranice. Ako je to preslabo, možeš pogledati i Lexibook tablet, koji je isto namijenjen za djecu..Pozz :)

13 godina
Koji tablet da uzmem?

Evo ja imam asus z300m vec nekih mjesec dana. Postoji i verzija z300 c sa intel chipsetom,ne bih preporučio.

Odličan ekran sa gorilla glass om. Auto brightnest malo šteka i kasni ali nije strašno..

Na netu fluidan kod učitavanja stranica,solidna brzina..antutu 35515 kod mene.

Nema laga u radu i aplikacijama. Android 6.0 sa dosta asus bloatvera ali se većina može isključiti.

Ima zvučnike sa prednje strane kojisu dosta glasni i zvuk je vrlo dobar.

Baterija oko 5 sati SOT i dovoljno za cijeli dan igranja i surfanja.

Micro usb port vrlo dobro možda cak i pretijesno ulazi ali se sigurno neće rasklimati.

Nema brzo punjenje pa mu treba oko 5 sati da se napuni.

Wifi 40 mbps down/10 upload kod mene.

Eto ja nisam požalio što sam dao 1400 kn u linksu.

Lp, 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 21:35 (reso28).

6 0 hvala 6
16 godina

Prijedlog https://neutrinomobile.hr/lenovo-tablet-tab3-7-a710f-black.html

I s ebaya narucis ovako nesta:

http://www.ebay.com/itm/Universal-Flexible-Silicone-Soft-Case-for-Lenovo-Tab3-7-Essential-710F-7-Tab-/252679835068?var=&hash=item3ad4e44dbc:m:m_DkSzIWN3Oizq_7e5VRryw

http://www.ebay.com/itm/TPU-Silicon-Case-Protective-Case-Cover-for-Lenovo-Tab3-7-Essential-710F-710L-/401161906270?var=&hash=item5d671ce85e:m:m9f0KWGd6_Jh1m_V986h3OQ

No svakako bih uzeo i ovo:

http://www.ebay.com/itm/9H-Tempered-Glass-Film-Screen-Protector-For-Lenovo-Tab-3-7-Essential-710F-7-/282308408792?hash=item41bae475d8:g:mbYAAOSw2xRYZg5R

Gumirana maska nece  pomoci ako tablet sleti na neki cosak ekranom. Mozes se odmah pozdraviti s tim.
U svakom slucaju  guma+staklo. (Folija-samo za grebanje, ne i kod padova)

Vjerujem da ce prezivjeti 2-3 tjedna bez zastite. Ako ti je hitno, uvijek možeš naći nešto univerzalno u našim trgovinama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice