Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.192.156
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
lllnuclearlll kaže...

Trebam nekakav tablet/čitač knjiga koji će se koristiti za specifičnu namjenu.

Naime uzeo bi si nešto s čega ću čitati note dok sviram piano (trenutno note printam po gradu).

E sad... planirao sam kupit printer laserski crno bijeli za nekih 400kn i printati note sam doma, no sinulo mi je da bi mogao uzeti i nekakav tablet/čitač knjiga za tu namjenu...

Zanima me jel ima što takvo do 400-500kn? Ekran šta ja znam koliko bi trebao biti? Dovoljno da na njega u horizontalnom položaju stanu 2-3 reda nota, scrollat ih lako mogu (prilažem sliku kak bi to trebalo izgledat), makar bilo bi lijepo i kad bi se cijela stranica mogla vidjet vertikalno, al sumnjam da ima 12" tableta za tako male pare.

Uređaj bi dakle bio stalno priključen na struju tak da baterija uopće nije bitan faktor, bitno je naravno da ekran može biti uključen, dakle da se ne gasi automatski nikada.

U svakom slučaju i papir i tablet ima svoje prednosti u ovome, pa ću još razmislit ako uopće postoji nešto što bi bilo dobro za tu namjenu za ovu cijenu.

Ja mislim da bi ti tablet bio super za note i opcenito....gle,za 500kn nemas kaj trazit za veci ekran,tu dobis 7 incha i neki kinez uz poklon prasak u konzumu...za 1000 se vec da nac neki prestigio 8  ili slicno,mozda asus memo pad hd 7......sve super al ak ti netreba sd card utor koji ce ti riknut ko svima za koji mjesec...best buy..btw vidjet ces note i neusporedivo  bolje iskustvo nego printat i okretat... LP

11 godina
neaktivan
mariocroatia78 kaže...
imam asus memo pad hd 7 vec neko vrijeme...svi su mi hvalili i preporucali taj tablet,ja ga uzeo,fakat je best buy...ali.....ekran super,prerformanse relativno dobre,gle samo rijetke igre trzaju,znaci gamig,pristojno...wi-fi super,zacudo i gps je ok...neki imaju problema al meni sve radi savrseno...
............
tu si trebao stati :-))
ovo preko  je vec  kompleksnije koristenje  tableta ali  95% ljudi koristi samo ovaj dio
dakle  nije bez veze hvaljen  kod prosjecnih usera..
eureka aukcije
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Može preporuka nekog tableta sa ebay-a za otprilike 50$

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 2:03 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Preporuka tableta do 500kn. Bilo koji, samo da nudi najviše za tih 500kn.

Može izvana, može u HR dućanima, njuškalo...

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 12:05 (Janer).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Janer kaže...

Preporuka tableta do 500kn. Bilo koji, samo da nudi najviše za tih 500kn.

Može izvana, može u HR dućanima, njuškalo...

pmp3970b

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Best bay tablet od 8+inca, do max 200 eura?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

pozz svima.

Razmišljam uzeti ovaj tablet, pa ako netko ima dotičnog da veli neke mane i slično:

(ili nešto slično u tom rangu samo da je ekran bar 9.7 inča)

http://www.yarvik.com/en/product/tablets/noble/TAB10-410/

Mogu ga dobiti bez poreza za cca 1200 Kn.

Što mislite?

0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Što bi bio bolji izbor:

pmp3970b vs tpc-7151

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

prestigio daje 2g provjerene garancije,i dobra je izrada....

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

wi-fi  + gps ?

asus  memopad 7  

koliko sam skuzio on ima samo wi-fi 

i ak si negdje bez wi-fi ne mres se spajat na mrezu jel tak?

koji model po kvaliteti i slicnom cijenovnom razredu ima  i 3g mrezu?

pokusavam traziti  ali ne ide mi bas .. il cijena ode u nebesa il nema 3g ak je 

unutar 1200 kn 

eureka aukcije

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako imaš mobitel sa internetom , uključiš pristupnu točku i spojiš se sa tebletom (preko mobitela) na net. Tako da ti (možda) i 3G tablet nije potreban.

11 godina
neaktivan

starija generacija ovdje :-)

nekak mi je to puno prikljucene masinerije za biti u pokretu .

ali pošto to gledam i sa strane buduceg trgovca

you have your point :-)

tak se moze 

jel inace kabel  za povezivanje  standardan ?

unutar gsm telefona ili tablet opreme ili se kupuje zasebno?

eureka aukcije
17 godina
neaktivan
eureka kaže...

starija generacija ovdje :-)

nekak mi je to puno prikljucene masinerije za biti u pokretu .

ali pošto to gledam i sa strane buduceg trgovca

you have your point :-)

tak se moze 

jel inace kabel  za povezivanje  standardan ?

unutar gsm telefona ili tablet opreme ili se kupuje zasebno?

ne povezuješ mobitel i tablet kablom nego ti mobitel emitira wireless i spojiš se s tabletom na mobitel putem wirelessa

16 godina
eureka kaže...

wi-fi  + gps ?

asus  memopad 7  

koliko sam skuzio on ima samo wi-fi 

i ak si negdje bez wi-fi ne mres se spajat na mrezu jel tak?

koji model po kvaliteti i slicnom cijenovnom razredu ima  i 3g mrezu?

pokusavam traziti  ali ne ide mi bas .. il cijena ode u nebesa il nema 3g ak je 

unutar 1200 kn 

da ima samo wi-fi...al si skines navigon ili sygic navigaciju i karte koje trebas i onda ti netreba mreza ak su i mape vec na tabletu ja koristim navigon i super je....LP

11 godina
neaktivan
Wolverine kaže.
ne povezuješ mobitel i tablet kablom nego ti mobitel emitira wireless i spojiš se s tabletom na mobitel putem wirelessa

lol.. sramim se  pitanja ok.. sutim ...thx :-)

eureka aukcije
17 godina
Koji tablet da uzmem?

Na android os se upali hot spot (nadam se da znamo cemu i kako to radi).

Na njega se onda moze bezicno spojiti bilo sta (tablet, laptop, drugi mob...).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Molim pomoć.

Malo sam gledao history ovdje i nisam uspio skužiti koji tablet ima najbolji prikaz?

Tablet mi treba isključivo za čitanje knjiga i surfanje (nabavio bi uz njega i tipkovnicu da mogu lakše tipkati).

Ne treba mi 3g (spajam se na kućni wireless), puno memorije i slično.

Pretpostavljam da se da naći za 200-ak Eura neki od 10''s 1280*800 rezolucijom i dobrim ekranom (Ipad ne bi jer mi je preskup) ?

Ili se može nešto naći vani i bolje  s većom rezom i boljim ekranom za ove novce??

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 21:38 (Erda).
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Planiram kupit Nexus 7 (2013) online, pa jel mi može tko preporuciti preko koje stranice je najbolje (najsigurnije, najisplativije) kupit tablet ? Pošto mi je prijatelj trenutno na americkom brodu mislija sam mozda preko Amazona...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Erda kaže...

Molim pomoć.

Malo sam gledao history ovdje i nisam uspio skužiti koji tablet ima najbolji prikaz?

Tablet mi treba isključivo za čitanje knjiga i surfanje (nabavio bi uz njega i tipkovnicu da mogu lakše tipkati).

Ne treba mi 3g (spajam se na kućni wireless), puno memorije i slično.

Pretpostavljam da se da naći za 200-ak Eura neki od 10''s 1280*800 rezolucijom i dobrim ekranom (Ipad ne bi jer mi je preskup) ?

Ili se može nešto naći vani i bolje  s većom rezom i boljim ekranom za ove novce??

Pogledaj npr. na Aliexpress, "retina" tableti s 2048x1536 rezolucijom. Navodno su to isti ekrani koji idu u iPade. Ima ih i kod nas, malo skuplji ali je lakše s garancijom.

11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

best buy do 1000 kn? Naravno u obzir ide i njuskalo tj polovan itd :) hvala unaprijed ! :**

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Pogledaj npr. na Aliexpress, "retina" tableti s 2048x1536 rezolucijom. Navodno su to isti ekrani koji idu u iPade. Ima ih i kod nas, malo skuplji ali je lakše s garancijom.

Hm, ima zanimljivih modela, kao npr: Pipo M6 pro 3G , zanima me koliko ću morati platiti carine?

I u čemu je caka da takav tablet s full HD ekranom i Retina displayom košta ispod 200E??

16 godina
Erda kaže...
DigiMagic kaže...

Hm, ima zanimljivih modela, kao npr: Pipo M6 pro 3G , zanima me koliko ću morati platiti carine?

I u čemu je caka da takav tablet s full HD ekranom i Retina displayom košta ispod 200E??

Welcom to croatia...{#}

17 godina
neaktivan
Erda kaže...

Ništa ako imaš sreće, ako ne onda (cijena+shipping)*1.25+60, tako nekako... Posebnih caka nema; koliko možeš provjeri procesor - Kinezi ih stavljaju najraznije, od stvarno zastarjelih 1-jezgrenih do ultra najnovijih 8-jezgrenih, mislim da je rambox pisao o tome koju stranicu ranije. Za Pipo se ne sjećam da sam vidio lošu recenziju.

16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Acer Iconia A1 ili Google Nexus 7?

Ili neki drugi za oko 1300KN?

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Vidim da mi nitko ne odgovara na moje pitanje, pa da probam opet :)

Sad se dvoumim između:

1. Yarvik, 10.1", 1200x800, quadcore 1.6, 1GB, baterija 7000 mAh

i

2. Yarvik, 9.7" 2048x1536, quadcore 1.6, 2GB, baterija 8000 mAh

http://www.yarvik.com/en/product/tablets/noble/TAB09-410/

Prvi za cca 1200Kn,  drugi za 1500 Kn.

Može neko mišljenje? Bar jel Yarvik OK ili ne.

Hvala.

Saša.

0 0 hvala 0
17 godina
Firma nepoznat, ali po specifikacijama bi drugi bio bolji.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
12 godina
neaktivan
Sasa2 kaže...

Vidim da mi nitko ne odgovara na moje pitanje, pa da probam opet :)

Sad se dvoumim između:

1. Yarvik, 10.1", 1200x800, quadcore 1.6, 1GB, baterija 7000 mAh

i

2. Yarvik, 9.7" 2048x1536, quadcore 1.6, 2GB, baterija 8000 mAh

http://www.yarvik.com/en/product/tablets/noble/TAB09-410/

Prvi za cca 1200Kn,  drugi za 1500 Kn.

Može neko mišljenje? Bar jel Yarvik OK ili ne.

Hvala.

Saša.

ovaj drugi....ako imaju garanciju 2g i ako ti se čini da je izrada dobra,uzimaj...jer to su sve kinezi i brand ti ne znači ništa....

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Moze preporuka nekog tableta do max. 1800kn.

Nemoze vise jer je i ovo nategnuto.

Potrebno je da ima 2 god garancije i da je nov (u trgovini-Futura,Protis,Portio,...).

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav,

Zanima me isplati li se uzeti Prestigio MultiPad 9.7 PMP5597D (http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=4257&c=prestigio_multipad_9.7_pmp5597d_ultra_duo) za 1000 kuna?

Nije novi, no dobio bi garanciju i sve ostalo. Vidim da rezolucija i nije nešto. Neznam je li preloša za normalno gledanje filmova, serija i sl.?

Ima li netko možda preporuku nečeg boljeg? Uvjet je da nije skuplje od 1000 kuna i da je veći od 7" (ne mora biti nužno 10")

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Probaj se protegnuti jos za nekih 200-300 kn i kupi si lg g pad 8.3.Vrhunski stroj uz razumnu cijenu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice