Forcebook Ultratab 7 (iskustva, dojmovi,..)

poruka: 25
|
čitano: 19.906
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Kolege, jel ima tko iskustava s ovim jeftinim tabletom?

Trenutno se crni model kod nas može kupiti po cijeni od 399kn u HGspotu dok bijelog cijene 499kn. Na ebayu sam našao isti takav tablet, po cijeni od cca 56$ i ako tome dodamo PDV, dolazimo do praktički identične cijene.

Navedene specifikacije su:

ARM Cortex A8 1.2 GHz
Radna memorija: 512 MB
Interna memorija: 4 GB
Dijagonala ekrana: 7"
Operativni sustav: Android 4.0

Ovdje možete vidjeti video recenziju: Klik

Mislim da je za 400kn odlična ponuda, pogotovo za nezahtjevne korisnike ili kao igračka za djecu.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

malo RAMa i zastario procesor

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Forcebook Ultratab 7 (iskustva, dojmovi,..)
igy kaže...

Za 400kn se teško može očekivati dvojezgreni procesor, 1GB rama. Za takav tablet treba izdvojiti barem duplo veću svotu, ako ne i više. 

Kao igračka za dati djeci da "ne jašu" po vašim tabletima i mobitelima, mislim da je sasvim solidan.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
17 godina
assassin.st kaže...
igy kaže...

Za 400kn se teško može očekivati dvojezgreni procesor, 1GB rama. Za takav512vim solidan.

za ugodan rad androida 4 bilo bi zgodno imati više od 512 MB pogotovu ako voliš instalirati aplikacije, a ne koristiti one predinstalirane

nije toliko ni što nije dvojezgreni nego ni flash nece raditi na A8

ako imaš bolji smartphone od ovog tableta djeca će i dalje jahati kad shvate da će malo toga igrati na njemu

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 8:59 (igy).
17 godina
neaktivan
igy kaže...

A što bi ti za 400 Kn? Neki quad core sa 2 gige rama?

Moje mišljenje je da je to sasvim ok tablet  kad uzmeš koliko košta i što nudi a koliko čitam malo komentare ljudi koji su ga uzeli nitko se ne žali tako da ga i ja namjeravam uzet dok je još na akciji...

Ako netko sazna nešto o tom tabletu po pitanju root-a i custom romova neka javi....

Shoma
17 godina
Shoma kaže...

A što bi ti za 400 Kn? Neki quad core sa 2 gige rama?

za 400kn ne bih

edit: baš sam jučer imao u rukama tablet tog ranga. prije mog korištenja igralo se na njemu dijete i bio je vruć. baterija pada otprilike 1% po minuti... touch malo kasni s odazivom i igranje nije baš najfluidnije

edit 2: ako misliš na romove s novijim androidom to će ti biti teško jer custom romovi počivaju na standardnim verzijama na kojima mali proizvođači/sastavljači ne rade. ako custom rom novijeg os-a i nađeš onda često pola funkcija ne radi "poput kamere ili WIFI-ja" zato što nije napravljena kompletna podrška za hardware.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 9:19 (igy).
13 godina

Naravno da ne očekujem da će na ovakvom tabletu raditi flash ili da će moći pokretati Temple Run, Real Racing ili neku sličnu zahtjevnu. Ali neke jednostavnije igre vezane za crtanje, nezahtjevne arkade, slagalice, logičke i slične igre, mislim da će biti dovoljan. I po ovoj video recenziji mislim da će to obavljati na sasvim solidan način.

Ako netko želi "jači" tablet, koji će fluidno izvršavati sve zadaće, onda neka za cca 1600kn u edigitalu uzme Nexus 7. Ali to je 4 puta veća cifra.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

Ekipa jel zna tko gdje ima tut s download linkovima za unbrick? nigdje na googleu nemogu naći.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel radi nekome internet na ovome talbletu tj. 3g internet preko sticka.

ja imam vipov stick huawei carnet i ne radi, ustekam i baci mi neki error damaged nesto.

a i posto na laptopu trebam upisat svoj user i pass gdje bi ovdje trebao upisati?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Na žalost ovaj jako jeftini tablet nema bluetooth, a to mi je potrebno (spajanje dodatne opreme - fiskalizacija).

Može li prijedlog što jeftinijeg tableta sa bluetooth-om, to mi je za prijatelja.

Unaprijed se zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

je li taj tablet podrzava 3g preko usba? mislio sam si ga uzet pa da znam

16 godina
neaktivan
Gamer21 kaže...

je li taj tablet podrzava 3g preko usba? mislio sam si ga uzet pa da znam

Koji tocno 3g usb? od kojeg operatera?
podrzava sve, jedino carnet ne. 

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
13 godina
neaktivan

dupla poruka izbrisao.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 9:55 (regoć).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Forcebook Ultratab 7 

ako netko zna trebao bih staviti novu instalaciju za navedeni gore tablet mali je nekaj sve sprčkao  gdje da pronađem os za njega....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
regoć kaže...

Forcebook Ultratab 7 

ako netko zna trebao bih staviti novu instalaciju za navedeni gore tablet mali je nekaj sve sprčkao  gdje da pronađem os za njega....

kaj te tocno muci? sto je sprckao? jel se moze upalit?
napravi u postavkama factory reset

13 godina
neaktivan
ma sve je nekaj poriktavao brisao instalirao sve nekaj koči usporen je i to dosta....mislim da bi trebao osvježiti sve novom instalacijom samo što nikako da pronađem kaj bi odgovaralo sada je na njemu ovo..
verzija sustava android 4.o.4
osnovna verzija 1.5
verzija jezgre 3.o.8+
16 godina
neaktivan

Idi u postavke i stisni tamo pod reset factory data reset(vrati na pocetne postavke)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma sve sam več pokušao i ništa usporen do boli ...

imao je neku igricu gore koja mu je gasila tablet i onda sam to izbrisao no desilo se to da je sada jako usporen...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 11:02 (regoć).
16 godina
neaktivan
regoć kaže...

ma sve sam več pokušao i ništa usporen do boli ...

imao je neku igricu gore koja mu je gasila tablet i onda sam to izbrisao no desilo se to da je sada jako usporen...

jesi siguran da si to napravio? jel ti se vratilo sve na pocetak kao kad si ga kupio?

tablet inace sam po sebi nije nesto brz...

13 godina
neaktivan
ma znam da je šljam od tableta ali nije to to kak je bilo pa sam mislio sve nanovo instalirati pa da vidim ali ne mogu pronači što bi mu odgovaralo....
16 godina
neaktivan

Ja tebe ne kuzim...pa sta bi ti instalirao??

Pa jesi napravio FACTORY DATA RESET?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa kako ne kužiš sve sam napracvio ali ništa se nije promjenilo osim tvorničkih postavki...ostalo sve je uspotreno kao kada imaš virus... kako ne kužiš...kao na windowsima kada staviš nove windowse tako bih i na tablet stavio novu frišku instalaciju...pošto je milijardu puta instalirao i brisao svašta namještao itd...mislim da je poheban os....

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 14:57 (regoć).
13 godina
neaktivan

pa dobro jeli itko zna kako da ovo smeće rotam....

16 godina
neaktivan

Pa sta ce ti root? Zelis staviti custom rom ili sta?

Pa ako napravis factory reset i format sd kartice mob treba raditi kao i kad je kupljen...

A sumnjam da ima custom romoce za taj tablet...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hm.....čudi me da nema za njega prije ovoga sam imo još veči šljam kineski pa sam pronašao neki odesa i uredno sam ga izmjenio radio je kao suza....kao što sam rekao izmjenio bih skroz novu instalaciju kao na kompu kada stavljaš nove winse ...pa valjda postoji nešto......

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice