Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.197.841
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav!

Hitno mi treba tablet a uopće se ne razumijem u njih. Trebam hitno savjet koji kupiti. Može biti rabljen i važno je da je čim jeftiniji i da mi može poslužiti za sljedeće stvari: skype,facebook,surfanje,gledanje utakmica na live stream.To je ono najvažnije.A bilo bi super kad bi mogao gledati normalno filmove(recimo na filmoviziji),možda fotografirati(nije uvjet jer imam fotić).Al najvažnije skype,facebook,surfanje i gledanje utakmica.Idem na jedan duži put i treba mi za putovanje ne za doma.Može biti i s njuškala rabljeni.Na njuškalu sam našao neki ipad za 800kn al to mi je malo skupo.Nemam pojma o tabletima al ovo kaj ja tražim bi trebao bez problema podržavati svaki?čak i onaj vivax za 400kn?Nadam se vašoj pomoći.Hvala :)

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
zmac kaže...

Ja imam taj A5500 i zadovoljan sam. Pazi kod kupnje jer ti cijena varira i do 500 kuna ( ako nije zabranjeno reklamirati najjeftiniji kaj sam našao HG spot web-1077 kuna )

Hgweb 1077 Kn za model koji nema 3G!  Prosječna cijena za 3G verziju je 1300kn

11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Ok nažalost nitko mi nije odgovorio pa sam sinu kupio meanIT promise M759

Nije bio skup-na akciji XD!

Eh sada imam par "kretenskih" pitanja:

-Kako u njega instalirati igrice i odakle ih skinuti?

-Ima li negdje turotial kako to obaviti,ili mi vi možete odgovoriti?

Unapred zahvalan!

Uh dosta slabe specifikacije ima, nadam se da nisi dao više od 300-400 kuna.

Trebao si ići barem na gigu memorije, ali što je tu je. Šteta što nisi poslušao moju preporuku za Prestigio.

Što se tiče aplikacija i igara, imaš ih na Playstoreu besplatnih i onih koje se plaćaju, kao i raznih drugih

načina dolazaka do njih, ali mislim da bi me moderator banao da se raspišem o tome. Guglaj.

S obzirom na specifikacije, u svakom se slučaju drži onih grafički jednostavnijih jer će ti novije i zahtjevnije igre trokirati

i sin će ti biti razočaran.

@Nikola10: na svakom tabletu jeftinijem od 1000 kuna fotografiranje zaboravi, ali ono totalka. Fotići su puno

lošiji nego na mobitelima tog cjenovnog ranga. Upravo na fotićima i štede kako bi tableti toliko koštali.

Za ovo što si naveo trebao bi ti poslužiti svaki, ali bez gige memorije uvijek ćeš morati paziti koliko

ti je aplikacija otvoreno i stalno ih gasiti u pozadini. Pogotovo ako gore nije Kitkat.

"Riskiraj" bar 600-650 kuna i bit ćeš zadovoljan (Vivax bih ipak izbjegao na tvom mjestu).

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 12:31 (Yo Momma).
14 godina
Yo Momma kaže...
Uh dosta slabe specifikacije ima, nadam se da nisi dao više od 300-400 kuna.

Trebao si ići barem na gigu memorije, ali što je tu je. Šteta što nisi poslušao moju preporuku za Prestigio.

Što se tiče aplikacija i igara, imaš ih na Playstoreu besplatnih i onih koje se plaćaju, kao i raznih drugih

načina dolazaka do njih, ali mislim da bi me moderator banao da se raspišem o tome. Guglaj.

S obzirom na specifikacije, u svakom se slučaju drži onih grafički jednostavnijih jer će ti novije i zahtjevnije igre trokirati

i sin će ti biti razočaran....

Ma Što se tiće specifikacija,zaista je ok...mislim ono,za cijenu od 370KN ne moš bolje!

Ali...Imao je manu sa punjenjem,no pod garancijom je bio i dobio sam novi....No i taj nije mogao puniti..pa sam i njega vratio i dobio sam novac nazad,jer je tip imao oko 15-tak tih MInit sve su ljudi reklamirali{#}-toliko o MInit-u!

No,tako mi i treba kada se nisam vodio onom starom:"Nisam dovoljno bogat,da kupujem jeftino" i kupio sam sinu Philips PI3100 za 670KN(navodno sniženje)-ovako na prvu tablet je zaista "zvjer",već smo u njega narokali igrica,koje on bez problema šiba-dok nprm tablet od susjedovoga maloga nekakav LG i Quadro,te igrice ne mogu niti pokrenuti!

Meni dosta!

Igre smo skidali sa jedne khm.. stranice koja je poprilično pouzdana sto se tiće mobilnih aplikacija-i sa Google play-a:

Jedino još nismo skontali kako na tome tabletu nešta izbrisati-kako uopće doći do "opcije" nećega ("desni klik"),kako izbrisati nekakvu aplikaciju?!

13 godina
Koji tablet da uzmem?

Ako koga zanima Chuwi V17HD, nek se javi u PP..

Solidan tablet, quad core i 1GB ram, puno bolji i brži od jeftikanera koji se prodaju kod nas, ima čak i KitKat. Dobio sam ga malo jeftinije s geekbuyinga uz kupon preko njihove nagradne igre pa sam ga uzeo, a pošto već imam tablet ne treba mi još jedan..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Molim preporuku za tablet koji bih mogao spojiti na neki veći monitor (npr. 22''), a da sve i dalje glatko radi ?

Ciljani OS: Windows.

Koristio bih ga umjesto laptopa - uglavnom za Office paket + još par neprezahtjevnih aplikacija, surfanje, filmove...

Budžet mi je oko 4000 kn, ali naravno može i jeftinije...

Mislite li da je isplativije uzeti neki laptop ?

Vidio sam one neke kojima se može izvaditi ekran i slično...

Dosta slabo to pratim tako da ne znam..

Uglavnom, trebalo bi biti prijenosno, a opet kad trebam nešto ozbiljnije raditi da mogu spojiti na veći monitor (+tipkovnica,miš, itd)

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 14:53 (Hrvojeee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Sony xperia z2 tablet ili samsung galaxy tab pro 10.1?

Tablet bi bio koristen za multimediju (gledanje filmova i serija), surfanje netom, tu i tamo skype...igranje igrica (od flappy birda do najzahtjevnijih tipa real racing 3)...dakle svega po malo!
3G mi nije nesto bitan...

I htio sam pitat jel netko ima z2 tablet? vidio sam po internetu da se ljudi zale na responzivnost ekrana, da nekad ne radi bas glatko i da ga treba bas pritisnuti da prihvati dodir, kao na starijim resistiv ekranima...bio sam u tcomu gdje sam ga isprobao al nije mi se to ucinilo kao problem..

Ili mozda neki treci? Idem do 2500kn, to sam gledao na njuskalu pa se da naci za toliko...ne znam dal bi uzeo mozda neki manji tipa lg g pad 8.3 ili galaxy tab pro 8.4 ali njih bi mogao u ducanu naci za tolike novce.

Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 17:59 (bzvz92).

0 0 hvala 0
14 godina
bzvz92 kaže...

Tablet bi bio koristen za multimediju (gledanje filmova i serija), surfanje netom, tu i tamo skype...igranje igrica (od flappy birda do najzahtjevnijih tipa real racing 3)...dakle svega po malo!

I htio sam pitat jel netko ima z2 tablet? vidio sam po internetu da se ljudi zale na responzivnost ekrana, da nekad ne radi bas glatko i da ga treba bas pritisnuti da prihvati dodir, kao na starijim resistiv ekranima...bio sam u tcomu gdje sam ga isprobao al nije mi se to ucinilo kao problem..

Ili mozda neki treci? Idem do 2500kn, to sam gledao na njuskalu pa se da naci za toliko...ne znam dal bi uzeo mozda neki manji tipa lg g pad 8.3 ili galaxy tab pro 8.4 ali njih bi mogao u ducanu naci za tolike novce.

Apropos RealRacinga3, za koju smatram da je Perfektno Vrhunska igrica za tablet računalo, ja bih uzeo onaj koji ima više RAM memorije, a po svemu je SONY pobjednik, ako sam dobre tablete uzeo u usporedbu.

LINK; http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6247&idPhone2=6161

Osobno imam iPad Air, 128GB, i igranje RealRacinga3 je ravno mokrim snovima i druženjem sa recimo Lanom Jurčević ili Salmom Hayek, Penelope Cruz, .... {#} !!!!

Ako ti nije veličina problem, svojedobno sam prije nekih mjesec dana imao u rukama ASUS-ov Google NEXUS 7 tablet, malen ALI VRHUNSKI za "te novce" i ono što nudi.

Nisam ziher koliko košta, ali se mogu čuti sa likom gdje ga je kupio i koliko ga je platio ako si zainteresiran.

LINK; http://www.gsmarena.com/asus_google_nexus_7_(2013)-5600.php 

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Hvala na odgovoru :)

Kod z2 me brine taj ekran najvise...mislim da bi izludio da dam tolke novce i onda da me ekran tak j**e..

Nexus mi je premali...ispod ovih 8.3 nejdem..prvo sam bio iskljucivo na 10.1 al ajde, mogu napraviti kompromis do te velicine, al 7"mi je bas malo :P  najvise cu ja mislim gledat filmove i serije, nakon toga idu igre i surfanje i sve ostalo..

p.s.nisi dobrog samsunga izabrao...galaxy tab pro 10.1 je bolji za 2 koplja od tog galaxy tab 4...na mobu sam pa mi je tesko linkove sad kopirat i ubacivat

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 19:47 (bzvz92).

0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Evo sam malo prepravio pretragu, kako si napomenuo, ali ipak SONY nekako i sada odnosi prevagu, ako zbog ničeg, onda zbog 1GB RAM memorije više, NFC čipa, jačih main i secondary kamera, XPERIA ima svoj/u radio aplikaciju, 10h naspram 13h multimedia za SONY, dizajn ukupno, nešto lakša, po meni, jači i bolji chipset, CPU i GPU, pametnom dosta.

Ostalo pogledaj u linku ispod, pozdrav {#}.

LINK;  http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5940&idPhone2=6161

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 20:17 (ATJLučko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?

bzvz92

Jesi pogledao na njuškalu samsung galaxy tab s sa amoled ekranom

0 0 hvala 0
12 godina
Hrvojeee kaže...

Molim preporuku za tablet koji bih mogao spojiti na neki veći monitor (npr. 22''), a da sve i dalje glatko radi ?

Koristio bih ga umjesto laptopa - uglavnom za Office paket + još par neprezahtjevnih aplikacija, surfanje, filmove...

Uglavnom, trebalo bi biti prijenosno, a opet kad trebam nešto ozbiljnije raditi da mogu spojiti na veći monitor (+tipkovnica,miš, itd)

hvala

Asus Transformer T100TA

tablet ima mHDMI tako da se mozes spojiti na monitor sa HDMI portom

15 godina
bzvz92 kaže...

Imam ja z2 tablet. Čitao sam na xda forumu o problemima sa ekranom ali ja takvih problema nemam. Već mjesecima radi odlično. Možda je neka serija lose ispala.

Potpis!
13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Hrvojeee kaže...

hvala

Asus Transformer T100TA

Hvala na preporuci.

Btw, vidim da dosta tih tableta ima 2GB RAM-a. Nekako mi se to čini malo, ali eto, ne razumijem se baš u tablete, pa...

11 godina
neaktivan
Hrvojeee kaže...
roby27 kaže...
Hrvojeee kaže...

hvala

Asus Transformer T100TA

Hvala na preporuci.

Btw, vidim da dosta tih tableta ima 2GB RAM-a. Nekako mi se to čini malo, ali eto, ne razumijem se baš u tablete, pa...

Meni je sve radilo besprijekorno sa 256mb na ipad1, a isto tako radi i na ipad4 sa 1GB. I ostao bi jos na jedinici da je podrzavala iOS 7 kad je izlazio, samo zato sam i mjenjao.

The quieter you become, the more you are able to hear
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...
bzvz92 kaže...

Imam ja z2 tablet. Čitao sam na xda forumu o problemima sa ekranom ali ja takvih problema nemam. Već mjesecima radi odlično. Možda je neka serija lose ispala.

Jel imas lte ili wifi only verziju?

Mozes probati noktom po ekranu? Ja recimo mogu normalno po s4 (naravno to nikad ne radim al samo radi testa :)  )

I jel mozes napisati malo kako si zadovoljan?  :)

13 godina
neaktivan
Trippy kaže...
Hrvojeee kaže...
roby27 kaže...
Asus Transformer T100TA

Hvala na preporuci.

Meni je sve radilo besprijekorno sa 256mb na ipad1, a isto tako radi i na ipad4 sa 1GB. I ostao bi jos na jedinici da je podrzavala iOS 7 kad je izlazio, samo zato sam i mjenjao.

Da, vidim da i HP EliteOne koji košta 7000 kn isto ima 2GB RAMa tako da je to onda valjda ok..

Uglavnom, ja taj tablet planiram koristiti više kao laptop sa velikim ekranom - to mi je najbitnije.. Da mogu koristiti Office i slično..

Sviđa mi se Asus Transformer T100TA kojeg je preporučio kolega i nadam se da će sve to raditit gore.. A i cijena mi je prihvatljiva..

15 godina
bzvz92 kaže...

Mozes probati noktom po ekranu? Ja recimo mogu normalno po s4 (naravno to nikad ne radim al samo radi testa :)  )

wifi samo. nisam nikad noktom probao. sad sam na poslu pa cu probati popodne.

vrlo sam zadovoljan. evo ne mogu se sad sjetiti niti jedne mane, to valjda dovoljno govori. baterija dosta dugo drži. obzirom na to koliko ga koristim, ukupno po par sati na dan za surfanje, forume, čitanje, kontroliranje xbmc-a itd uz punjenje svaki treci-cetvrti dan...rekao bih da izdrzi cca 9-10 sati takve upotrebe u komadu. igre baš i ne igram na tabletu pa ne znam koliko bi to izdržao.

kupio sam još i smart cover (koji koristim samo za spremiti tablet tijekom putovanja) i dock punjač da ne otvaram stalno poklopac usb-a prilikom punjenja.

prije ovoga sam imao ipad 2.

Potpis!
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Za one koji će se naći u ovoj priči, neka pogledaju ovaj niže link!!!!

LINK; http://blog.gsmarena.com/grab-google-nexus-7-16gb-tablet-gen-2-130/

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 15:28 (ATJLučko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ATJLučko kaže...

Za one koji će se naći u ovoj priči, neka pogledaju ovaj niže link!!!!

LINK;  http://blog.gsmarena.com/grab-google-nexus-7-16gb-tablet-gen-2-130/

Vrijedi samo za kupce s USA adresom. Dakle, ništa od ove cijene.

15 godina
Koji tablet da uzmem?

Netko je spomenio meanIT promise M759.
Koristio sam ga u par navrata. Sporo u 3pm.. Ne znam jel svaki takav ili sa ovim tabletom nešto nije bilo u redu, možda je bio i nakrcan aplikacijama/igrama.. Ali to je bilo užasno sporo. Stisneš i čekaš jedno pola minute-minutu [ne uveličavam] da se nešto pokrene..

Interesantno je to što ovaj na papiru ima dual-core CPU. Ja sam neko vrijeme imao onaj Konzumov tablet koji ima CPU sa jednom jezgrom i radio je malo fluidnije. Čak je bila i bolja kvaliteta izrade..

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji tablet da uzmem?

pozdrav svima! odlucio sam kupiti nekakav tablet te se dvoumim između ova dva

http://www.elipso.hr/mobile/tablet-racunala/PHILIPS-PI3910B2/

i

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=010126027

da li netko od Vas ima iskustva sa ovim tabletima? 

Respect my authority!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...
bzvz92 kaže...

vrlo sam zadovoljan. evo ne mogu se sad sjetiti niti jedne mane, to valjda dovoljno govori. baterija dosta dugo drži. obzirom na to koliko ga koristim, ukupno po par sati na dan za surfanje, forume, čitanje, kontroliranje xbmc-a itd uz punjenje svaki treci-cetvrti dan...rekao bih da izdrzi cca 9-10 sati takve upotrebe u komadu. igre baš i ne igram na tabletu pa ne znam koliko bi to izdržao.

kupio sam još i smart cover (koji koristim samo za spremiti tablet tijekom putovanja) i dock punjač da ne otvaram stalno poklopac usb-a prilikom punjenja.

Ok hvala na izvještaju :)

Ajde bas probaj pa javi...mozda onda stvarno uznem z2 :)

15 godina

Ne uhvati bas svaki put dodir noktom. Dok recimo na xperia z mobitelu registrira skoro svaki dodir noktom. Na tabletu nekad uhvati,  nekad ne. A nekad uhvati ali se cudno ponaša pa umjesto da skrola počne zumirati. Ali kao što rekoh, sa normalnim korištenjem prstima nema problema.

Potpis!
11 godina
neaktivan
Hrvojeee kaže...

hvala

Hrvoje,

za bilo kakav ozbiljan rad u svakom slučaju kupi laptop:)

13 godina
bzvz92 kaže...
Ezio kaže...
bzvz92 kaže...

Ok hvala na izvještaju :)

Ajde bas probaj pa javi...mozda onda stvarno uznem z2 :)

ja sam narucio galaxy tab pro 8.4 wifi (preko mobicity za 250€) pa mogu javiti svoje dojmove ako te i dalje zanima taj tablet

odustao sam galaxy tab s zbog prevelike cijene, a za ove tablete od 10+" ljudi uglavnom govore da nisu toliko prenosivi sto mi ne odgovara (a nexus 7 mi je premal)

tako da je bilo izmedju lg g pad 8.3 i tab 8.4

posto tab 8.4 ima zvjerski hardver (i nabavim novi za ispod 2000kn) odlucio sam se za njega :)

btw imam sony z1 mobitel

koliko znam sony z2 tablet ima slicnu izradu, tj prednja i straznja strana su mu takodjer prekriveni samo staklom

ako je doista tako, mogu ti samo reci da ces imati jednu veliku plohu za skupljanje otisaka prstiju koji ce biti iznimno vidljivi

dzaba sto je Z2 lijep na slikama kad u stvarnosti ugl gledas u otiske prstiju..

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 19:35 (Fanu).
15 godina

z2 tablet nema sa stražnje strane staklo.

Potpis!
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
Hvala svima na odgovorima...sad se upravo i dvoumim izmedju xperie z2 i tab pro 8.4.....jos nisam ni sam tocno siguran koju velicinu bi uzeo :P

evo ovo je primjer tog problema na z2...sad sam to nasao...da nema toga mislim da bi odmah uzeo z2 al ovako me strah (a opet se nadam "nece valjda moj tako" )

0 0 hvala 0
15 godina
bzvz92 kaže...
Hvala svima na odgovorima...sad se upravo i dvoumim izmedju xperie z2 i tab pro 8.4.....jos nisam ni sam tocno siguran koju velicinu bi uzeo :P

evo ovo je primjer tog problema na z2...sad sam to nasao...da nema toga mislim da bi odmah uzeo z2 al ovako me strah (a opet se nadam "nece valjda moj tako" )

baš ću probati to danas

Potpis!
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Ponuda u tele2 .

Koji od ova 2? 

Dali ijedan od ova vrijedi za wifi i gledanje filmova bez stekanja? 

Iskljucivo bi bio koristen za fb,YT,dnevne novine itd.. 

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5570&idPhone2=5654

Hvala unaprijed.

I dali postoji mogucnost spajanje HDMIa na plazmu i reprodukcija onoga sta se gleda na tabletu da se gleda na tvu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 11:34 (drahic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice